November 22 2024 04:33:45
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 10

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Avaitická pouť 2012 - 2.-3.6.
VCAF_Joe
Cassi
Kydat na všechno a na všechny dokáže každej blbec. Každopádně to není zrovna výraz moc osvícenýho intelektu. A je jedno jestli ze zbytečný provokace, nebo jestli se ten dotyčnej prostě na nic lepšího nezmůže. Je to myšleno obecně, každej ať si to napasuje na koho / co chce.

Peci
Každá z těch jmenovaných mašin je něčím zvláštní.
V rámci 2. války jsou ale ve vztahu k našim letcům na špici právě Spitfire a Hurricane. To samozřejmě nesnižuje význam Hawku 75, nebo D520 během bitvy o Francii, La5 při SNP a dalších.
Pokud bys to vzal čistě statisticky, tak na Spitfiru toho naši stíhači nalítali nejvíc - používali je od 1941 až do konce války postupně u všech perutí.

Letecz
Souhlasím. I s tím vlastenectvím je to spojeno. Akorát to spousta lidí nedokáže vidět v širších souvislostech. Buď nemaj tolik přehledu, rozumu...nebo prostě jen to srdce...

Horrido
Ta mašina jako taková je sedí každýmu jinak samozřejmě podle vkusu. Je to ale trochu omezenej pohled.
Czech Spitfire Club - "We don't forget"

http://www.czechspitfireclub.cz
WT_Peci
Cassi? Od kdy jsi ve WT? Nějak mi to uteklo... Úsměv

WT_Peci
Robo napsal:

Nemyslim si, ze by tu bol ktokolvek tak vytrety, ze by nepocul o SNP alebo o Sramkovi, to si pan hodinu historie mohol odpustit.

Letecz napsal:
Proč má někdo potřebu zpochybňovat Spit a Hurry jako symbol našeho boje za svobodu? B534? Kde na něm naši bojovali? La5 proč ne, ale ve srovnání se Spitem a Hurry kolik a jak dlouho na něm bojovalo našich? Poválečná éra? Nějak jsem si nevšim, že by někdo z našich na nich bojoval.
Spit shit? ??? I kdyby to technicky byl shit jaký chtěl (což nebyl), jeho symbolické místo je naprosto oprávněné. Kdo tohle necítí, má něco v nepořádku s vlastenectvím.

Ptal se? Věděl to? Odpověděl jsem. A pokud mi (což je v souvislosti s již smazanými vlákny o radaru a skinheadech a tím, co jsem v nich dostával od multikulti jedinců za čočku zvlášť úsměvné) začne vytýkat nedostatek vlasteneckého cítění, potom předpokládám, že správný vlastenec by měl vědět, kdy, kde a na čem jeho předkové bojovali. Alespoň rámcově, nikoliv do posledního kvéru a patrony samozřejmě...

Robo napsal:
Z pohladu doleziteho kkta by ma velmi zaujimalo, co vas dvoch motivuje takto zlcovito sa tu angazovat.

Mohl bys mi říct, co považuješ na mých příspěvcích za "zlcovito sa tu angazovat"?

BTW - možná sis nevšimnul, že jsem psal, že s Horridovo nudlema nesouhlasím, ale to je fuk. Prostě mi nick začíná WT, hurá do mě Úsměv
Upravil/a WT_Peci dne 08-06-2012 09:26

WT_Pedropan
WT_Horrido napsal:
LOL

Abych to napsal nějak hezky poeticky - nebudu obdivovat koně pro rytíře který na něm bojoval. Spit je jenom škaredé letadlo.

Ale mystický symbolismus lidí co sedmdesát let po válce stále tuto válku zapáleně bojují mi připadá svým způsobem roztomilý. Jen škoda, že většinou mají nulový smysl pro humor.

