Mno tak mně včera někdy ve 23:00 odešla též grafárna. Nezapískala, ale začla zobrazovat místo ila písmenka z "DOSu". Ani ráno nebylo moudřejší a já na půl dne odjel.
Řešením nakonec byla prehistorická GF4 Ti4400, DX režim a modlení se, aby to nějak jelo.
Bohužel ale až od desíti na druhý let.
A bez TIRu, tudíž bez rozhlížení (nampované to už krom myšítka nemám). Pro let ve formaci (s Edisonem) paráda ... :))
Takže se omlouvám za tu první půlku, mám holt starost navíc :/ (Pánku, co ta tvoje nová, máš ji do AGP ? :)) )
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
Pro mně to bylo nelítatelné ze stejného důvodu. Škoda.
Jinak jsem se hlásil hlavně z důvodu těchto vět: Bude se jednat o pseudohistorickou akci z května 1943, kdy Wehrmacht i italská armáda jsou již bezpečně evakuovány na Sicílii a západní spojenci se chystají k vylodění tamtéž. Celá akce bude trvat pouze jeden večer, zato poměrně dlouhou dobu - očekáváme 4 hodiny. Operací se zúčastní všechna čtyři velká letectva v oblasti - RAF, USAAF, Luftwaffe a Regia Aeronautica.
Na rozdíl od většiny speciálek nebude v této jasně dána role útočník/obránce. To znamená, že obě strany si vyzkouší jak útočné, tak i obranné operace do sytosti.
Bohužel hned zaslané úkoly pro red mě vyvedly z omylu. O přípravu vylodění a tudíž akce spíš pro taktické letectvo nešlo. Celá akce pro lajty (B25) opravdu měla být na celý večer, ovšem jen jeden let a moc prostoru pro improvizaci nebylo. Takže o sytosti nemůže být ani řeč. Rozdání úkolů 2 dny před akci mnoho prostoru pro nácvik a taktiku taky nedává. Zmařená příležitost, takže zklamání.
Santy proč se divíš,specku dělal 1stCL_Fucida a ten přece vždycky vyhraje nebo se pletu?
Ale jinak dobry,babička byla ráda že jsem se vrátil zdráv na základnu.
Rozkazy pro letectva osy, pošlete sem někdo rozkazy pro spojence.
Grüß Gott Männer…Ciao!
Boje v Africe skončily. Většina našich vojsk včetně nových těžkých tanků Pz VI Tiger byla evakuována na Sicílii. Spojenecký tlak ale na sebe nedá dlouho čekat. Již v těchto dnech probíhá horečné dozásobování Malty, odrazového můstku do Evropy. Můžeme si jen rvát vlasy, že jsme před rokem Maltu nesrazili do kolen a neobsadili ji. Nesmíme spojencům dovolit její plné dozbrojení, musíme ničit jejich zásobovací konvoje dnem i nocí. Kritickým místem je samotný přístav města Malta.
Luftwaffe a Regia Aeronautica mají v oblasti celou řadu letadel a nyní je vhodná chvíle je vrhnout do akce.
Fw 190 A-5 (BP20)
Bitevní Focke-Wulfy provedou nejdříve nálet na přístav Malta. V oblasti lze očekávat jak silný flak, tak i množství hlídkujících Spitfirů. Pokud budou Britové zvláště dotěrní, je samozřejmě možné s nimi zkřížit i palubní zbraně. Na druhou stranu je důležité, abyste se rychle vrátili na domovskou základnu a po 15ti minutovém přezbrojení byli připraveni startovat k plánovanému útoku na spojenecké letiště v sektoru AB6.
Na rozdíl od prvního letu tento bude probíhat v minimální výšce. Při přeletu přes jezero AD9 začnete prudce stoupat a na letiště se snesete v rychlém klesavém letu. Před stoupáním odhodíte přídavné nádrže a bude vás čekat dlouhý let nazpátek, ten již může proběhnout nad úrovní radarové tmy, tedy ideálně ve výšce okolo 5000 m.
Ju 88 A-4/torp (BO22)
Prvním cílem je Malta a přístav. Torpédování přímo v přístavu bude jistě obtížné a velice nebezpečné vzhledem k téměř jisté přítomnosti tamních letek Spitfirů. Velice by měl napomoci zmatek vzniklý při úderu bitevních Focke-Wulfů a pak samozřejmě početná italská stíhací ochrana.
Druhým cílem je konvoj, který dnes ráno zachytil pozorovací Fw 200. Konvoj byl zachycen v sektoru BB7, plul směrem na severoseverovýchod, je ale možné, že svůj kurz pozměnil po zpozorování našeho stroje – a že zamíří přímo k Maltě nejrychlejší cestou. Konvoj musíte najít a vypátrat. Jakmile se dostane do blízkosti Malty, bude jistě pokryt množstvím Spitfirů, ty obvykle nelétají dále, než 100 km od ostrova.
