Nákup HW
|
losik |
Přidané 19-01-2009 13:44
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 261
Založený: 06.02.06
|
Že by TEchnickySLAbé? |
|
|
|
WT_Peci |
Přidané 19-01-2009 14:52
|
Uživatel
Příspěvek: 1355
Založený: 30.09.05
|
losik napsal:
Že by TEchnickySLAbé?
Píšu si tě na blacklist... Jestli ještě někdy začnu lítat, pošlu na tebe své kamarády Nedomnívám se, že Tamara byla technicky slabá koncepce :-) I klasické přehledové a přibližovací radiolokátory z Tesly byly slušně udělané.
Ale jsi blízko - TEchnika SLAboproudá.... |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 19-01-2009 15:25
|
Fusioner
Příspěvek: 15088
Založený: 29.09.05
|
OK, takže se zatím zdá, že vítězí Gigabyte GA-X48-DS5 - Intel X48
Nechám si poradit.
Hele, Peci, a já si dodneška myslel, že ji tak pojmenovali kvůli Faradayovi.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
310_Podrs |
Přidané 19-01-2009 16:41
|
Uživatel
Příspěvek: 1572
Založený: 07.06.06
|
Proč kupovat MB za 5200,- Kč když můžeš sehnat srovnatelný (vybavením) za mnohem méně? Jak jsem už psal, já mám Asus P5Q-PRO, cena v CZC 3300,- Kč tedy bezmála o 2000,- Kč méně...
Navíc mám úplně nemlych stejnou sestavu jako budeš mít ty. S touto základní deskou se mi podařilo přetaktovat ten procesor na 4GHz a jistě by šlo i na víc, tady jsem ale spíš omezený chlazením a do vodního se mi jít nechce. Paměti mám taktéž stejné jako budeš mít ty a mučím je na frekvenci 1150 MHz(default je 1066MHz) a taktéž bez problémů.
Otázkou tedy zůstává zda ti za ty 2 tisíce navíc stojí to eSATA rozhraní, které je jedinou věcí která ta Gigabyte má navíc. Naopak má omezenu max. kapacitu RAM na 8GB oproti té mojí ASUSce, která má 16 GB (neříkám že to využiješ)...
EDIT: Oprava, teď jsem si uvědomil že P5Q PRO má eSATA taktéž...
Upravil/a 310_Podrs dne 19-01-2009 16:57
|
|
|
|
310_Podrs |
Přidané 19-01-2009 16:43
|
Uživatel
|
Zapomněl jsem dodat, Gigabyte rulez a Asus sucks, to za ty 2 tácy stojí... |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 19-01-2009 17:03
|
Fusioner
|
Já se snad kvůli Vám naučím přetaktovávat CPU a MB. Jak se to vlastně dělá?
No, vom mi to podrs udělá. Viď, podrsi, že mi to uděláš?
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
310_Podrs |
Přidané 19-01-2009 17:04
|
Uživatel
|
310_cibule napsal:
Já se snad kvůli Vám naučím přetaktovávat CPU a MB. Jak se to vlastně dělá?
No, vom mi to podrs udělá. Viď, podrsi, že mi to uděláš?
Jasně, já ti to udělám...
...a mohu si na to pozvat bandu negrů s letlampou? |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 19-01-2009 17:06
|
Fusioner
|
Ne ne, maximálně Tjurmu
|
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 19-01-2009 17:07
|
Fusioner
Příspěvek: 10264
|
A proc vůbec kupovat počítač? Kup si X-BOX
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 19-01-2009 17:13
|
Fusioner
|
311_BleskovejPodrs napsal:
Zapomněl jsem dodat, Gigabyte rulez a Asus sucks, to za ty 2 tácy stojí...
Ano, to je přesně ten důvod. Z recenze tvé desky:
Unfortunately, it is not the first time when we cannot draw a completely positive conclusion about an ASUS mainboard. Even though ASUS remains an indisputable leader in the mainboard segment, their products still suffer from a few frustrating drawbacks that may be regarded as critical. On the one hand, this board seems to have tremendous potential. On the other, it turns out very hard to reveal. The chipset cooling system is not efficient enough in “heavy” modes, and the performance level is far from what other platforms have to offer.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
310_Podrs |
Přidané 19-01-2009 17:14
|
Uživatel
|
WT_Horrido napsal:
A proc vůbec kupovat počítač? Kup si X-BOX
Ten si koupí taktéž...
...za ty peníze, které ušetří koupí ASUSu plus tím že oželí nákup jednoho RC letadýlka z USA... |
|
|
|
Tomik |
Přidané 19-01-2009 17:15
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 305
Založený: 23.10.05
|
Cibule, já bych se s názorem přidal k Podrsovi - dávat o 2kKč navíc jen za to, ze máš "high-end" mi nepřipadá moc rozumné.
Pokud bys postrádal eSATA, tak o něco vyšší model ho má(co mám já viz. některý z mých předchozích příspěvků)..
Důležité je jak psal PatrikHuhu, jaké komponenty požaduješ aby ta deska měla (počet LAN, SATA, USB..).
Ohledně upgradu - pokud deska podporuje nejnovější (nejvýkonnější)procesory pro socket 775 již nyní, tak nic novějšího už nebude - ověř si na stránkách výrobce (až si nějakou desku vybereš..)
