Pragr napsal:
Nevím Robo. Tohle by měl zodpovědět někdo, kdo vidí do kódu. Pokud jde o "uživatelský" pohled na věc, nemůžu říct že bych zaregistroval tak jednoduchou "zónovost" DM, jak popisuješ. Za sebe můžu říct, že jsem zatím nepozoroval, že by se po zásahu do jednoho místa vždy objevil stejný grafický efekt poškození.
Nejde o 'jednoduchu' zonovost - ta je samozrejme v kazdom sime, predsa len ide o iste zjednodusenie v 3D modeli. Ten efekt poskodenia je urcite rovnaky, inak to ani nejde. 3D model lietadla (je jedno ktory sim) je rozsekany na casti a kazda z nich ma ekvivalent poskodenia, jednak lahkeho (diery a potrhane platno) a jednak tazkeho (uplna paseka, vidno vnutornu strukturu). A ked sa cast ulomi, tak sa nahradi pahylom. Takze pochopitelne urvate casti su vzdy urvate rovnako, to sa inak neda a neviem si predstavit ako by sa najblizsich 20 rokov dalo. Toto je pravdaze pripad aj ClODa, ked ti Befko urve kridlo pri konci alebo v strede alebo pri koreni, ide o 3 situacie, ale vzdy to bude vyzerat rovnako. Kazdopadne DM je objektivne lepsi v CloD, pokrocilejsi, napr. tie presne umiestnene dekaly, takze priestrely mas vzdy tam kde ta trafi gulka atd.
Pragr napsal:Ad nárazy do země. První věc je, že havárie se dějí při mnohem menších rychlostech než u letadel z WWII. Čím vyšší je rychlost při dopadu tím roste pravděpodobnost, že z letadla moc nezbyde. A pokud jde o tohle, přijde mi RoF celkem v pořádku. Když narazím do země třeba s Albíkem (dva dny stará zkušenost) po té co se mi v divu zbortilo a posléze upadlo křídlo, tak při rychlosti dopadu kolem 240km/h ze mě nezbyl než mastný flek a změť hořích trosek, ve kterých se letadlo pozná jen těžko. Jestli si někdy viděl fotky toho co zbylo z Richthoffenova Dr.I, tak máš přesnou představu jak vypadal můj Albík. Jinými slovy v porovnání s reálnými fotografiemi havarovaných strojů z WWI jsou následky srážek se zemí v RoF celkem hodně dobře udělané. ne každá srážka totiž končila ve skutečnosti 10m kráterem.
Ja chapem, fotky nehod som samozrejme videl a neocakavam exploziu a 10m krater, ale nie je to (podla mojho nazoru) ono. Mozno som videl vela fotiek Stefanikovho vraku.
X Novotny napsal:
Já bych to nechal být. Na to co je použito za matroš u jednotlivých letadel je to myslím super. U RoF by neškodilo něco doladit a u scifi Clod zas přitáhnout uzdu. To je můj názor.
Rád bych viděl normální poškození u všech,ale na to by někdo musel vyrobit simulátor poškození a né "bojový letecký sim".
Všichni chrastíte měšcema a všichni tam máte pár drobnejch, tak už to nechte plavat.
Válec ať testuje, pokud nemá co dělat. Jen si myslím že těžko a to byť jen malinko dokáže kdy otestovat engine jako takový. A to ať již u CloD, nebo u RoF. Natož z toho vyvodit jedinej kloudnej závěr k BoS!
Válče co se nasrat do Testování jako WT v RoF?? tomu já říkám výzva pokud to bereš takhle vážně. A konečně nebudeš muset celou tu dobu spekulovat a naopak dávat své věcné poznatky přímo vývojářům.
BB Novi.
Ne diky tady je to prece lepsi Tam bych treba dostal nejaky domaci ukol ktery se mi nelibi a to me moc neba.
Pragr napsal:EDIT: Ad papírovost.
Na Simhq jsem našel, pravda rok a půl starý screen z CloDu
Nic proti, ale tohle jsou víc papírové modely z ABC než RoF.
Přesto mu to při 60 letadlech ve vzduchu běželo průměrně na 25 fps (minimum 21, maximum 29). Počítám, že ale je to verze CloDu ze začátků a snad to nějak optimalizovali. Protože jinak je to hrůza. Zdaleka ne všichni totiž mají na to pořídit si počítač za 50-60 litrů jenom proto, aby jim CloD běžel slušně.
