War Thunder
|
1stCL_Fucida |
Přidané 10-08-2014 12:47
|

Hlavní administrátor

Příspěvek: 11129
Založený: 26.01.13
|
128 x 128 km, to bude konečně tak velké, jako nejmenší mapy (vyjma Arden) ve Šturmovi . Nicméně nevím, proč se to tvůrci snaží implementovat, když veškeré souboje stejně probíhají na 30 x 30 km? Oni tenhle zjevný fakt neznají?
Šturm samozřejmě umí zamlžit vzdálené objekty. Možnosti obou simů jsou v tomhle směru podobně omezené. Zatímco ve Šturmu je obloha průzračnější, ve WT je více zakalená. Reálné je oboje, záleží na momentálních atmosférických podmínkách. Nicméně komplexnější zpracování atmosféry neumí ani jeden z nich. To je spíš doména RoFu.
Osobně jsem v reálu mnohem více hodin nalétal za dohlednosti interpretované Šturmem, než dohlednosti interpretované WT.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 10-08-2014 12:49
|

Hlavní administrátor

|
Merten napsal:
Vymetená obloha a podle místních dohled cca 60-80km za pěkného počasí.To je ta dohlednost.V il2 se za podobných podmínek dá navigovat na dvojnásobné vzdálenosti.
Dvojnásobné vzdálenosti? Můžeš mi prosím nějak jednoduše vysvětlit, jak při dohlednosti 70 km (maximum, které umí Šturm zobrazit, píšu to dnes teprve podruhé) se dokážu navigovat na dvojnásobnou vzdálenost, než 60 - 80 km?
|
|
|
|
Garrett |
Přidané 10-08-2014 17:09
|

Nováček

Příspěvek: 89
Založený: 30.11.08
|
Sem vás nechtěl rozhádat 
Jinak díky za info. Nečekal jsem nějakou hardcore simulaci (té se snad dočkám začátkem září v IL2:BoS), spíš mi šlo o to, jak moc tyhlety arkádový fičurinky (moduly, posádka apod) zasahujou do realistikých bitev. Ale pokud to není tak strašný, nevidím v tom problém. Holt je to daň za instantní akci.
Co se týče letového modelu, asi nelze od bety čekat že to bude všechno vyladěné. Nicméně by mě zajímalo jak je na tom třeba
Nakajima Ki-84 Hayate. Lítá s ní někdo?
Jo a všimnul jsem si, že hra podporuje Oculus Rift. Plní i funkci HeadTrackingu ? |
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 10-08-2014 17:24
|

Hlavní administrátor

|
Od IL-2: BOS si toho minimálně ze začátku moc neslibuj. Současná zveřejněná verze se dá přinejlepším označit jako hodně diskutabilní .
Ki-84 není nijak moc propracovaná ani v IL-2, natožpak v mnohem povrchnějším War Thunderu. V současnosti neexistuje simulátor, kde by byl Ki-84 nějak komplexněji nasimulován, čemuž se ale nelze divit, Japonsko není úplně ve středu zájmů a ani dochované (a zprofanované) dokumentace není příliš mnoho.
Oculus Rift pokud vím head tracking ano, ale 6 DOF zatím ne.
|
|
|
|
Garrett |
Přidané 10-08-2014 17:30
|

Nováček

Příspěvek: 89
Založený: 30.11.08
|
1stCL_Fucida napsal:
Od IL-2: BOS si toho minimálně ze začátku moc neslibuj. Současná zveřejněná verze se dá přinejlepším označit jako hodně diskutabilní  .
Ki-84 není nijak moc propracovaná ani v IL-2, natožpak v mnohem povrchnějším War Thunderu. V současnosti neexistuje simulátor, kde by byl Ki-84 nějak komplexněji nasimulován, čemuž se ale nelze divit, Japonsko není úplně ve středu zájmů a ani dochované (a zprofanované) dokumentace není příliš mnoho.
Oculus Rift pokud vím head tracking ano, ale 6 DOF zatím ne.
Jejda, snad nedopadne BOS jako COD... No a ta japonská větev mě taky láká asi nejvíce. každopádně vyzkouším obojí a uvidím. |
|
|
|
Merten |
Přidané 10-08-2014 18:50
|

