Tak ja zacinal u hry "na letadlo", kde zavesen za ruku a nohu, uzival jsem si prvni pretizeni a pusobeni odstredivych sil. Ach, to byla simulace. Bohuzel, nebo snad bohudik, jak jsem rost, tatik uz me neunes. Po fyzickych testech jsem se tedy presunul k nacviku taktiky boje, kdy s velmi sofistikovanymi napodobeninami skutecnych letounu (pamatujete tu serii mrnavych letadel ala Kindervejce? ) jsem se prohanel po pokoji a trenoval manevrovy boj.
Toto bylo nasledne nutne doplnit o znalost pusobeni sil na kostru letounu, takze se muj zajem presunul ke kostrukci a testovani (z A4ky toho jde celkem hodne vytvorit). Po tomto kompletnim vycviku byl cas se zamerit na virtualni trenink, takze nasledovalo:
Sky Destroyer, F29 Retaliator, F22 Lightning II, Rowans BoB, EAW, Skies, Il2
Můj první letecký sim byl IL-2 fb. A nyní je mými simy jen 4.04m, 4.11 a UP3. A nesmím zapomenout na RedBaronII. Ten mám z přestávky, kdy mi nefungoval IL-2...
Upravil/a Koty dne 28-02-2012 21:52
Úplne prvý? Hmmmm.... V roku 1979 v Lunaparku v Bratislave nejaký sovietsky "coin" automat - malo to knipel a na obrazovke sa objavili tri lietadlá: červené, modré a žlté. Samozrejme boli US a bolo ich treba zostreliť. Ešte tam bol simulátor ponorky (zameriavalo sa periskopom! a triafalo sa do lodičiek, ktoré sa po zásahu začali točiť ako čamrda , ale boli to poctivé plasťáky, žiadne nuly a jedničky)
A doma? rok 1987 - Didaktik Gama a nezabudnuteľný Tomahawk.
Ja mám PC od roku 2004 takže moja prvá letecká hra bola . Wings of Honor - Battles of the Red Baron
A prvý simulátor bol nezabudnutelný Pacific Fighters
Tak jsem oprášil svůj první letecký sim Wings of War. Lítal jsem ho ještě na Windows 98. Překvapilo mne jak tu je pěkná mapa včetně vlaků aut či flaků. I modely letadel jsou zdařilé.
P.S. jo tenkrát jsem o lítal bez joy jen na klávesnici...Upravil/a Paulus dne 18-02-2013 13:35
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.