Mas pravdu, to je situacia spred roka a pol co sa tyka vzhladu aj vykonu. To s papierovostou je moj osobny nazor, mne tak RoFka pripada za kazdych okolnosti, nemozem si pomoct. CloD tak krabicovo nevyzera.
zkuste to v CLOD prosím Upravil/a Opitze dne 14-12-2012 11:32
Válka a korupce se nedá oddělit.
Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.
Nekdo tu psal a rikal ze chce prijit nainstalovat hru.Nastavit grafiku a hrat.A ne se srat z ruznym nastavenim.Tak jsem to zkusil u obou her a byl zvedavy jak to pojede.
Valec napsal:
Nekdo tu psal a rikal ze chce prijit nainstalovat hru.Nastavit grafiku a hrat.A ne se srat z ruznym nastavenim.Tak jsem to zkusil u obou her a byl zvedavy jak to pojede.
dobře, tobě stačit 20 minut nebude, tipuji tak 40 minut...
Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.
Já jsem nainstaloval RoF, spustil setup, nastavení grafiky si našel RoF sám s tím, že využití bylo 105%. To mi přišlo, že není dobrej nápad, neb cokoli přes 100% výkonu je podle mne špatně, tak jsem sundal dvě položky z "maximal" na druhou nejvyšší možnost. Vytížení spadlo na 94% já pustil po 30 vteřinách nastavování hru a nazdar. Jelo to nadmíru slušně a s parádní grafikou (podle mého vkusu) na kompu pod 20 000.
Upravil/a Pragr dne 14-12-2012 11:46
Pragr napsal:
Já jsem nainstaloval RoF, spustil setup, nastavení grafiky si našel RoF sám s tím, že využití bylo 105%. To mi přišlo, že není dobrej nápad, neb cokoli přes 100% výkonu je podle mne špatně, tak jsem sundal dvě položky z "maximal" na druhou nejvyšší možnost. Vytížení spadlo na 94% já pustil po 30 vteřinách nastavování hru a nazdar. Jelo to nadmíru slušně a s parádní grafikou (podle mého vkusu) na kompu pod 20 000.
Jeste je mozne ze tam mam nastavene neco co ma byt treba pro Atinu myslim tim treba Shadows.Je tam special a common a jedna co si pamatuju byla urcena pro Nvidii.
WT_Horrido napsal:
To je procento vytížení paměti na grafice.
Ale to ja viem, nadvazujem na Pragrovu logiku.
Trochu tomu nerozumím. Já reagoval na Válcovu poznámku o složitosti nastavení. Psal jsem mou vlastní zkušenost s tím, jak nastavit RoF. Nic víc, nic míň.
Pokud si pamatuju správně Super Sampling samotný RoF nikdy nezapne, to si musí uživatel zatrhnout sám. Stejně jako Dither vegetation a podobně, což jsou jenom alternativní způsoby zobrazování, nikoli kvalitnější.
Valec napsal:
Jeste je mozne ze tam mam nastavene neco co ma byt treba pro Atinu myslim tim treba Shadows.Je tam special a common a jedna co si pamatuju byla urcena pro Nvidii.
Valec napsal:
Pokud jde o mě, vyhodil bych na základě vlastních zkušeností s čistým RoF (bez instalace SweetFX/FlightFX) Super sampling, Dither vegetation, Sharper image a Bloom. Nic z toho stejně RoF sám od sebe nezapíná, jsou to pouze různé způsoby zobrazení nemající vliv na kvalitu/vytížení grafiky. Pak ti to musí jet s neomezeným fps, když to jede mně na mnohem slabším železe.
Upravil/a Pragr dne 14-12-2012 12:16
[img]http://img7.imageshack.us/img7/3021/rofsettings.jpg[/img] is not a valid Image.
Pak to jede asi v takové kvalitě:
[img]http://img854.imageshack.us/img854/9922/rofexternal.jpg[/img] is not a valid Image.
hrát si s nastavením a třeba přidat SweetFX můžeš později...
[img]http://img100.imageshack.us/img100/5815/rofrain.jpg[/img] is not a valid Image.
Tady je deštivo se standardním SweetFX pro ROF...
Jinak pokud chcete ten SweetFX, stačí dát do googlu SweetFX for ROF a je to v prvním odkazu do ROF fora.. stačí jen rozbalit do ROF adresáře. A pak si s tím můžete také hrát...
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.