Jestli je Spit skaredy letadlo, tak ty jses skaredej chlap ! A mas to... Pff

http://www.wtigers.org/
WT_Pedropan
Robo napsal:
Aaaaa zase dalsie vlakno, kde si miesto fotiek a zazitkov z pardubic mozem precitat ako sa 2 WTcka priecia a najma mudruju. Naštvaný

Najlepsie je ich ignorovat, lebo ked ich poslete do <> strasne sa poburia. Šklebící se

Letecz je hysterka co nikdy nepocula o SNP ani o Sramkovi, Joe je hysterka obmedzena, Spitfire je skareda nudle a WT su najlepsi.

Robo, clovece, ty uz mas vypestovanou nejakou alergii na ty pismenka?
Protoze jak se zda, kdyz tady nejake WT cokoliv napise, uz tu litaj kosoctverce.
Nebo ses rozhodl urcovat kdo, jak a o cem tady bude diskutovat?

WT_Peci
VCAF_Joe napsal:

Peci
V rámci 2. války jsou ale ve vztahu k našim letcům na špici právě Spitfire a Hurricane. To samozřejmě nesnižuje význam Hawku 75, nebo D520 během bitvy o Francii, La5 při SNP a dalších.
Pokud bys to vzal čistě statisticky, tak na Spitfiru toho naši stíhači nalítali nejvíc - používali je od 1941 až do konce války postupně u všech perutí.

Jo, tohle všechno beru, chápu a rozumím Tvému úhlu pohledu na věc.
Ale vzhledem k tomu, že jsi psal o tom, že z pohledu čs.historie jsou spit s hurrim naprosto výjimečné letouny - s tím jsem si dovolil nesouhlasit.
Jsou výjimečné v rámci své doby, v rámci druhoválečné etapy vývoje čsl. letectví. Pokud se chceme bavit o symbolech nejlépe vyjadřujících naše druhoválečné hrdiny, jsou jednimi z těch nejdůležitějších. To bezpochyby.
Ale podle mě má čsl. letectví další stejně důležité, signifikantní letouny, jako tyto dva. Jen v jiných etapách vývoje. To je asi vše.
Takže s Tebou vlastně souhlasím, ale i nesouhlasím Šklebící se
Upravil/a WT_Peci dne 08-06-2012 10:02

Robo
WT_Pedropan napsal:Nebo ses rozhodl urcovat kdo, jak a o cem tady bude diskutovat?

To by som si nikdy nedovolil. Tu predsa vobec nejde o mna, ja som sem ziadne foto nedaval. Len ma mrzi, ze sa to tu zase zvrhlo na semiflame kvoli tomu, ze niekto ma potrebu demonstrovat svoju nelubost k niecomu, co sa inemu paci. Celkom normalna vec, kazdy ma iny vkus... ale nie kazdy sa chova ako chrapun. A veru mas pravdu, zacinam mat k takymto vyjavom averziu. Tebe to pride normalne? Ale mas pravdu, nebudem si to vsimat, budem si pozerat len obrazky.

LesniHU
Myslim, ze na B534 nasi bojovali na vychodni fronte az asi do roku 43.

@Peci: v cem spocivalo vylepseni nemeckych proudovych motoru?

WT_Peci
Tuhle jsem četl o nových materiálových směsích, které naši vyvinuli a používali na výrobu lopatek kompresoru. Podstatně se tím zvýšila životnost motoru. POkud si dobře pamatuji, došlo i ke snížení spotřeby. Myslím, že to bylo v téhle knize:

svetkridel.cz/pix/kniha1336682530.jpg

edit: Kdyžtak se mohu doma podívat a upřesnit to, pokud si tu knihu nechceš sehnat sám. Já ji koupil. Vzhledem ke své zálibě o historii čsl. letectví dpooručuji podobně postiženým.
Upravil/a WT_Peci dne 08-06-2012 10:14

FK_Aachen
VCAF_Joe napsal:
Ještě jedna fotka z nedělního dopoledne...
[img]http://www.czechspitfireclub.cz/x/joe/Joe_AP2012_P1210840_800x600.jpg[/img] is not a valid Image.
... splnil se mi jeden z největších snů Cool

Edit: kvalitnější fotka.

