WT_Horrido napsal:
Aha, takže ty srovnávaš schopnost se obětovat (a zabíjet) pro něco abstraktního, a nemusí to být jen spravedlnost či svoboda, s flákem masa nebo obranou mláďat jo?
Proč by lidi měli riskovat, zabíjet a umírat když jim moc flák masa nebere ani neohrožuje mladé? Přece biologicky přežije ne, a jestli je to nejvyšší hodnota tak pak nechápu motivaci...
2)A jestliže tedy lepší postavení tlupy zlepšuje šanci na biologické přežití tak pak ale zároveň přestává záležet na životě jednotlivce a už je nejvyšší hodnotou postavení tlupy ne?
3)A u člověka to přece není pudové jednání, ale rozumové a tím popírající prosté biologické přežití jako nejvyšší hodnotu.
1)Jaká abstraktnost? Co je svoboda? Svoboda je přece jen lepší styl života, tudíž větší šance na zachování genu. I gorily se dokážou spojit v boji za "svobodu" a svrhnout alfa samce, který příliš "utiskuje" svojí tlupu. Svoboda není jev co si vytvořil člověk. To spíše víra, kdy myšlení dokázalo posunout ono "přežití" i do posmrtného života, kdy ve snaze mít se v budoucnu na imaginárním místě lépe, upravujeme současný život.
2)Ne, jde o rovnováhu. Sociální zvířata, využívají společnost k zvýšení šancí na zachování genu, nikoli pouhá obět pro společnost, oni společnost vytváří a využívají.
3)Co je rozum? Že si nemáš s*át do vlastního hnízda, nebo že dokážeš stavět raketoplány. To že má člověk nejvyvinutejší myšlení ještě neznamená, že on sám má jedinej rozum.
To by se stal zázrak kdybys jednou odpověděl na to co se ti napíše.
1. Neptal jsem se co je svoboda, ptal jsem se po motivaci jednotlivce který riskuje život svůj a pravděpodobně i své rodiny a tedy svůj osobní biologický zánik, když je tedy biologické přežití nejvyšší hodnotou a tato hodnota není totalitní mocí přímo ohrožena. Odboj je většinou boj jednotlivce proti systému, nikoliv tlupy proti jednotlivci.
2. Znovu, znamená to že pro člena společnosti je nejvyšší hodnotou zachovaní společnosti (druhu) a tedy ne jeho vlastní biologické přežití?
3. Neptal jsem se co je rozum. Živelné jednání není totéž jako rozumové. Rozumné jednání může být v rozporu s živelným, pudovým jednáním. Zvířata nedokáží držet hladovku k sebezničení...
Panek napsal:
Děkuji za označení duševně chorým. Založ si diagnostické internetové centrum a registruj se u zdravotních pojišťoven. Vyděláš majland.
Jinak si opravdu myslíš, že minimálně polovina národa byla v té době duševně chorá? Nebo spíš někdo dobře vymyslel, co se jim má říci, aby ho slepě následovali.
Byly v té době nějaké nezávislé noviny nebo rozhlas?
Jo ahááá, ty žiješ v představě, že všech 13 milionu lidí v Československu bylo komunisty... V té době nebylo komunist milion jako v roce 1989. Ale stačilo to s pomocí sovětských soudruhů k teroru... O to víc je odsouzeníhodno to, že se k těmto vlastizrádným šmejdů někteří přidávali a většinou čistě z ekonomických důvodů, nikoliv proto, že by tomu věřili či chápali, co ten Marx a hlavně Lenin vlastně chtějí...
Panek napsal:
Ohledně informovanosti lidí v té době.
V Polsku prý v 50. letech více jak polovina lidí ani nevěděla, že USA použilo atomovou bombu.
A dnes se ti nějakej blbec odpálí v autě na tržnici v Iráku a tá tá tá tý tý tý, lidi to vědí snad dřív, než to řeknou.