Uživatel

Příspěvek: 1208
Založený: 22.04.08
|
Hayate je ve WT jedno z nejlepších letadel co mají japka k dispozici.Není tak rychlá jako v il2 kde byla vloženě špatně díky výsledkum testu s americkým palivem na,které nelétala.Každopádně ve WT je to víc než konkurenceschopné éro. |
|
|
|
LEON |
Přidané 10-08-2014 18:58
|

Diskutující

Příspěvek: 2080
Založený: 28.10.10
|
Nicméně asi nebude obtížné Oculus Rift o 6DOF dodatečně doplnit, jako třeba tady:
https://www.youtu...5f12kDE2Pk
nebo tady:
https://www.youtu...SZ-KUuhI-A
FPV Air Combat - hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE
Czech Rocket Society - moderní čeští raketoví modeláři, více info ZDE
|
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 10-08-2014 19:31
|

Hlavní administrátor

|
Mertene, už jsem se bál, že se ti něco stalo: Mohl bys mi odpovědět na můj dotaz výše? . Tenhle:
Víš, byl bych nerad, aby "se" na to zapomnělo...
Pak bys nám mohl dopovědět jak to bylo s palivy a proč zrovna Ki-84 má kvůli palivu tak rozporuplné testy když jiná japonská letadla testovaná Američany v této době takovýto rozdíl nevykazují.
|
|
|
|
Merten |
Přidané 10-08-2014 19:49
|

Uživatel

Příspěvek: 1208
Založený: 22.04.08
|
Nemohl  |
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 10-08-2014 21:28
|

Fusioner

Příspěvek: 10264
Založený: 30.09.05
|
To je samozřejmě N1K2-J Shiden-Kai ;-)
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 10-08-2014 21:43
|

Hlavní administrátor

|
Jedině kdyby neexistoval Raiden! ;-)
|
|
|
|
313_Nevo |
Přidané 11-08-2014 07:43
|

Uživatel

Příspěvek: 1888
Založený: 13.08.06
|
1stCL_Fucida napsal:
Garrette, reálně je stařičký Šturm z hlediska simulace čehokoliv mnohem dále, než WT. Nicméně je otázka, jestli hledáš simulaci, nebo prostě jen intenzivní dogfight. Šturm má velkou dohlednost, WT ne. Šturm má velké mapy, WT ne. Šturm má závady závislé na používání (když dřeš motor na krev, tak máš větší šanci, že ti sám od sebe vysadí), WT ne. Šturm má implementovány G limity, WT ne. Šturm se snaží modelovat kompresibilitu spojenou s transsonickou oblastí proudění, WT ne. Šturm má u velké části letadel odladěné letové modely, WT u velké části používá jakýsi generický typ.
WT má hezčí grafiku s DX10 efekty, Šturm ne, WT má podporu Mertena, Šturm ne  .
Fuci, uz len v tych G limitoch nemas pravdu. WT ma G limity. A v com dalsom, to nech ti povedia ostatni, co to lietaju castejsie (v pripade Mertena sa tak uz aj stalo).
WT je na tom vseobecne velmi dobre v porovnani so starym IL2. Vo vela veciach ho dokonca prekonava.
Stary IL2 je nedostizny hlavne offline.
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7
|
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 11-08-2014 07:49
|

Hlavní administrátor

|
Vyzkouším...když jsem zkoušel naposledy, tak neměl.
WT nad Šturmem (+HSFX) objektivně vede jen v DX10 efektech a detailním zpracováním krajiny.
|
|
|
|
313_Nevo |
Přidané 11-08-2014 08:05
|

Uživatel

|
Fuci, chcel si napisat 'subjektivne' alebo 'podla mojho nazoru', ci?
|
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 11-08-2014 08:39
|

Hlavní administrátor

|
Nevo, uděláme to jinak. Napiš mi (a neodkazuj se na Mertena), v čem si myslíš, že má WT náskok před Šturmem (krom zmíněných DX10 efektů a zpracování terénu).
|
|
|
|
Baron |
Přidané 11-08-2014 11:06
|