Nahodils to aspon?Vyděšený

3BAP_Cassius Chaerea
VCAF_Joe napsal:
Cassi
Kydat na všechno a na všechny dokáže každej blbec. Každopádně to není zrovna výraz moc osvícenýho intelektu. A je jedno jestli ze zbytečný provokace, nebo jestli se ten dotyčnej prostě na nic lepšího nezmůže. Je to myšleno obecně, každej ať si to napasuje na koho / co chce.
Trochu nadhledu do toho umírání. To že si navlíkneš starou uniformu a metály a budeš v době míru mluvit o vyšším poslání, osvícenectví, vlastenectví a jakékoli "hluboké" nadřazenosti "fandů" spitů, z tebe lepšího člověka neudělá.

BTW: O vlastenectví se nekecá, ale prokazuje. Ono je to totiž v době hlubokého míru docela velmi pohodlné "hrát" si na vlastence, ale srovnávat kdo je větší vlastenec (na úplně jiných základech) skutečně můžete až příjde "ta" doba...

A nakonec musím říct, že spit je strašný šit pro loosery...

EDIT: Peci ty voe nestraš...Úsměv
Upravil/a 3BAP_Cassius Chaerea dne 08-06-2012 10:25

Robo
WT_Peci napsal:
Tuhle jsem četl o nových materiálových směsích, které naši vyvinuli a používali na výrobu lopatek kompresoru. Podstatně se tím zvýšila životnost motoru. POkud si dobře pamatuji, došlo i ke snížení spotřeby. Myslím, že to bylo v téhle knize:

edit: Kdyžtak se mohu doma podívat a upřesnit to, pokud si tu knihu nechceš sehnat sám. Já ji koupil. Vzhledem ke své zálibě o historii čsl. letectví dpooručuji podobně postiženým.

Ano, super knizka. Cosi ohladom uprav materialov bolo pisane aj v 'S vrtuli na srdci' - vyborna kniha, a Schwalbny spominal aj Milota v 'Letal jsem patactku'.

saldy
WT_Peci napsal:
VCAF_Joe napsal:
.......

Ať si každej obdivuje jaký mašiny chce - podle vlastního vkusu a přesvědčení. Je to jeho věc.
Jedno je ale jasný - mezi stíhačkama budou Spitfire a Hurricane ve vztahu k týhle zemi a její historii vždycky výjimečný. I kdyby se všichni Luftwaffisti postavili na hlavu. Šklebící se

Otevřeně říkám, že Horriho názor na nudle nesdílím Šklebící se, nicméně:

Joe, chápu, že z Tvého omezeného pohledu na věc (tím nechci urazit, ale poukázat na to, že se na to díváš z hlediska jedné krátké epizody dějin našeho letectví) jsou RAF stroje naprosto výjimečné.

Jenže:

B-534 je stroj, který je velice výjimečný (ve vztahu k této zemi) v předválečné éře - jednak je to symbol pocitu zmaru nejprve z Mnichova a posléze z okupace. Ale jistě si většina z nás vzpomene, že to bylo letadlo tuzemské konstrukce (sice s importovanými agregáty), se kterým dosáhli naši letci vynikajících úspěchů (nejen) na závodech ve Švýcarsku.

Co se týká války, k té výjimečnosti - ve Francii Rinope na spitu ani hurrim nelítal, v CCCP a SNP naši sedlali La-5... A taky při tom umírali pro svou vlast.

Po válce jsme tu měli krátký čas švalbiny. Možná si řeknete, že tohle éro nemá ani cenu zmiňovat. Jenže se škaredě pletete. Naši lidi dokázali německé motory vylepšit a ta éra poskládat (z toho, co tu zbylo + co nezbylo, to vyrobili). V tu dobu totiž bylo naše letectvo spolu s Brity, Američany a Sověty jediné na světě, které dokázalo provozovat proudové letectvo v rámci armády.

S-199? Mezek, mrcha, potvora, letadlo, které připravilo o život spoustu čs. pilotů, ale díky jejich odprodeji Izraeli o něm ví celý svět.

