November 22 2024 19:25:43
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 13

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » Speciální mise
 Vytisknout diskuzi
Bombardery, specialky a 30mm kanony
1stCL_Fucida
Dle IL-2 compare mají všechny ŠVAKy na Jacích 120 granátů. Išak má taky 120 na zbraň.
Upravil/a 1stCL_Fucida dne 20-08-2007 14:07
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

1stCL_pbarry
edit: odkaz byl k nicemu.

befko ve hre strili 17sec. Jak pak svejch 9s. Neco nevychazi Šklebící se
Upravil/a 1stCL_pbarry dne 20-08-2007 14:35
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já!

barryk.webz.cz
1stCL_Fucida
Možná má Befko modelovanej kanon z Foka, což by byl sice nesmysl, ale možný to je. Ten má nižší kadenci kvůli synchronizaci.

Lekk
Befko G2/F4 má proměnlivou kadenci podle otáček vrtule...nedokážu to změřit...ale je to slyšet...."tatatatata..a mnohdy i vícÚsměv" ne bez prdele...je to tak.

Obecně má poslechově Yak skoro dvojnásobnou kadenci než befko.

přepis je zruba tento:
Yak: trrrrrrrrrrrrrr
Bf: tatatatatatata

pro srovnání třicka na migovi29 zní takto:
bruuuuuum...klang
Cool

a když mě dost našrtvete provedu vám analýzu signálu ve zvukovceŠklebící se

PS: kadence befka se dorovná k Yaku při střelbě na minimálce, nebo bez plynu.
Upravil/a Lekk dne 20-08-2007 15:08

1stCL_pbarry
lol, tak to je mazec jestli je to tak Úsměv

Blue, gryzlove mate praci! Cool

barryk.webz.cz
1stCL_pbarry
a jeste je mozny ze vsechny 109 litaj s 200granaty

barryk.webz.cz
3BAP_Cassius Chaerea
VGR_Lekk napsal:
PS: kadence befka se dorovná k Yaku při střelbě na minimálce, nebo bez plynu.
No tak sem zkoušel kadenci befka a yaku na letišti s vypnutým motorem. A furt tam má befko těch 17 vteřin a yak svejch 9,5-10 vteřin.
Ale ten išak má vopravdu taky těch deset vteřin střelbyÚsměv.

Lekk
Cassi...zkus to znovu a u befka postupně přidávej otáčky...přidat střílet..zase přidat - střílet..měl by jsi najít ty správný momenty...je to výrazně poznat kdy to zrychlí.

Panek
VGR_Lekk napsal:
Cassi...zkus to znovu a u befka postupně přidávej otáčky...přidat střílet..zase přidat - střílet..měl by jsi najít ty správný momenty...je to výrazně poznat kdy to zrychlí.

Ano zvuk se tam mění, ale že by Oleg namodeloval tohle a na ShVAKa ve střelišti Il-10 se vybod?Naštvaný No, ale já mu do hlavy nevidím viz Lerche.
Upravil/a Panek dne 20-08-2007 16:04

3BAP_Cassius Chaerea
VGR_Lekk napsal:
Tak sem zkoušel se zapnutým motorem na letišti, s tahem 20%, s tahem 110% na brzdách, v letu při rychlosti 350 ve výšce 3000m na 110% tahu, při rychlosti 550 ve výšce 1500-3000m na 110% tahu, při rychlosti 400 ve výšce 3000-2000 na 0% a 30% tah. A furt sem měl střelbu 17 sekund, dál se mi to zkoušet nechce, páč sem žádnou ani nepatrnou změnu nezaznamenal, ale třeba sem fakt slepej a hluchej, to tatata je furt stejnýŠklebící se.

1stCL_Fucida
PB, těch 20 granátů je taky možnost. Dá se to vyzkoušet - když zapneš konzoli, tak to ukáže přesně vystřílenej počet nábojů. Nebo stačí použít program sturmolog..ten taky ukáže, kolik granátů bylo vypáleno. Jestli máš čas, tak to průbni. Já tady u sebe Šturma nemám.

313_Gryzlov
3BAP_Panek napsal:
1stCL_Fucida napsal:
téměř všechna ruská letadla mají 120 granátů v každém ŠVAKu, ne?

Jé, já budu nesouhlasit.
Mluvme o UB 12.7mm (ten je v prý Ilovi) běžná zásoba munice 120 -150 ks
Mluvme o ShVAK 20mm, který byl vyvinut z kulometu 12,7 ShVAK. Běžná zásoba munice 80-90 kusů. Byly navíc nespolehlivé a neoblíbené. Takže piloti hodnotili, jako letadlo s nejlepší palebnou silou P39Q. V oblibě měli i výzbroj P40.
Nicméně faktem je, že ShVAK 20mm se mi v Ilovi zdá být proti UB 12.7 přehnaně efektivní.
ShVAK se vůbec často sekal (hlavně ten v ose vrtule), teplota přehřátého motoru zapříčinila nefunkčnost kanónu.