MC.202, MC.205 (letiště BT17)
Při prvním náletu budete krýt německé Junkersy 88 a budete zcela podřízeni jejich velení.
Následně budete mít na starost ochranu města Augusta. Spojenci na něj a především na přístav posledních několik dní podnikají ranní a odpolední nálety a nic nenasvědčuje tomu, že by dnešek měl být výjimkou. Bombardéry B25 můžete očekávat ve výšce okolo 5000 m, jejich obvyklou eskortu tvoří dvouocasé stíhačky P38.
Mé fps bylo na začátku velmi moudré, bohužel při prvním náletu FW a následné grafické orgii nad přístavem spadlo na 5 fps. Následoval restart, znovupřipojení se s 10 fps. Bez sebemenších příčin po 10 minutách letu opět pokles, tentokrát na 2-3 fps. Opět tvrdý restart a poslední připojení. Už při zobrazení mapy a výběru letadla byl pohyb myšítka trhaný. Ve hře 2 fps....konec nadějí.
Věřím, že akce byla super. Škoda, že já to štěstí neměl.
Jinak k planesetu jsem nechtěl a nechci nic říkat, byla to volba autora akce a nelze mu nic vyčítat, má na to právo. My měli přeci také možnost buď letět nebo ne. Jen žádné urážky. Nejsou na místěUpravil/a 310_Max dne 17-05-2009 10:02
Já z toho mám tak nějak smíšené pocity..
Jednak jsme ještě před započetím nejakých závažnějších událostí přišli dohromady o 10 stíhaček, díky transsferingu.Za to ale nikdo nemůže...
Druhá věc je ta že díky průběhu mise neměli spitfiry šanci svést nějaký rozumný boj.Kromě sebevražedného.
První kontakt s nepřítelem, byl s Fockewulfy, které dajvem útočili na přístav a pak jí vesele mazali pryč.Spity se na ně se svou rychlostí mohli jen dívat..
Těsně před tím než tato grupa spitfirů sedla, přišla zpráva, že na přezbrojení je 15 minut.Nevím, zda nám něco uniklo, ale tuto věc jsme se dozvěděli až při misi.
No a tak po 15 minutách startujem a do zad nám vpadnou MC 205, přičemž dostanou dva spity z pěti hned po startu.(náhoda? doufám že jo!!)
Zbytek spitů v počtu 3 kusy zdrhají nad vodou a přidávají se k B-25 u Augusty a společnš potápí 8 lodí v nechráněném přístavu.
Pak Cover zpět, ale nad Maltou už čeká 10 nepřátelských stíhaček.Bude masakr říkáme si.Zase situace ve které by se vrhl do útoku proti mnohonásobné nepřátelské přesile jen blázen.
Nicméně grupa 10ti nepřátelských stíhaček je jaksi jalová a ač některé ze spitů napadnou, dolů se jim nechce a zbývající poškozené B-25 i s Coverem spitfirů vklidu sedají na Maltě s nepřátelským rojem nad hlavou.
Pak už jen koukáme z hangárů jak se taliáni prohání nad letištěm a čekají dalších 15 minut jestli jim nějaký spit odstartuje a vlítne před hlavně..Kulový jdem spát
Já osobně jsem si misi užil, ale jinak to byla ta nejnevyváženější specka co jsem letěl.
Odstartovali jsem, hodinu letěli, tak tak minuli celou luftwaffe+makaróny, změna plánu-přímej směr na augustu, napadení (tuším) dvěmi macchi, které za to zaplatili Průpleskem Koulí. Následně útok, zničeno 7 lodí+několik pozemních cílů, pak průlet silnějším flakem, poškození návrat na maltu - nepoškození do afriky.
K misi:
Bohužel neskutečné množství tranferingů na červené straně (opravdu nevím čím to je, ale jak jsem to sledoval, tak to kopalo jednoho červeného za druhým, ovšem z tohodle nelze nikoho vinit) zapříčinila to, že z coveru 8 P38 zustaly 3. Nad Maltou taky byly tranfferingy + FPS kolem hodnoty 0 (ne můj případ) Co se dá dělat...asi máme někde něco špatně nastavené... Příště bych poprosil o ohlášení přezbrojení 15 minut v rozkazech a ne uprostřed mise neb my plánovali RV body bez žádného zpoždění při strartu. Přepočítávat něco za letu už je dost o hubu, navíc když se jedná o RV místo nad otevřeným mořem.
K smrti, bylo jasně dané, že smrt = konec pánové v Ju88. Máte mít v configu zapnutý les, to by jste pak ten neviditelný les viděli
Slyšel jsem že bitevní FW přiletěli v 7000m nad maltu, je tak? Jestli ano, to jsou asi vskutku ryzí bitevníci . Podle obrázků, co hostoval Petras jsou vidět zničené P38, kdežto na letišti AB6, odkud jsme startovali byly seřazené B-25. P38čky jsem tam neviděl, ty byly na AE13. Určitě jste trefili dle rozkazu AB6?