MiG-15? Symbol masovosti letecké výzbroje komunistického letectva ČSLA. Taky na něm skončilo svůj život spoustu pilotů. A taky se na něm náš průmysl naučil vyrábět proudová letadla.

MiG-21? Troufnu si říct, že silueta tohoto éra je stejně výjimečná a stejně známá, jako silueta spitu.

Ano, souhlasím s Tebou, že spit a hurri jsou výjimečná letadla a symboly vzhledem k historii našeho letectví. Nicméně téměř v každé době k nim existuje éro, které jim můžeš směle postavit na roveň (a nejen stíhačky).
Dovolím si tvrdit, že výjimečnost spitů a hurríků není pro dějiny našeho letectví o nic větší, než letadel, co jsem zde vyjmenoval. Výjimečnost té doby (a potažmo i těch letadel) je v lidech, kteří ta letadla pilotovali.

Pěkný suma sumárum, jen ještě doplním 33 strojů Il-2M pilotovaných Čechoslováky z 3.bilp v rámci 1. ČS. ZLD. v SSSR. Jejich bojové nasazení bylo sice krátké, ale úspěšné a intenzivní. Létali také v britských těžkých bombardérech, o tom jsem si ale zatím mnoho nezjišťoval.

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
Letecz
Nebudu tu rozdmychávat nesmyslné flamy. Ale foto a aktivity Joa jsou mi sympatické a jsem rád, že naši histrorii takto prezentuje. [img]http://forum.virtualfighters.cz/images/smiles/icon_thumb.gif[/img] is not a valid Image.
[img]http://forum.virtualfighters.cz/images/smiles/icon_salute.gif[/img] is not a valid Image.

http://www.onlinesimulatory.cz
VCAF_Joe
WT_Peci napsal:
VCAF_Joe napsal:

Peci

Jo, tohle všechno beru, chápu a rozumím Tvému úhlu pohledu na věc.
Ale vzhledem k tomu, že jsi psal o tom, že z pohledu čs.historie jsou spit s hurrim naprosto výjimečné letouny - s tím jsem si dovolil nesouhlasit.
Jsou výjimečné v rámci své doby, v rámci druhoválečné etapy vývoje čsl. letectví. Pokud se chceme bavit o symbolech nejlépe vyjadřujících naše druhoválečné hrdiny, jsou jednimi z těch nejdůležitějších. To bezpochyby.
Ale podle mě má čsl. letectví další stejně důležité, signifikantní letouny, jako tyto dva. Jen v jiných etapách vývoje. To je asi vše.
Takže s Tebou vlastně souhlasím, ale i nesouhlasím Šklebící se

Peci
Jo, vidíme to oba podobně. Je samozřejmý, že pro pro každá období histroje čs. letectví jde vypíchnou určitou mašinu (mašiny). Směřoval jsem tu úvahu hlavně k 2. válce. Mrknutí

FK_Aachen
Bohužel nenahodil. Ale i tak to byl úžasnej zážitek Mrknutí

3BAP_Cassius Chaerea napsal:
VCAF_Joe napsal:
Cassi
Trochu nadhledu do toho umírání. To že si navlíkneš starou uniformu a metály a budeš v době míru mluvit o vyšším poslání, osvícenectví, vlastenectví a jakékoli "hluboké" nadřazenosti "fandů" spitů, z tebe lepšího člověka neudělá.

BTW: O vlastenectví se nekecá, ale prokazuje. Ono je to totiž v době hlubokého míru docela velmi pohodlné "hrát" si na vlastence, ale srovnávat kdo je větší vlastenec (na úplně jiných základech) skutečně můžete až příjde "ta" doba...

A nakonec musím říct, že spit je strašný šit pro loosery...