Hehe....
to si udělal průzkum nebo jsi někde v hospodě něco zaslechl, a protože se ti to líbí, tak to považuješ za možné?
podívej, Horáková byla nepřehlédnutelná, věděli o tom všichni, všichni věděli kdo je Horáková, že nebyla komunistka, byla poslankyně, byla v odboji proti náckům, náckové ji mlátili, ale ona nikoho nevyzradila. Jak říkám, můj děd tehdá žil v Ostravě, byl horník a zcvaklo mu to okamžitě, o co jde a pak doufal, že aspoň ten Gottwald není takové prase, ale když neudělil milost, tak věděl, že jsou všichni vrahové. Tečka!
Panek napsal:
Děkuji za označení duševně chorým. Založ si diagnostické internetové centrum a registruj se u zdravotních pojišťoven. Vyděláš majland.
Jinak si opravdu myslíš, že minimálně polovina národa byla v té době duševně chorá? Nebo spíš někdo dobře vymyslel, co se jim má říci, aby ho slepě následovali.
Byly v té době nějaké nezávislé noviny nebo rozhlas?
Jo ahááá, ty žiješ v představě, že všech 13 milionu lidí v Československu bylo komunisty... V té době nebylo komunist milion jako v roce 1989. Ale stačilo to s pomocí sovětských soudruhů k teroru... O to víc je odsouzeníhodno to, že se k těmto vlastizrádným šmejdů někteří přidávali a většinou čistě z ekonomických důvodů, nikoliv proto, že by tomu věřili či chápali, co ten Marx a hlavně Lenin vlastně chtějí...
Nepodsouvej mi to co jsem neřekl.
Mimochodem v roce 1950 měla KSČ více jak 2 miliony členů. A to jen KSČ až pak došlo ke sloučení s KSS.
A né každý simpatizant strany musí být i členem. Tak když to vstáhnu jen na Česko, protože čísla jsou pro KSČ, tak mi tu opravdu vychází že téměř polovina Čechů v té době bylo podle tvých měřítek debilní.
Já říkám, že to bylo zblblé stádo, které hltalo každé slovo svého pasáka.
Opitz napsal:
Co já, ale počkej na opičky, které přijdou po mě... Dneska na Knedložurnálu jakési malé děcko říkalo, že by se také klidně prostřílelo za svobodou...
Jj a Pavlík Morozov klidně neváhal udat vlastního otce, ale to už byl čin udatného z manipulovaného dítěte, nikoli pouhá slova, jak tak rádi činí dospělí.
Historie zatím velmi úspěšně dokazuje, že ti co nejvíce machrujou, většinou bývají ty největší skety. Čím menší pes, tím víc štěkotu a méně bojácnosti.
BTW: Mimo jiné onen film z procesu H nebyl publikován na veřejnost. Pouze vybrané pasáže pouštěli v rádiu. Pro velkou část apolitické veřejnosti a i pro ty běžné poválečné straníky, včetně některých z ČSNS to opravdu působilo jako proces se "zrádci a šmejdy", kteří plánovali 3. světovou. Věřím tomu, že kdyby se dnes udělal umělej proces s "tuneláři a korupčníky" z řad dejme tomu KDU-ČSL, tak by dnes v diskusi na novinkách všichni řešili jaká kua je Jiří Carbol, když vytuneloval Třinecké železárny ačkoli předtím sotva kdy v novinách narazili na jeho jméno a o jeho životě vědí velký ho*no. A to že je dnes jiná doba a že všichni vědí, že žádné takové umělé procesy dnes být nemůžou, tak tehdy taky byla nová poválečná doba a velká část obyvatelstva taky neměla páru o tom, že by mohli být umělé procesy.
Upravil/a 3BAP_Cassius Chaerea dne 19-08-2010 14:53
těm dvou milionům členu KSČ se mi nechce věřit, máš nějaký odkaz, kromě wikipedie, kde samozřejmě zdroj této informace chybí?
btw. mluvíme tu o Horákové - ta byla sledována StB od beztak od chvíle, co vnitro ovládli komanči, tj. od roku 1946, v září roku 1949 zatčena a v červnu 1950 odsouzena k smrti
Upravil/a Opitze dne 19-08-2010 14:59
Panek napsal:
V Polsku prý v 50. letech více jak polovina lidí ani nevěděla, že USA použilo atomovou bombu.