K silnému flaku na maltě tolik, že podle zpráv pilotů spitfirů většina obsluhy flakových postavení měli zrovna siestu. Ne vážně, prý teda flaky moc nestřílely. Ani ten údajný King George, ten prý ani neotevřel hubu, když přilítl nepřítel. Při druhém útoku už se ze strany flaku prý nedělo vůbec nic. Co se týče flaku nad Augustou, pustilo se do nás při příletu několik málo lodí, ale nic vážného, ovšem horší to bylo při přeletu přístavu, to jsme asi někoho nasrali, protože tam jsme dostali po hubě a téměř všechny B-25 byly poškozeny - poškozené chlazení, děravé nádrže, ustřelené ovládací plošky, mrtvá posádka atd.
Numero, dokázal jsi tu Catalinu otočit? nebo jsi musel startoval do zdi? Resp. startoval jsi vůbec? A kam jsi pak zmizel, hoši chtěli vylovit a říkali, že od tebe nedostali ani hlásku, že končíš...
Takže shrnuto a podtrženo:
díky lehké výpočtové chybce jsme přelítli RV bod asi o minutu dřív než Spitfiry, což nám zachránilo virtuální životy, protože jsme minuli letku Ju88, Macchi a Fw190, které zdržely lajty. Buď jim moře lehké. Následně útok a návrat. Za bombardéry nárokuji 2 sestřelené makaróny (Dartagnan a MK_Mika nebo tak nějak?) 7 potopených lodí + několik autíček a takovýho haraburdí, které sloužilo jako obsluha přístavu.
Nejsou v těch Spitech nové kokpity?
Já všechny nové kokpity ruším, protože kombinace mého PC + nové mapy + nové kokpyty = obrázkový příběh doprovázen zvuky.
EDIT:
Při prvním příletu nad Maltu jsem měl také problémy s FPS - bylo nás tam více, než při druhém letu.
Při druhém letu jsem měl nad maltou FPS OK.
Upravil/a Panek dne 17-05-2009 11:14
313_Santy napsal:
Rozdání úkolů 2 dny před akci mnoho prostoru pro nácvik a taktiku taky nedává. Zmařená příležitost, takže zklamání.
Santy, jestli sis sturmovika nahodou nesplet s NASA, tam se planujou lety pul roku dopredu, ve sturmoviku bys je mel dostat k snidani.
Jestli ti v RAF nestaci 8 let nacviku, tak ste uz beznadejne odepsany jelita.
Jéééj clone, ty jsi zase chytréééj.
Nevím co koho na těch speckách baví, ale mně mimo samotné akce, hlavně to "tlachání" kolem, plánování jak a co dělat. Nevím jestli se např. v reálu spojenci ráno rozhodli: Dneska je krásný den, tak ho Ádovi trochu zošklivíme a shodíme mu nějaké bomby na hlavu, za dvě hodiny startujem. Nebo hele oni tam na pobřeží něco staví, tak proč jim to nerozbourat. Nevíme sice co to je, ale rozšlápnem jim bábovičky.
Takže pokud nemáš možnosti více cílů, možnosti volit si prostředky a čas, tak jsi myslím ochuzen o dost zajímavých věcí, ne? Já vím, myslíš to dobře clone. Jo a pokud by v úvodu nebyla ta klamná reklama, tak bych do toho nešel a teď nepyskoval. Upravil/a 313_Santy dne 17-05-2009 11:22
No chvili po focke wulfech utocily Ju88, ktery ste vysvacit mohli. MC jim delaly over a kdyz sme zahlidli nad maltou spity tak sme zautocili. Ze ste si tri nechali sestrelit je vase chyba. Nestarali ste se. (Samozrejme muzes verit tý verzi ze ste museli 15 minut cekat aby se stihly mc pripravit nad letiste )
Jen pro tvoji informaci MC se na B25 taky muzou maximalne koukat.
Cil B25 byl nechraneny protoze jsme B25 a P38 potkali jeste nad morem pri prvnim letu a s palivem na nule. Ze by tam na nas cekali 15minut nez prezbrojime se cekat nedalo.
A me se ten souboj nad maltou libil. Chvili sarvatka pak obe strany preskupit, beze ztrat. Prislo mi to takovy realny. Ale jestli chces, priste pujdem na krev a z vulchujem vas bez paliva
Vase letiste jsme jednou oblitli a pak leteli domu. (Zase muzes verti ty verzi ze sme na vas cekali az vas tam budem moc zvulchit )
Diky pilotum MC. Narokujem 4xSpitfiry, 3xP38, 1xB-25 při dvou ztrátách
Upravil/a 1stCL_pbarry dne 17-05-2009 11:39
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já!
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.