EDIT: Hm, Gryzlov to má sai dobře, ale mě se dle kadence zbraní a měření v ilovi vysipaly ty mé hodnoty. Že by nám to v ilovi střílelo rychlejc? U Jaku dojde kanónová munice za 8-9 vteřiny.

20mm ŠVAK nebyl vyvinut z 12,7mm ŠVAK, ale vychází ze 7,62mm ŠKASu.

Co se týká spolehlivosti, tak o tom něco málo bylo v Normandii-Niemen. Piloti zjistili, že ŠVAK se zasekává při používání střeliva se stopovkou. Při vynechání tohoto střeliva ŠVAK pracoval spolehlivě.

Ře by ŠVAKy byly nespolehlivé a neoblíbené? Pilot, který létal na JAKu tvrdí, že ŠVAK ´měl lepší balistickou charakteristiku než 20mm Hispano na Airacobrách, které byly tímto kanónem vybaveny.

Nevím, co se Ti nezdá na tom, že ŠVAK je v Ilovi "přehnaně" efektivní. Mně se zdá spíš přehnaně neefektivní. Jestli chceš, rád si s Tebou o tom popovídám.

20mm ŠVAK - 800 RPM => 800/60 = 13,333 RPS, při zásobě munice 120 ran dojde k vystřílení zásobníku za přesných 120/13,333 = 9s

Co je špatně?

313_Gryzlov
MG 151/20 v Bf109 má pořád stejnou kadenci, ať honíte otáčky vrtule, jak chcete Ten kanón není synchronizovaný, protože nestřílí skrz vrtuli. To samé ŠVAK u JAKa.

K MG 151/20 a kadenci v Ilovi. Zjistěte přesný počet granátů v befovi. Jestli má 150g a vystřílíte to za 17s, tak je to blbě. Má to pak kadenci 520 - 530 RPM a to odpovídá Oerlikonu FF, tedy té hračce, co má Bf109E v křídlech ... u svatýho tygra! To je bug veliký jak ty fialové krávy v Alpách Zamračený

EDIT:
Nebo má kapacitu nábojů 200 (při kadenci 700 RPM) až 227 (při kadenci 800 RPM).
Upravil/a 313_Gryzlov dne 20-08-2007 16:31

Lekk
Zřejmě to, že befko střílí 17 sec...což by nemělo při stejné kadenci i zásobách munice...já to fakt slyšel..ale nedokážu vám to spolehlivě demostrovat...sám nevim kdy se to děje...většinou když sem střílel na vrcholu stoupání bez plynu na motoru..ale už fakt nevim...večer to vyzkoumám...teda až odešlu ty rozkazy. A propo velitele za RED pls. ozvěte se..jinak vám to pošlu hromadně jako minule.Šklebící se

1stCL_Fucida
Těch cca 550 rpm by zhruba odpovídalo kanonu na Fw 190. Zapředpokladu, že by ty kanony byly modelovány stejně, což by u Befka bylo špatně. Pak je otázka, jestli je víc špatně takhle snížená kadence, nebo na 200 granátů zvýšené množství munice.
Compare říká jednoznačně 150, ale ILa tu nemám.

Lekk
Nicméně pořád platí...Yak má kadenci skoro dvojnásobnou nežli befko...a to dokážete velice jednoduše dejte si je na dráhu vedle sebe a máte jasno...o tom, že v befku vydrží patrony déle netřeba polemizovat..to je jasná věc Blue Cool Red Naštvaný

313_Gryzlov
Fuči, tak výrazný pokles kadence kvůli synchronizaci máš odkud? Moc se mi to nezdá. Paušálně synchronizace snižuje kadenci zhruba o 20%.

Jp-
Švak 20mm je ze Švaku 12.7mm a Švak 12.7mm je vyvinutej ze škasu. Je to vlastně zvětšenej škas a nes i jeho nemoci njn. a ani tak 20ka jako náboj nebyla ideální, ale bylo jich dost a vcelku stačily. Mg-121 je lepší konstrukce a vzlášť s MG granátem, ale v průměru +- autobus sou srovnatelný.

PS: žádný změny v kadenci sem nikdy neaznamenal, jediný co mě na ilu v týhle oblasti sere, je nemožnost si napáskovat střelivo podle sebe, nobo válečnejch dokumentů neb oleg má skladbu nábojů pěkně zku****. Naštvaný

313_Gryzlov
VGR_Lekk napsal:
Nicméně pořád platí...Yak má kadenci skoro dvojnásobnou nežli befko...a to dokážete velice jednoduše dejte si je na dráhu vedle sebe a máte jasno...o tom, že v befku vydrží patrony déle netřeba polemizovat..to je jasná věc Blue Cool Red Naštvaný

Otázkou je, kde je chyba...

1. Chyba je v kadenci a bef střílí méně střel za sekundu, než by měl.Tedy palebný výkon befa je tímto snížen.

2. Chyba je v počtu munice a bef má větší zásobu, než by měl mít.

Lekk
tak kadence se mění s otáčkama motoru...což jaksi zoomaři nikdy nezkusíVyděšený..musíte kroutit prdiVyděšený

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,017,917 návštěv