November 22 2024 12:56:48
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - Letadla - technické a taktické informace
 Vytisknout diskuzi
Kde je "RESPEKT" ?
3IAP_Sasa
teda Smrťáku mě už se osobně podařilo nacpat fokáčkovi 4 37mm projektily do zadnice a letěl. Pak jsem dal PK pilotovi sedmičkama Úsměv. Možná to ale souvisí s těma mikrolagama jak říkal pbarry nebo kdo. Naposled na AH 21 hitů s La5 do g2. Asi by spadla dřív, ale pak z ní teprve upadly křídla a ocas. Úsměv

ZVP_flanker_cz
mi se foka rozloží obyčejně po první ráně z toho bezbolestnýho kanonku,co má kobra v čumáku,ale už jsem viděl zásah do směrovky,něco málo z foky odlítlo a pokračovala dál,druhej granát do trupu začala čoudit,rozklad nastal teprve po zásahu třetím granátem : )))

3IAP_Sasa
nj fokáč je betonovej jenom pro jaka Šklebící se... pokud to teda není verze T. Mimochodem ten kanón 37mm z JakaT mi přijde účinnější než ten kobří. Tam se mi myslím ještě nestalo, že by to někdo přežil.
Upravil/a 3IAP_Sasa dne 21-09-2009 09:20

Anton
3IAP_Sasa napsal:
No to asi moc dobrej pilot nebyl v tý kobře, když se nechal vymanévrovat od fokáčka. Šklebící se

A pán je evidentně znalecŠklebící se Psal jsem o tom že bych ho utočil? Neřekl bych. Než začneš toto komentovat prostuduj si laskavě to proč se za války byl fokáč považován jako velice obratný.
Výš souboj není jen o tupém točení. Podívej se třeba na rychlost provedení výkrutu, možná ti to napoví.

Merten napsal:
Pohádka o tom že rozstřílenej fok vymanévroval u země kobru je fajn ale ted nějakou tu normální třeba o karkulce to opravdu jak říká saša moc dobrej pilot nebyl.A 1000 bodíků?Mno pusťte mě na chvilku na mapu s loděma,dejte mi něco co uveze nějaký železo a uvidíš mnohem víc než 1000 .

Pohádka? V čem? Výš při manévrech měla kobra dost velkou nevýchodu díky pomalejšímu provádění výkrutu. Manevroval pilot bravurně jeho jedinou chybou bylo že se nechal zatáhnout nad naše letiště a to se mu také stalo osudným.

311_Rampa napsal:
Mě by zajímalo, čím ho ta kobra rozstřílela jak řešeto, když ho netrefila kanonem ani jeddnou

Neslyšel jsi nikdy o kulometechŠklebící se
Do manevrujícího letadla se s nimi trefuje líp.Mrknutí

Pro -RFF-Cmeptb: Pokud se spustíš s I-15 z převýšení 1k tak nejdříve to převýšení musíš mítMrknutí
A i tak toho moc nezmůžeš protože jak že rychle poletíš? No moc rychle to nebude pro takovéto útoky vyhovují poněkud jiná letadla. Prostě byl by jsi natom jako polští piloti co nemohly němce napadnout pokud nebyly ve výjmečně dobré pozici.

Jinak s tebou souhlasím že je to zábava a občas člověk jde jen tak na rychlo zalítat, proti tomu nic nemám naopak jenže pak ať neříká nic o tom jak "nesetřelytelný" je I-15. Pokud hodnotíš letadla musíš přidat taktiku a mi se tu bavíme o letadlech tedy to že je to hra a že si mnozí jdou jen tak zalétat to jsi opravdu oběvil ameriku.Cool
Upravil/a Anton dne 21-09-2009 12:55

Jirka
Jen houšť. Dobře se to čte. Šklebící seŠklebící seŠklebící se

3IAP_Sasa
Anton napsal:

A pán je evidentně znalecŠklebící se Psal jsem o tom že bych ho utočil? Neřekl bych. Než začneš toto komentovat prostuduj si laskavě to proč se za války byl fokáč považován jako velice obratný.
Výš souboj není jen o tupém točení. Podívej se třeba na rychlost provedení výkrutu, možná ti to napoví.

a říká ti něco High Yoyo?