Moderátor

Příspěvek: 4845
Založený: 18.02.10
|
Fuci, na WT sa neda pozerat ako na Sturma. Ak porovnavas tieto dve hry (napriklad) tak porovnavas dva odlisne zanre. Uz len to, ze na jednom bojisku je letectvo a tanky sucasne, by malo byt dostatocnym upozornenim, ze ide o nieco ine. Nespominam si, ze by som v Sturmovi niekedy sadol do Flaku a branil kolegov pred naletmi, zatialco odrazaju utok inych tankov. A to maju prist este ovladatelne lode... Je samozrejme, ze pri takom obrovskom zabere aky ma WT, sa neda urobit "cistokrvny" simulator. To je jednoducho nezmysel. Nie so sucasnou technikou, presnejsie - nie tym, cim su vybaveni hraci.
Tiez je fakt, ze s WT je porovnavany modovany Sturm - a to sa uz dostavame na tenky lad. Takze prva otazka - ktoru modovanu verziu ILa budeme porovnavat s WT? SaS, HSFX alebo...? Vyznie to ako klise, ale WT su stale Beta, so vsetkym co k tomu patri. Mozno to bude Beta na veky. Lenze ako som uz pisal na inom mieste - nie je to simulator v tom ponati, ako si predstavuju vsetci, co su "odkojeni" Sturmom (nebrat prosim osobne, ja patrim medzi nich). Lenze je to MMORPG - a to je najzasadnejsi rozdiel v ponimani vyvoja medzi IL2 a WT.
Ber to tak, je to hra. Tzn. HRA ktora nie je urcena pre nadsencov do lietania, ale siroke masy, a hlavne masy ktore pridu domov, zapnu pocitac a budu sa na chvilu citit ako najsamlepcejci stihac na svete. Bez joysticku, bez pedalov, iba s mysou. A to je nasirsia zakladna WT, z ktorej Gaijin zije. Tejto casti hracov je uplne ukradnute, ako to lietadlo v skutocnosti lietalo, im staci, ze to bolo "asi takto". O to v tejto hre ide. Nie o presnost simulacie. Sekundarnym pozitivnym efektom je to, ze mnoho z povodnych arkadistov sa zacalo zaujimat o vaznejsie simulatory.
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
magot |
Přidané 11-08-2014 11:21
|

Fusioner

Příspěvek: 18154
Založený: 19.06.08
|
Baron ma recht, srovnávání se šturmem je pasé jak silon ... |
|
|
|
313_Nevo |
Přidané 11-08-2014 12:39
|

Uživatel

|
Teraz sa zas musim odkazat na Barona, Fuci 
Toto nie je o porovnavani '...' Je to o tom, ze dnes sa daju vsetky tieto hry (az na BOS) vyskusat za 'hubicku' - bud su free2play alebo za par spinavych.
Garrett, ak chces, nie je nic jednoduchsie, ako si WT odskusat. Dokonca aj pri spolocnom polete s nejakou letkou. Bude ta to stat len tvoj volny cas. Potom si nazor mozes spravit sam.
Nehovorim, ze tu teraz nemozeme postovat svoje postrehy. Prave v tom je ta krasa, ze su to 'osobne postrehy'. Urcite je velmi nebezpecne sa pri tom tvarit objektivne
|
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 11-08-2014 12:43
|

Hlavní administrátor

|
Barone, nejsme ani v rozporu, natožpak ve sporu. Jenže bys tu svou stať měl adresovat jinam - já nejsem ten, kdo tady přichází s myšlenkami, jak je WT vůči Šturmovi vyrovnaný, resp. jak ho překonává.
Jak jsem psal - možnosti těchto dvou simulátorů jsou naprosto odlišné. Z čistě leteckého pohledu dost ve prospěch dědečka Šturma.
|
|
|
|
313_Nevo |
Přidané 11-08-2014 13:14
|

Uživatel

|
1stCL_Fucida napsal:
... Z čistě leteckého pohledu dost ve prospěch dědečka Šturma.
Z ciste tvojho subjektivneho pohladu 
Jednoducho, podla gusta kazdeho sudruha. WT je dost dobry, stray IL2 je dost dobry.
Lietam oba a nemozem povedat, ze bych preferoval jeden pred druhym.
|
|
|