A dnes se ti nějakej blbec odpálí v autě na tržnici v Iráku a tá tá tá tý tý tý, lidi to vědí snad dřív, než to řeknou.
Hehe....
to si udělal průzkum nebo jsi někde v hospodě něco zaslechl, a protože se ti to líbí, tak to považuješ za možné?
podívej, Horáková byla nepřehlédnutelná, věděli o tom všichni, všichni věděli kdo je Horáková, že nebyla komunistka, byla poslankyně, byla v odboji proti náckům, náckové ji mlátili, ale ona nikoho nevyzradila. Jak říkám, můj děd tehdá žil v Ostravě, byl horník a zcvaklo mu to okamžitě, o co jde a pak doufal, že aspoň ten Gottwald není takové prase, ale když neudělil milost, tak věděl, že jsou všichni vrahové. Tečka!
Ne tečka. Proč tedy něco neudělal? Proč nepoučil lidi ve svém okolí, proč nezorganizoval protestní pochod? Podepsal nějakou petici, nebo jí zorganizoval?
Nechci se dotknout tvého dědy, takto ber všeobecně.
Takovejch, kteří dnes tvrdí: Já to říkal už tenkrát.
Těch je nepočítaně, ale neudělali nic. Možná proto, že tenkrát s tím souhlasili, ale teď jen machrujou. Možná se jen báli, protože byli ve svém okolí jediní, kteří to viděli jinak. Možná jich bylo víc a jen o tom doma tiše šeptali za staženejma roletama.
Ten proces se prostě komárům povedl. Splnit to co chtěli.
Protože jejich odpůrci po něm nevyšli do ulic, což by se špatně potlačoval. Ale jejich odpůrci začli jen brblat trochu víc na hlas. A díky tomu jejich špiclové měli lehčí práci označit odpůrce režimu, který je jednoho po druhém pohodlně odstraňoval.
Jj a Pavlík Morozov klidně neváhal udat vlastního otce, ale to už byl čin udatného z manipulovaného dítěte, nikoli pouhá slova, jak tak rádi činí dospělí.
Pavlík Morozov je produkt komunistické ideologie sovětského stylu, nad kterým se tak rozplýváš, soudruhu. Takhle pokřivit charakter dítěte dokázali jen komanči, což dokazuješ i ty.
a znovu říkám, když to dokázal pochopit o co jde v procesu s M. Horákovou jakýsi horník v KOMUNISTICKÉ Ostravě, tak to mohl pochopit i intelektuál v Praze nebo sedlák na Moravě.
Panek napsal:
Hehe....
Ne tečka. Proč tedy něco neudělal? Proč nepoučil lidi ve svém okolí, proč nezorganizoval protestní pochod? Podepsal nějakou petici, nebo jí zorganizoval?
Těch je nepočítaně, ale neudělali nic. Možná proto, že tenkrát s tím souhlasili, ale teď jen machrujou. Možná se jen báli, protože byli ve svém okolí jediní, kteří to viděli jinak. Možná jich bylo víc a jen o tom doma tiše šeptali za staženejma roletama.
Protože jejich odpůrci po něm nevyšli do ulic, což by se špatně potlačoval. Ale jejich odpůrci začli jen brblat trochu víc na hlas. A díky tomu jejich špiclové měli lehčí práci označit odpůrce režimu, který je jednoho po druhém pohodlně odstraňoval.
víš co? jdi radši do prdele a nevystrkuj z ní svou dutou, bolševickou propagandou vymletou, hlavu...
Panek napsal:
Hehe....
víš co? jdi radši do prdele a nevystrkuj z ní svou dutou, bolševickou propagandou vymletou, hlavu...
Už jdu. Jen poslední otázku před svým odchodem. Respektive tě poprosím.
Označ v mém textu, co je probolševicky propagační.
WT_Horrido napsal:
Aha, takže ty srovnávaš schopnost se obětovat (a zabíjet) pro něco abstraktního, a nemusí to být jen spravedlnost či svoboda, s flákem masa nebo obranou mláďat jo?
