|
Vzpomínkový let na počest F.Fajtla
|
| Liptow |
Přidané 13-10-2006 20:17
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 207
Založený: 02.10.05
|
313_Wedge napsal:
Možná by byl i dobrej nápad dát tam pár povstaleckých Fokáčů, nějakýho Schwalba a možná i Cometa pro spestření, co??!!
Se vší úctou, myslel jsem, že tento "smuteční" vzlet se poletí na letadlech, se kterými měl pan generál co do činění a máme je flyable - tedy Spit, La?!
Povstalecky fokac? Wedge, nekecaj nezmysly. Gustavy Kombinovanej letky a Fajtlove La-5FN 1.CSSP lietali spolu 6 tyzdnov na tej istej strane.
Btw, pan general mal do cinenia aj s Bf 109 a Fw 190, aj ked z opacnej strany laufov. |
| |
|
|
| 313_Blc |
Přidané 13-10-2006 22:39
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 301
Založený: 25.02.06
|
606_WinteR napsal:
Jej PETRASI tak se přemohni at se mam čemu zasmát,protože rudidlo ty jeho kecy to jsou fakt k smíchu.
No ... Rudiho taky někdy nemusím, ale je fakt, že je to jeden z mála , který je v téhle komunitě nestranný, takže držím mu palce, ať mu to vydrží ... |
| |
|
|
| 313_OTU_oblak |
Přidané 14-10-2006 01:51
|

Uživatel

Příspěvek: 1375
Založený: 30.09.05
|
je to OT....ale Rudidlo je v klidu. |
| |
|
|
| 313_Ffajtl |
Přidané 14-10-2006 08:34
|

Uživatel

Příspěvek: 605
Založený: 03.10.05
|
Jeste se vyjadrim k 313-te a jeji ucasti.. nejak se mi to nezamlouva... Delate z toho frasku.. |
| |
|
|
| 310_cibule |
Přidané 14-10-2006 10:17
|

Fusioner

Příspěvek: 15148
Založený: 29.09.05
|
Lidi, neblbněte. Nekažme si docela zajímavou akci. Dyť je úplně jedno, kdo na čem poletí, navíc bude každej v nějaké formaci stejných strojů a ostatní ani neuvidí.
Já si myslím, že je to bezva nápad dostat do vzduchu v nebojovém letu všechny stroje, na nichž čeští a slovenští letci bojovali proti fašismu. A uctění památky jednoho z těch nejlepších je proto velmi vhodná a důstojná příležitost.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
| |
|
|
| Joe Hallenbeck |
Přidané 14-10-2006 13:42
|

Uživatel

Příspěvek: 1781
Založený: 22.04.06
|
Ja osobne si myslim ze dustojnejsi by bylo, kdybychom se ve velkem poctu domluvili na jeden den a navstivili hrob pana generala osobne.
Kdybychom se tam sjeli ze vsech koutu republiky, pak by to melo s uctou co delat.
To by bylo daleko vetsi ucteni pamatky, nez si hrat vecer v teple domova na monitoru naseho pc.
313_FlyBoy
RY-C
|
| |
|
|
| 1stCL_Fucida |
Přidané 14-10-2006 17:26
|

Hlavní administrátor

Příspěvek: 11141
Založený: 26.01.13
|
jestli bude nutné to odvelet, tak to nějak odvelím..i když tedy nevím, k čemu tam je velení potřeba. Předpokládám, že vystartujeme, uděláme nějaký vzpomínkový okruh a sedneme. Velitele bych opravdu nehrotil. Hlavně už někdo řekněte jak to bude a furt neměňte podmínky.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
| |
|
|
| LesniHU |
Přidané 14-10-2006 18:45
|

Stařešina

Příspěvek: 6225
|
Hoper napsal:
Jeden skin už Lesník dělal (na jiné letadlo), prčo by nezvládnul i další ;-)
na netu skin CC existuje, ale není to náš... 
Ale kdyz mi das link na stazeni toho skinu a nejaky udaje, jak ma ten nas vypadat, tak ho nejak zkusim prekreslit. |
| |
|
|
| WinteR |
Přidané 14-10-2006 18:48
|