Jediný v čem je fokáč obratnější než Kobra je roll rate i tak se, ale Kobra udrží za ním díky svojí o 100km nižší pádovce. Chytrej a zkušenej člověk uděla to co sem psal navrchu. BTW. Fokáčů v kobře už jsem pár prostudoval Úsměv

-RFF-Cmeptb
Jirka napsal:
Jen houšť. Dobře se to čte. Šklebící seŠklebící seŠklebící se

Ved, ja se taky pekne bavim Šklebící se Šklebící se

Anton napsal:
Pro -RFF-Cmeptb: Pokud se spustíš s I-15 z převýšení 1k tak nejdříve to převýšení musíš mít
A i tak toho moc nezmůžeš protože jak že rychle poletíš? No moc rychle to nebude pro takovéto útoky vyhovují poněkud jiná letadla. Prostě byl by jsi natom jako polští piloti co nemohly němce napadnout pokud nebyly ve výjmečně dobré pozici.

Jinak s tebou souhlasím že je to zábava a občas člověk jde jen tak na rychlo zalítat, proti tomu nic nemám naopak jenže pak ať neříká nic o tom jak "nesetřelytelný" je I-15. Pokud hodnotíš letadla musíš přidat taktiku a mi se tu bavíme o letadlech tedy to že je to hra a že si mnozí jdou jen tak zalétat to jsi opravdu oběvil ameriku.smiley

Ale jo mne muzes potkak s I-15 v 4+ je to opravdu zalozene na historickych podkladech Šklebící se a moznostech letadla Šklebící se
A neboj moje nacheatovana Cajka vydrzi dost....ono to ma i dost velkej psychologicky vyznam... x-krat se stalo ze pak Befouni se snazili mne vynuzkovat misto toho ze by pikovali k zemi.

A v I-15 je potreba se naucit jednoduchy manevr a 3xbefka te klidne budou nahanet 30minut a pak se psychicky zdeptaji. Tak ze tam to nebude ani o taktice. Ale opet o zrucnosti Šklebící se. Ja se povazuji z taktickeho hlediska za celkem dost vyspeliho pilota...jenom je mi to na dve veci kdyz neumim provadet ty manevry Šklebící se ale to je mi ukradene nebot souboje je na rychle odreagovani, preferuji bombardovani Úsměv

Ja jsem ameriku neobjevil...jen ti pripominam kde je..nebot u tebe to spise vypada ze jsi zapomel kde se nachazi Úsměv.

http://squad-rff.ru/
Anton
3IAP_Sasa napsal:
[
a říká ti něco High Yoyo?

Jediný v čem je fokáč obratnější než Kobra je roll rate i tak se, ale Kobra udrží za ním díky svojí o 100km nižší pádovce. Chytrej a zkušenej člověk uděla to co sem psal navrchu. BTW. Fokáčů v kobře už jsem pár prostudoval Úsměv

Jak říkám souboj není o točení v malé rychlosti, věšina našeho souboje se odehrávala od 350 do 600 v hodině. Navíc to jak jsem ho vymanevroval na tom jeho pádová rychlost nemohla zmoci.
Jinak zapoměl jsi na jeden velice podstatný údaj a to je právě rychlost výkrutu tu má Fw suveréně rychlejší než P-39 a například při střihání se to dá využít tam letoun s lepší schopností výkrutu má výhodu i nad letounem co lépe zatáčí. Také bojové klapky někdy udělají svoje.
Sám takhle s Fw manevruji celkem nerad zvláště nad zemí jelikož se dá velice snadno přetáhout.

1stCL_Fajlow
-RFF-Cmeptb napsal:ja se povazuji z taktickeho hlediska za celkem dost vyspeliho pilota...

což se o tobě z gramatického hlediska říct nedá Šklebící se
Upravil/a 1stCL_Fajlow dne 21-09-2009 13:50

Jirka
Jedinej správnej souboj je o točení na malé rychlosti. Není v ILovi nic krásnějšího, než befko s ruční brzdou a Vogonův zouvák. Šklebící se

Antone, přečti si Turbínu, dej si mokrej hadr na hlavu a uvědom si, že hraješ gamesu, plnou pseudoletadýlek podobnejch těm na starejch fotkách, který ale lítají narozdíl od reálu úplně rozkurveně. Mrknutí

-RFF-Cmeptb
Anton napsal:
Jak říkám souboj není o točení v malé rychlosti, věšina našeho souboje se odehrávala od 350 do 600 v hodině. Navíc to jak jsem ho vymanevroval na tom jeho pádová rychlost nemohla zmoci.
Jinak zapoměl jsi na jeden velice podstatný údaj a to je právě rychlost výkrutu tu má Fw suveréně rychlejší než P-39 a například při střihání se to dá využít tam letoun s lepší schopností výkrutu má výhodu i nad letounem co lépe zatáčí.