Proč by lidi měli riskovat, zabíjet a umírat když jim moc flák masa nebere ani neohrožuje mladé? Přece biologicky přežije ne, a jestli je to nejvyšší hodnota tak pak nechápu motivaci...
2)A jestliže tedy lepší postavení tlupy zlepšuje šanci na biologické přežití tak pak ale zároveň přestává záležet na životě jednotlivce a už je nejvyšší hodnotou postavení tlupy ne?
3)A u člověka to přece není pudové jednání, ale rozumové a tím popírající prosté biologické přežití jako nejvyšší hodnotu.
1)Jaká abstraktnost? Co je svoboda? Svoboda je přece jen lepší styl života, tudíž větší šance na zachování genu. I gorily se dokážou spojit v boji za "svobodu" a svrhnout alfa samce, který příliš "utiskuje" svojí tlupu. Svoboda není jev co si vytvořil člověk. To spíše víra, kdy myšlení dokázalo posunout ono "přežití" i do posmrtného života, kdy ve snaze mít se v budoucnu na imaginárním místě lépe, upravujeme současný život.
2)Ne, jde o rovnováhu. Sociální zvířata, využívají společnost k zvýšení šancí na zachování genu, nikoli pouhá obět pro společnost, oni společnost vytváří a využívají.
3)Co je rozum? Že si nemáš s*át do vlastního hnízda, nebo že dokážeš stavět raketoplány. To že má člověk nejvyvinutejší myšlení ještě neznamená, že on sám má jedinej rozum.
1. Neptal jsem se co je svoboda, ptal jsem se po motivaci jednotlivce který riskuje život svůj a pravděpodobně i své rodiny a tedy svůj osobní biologický zánik, když je tedy biologické přežití nejvyšší hodnotou a tato hodnota není totalitní mocí přímo ohrožena. Odboj je většinou boj jednotlivce proti systému, nikoliv tlupy proti jednotlivci.
2. Znovu, znamená to že pro člena společnosti je nejvyšší hodnotou zachovaní společnosti (druhu) a tedy ne jeho vlastní biologické přežití?
3. Neptal jsem se co je rozum. Živelné jednání není totéž jako rozumové. Rozumné jednání může být v rozporu s živelným, pudovým jednáním. Zvířata nedokáží držet hladovku k sebezničení...
Ty mě bavíš než budeš mluvit o zvěři, tak si o ní nejdřív raději něco přečti. V laboratorních podmínkách dochází u jedincům k úhynu protože nechtějí žrát, ačkoliv jsou zdraví a dobře živení, jasně pudová záležitost
WT_Horrido napsal:
1. Neptal jsem se co je svoboda, ptal jsem se po motivaci jednotlivce který riskuje život svůj a pravděpodobně i své rodiny a tedy svůj osobní biologický zánik, když je tedy biologické přežití nejvyšší hodnotou a tato hodnota není totalitní mocí přímo ohrožena.
1a)Odboj je většinou boj jednotlivce proti systému, nikoliv tlupy proti jednotlivci.
1)Asi takhle, nikdo normální nejde do "odboje" aniž by věděl, že tím jednoznačně odsoudí k smrti své příbuzné či nejbližší členy tlupy. Riskovat a odsoudit je ku*evský rozdíl. Ve světě zvířat, skutečně mě nenapadá příklad, kdy by jedinec úmyslně odsoudil své členy a to snad ani ve světě lidí. Nevěřím tomu, že by třeba Masaryk odešel do zahraničí, kdyby věděl, že jeho rodině to přinese smrt, věděl, že jeho rodina bude postižená a že riskuje i jejich životy, ale ta naděje, že to s rodinou (i se samotnou věcí) dopadne dobře tu byla. Boj a risk, kde je sebemenší naděje, to je vlastní nejen lidem, avšak sebevražda, popřípadě i vražda svého rodu, to je snad opravdu jen lidská vlastnost dána vyspělím myšlením.
1a)Tak si pod odbojem představ beta samce, který sám se snaží změnit pozice v tlupě, tedy systém.