EDIT: Peci ty voe nestraš...Úsměv

Cassi,
Tvoje uvažovaní je úplně někde jinde. Bereš si z těch idejí jen co se Ti hodí a pak to koukáš akorát pohanět. Nenamáháš se pochopit pravou podstatu, natož to pozitivní myšlení. Brbláš jen pořád dokola s přístupem presumpce viny.
- Kdybys otevřel oči, tak uvidíš, že stužky vyznamenání nepoužíváme - nemáme na ně nárok. Uniformy nenosíme pro pouhou parádu, ale pro připomenutí jedněch z největších hrdinů naší historie.
- Kdybys porozuměl těm textům, tak pochopíš, že se tu nikdo do role lepšího člověka necpe.
- Je samozřejmý, že jen slova nepotvrzená činy jsou k ničemu. Na upřímné vlastenectví mám svůj pohled, moje myšlení a činy znají lidé které ctím a vidí je kdo chtějí vidět. Jde o trvalý postoj a přístup. Rozhodně to nemá nic společnýho se sportovním hurá vlastenectvím při hokeji / fotbale.
- Opakovaný kydy nejen vůči Spitfiru jen potvrhujou Tvoji stupidní touhu provokovat a hádat se. Je to Tvoje vizitka. Z mého pohledu to s inteligencí a moudrostí nemá nic společného.

WT_Pedropan
Robo napsal:
WT_Pedropan napsal:Nebo ses rozhodl urcovat kdo, jak a o cem tady bude diskutovat?

To by som si nikdy nedovolil. Tu predsa vobec nejde o mna, ja som sem ziadne foto nedaval. Len ma mrzi, ze sa to tu zase zvrhlo na semiflame kvoli tomu, ze niekto ma potrebu demonstrovat svoju nelubost k niecomu, co sa inemu paci. Celkom normalna vec, kazdy ma iny vkus... ale nie kazdy sa chova ako chrapun. A veru mas pravdu, zacinam mat k takymto vyjavom averziu. Tebe to pride normalne? Ale mas pravdu, nebudem si to vsimat, budem si pozerat len obrazky.

Ale to by byla pitomost, prohlizet si jenom obrazky. Nekdo nad nimi udela jen Aaaach, nekdo Fuj, nekdo prida delsi komentar. O tom prece zivot je. Proto se chodi do hospody. A SVK prece virtualni hospoda je. Tak jako kdysi v dobe kamenne byval BonusWeb.
Diskuse nebyla osobni, byla vecna o letadlech a nazorech na ne. Co je na tom spatneho?
Proto chodi lidi do hospody. Seminare jsou ponekud suche... Úsměv

WT_Pedropan
Letecz napsal:
Nebudu tu rozdmychávat nesmyslné flamy. Ale foto a aktivity Joa jsou mi sympatické a jsem rád, že naši histrorii takto prezentuje. [img]http://forum.virtualfighters.cz/images/smiles/icon_thumb.gif[/img] is not a valid Image.
[img]http://forum.virtualfighters.cz/images/smiles/icon_salute.gif[/img] is not a valid Image.

Mrknutí

VCAF_Joe
saldy
Při jedné akci u Ostravy byl na pozici střelce Sturmoviku těžce zraněn Richard Husmann (Filip Jánský), sundal přitom Fw190.
http://www.ceskat...ip-jansky/
V únoru 1944 byla v Sovětském svazu ustanovena československá letecká jednotka, z níž v lednu 1945 vznikla 1. československá smíšená letecká divize SSSR. V jejím rámci operoval také 3. československý bitevní letecký pluk, k němuž jako instruktor Richard Husmann přešel. Proč Richard Husmann přešel ze západní na východní frontu?
VT: Můžeme se jen dohadovat. Zřejmě tady byla touha zkusit něco nového, druhý možný motiv možná byl, že to bude blíže k domovu, a jako třetí motiv bych asi viděl možnost dostat se opět k operačnímu létání.

Jakými stroji byl vystrojen bitevní pluk, u kterého Husmann létal?
ZH: Byla to součást 1. československé letecké divize usazené v té době v Polsku. Šlo o těžké pancéřované bitevníky sovětské výroby IL-2 a IL-3 vyzbrojené kanóny ráže 23 milimetrů, unesly 600 kilogramů pum a neřízených střel, zadní střelec měl k dispozici velkorážní kulomet Berezin UBT, neměl však k dispozici sedačku, ale seděl pouze na asi patnácticentimetrovém popruhu.