Uživatel

Příspěvek: 644
|
Fajtle je smutné že si s toho lidi dělájí frašku skus aspon kvuli Fajtlovi,Peřinovi a mnoha dalším vytrvat. |
| |
|
|
| 1stCL_Wedge |
Přidané 14-10-2006 19:54
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 324
Založený: 21.10.05
|
Joe Hallenbeck napsal:
Ja osobne si myslim ze dustojnejsi by bylo, kdybychom se ve velkem poctu domluvili na jeden den a navstivili hrob pana generala osobne.
Kdybychom se tam sjeli ze vsech koutu republiky, pak by to melo s uctou co delat.
To by bylo daleko vetsi ucteni pamatky, nez si hrat vecer v teple domova na monitoru naseho pc.
Souhlas na 100%, domluvime. |
| |
|
|
| Joe Hallenbeck |
Přidané 14-10-2006 23:24
|

Uživatel

|
Zamysleme se nad tim trochu.
Pripadne mi totiz ze to cele je jakesi hrani na uctu k lidem, kteri si nasi uctu prirozene zaslouzi. Nezlobte se na me, ale mluvit o vyjadreni ucty k clovekovi ktery zil, ve spojeni se simulovanym letem na pc hezky doma v teplicku, je podle me dost "zvraceny". Ted ruku na srdce. Kolik z nas by takto, "odbylo" rozlouceni s nekym nam blizkym (simulovanym letem na pc)?
Asi nikdo a to tu vsichni kecame o tom jak si nasich veteranu vazime. O tom jestli si jich vazime zacinam dost pochybovat.
Nezalezi na tom jake tam budou typy letadel, cely ten zpusob vyjadreni ucty je dost "ponizujici" pro toho daneho cloveka, alespon podle me. Vzdyt nam nestoji ani za to abychom prisli a osobne mu u hrobu v duchu podekovali.
Opravdu mi to pripada jak trapna hra na uctu. Kdybychom nejakou uctu meli, tak se sebereme a jedeme jim osobne na ty hroby polozit kyticku. Bezohledu, jestli je to ten nebo onen.
Jak jsem jiz psal. Napad dobrej ale spatne provedeni.
Upravil/a Joe Hallenbeck dne 14-10-2006 23:33
313_FlyBoy
RY-C
|
| |
|
|
| MinTaur |
Přidané 14-10-2006 23:52
|

Nováček

Příspěvek: 24
Založený: 26.10.05
|
Joe Hallenbeck: Co nas, virtualni letce, spojuje prave s pribehem techto lidi? Je to letecky simulator. Jde jen o symbolicke gesto u ktereho je podstatnejsi to, jak ho prozije kazdy z nas uvnitr.
Az potom prijde moment, kdy se kazdy z nas postavi pred otazku, zda se nechce s panem generalem Fajtlem, pripadne dalsimi, rozloucit i jako clovek osobne u jejich hrobu.
Ze se letu zucastnime hezky doma v teplicku? Mame si snad pocitace prenest ven na mraz, aby to bylo dustojnejsi? Panove, vzdyt na tom vubec nezalezi. Podstatne ted je jenom to, jestli vyuzijeme prilezitosti a spolecne vzdame nasim letcum hold tim, co je nam jako virtualnim pilotum nejblizsi. |
| |
|
|
| 313_OTU_oblak |
Přidané 15-10-2006 05:14
|

Uživatel

|
MinTaure, možná jsi nechtěně uhodil hřebíček na hlavičku. Někteří hrají letecký simulátor, nic víc. Můžou být dobří, nejlepší......jiní můžou být průměrní, ba dokonce špatní. No co, jsme lidi a chceme se bavit. Ale i ten sebemizernější virtuální pilot, který bude vědět za co naši předci bojovali, mi bude tisíckrát milejší než ten nejlepší pilot z republiky, který bude "jen" lítat simulátor....
Mne s tímto člověkem nespojuje jen simulátor. Je to podvědomí toho že přežil útrapy co mu život nachystal. Byl spisovatel a jeho knihy se četly a věřím že i budou číst. Doufejme že nezapomeneme na to kým byl.
Pro mne byl pan Letec každý kdo bojové nasazení ve válce přežil.....nedejbože takovou štreku jako naši a poláci z polska přes francii a anglii.... |
| |
|
|
| AH_James_Gastowski |
Přidané 15-10-2006 11:25
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 386
|
313_OTU_oblak napsal:
Pro mne byl pan Letec každý kdo bojové nasazení ve válce přežil.....nedejbože takovou štreku jako naši a poláci z polska přes francii a anglii....
Souhlasím, ale pro mně byl pan Letec i ten, kdo bojové nasazení nepřežil... |
| |
|
|
| Letka 13 Papa |
Přidané 15-10-2006 13:17
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 222
Založený: 16.10.05
|
ked to tu tak citam... skoda ze zrusili SZM vidim tu par nadejnych predsedov ..hehe
sopliaci si mozu pocitat tu... http://www.szm.ja...ex.php?z=3 |
| |
|
|
| Joe Hallenbeck |
Přidané 15-10-2006 13:53
|