2)Ano sociální tvorové dokážou riskovat sebe sama pro společnost, tedy dokážou obětovat svůj život, tedy svůj gen, ve snaze ochranit, když už ne své vlastní genové potomky, tak geny svých blízkých. Pak ano, máš pravdu, že v takovém případě samotné přežití jednotlivce není vždy na primární, avšak to se týká nejen lidí, ale i většiny společenských zvířat.
3)Ano zvířata, si na život nedokážou sáhnout, avšak to nedokáže ani malé dítě, to až s rozvinutým myšlením.
To ce tvrdí Otto o hladovkách zvířat, ano dochází k tomu, avšak v současném stádiu výzkumu, těžko odhalíme proč, nepředpokládám, že by to mělo společný základ s lidskou hladovkou, tedy "boj proti něčemu", spíš základ bude ve stresu.
Upravil/a 3BAP_Cassius Chaerea dne 19-08-2010 15:26
3BAP_Cassius Chaerea napsal:
To ce tvrdí Otto o hladovkách zvířat, ano dochází k tomu, avšak v současném stádiu výzkumu, těžko odhalíme proč, nepředpokládám, že by to mělo společný základ s lidskou hladovkou, tedy "boj proti něčemu", spíš základ bude ve stresu.
Může být, leč na základě EEG (standartní monitoring během výzkumu Ischemických chorob a epilepsie, což například dělá můj bratr na AV ČR) nejeví potkani významné známky stresu a stejěn nežerou.
Ale to je opravdu na jinou debatu.
Opitz napsal:
1)Pavlík Morozov je produkt komunistické ideologie sovětského stylu, nad kterým se tak rozplýváš, soudruhu. Takhle pokřivit charakter dítěte dokázali jen komanči, což dokazuješ i ty.
2)a znovu říkám, když to dokázal pochopit o co jde v procesu s M. Horákovou jakýsi horník v KOMUNISTICKÉ Ostravě, tak to mohl pochopit i intelektuál v Praze nebo sedlák na Moravě.
1)No já se nad tím až tolik nerozplývám. Ty si tu začal s tím, že malé dítě by bylo ochotno se prostřílet ke svobodě, já jen pevně doufám, že než se tak stane, bude dobře vychováno s úctou k životu a nebude střílet na lidi po každých volbách, nebo když v Kauflandu nebudou mít čerstvé rohlíky.
2)Seš si jist, že ten horník v komunistické Ostravě, měl ty samé informace jak ten sedlák na Moravě. Ne vždy to je tím, že dotačný byl srab, a kdesi co si, když souhlasil s odsouzením Horákové o které ten rok slyšel třeba poprvé. Když mohl dnes horník v komunistické Ostravě volit TOP09, tak to mohl volit TOP09 i sedlák na Moravě. Kolik lidí pranýřovalo Čunka za jeho kauzu sexuálního obtěžování, ještě dnes si hodně lidí myslí, že je to pravda a že to soud hodil do autu záměrně a to že si horník myslí A a že si sedlák myslí B, ještě neznamená, že je sedlák Bůh ví co.
313_OTTO napsal:
To že Klement byl vrah, zrádce atd. je jasné a dohadovat se o tom nemusíme. Sice ten článek (životopis) není řádně ocitovaný a nejsou tam žádné zdroje, ale vesměs s ním souhlasím. Je vyhlášením války výrok v hospodě, zakroutím vám všem krkem??? Existuje něco jako promlčecí lhůta??? 10let je poměrně dlouhá doba.
Jedinou věc ti neřeknu, souhlasím s tím a vždy jsem souhlasil, to bych se nemohl kouknout ani do zrcadla. A zase se opakuju. NIKDY JSEM NEODSUZOVAL MAŠÍNY ZA TO ŽE BOJOVALI PROTI KOMANČŮM. ALE VRAZI JSOU PROTOŽE ZAVRAŽDILI BEZBRANNÉHO!!! Píšu to snad už v každém příspěvku. řekni tedy jestli je to v rozporu s touto větou
ekni tedy jednu jedinou věc, proč nebojovat proti komunistickému režimu a jeho zastáncům zbraní. Protože je to vražda, to asi ne ?
.
Definice vraždy je jasná a nezměněná po několik stovek let.
Ježišikriste, právě si degradoval parlament na hospodu.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.