September 22 2025 06:01:14
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 7

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Návštěva hrobu 'Nowiho'
Hiltos
313_otu_123 napsal:
panové a dámy
omlouvám se vám za mé příspěvky které jsem jsem psal
(zkončil jem asi o dvě stránky před touto - nebojte nastuduju)

je mi smutno z toho že někteří z nás tady někoho oslavují někteří z toho mají srandu (já) a některým je to fuk (oni)
obdivuju pilotní umění lionů a lidí co létají za modrou stranu
je to jen hra a at si každý léta za stranu která se mu nejvíc zamlouvá
a tet už konečně k jádru věci

někdo z našich řad (virtualních pilotů) provedl návštěvu padlho pilota z WW2 na tom nevidím nic špatného ( i ten článek je supr)
ale myslíte si že je vhodné oslavot někoho z temné strany
zrovna tady na poloveřejném foru
at to beru jak chxi byl to pilot který se mimojíné podílel na obléhání Leningradu a k běžné bojové činnosti tam patřily ůtoky na kolony uprchlíků sestřelování letadel evakujících kojence z leningradských nemocnic
mě dát osobnmě někdo rozkaz k takovým akcím tak bych asi střílel vedle a boužel se našlo pár jedinců co to neudělali (neříkám že zrovma pan N.)

takže od toho máte své soukromé forum a tam se fotte třeba s pravačkou vzhůru a nezanášejte to sem sice to byla pro nás sranda ale vemte si člověka co sem zabrousí náhodně

ps: nebojte nikam nic nepošlu stačí mě co jsem si poslechl doma
když jsem to pln humoru nadhodil u večeře

letu zdar

A jsme zase na zacatku

Easy Target napsal:
Pravdivá je jen první teze - bez WW-I by nebylo WW-II.

To je odvazne tvrzeni. Z tebe by mohl byt kosmonaut.

1stCL_Jamamoto
Easy Target napsal:
Já jsem neřekl že to byli váleční zločinci ale že si jich nevážím a neobdivuji je. Udet byl duchovní otec štuky ale podle všech informací co zatím má to nebyl fanatický nacista. Pokud to vůbec byl nacista. Dle mých informací je to zatím pouze "historicky rozporuplná postava asi jako H.G.Fokker..." Nemám Udetovi za zlé že vymyslel štuku a vidíte - štuka zabíjela civilisty - nyní jste sami uznali že LW je špatná ! Protože štuka nejspíše nebyla navržena ku zabíjení civilistů ale pro útoky na bodové cíle jako jsou tanky, pevnůstky, lodě atd. Pro mě není Udet symbolem zla, spíše to je pomýlenec.

No nevím....nějak té tvé argumentaci nerozumím....mimochodem, civilisty zabíjely i Tempesty, nebo Mustangové....Máš pocit, že kvůli tomu bla RAF špatná? Já si to nemyslím....
mám pocit, že k Udetovi cítíš určité sympatie...no a Fuči je cítí k nowotnymu, já k Lipfertovi, nebo Gallandovi....

1stCL_Fucida
310_cibule napsal:
Važmě víc slova (a činy). Tím myslím i tu fotku i reakce na ni.

njn..Ucho měl pravdu..tedy ne vždycky..spíš taková výjimka potvrzující pravidlo Úsměv. Ta provokace byla z naší strany asi málo uvážená.

Jinak bych ale doporučil shlédnou South Park, dérie 4, díl 8..
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

1stCL_VLK
Pánové prosím zamysleme se...
Válka je strašná věc....Hitler a Stalin jsou si jako zločinci rovni...to ví každý....Hitler měl koncentrační tábory a Stalin GULAGy...v obou případech tam umíraly miliony nevinných lidí../////
tak se zde nedohadujme o tom kdo z nás je horší člověk....
PS:můj děda byl totálně nasazený....druhý byl Němec a babička zarytá komunistka až do své smrti před pár lety...

Easy Target
Asi jste nečetli přesně - štuku jsem rozšlápl až v tu chvíli kdy jsem zjistil kdo H-U Rudel byl. Ano, byl to schopný pilot ale také jeden ze zakladetelů neonacismu. O letadla takových lidí nestojím, stejně jako si nepostavím tank nebo samohybku SS. Místo rozšlápnuté Rudelovy štuky jsem postavil jinou, stejnou ale ne Rudelovu. Tu opravdu mít už nemusím.

310_cibule
1stCL_Fucida napsal:
Cibule, nebylo by to lepší zamknout a zažumpit a mně dát třeba banána za rozpoutání flejmu nevhodnou počáteční provokací?

Nic nic, žádný zamykání nebude.