Na tomto letounu absolvoval Husmann v dubnu při ostravské operaci ojedinělý souboj. O co šlo?
VT: Bylo to při jednom z letů na pozemní cíle. V okamžiku, kdy se dostali do operačního prostoru, Husmann zjistil, že ustala palba ze země. To pro něj bylo varovné znamení, protože to znamenalo, že se někde v prostoru objevili němečtí stíhači. Zbystřil pozornost a v tu chvíli se za jeho kormidly vyhoupl Focke-Wulf 190. To byla velmi obávaná, těžce vyzbrojená stíhačka. Avšak díky tomu, že ji Husmann čekal, měl malý předstih a zahájil palbu jako první. Tím se dostal do určité výhody, zasáhl a německý letoun začal kouřit a šel na nouzové přistání.

ZH: Zmínil bych také první Husmannův letecký souboj, který proběhl 10. listopadu 1940 (tedy ještě v RAF), kdy na cestě k nepřátelskému cíli v Německu odrazil ze své zadní věže útok Messerschmittu 110.

Letecz
Díky! [img]http://forum.virtualfighters.cz/images/smiles/icon_salute.gif[/img] is not a valid Image.

WT_Pedropan
VCAF_Joe napsal:
Cassi,....
.... Opakovaný kydy nejen vůči Spitfiru jen potvrhujou Tvoji stupidní touhu provokovat a hádat se. Je to Tvoje vizitka. Z mého pohledu to s inteligencí a moudrostí nemá nic společného.

Joe, a tu o hrachu a hazeni znas...? Šklebící se

Vzdycky budou chodit po svete lidi, kteri na vsem uvidi jen to blbe, nehezke, nudne a dokonce i trapne. Notoricti usklibaci se svoji pravdou.
Vetsinou vsak za jejich usklebky najdes jejich vlastni selhani...
Tak se nenech otravit. Fotky jsou super a v kabine ti to slusi... Mrknutí

3BAP_Cassius Chaerea
VCAF_Joe napsal:
Cassi,
1)Tvoje uvažovaní je úplně někde jinde. Bereš si z těch idejí jen co se Ti hodí a pak to koukáš akorát pohanět. Nenamáháš se pochopit pravou podstatu, natož to pozitivní myšlení. Brbláš jen pořád dokola s přístupem presumpce viny.
- Kdybys otevřel oči, tak uvidíš, že stužky vyznamenání nepoužíváme - nemáme na ně nárok. Uniformy nenosíme pro pouhou parádu, ale pro připomenutí jedněch z největších hrdinů naší historie.
- Kdybys porozuměl těm textům, tak pochopíš, že se tu nikdo do role lepšího člověka necpe.
- Je samozřejmý, že jen slova nepotvrzená činy jsou k ničemu. Na upřímné vlastenectví mám svůj pohled, moje myšlení a činy znají lidé které ctím a vidí je kdo chtějí vidět. Jde o trvalý postoj a přístup. Rozhodně to nemá nic společnýho se sportovním hurá vlastenectvím při hokeji / fotbale.
- Opakovaný kydy nejen vůči Spitfiru jen potvrhujou Tvoji stupidní touhu provokovat a hádat se. Je to Tvoje vizitka. Z mého pohledu to s inteligencí a moudrostí nemá nic společného.
1)Ne neberu si z nich nic a nesnažím se nic pochopit, protože není nutno. Pro mě jsou naši piloti machři a na tom tvé hluboké myšlenky nic nemění...tady nejsi mezi amazonskýma domorodcema, které musíš převést na víru pravou, ale na koncilu zasvěcených, kde horlivost a vážnost nového kněze starou dávno přijatou pravdu stejně v očích ostatních už nevylepší.
A na závěr, spit je šit...
Upravil/a 3BAP_Cassius Chaerea dne 08-06-2012 11:31

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,012,743 návštěv