Letecke souboje taky nejsou o tom 1v1. To si muzes chodit na specialni duel servery.
A pak posuzovat uroven pilotu na serveru na zaklade jedneho souboje. Mam taky dny blbec...kdy se do toho sednu a 3x se rozflaknu na zemi nez normalne odstartuji...tak je des koukat na to co provadim ve vzduchu....ale to je trosku jine tema Úsměv. Nelibi se ti jak se tu lita bez na jinej server vice arcadovej...tak te proskolej ve strileni. Pujdes na valku tam te proskoleji ve skupinovem letani....je to jednoduche jak facka Úsměv

-RFF-Cmeptb
1stCL_Fajlow napsal:
-RFF-Cmeptb napsal:ja se povazuji z taktickeho hlediska za celkem dost vyspeliho pilota...

Az budes umnet aspon z poloviny dobre muj rodnej jazyk jako ja tvuj..pak se o tom budeme bavit.

-RFF-Cmeptb
Jirka napsal:
Jedinej správnej souboj je o točení na malé rychlosti. Není v ILovi nic krásnějšího, než befko s ruční brzdou a Vogonův zouvák. Šklebící se

Antone, přečti si Turbínu, dej si mokrej hadr na hlavu a uvědom si, že hraješ gamesu, plnou pseudoletadýlek podobnejch těm na starejch fotkách, který ale lítají narozdíl od reálu úplně rozkurveně. Mrknutí

Nekaz zabavu...po dlouhe dobe jsem si nasel flajm tema Šklebící se

3IAP_Sasa
Befko s ruční brzdou je fajn. Moc sem si tu WRC variantu F4 oblíbil. Fokáč následovanej do nůžek kobrou je začátečnická chyba. Jinak nemyslím, že by se to s kobrou uhrát nedalo. Není to Zero.
Upravil/a 3IAP_Sasa dne 21-09-2009 14:02

Anton
Pro -RFF-Cmeptb: O nacheatovaných letadlech se nebavím už jsem takové mistry zažil a je to hnus.Naštvaný
No ale máš pravdu pokud se spustíš z výšky můžeš mnohé Bf-109 překvapit i tak máš ale jen malou šanci že ji úspěšně napadneš pokud ta Bf-109 vyhlíží svou kořist a letí tak 400 a více protože již nesoupá tvá šance na úspěšný přepad je mizivá a to se ještě musíš modlit aby tě pilot na Bf-109 nespozoroval.

Jinak samozřejmě je to hodně o zručnosti a schopnostech pilotů, už jsem viděl čajky co nějakou dobu tahaly Bf-109 za nos. Vše je to ale založené na tom aby se pilot na Bf-109 netrefil. Nemáš však pravdu že tady taktika nic nezmůže právě že ta je v ten okamžik velice důležitá pokud použiješ správný styl boje snížíš šanci na přežití I-15 a to podstatně.

Bohužel mě bombardování nikdy moc nešlo tak vždy jsem raději ten stihač co bombarédy sestřeluje nebo kryje.Úsměv

Co se týče té ameriky je zajímavé že kdybych tu napsal jak je Jak-1 na kulový tak by mě všichni pochválily. Kdybych napsal o nesestřelitelné I-15 tak by to vypadalo stejně. Ale pokud se zmíním o tom že I-15 pro mě nepředstavuje hrozbu hned mě tu málem umlátily i přesto že to vychází z mých vlastních zkušeností tak ti co tu na I-15 skálopevně obhajují se mi to snaží vyvrátit ale je mi líto prostě v souboji pro mě dvě I-15 nepředstavují hrozbu ale jeden Jak-1 ji představuje.