Jen se pěkně učme klidně a civilizovaně diskutovat i o věcech, se kterými nesouhlasíme. To nám nikomu nemůže uškodit.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

WT_Horrido
Tohle je uzasne zabavne tema. Treba rozslapavani modelu jsem si uplne plasticky predstavil. Ta spravedliva zloba na Rudela, uplne jsem ji pocitil. A plac nevinnych obeti Noviho, slysim jak na ne padaji hilzny z jeho Focke Wulfu. A kojenci, kojenci z Lenigradu...
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Libron_De_Aspen
Mrkněte na nejnovějšího člena stránek Cool Ale stejně musim uznat, že tady to žije....každou minutu desítky příspěvků, zas mě baví sem chodit

WT_Schmouddle
Recese dobrá, ty dva slovanský gesichty už jsou v databazi extrémistů vedenou Bundesamt für Verfassungsschutz takže všechno je jak má být, ne? Vyděšený
[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.

www.wtigers.org
WT_Schmouddle
Cibule? A co ten banán Fučidovi? Ja bych mu ho hnedle dal, když si vo něj tak hezky řiká.Mrknutí

[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.

www.wtigers.org
Easy Target
Tak znovu - když by nebyla první světová válka nemohlo by ji Německo prohrát a tím pádem by se nikdy nedostal k moci Hitler a nemohl rozpoutat tu druhou. Kdyby moje matka zahynula v dětství nenarodil bych se. Tohle je ta nejjednodušší teze jaká může být. Což ovšem nevylučuje vznik světové války v jinou dobu. Nevíme ovšem kde by započala,kdo by v ní bojoval, proti komu a z jakého důvodu. Je to pouhá hypotéza. S největší pravděpodobností - tipuji 90% by se odehrávala na Zemi. (Jako na planetě Zemi, ne že by byla pozemní). Nevím už jak bych to jinak vysvětlil. Aha tak takto.

Kdyby moje matka zahynula v dětství a já bych se nenarodil nemohl bych nyní sedět u počítače a účastnit se této diskuze. Ta diskuze by s 99% existovala i kdybych se nenarodil. Kdyby Vídeňáci chlapce zavřeli nebo jim někdo ukradl foťák neuveřejňovali by zde onu fotku. Kdyby se Nowotny neúčastnil onoho slavného souboje, tak by neměl hrob, což ovšem neznamená že by nemohl padnout - mohl ale někde jinde nebo jindy. Anebo by také mohl válku přežít. Kdyby se ovšem nenarodila jeho matka tak by neexistoval a my tu o něm nemohli diskutovat. Absence existence Nowotneho by nejspíše válku neovlivnila, maximálně by ji urychlila tím že by se nemuseli nahrazovat padlí a ranění letci a zničené stroje , které má Nowotny na svědomí ale asi by to bylo velmi malé urychlení konce války.
Upravil/a Easy Target dne 07-11-2006 22:19

Ucho
Taky budu vytrhávat.... :-)

310_cibule napsal:
Nevím, spíš bych řekl, že řada lidí se tu snaží vysvětlit, že to bylo dost zlé na obou stranách. Jak pro lidi v koncentračních táborech, tak pro frontové vojáky bez ohledu na příslušnost ke zbrani či armádě.

Možná máš špatně postavené protistrany. Nemělo by to být spíše:
1) a)frontový voják proti b ) frontovému vojáku
2) a)vězeň v koncentráku a b ) jeho dozorce?

No a pak se přiznám, že mám problém tohle některé z uvedených stran vysvětlit...:
310_cibule napsal:
A každý, kdo byl ve válce, je oběť, i když ji třeba omylem přežil.

Jak bys to straně 2)a) vysvětlil?
Upravil/a Ucho dne 07-11-2006 22:19
Žije, žije ve stepi jeden v suché otepi.
Druhý v láptích pod pařezem, třetí v díře mezi bezem.
Ať si jsou, tam kde jsou. Ať sem na nás nelezou.

310_cibule
Easy Target napsal:
Tak znovu - když by nebyla první světová válka nemohlo by ji Německo prohrát a tím pádem by se nikdy nedostal k moci Hitler a nemohl rozpoutat tu druhou. Kdyby moje matka zahynula v dětství nenarodil bych se. Tohle je ta nejjednodušší teze jaká může být. Což ovšem nevylučuje vznik světové války v jinou dobu. Nevíme ovšem kde by započala,kdo by v ní bojoval, proti komu a z jakého důvodu. Je to pouhá hypotéza. S největší pravděpodobností - tipuji 90% by se odehrávala na Zemi. (Jako na planetě Zemi, ne že by byla pozemní). Nevím už jak bych to jinak vysvětlil. Aha tak takto.

Kdyby moje matka zahynula v dětství a já bych se nenarodil nemohl bych nyní sedět u počítače a účastnit se této diskuze. Ta diskuze by s 99% existovala i kdybych se nenarodil. Kdyby Vídeňáci kluky chlapce zavřeli neuveřejňovali by zde onu fotku. Kdyby se Nowotny neúčastnil onoho slavného souboje, tak by neměl hrob, což ovšem neznamená že by nemohl padnout - mohl ale někde jinde nebo jindy. Anebo by také mohl válku přežít. Kdyby se ovšem nenarodila jeho matka tak by neexistoval a my tu o něm nemohli diskutovat. Absence existence Nowotneho by nejspíše válku neovlivnila, maximálně by ji urychlila tím že by se nemuseli nahrazovat padlí a ranění letci a zničené stroje , které má Nowotny na svědomí ale asi by to bylo velmi malé urychlení konce války.