A až si vybereš, tak můžeš ještě před objednáním projít diskusní fórum na stránkách výrobce - tam se dočteš o případných problémech různých revizí atd..(je to občas ale na delší čtení..)
např. na mou desku http://vip.asus.c...board_id=1
Já jsem s ní spokojený, ale jak tady psalo už více lidí, tak mají asi s ASUSem nějaké problémy.. |
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 19-01-2009 17:23
|
Fusioner
|
Cibule přetaktovávání je pro puberťáky. Dospělí muži si připlácí za stabilitu, spolehlivost a výkon podle jejich potřeb. Když už přetaktovávájí pak pouze tehdy, když se jejich počítač blíží konci své životnosti, možnosti upgradu jsou omezené a jeho komponenty jsou dávno zahořeny normálním provozem.
Předpokládám, že už by sis nekoupil v bazaru "zánovní" feldu abysis ji doma vytunil. Tak se tak nechovej pri koupi počítače
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
Tomik |
Přidané 19-01-2009 17:29
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 305
Založený: 23.10.05
|
Puberťák - no nevim...
Ale FPS šly díky tomu v IL-2 docela nahoru viz. http://www.vwings...owstart=20
Upravil/a Tomik dne 19-01-2009 17:47
|
|
|
|
310_Podrs |
Přidané 19-01-2009 17:29
|
Uživatel
|
WT_Horrido napsal:
Unfortunately, it is not the first time when we cannot draw a completely positive conclusion about an ASUS mainboard. Even though ASUS remains an indisputable leader in the mainboard segment, their products still suffer from a few frustrating drawbacks that may be regarded as critical. On the one hand, this board seems to have tremendous potential. On the other, it turns out very hard to reveal. The chipset cooling system is not efficient enough in “heavy” modes, and the performance level is far from what other platforms have to offer.
A co z toho plyne pro Cibuli? Běžného to uživatele PC, kterého asi nelze nazvat "overclocker or dedicated enthusiast..."
Jo to mi připomíná, že tys při tom Ctrl+C zapomněl na tuhle pasáž???:
"However, everything we have just said is true only if you consider yourself an overclocker or dedicated enthusiast. If you do not care about overclocking, but just need a stable contemporary platform, ASUS P5Q Pro is a very good choice that we would gladly recommend."
Osobní názor: mě ta deska jede bez problémů, nevšiml jsem si u ní nějakých frustrujících nedostatků.
Jó kdyby měla způsobovat sexuální frustraci, tak to jí nebrat ale tady taky problém nevidím, alespoň u sebe ne
Ty jí máš doma taky Horrido a máš snad jiné zkušenosti?
A pokud by chlazení chipsetu nebylo dostatečné tak by se to projevilo zřejmě nestabilitou což také nepozoruji, ani při overclockingu... |
|
|
|
310_Podrs |
Přidané 19-01-2009 17:36
|
Uživatel
|
WT_Horrido napsal:
Cibule přetaktovávání je pro puberťáky. Dospělí muži si připlácí za stabilitu, spolehlivost a výkon podle jejich potřeb. Když už přetaktovávájí pak pouze tehdy, když se jejich počítač blíží konci své životnosti, možnosti upgradu jsou omezené a jeho komponenty jsou dávno zahořeny normálním provozem.
Předpokládám, že už by sis nekoupil v bazaru "zánovní" feldu abysis ji doma vytunil. Tak se tak nechovej pri koupi počítače
Bohužel na trhu C2D s frekvencí přes 3,33 GHz neseženeš, tak proč toho nevyužít...rozhodně se tím o stabilitu nijak nepřipraví...a i kdyby taktovat nechtěl, tak stále nějak nechápu proč by se mělo vyplatit kupovat MB dražší o 2000,- Kč když i v té tvé "recenzi" píšou že pro běžné užívání je deska P5Q-PRO dostatečná... |
|
|
|
310_Podrs |
Přidané 19-01-2009 17:57
|
Uživatel
|
WT_Horrido napsal:
...Když už přetaktovávájí pak pouze tehdy, když se jejich počítač blíží konci své životnosti, možnosti upgradu jsou omezené a jeho komponenty jsou dávno zahořeny normálním provozem...
Nehádali jste se tady tuhle, že socket 775 je mrtvý a téměř neupgradeovatelný?
Vidíš Cibule...TAKTUJ!!! |
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 19-01-2009 18:24
|
Fusioner
|
Já jsem taky Cibulemu neradil aby si kupoval C2D že jo?
A neradím mu taky aby přetaktovával že jo?
Upravil/a WT_Horrido dne 19-01-2009 18:26
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
LesniHU |
Přidané 19-01-2009 20:14
|
Stařešina
Příspěvek: 5882
|
Zda se, ze tahle diskuse se da vyresit jedinym zpusobem - trumfovat se cislama. Takze: BlackDeath, grafika na minimum dle vlastni volby(*), se zvukem. Ja mam prumer 255 na procesoru+desce, jake jsem koupil v lete za 3770 za oboje i s dani.
Az tu budeme mit i vysledky Nehalemu a podobnych exotu, muzeme porovnat vykon a ceny a pak prejit k otazkam spolehlivosti, stability a tak, o cemz nas pritomni dospeli muzi urcite pouci.
(*)ze pak budou ve vysledku rozdily mnohem vetsi nez v praxi vim, ale pokud nenajdeme nejakou skupinu lidi se stejnymi gk, je to jedina cesta, jak porovnat procesor. |
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 19-01-2009 20:15
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 10859
Založený: 26.01.13
|
Já taktnul 3 GHz C2D na 4 GHz a už to pád týdnů funguje bez problémů. V Ilovi to zvedlo na Black Death FPS snad o víc jak 1/4.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|