Pro další oponenty:
Jak jsem psal výše, klidně si červení na všech možných mapách berte proti Bf-109F pokud možno proti Bf-109G své hrdiné dvojplošníky to vám nevyvracím pokud se vám na nich dobře létá coby ne.
Budu velice rád.
Já jen autorovy témtu který chtěl vědět z čeho mám na německých letadlech respekt to jsem také napsal. V té době je to Jak-1 na tom se nic nezměnilo.

Jirka
3IAP_Sasa napsal:
Befko s ruční brzdou je fajn. Moc sem si tu WRC variantu F4 oblíbil. Fokáč následovanej do nůžek kobrou je začátečnická chyba. Jinak nemyslím, že by se to s kobrou uhrát nedalo. Není to Zero.

Až na to, že jde o G2 Šklebící seŠklebící seŠklebící se

WT_Slava
To by jeden nevěřil, jak si v tomhle vlákně může rozšířit svoje znalosti virtuálního pilotaÚsměv
Vrátím se k původnímu tématu - Kde je RESPECT. Docela dost času jsem strávil na AH, a protože většinou lítám za stranu východního zla, tak respect u mne mají všichni piloti LW kteří nespadli do kategorií "volejbalista" a "sukýnkář" což je nešvar, který se aspon v době kdy jsem ještě lítal začal dost masivně vyskytovat. Na vysvětlenou: "volejbalista" je pilot, který se pohybuje jen na své straně fronty, zásadně se tváří jako by linie fronty byla síť za kterou se nesmí. "Sukýnkář" nemá nic společného s nákloností k opačnému pohlaví, je to pilot který osedlá to nejrychlejší co v planesetu je (povětšinou FW), provede jeden útok a když se mu nezadaří, tak prostě zatáhne za heft, zavře chladič a maže se schovat hezky mamince pod sukni (teda do flaku nad vlastní letiště). Možná je pro někoho tenhle styl vrcholem taktiky, ovšem ve skutečnosti by se tohle nejspíš posuzovalo podle paragrafu "zbabělost před nepřítelem"

Anton
-RFF-Cmeptb napsal:

Letecke souboje taky nejsou o tom 1v1. To si muzes chodit na specialni duel servery.
A pak posuzovat uroven pilotu na serveru na zaklade jedneho souboje. Mam taky dny blbec...kdy se do toho sednu a 3x se rozflaknu na zemi nez normalne odstartuji...tak je des koukat na to co provadim ve vzduchu....ale to je trosku jine tema Úsměv. Nelibi se ti jak se tu lita bez na jinej server vice arcadovej...tak te proskolej ve strileni. Pujdes na valku tam te proskoleji ve skupinovem letani....je to jednoduche jak facka Úsměv

Kdo tu píše o soubojích 1v1? O tom tu píšeš ty když mluvíš jak s I-15 snadno překvapíš befkoŠklebící se
Právě ty manévry o kterých mluvím a styl boje počítá s početní převahou či soubojem více letadel nejde o duelové manévry biť mnohé z nich se také dají tak použít.
Já jsem psal že se mi nelíbí?Šklebící seŠklebící se
Jsi vtipálek mě se naopak velice líbí to že můžu sestřelovat dvojplošníky na Bf-109, výš jak mě bavila mapa proti polákům?Šklebící se
Pokud se ti to nelíbí tak běž spíše sám na arkádový server možná se ti tam bude líbít. Já mám raději větší realitu. (docela jsi mě zklamal že jsi to nepoznal z předchozích příspěvků)

Jinak skupinové létání je supr věc vždy je dobré když ti někdo kryje zadek nebo ti alespoň řekne že se za tebe někdo usadil.

1stCL_Fajlow
-RFF-Cmeptb napsal:
1stCL_Fajlow napsal:

Az budes umnet aspon z poloviny dobre muj rodnej jazyk jako ja tvuj..pak se o tom budeme bavit.

a kterej to je, smím-li se optat?

Anton
Jirka napsal:

No výš mě to i baví beru vlastnosti stodevítky co je ve hře nikoliv v realitě. Tedy tvé "kecy" o mokrém hadru nějak nechápu nepotřebuješ ho náhodou?Šklebící se

PS: kdyby jsi se raději přidal do tématu.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,015,613 návštěv