No, a kdyby nebyla v roce 1866 bitva u Sadové, respektive kdyby ji Rakušani tak ostudně neprojeli, nemusela by být ani první světová válka. A co teď s tím?
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Easy Target
Nic.Dějiny se staly tak jak se staly tak nechápu proč to tady řešíme ? Vždyť je to hloupost. LW byla součástí ZLA. Její piloti sloužili ZLU. Je proto dobře že LW prohrála. Je dobře že nacismus byl poražen. Thats all, folks !

rudidlo
313_otu_123 napsal:
takže od toho máte své soukromé forum a tam se fotte třeba s pravačkou vzhůru a nezanášejte to sem sice to byla pro nás sranda ale vemte si člověka co sem zabrousí náhodně

Jen my víme soudruhu co je pro tebe správné a co máš kde říkat Mrknutí

http://silicon-remarks.blogspot.com
rudidlo
Easy Target napsal:
Nic.Dějiny se staly tak jak se staly tak nechápu proč to tady řešíme ? Vždyť je to hloupost. LW byla součástí ZLA. Její piloti sloužili ZLU. Je proto dobře že LW prohrála. Je dobře že nacismus byl poražen. Thats all, folks !
VVS byla také součástí ZLA. Je dobře, že VVS vyhrála?

http://silicon-remarks.blogspot.com
310_Obluda
Hoši, ale na jednom se určitě shodneme všichni. Ty kojenci, ty kojenci z Leningradu, to se prostě nemělo stát!!! NaštvanýNaštvanýNaštvaný

Šklebící seŠklebící seŠklebící se

310_cibule
Ucho napsal:
Taky budu vytrhávat.... :-)

310_cibule napsal:
Nevím, spíš bych řekl, že řada lidí se tu snaží vysvětlit, že to bylo dost zlé na obou stranách. Jak pro lidi v koncentračních táborech, tak pro frontové vojáky bez ohledu na příslušnost ke zbrani či armádě.

Možná máš špatně postavené protistrany. Nemělo by to být spíše:
1) a)frontový voják proti b ) frontovému vojáku
2) a)vězeň v koncentráku a b ) jeho dozorce?

Já jsem snad ani žádné protistrany nestavěl, nebo ano? Ono to ani takhle jednodušše nejde. Když to vezmu přísně logicky, byli i mezi dozorci sem tam slušní lidé, kteří pomáhali, a naopak mezi vězni byli pěkný hajzlové (viz vzpomínky některých vězňů na praktiky jejich kolegů z komunistického odboje).

Takže znovu: Protistrany jsou naprosto a) zvrácená agresívní ideologie, která ovšem mohla v Německu zapustit kořeny zejména vinou fatálních chyb Británie a především Francie po 1. světové válce (tohle je na socio-historickou debatu na další dva měsíce) a b ) státy, které byly zastánci a prosazovateli této ideologie napadeny.

Ucho napsal:
No a pak se přiznám, že mám problém tohle některé z uvedených stran vysvětlit...:
310_cibule napsal:
A každý, kdo byl ve válce, je oběť, i když ji třeba omylem přežil.

Jak bys to straně 2)a) vysvětlil?

Těžko. Ale řada zástupců skupiny 2) to naštěstí pochopila i bez nás dvou. Úsměv
Upravil/a 310_cibule dne 07-11-2006 22:48

Easy Target
Hoši, ale na jednom se určitě shodneme všichni. Ty kojenci, ty kojenci z Leningradu, to se prostě nemělo stát!!! smileysmileysmiley

smileysmileysmiley

Je mi z vás smutno. Odcházím a nevím zda se sem kdy vrátím. Letu zdar !

WT_Flan
E.Target, kdyby tenkrat do dinosaura nepraskl meteorit, mozna bych mel supiny, ocas a uplne prtavej mozek, zadny hrob by nebyl a ja bych tu nesedel u kompu a necetl tohle vynikajici tema. Šklebící se Velky "Kdyby" si mne urcite ruce kolik ma priznivcu....Mocna sila, ten Kdyby...Šklebící se

Ucho, ani v tom nedavnem AJ Clo Clo vydani jsem si nejak nevsiml niceho jineho nez co bylo v edici, kterou vsichni zname.

Pardon, v...lastne v te nove AJ edici Clo Clo cituje svuj vylev do radia
( vcetne jadrnych vyrazu ) na adresu bomber Americanu, ktere doprovazel nad Francii, kdyz jim pri prvni prilezitosti s chuti prdly nervy a vysypaly pupky svych plechacu na francouzske mesto stylem hlava nehlava, bez ohledu na fakt, ze sypat meli nekde sakramentsky uplne jinde.
E.Target, co s tim budem delat ? Parchanti, neobdivuhodni, co ?

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

13-09-2025 17:59
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak? Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,080,050 návštěv