Uživatel

|
S Oblakem nemuzu jinak, nez naprosto souhlasit. Akorat bych rekl ze Páni letci jsou pro me i ti, kteri neprezili a jaksi svoji "trochou" (nebo spis cenou nejvyssi) prispeli k porazce nacismu.
Vite co me s nimi spojuje? Laska k teto zemi a vira ve svobodu. A kdykoliv kdyz se jdu podivat do mesta a koukam kolem sebe na ty davy lidi, jak si "bezstaroste" behaji po obchodech, tak sem opravdu rad ze se tu v tomto narode cas od casu obevi taci jakymi byli - jsou nasi veterani. Proto si myslim ze by si oba Páni generalove, co by "ikony" naseho letectva zaslouzili osobni navstevu, i kdyz už posmrtne.
Zni to dost idealisticky, ano jsem idealista. Proste jsem takovej.
313_FlyBoy
RY-C
|
| |
|
|
| 310_cibule |
Přidané 15-10-2006 14:35
|

Fusioner

Příspěvek: 15148
|
Prosím kolegy, kteří organizují pietní návštěvu hrobu generála Františka Fajtla, aby si založili pro tento účel vlastní vlákno. Toto je věnováno vzpomínkovému letu, jež má připomenout pana generála a všechny ostatní československé letce, kteří bojovali za druhé světové války po boku Spojenců. Takhle se tu zbytečně pleteme.
Děkuji.
Admin cibule
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
| |
|
|
| 313_OTU_oblak |
Přidané 15-10-2006 17:57
|

Uživatel

|
AH_James_Gastowski napsal:
313_OTU_oblak napsal:
Pro mne byl pan Letec každý kdo bojové nasazení ve válce přežil.....nedejbože takovou štreku jako naši a poláci z polska přes francii a anglii....
Souhlasím, ale pro mně byl pan Letec i ten, kdo bojové nasazení nepřežil...
ano, tedka jsem si nabehl sam, moje blbost. Myslel jsem vsechny vcetne tech co neprezili. Chtel jsem tim vyjadrit ze i ti co nebyli esa byli dobri...
// asi te trochu stvu že cibule, same OT už držím hubu.
Upravil/a 313_OTU_oblak dne 15-10-2006 19:02
|
| |
|
|
| Hoper |
Přidané 15-10-2006 19:45
|

Fusioner

Příspěvek: 12131
|
Gallande, dej prosím vědět, jak si tu akci představuješ.
Hrubý nástin už známe, teď to chce detaily.
Bude to dost lidí, takže dát do kupy tu masu lidí nebude zas taková sranda. A řešit to až po vzletu se mi nechce.
Jaký bude start - každý typ letadla jinde / na vlastním letišti ?
Poletí lavočky z jiného směru (východ) a někde se minou se "zápaďáky" nebo poletí všichni společně ?
Jak ?
V jaké formaci ?
Jenom se vzlétne, odlétne a přistane ?
Na jakých rychlostech ? (každé letadlo letí =má cestovku jinak, že...)
Z toho (a z různých letišť) plyne i to, jak budou jednotlivé skupiny startovat, v jakém časovém posunu, aby se pak všechny sešly na jednom místě ve stejný čas.
Kolik lidí z těch přihlášených a vytrvalých zvládá čekací okruhový mumraj a přistávat dle "pořadí" ? ...
Dále pak plz ujasni, o jakou skladbu letadel se ti jedná (když tam máš ty Befka) - jestli tam mají být Spity V vs Spit IX a La-5FN vs La-7
Pokud tam bude hodně typů, nevím, jakou formaci (obecně) si představuješ.
(doufám, že si uvědomuješ, že to není sranda, udělat vzlet takovéhle skupiny, její zformování a pak ji nechat někde bez úhony sednout. Půl hodiny před ostrým startem tohle nevymyslíš...) |
| |
|
|
| S5T_Galland |
Přidané 15-10-2006 20:56
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 260
Založený: 17.08.06
|
Hoper napsal:
Jaký bude start - každý typ letadla jinde / na vlastním letišti ?
Každý typ jinde
Poletí lavočky z jiného směru (východ) a někde se minou se "zápaďáky" nebo poletí všichni společně ?
RAF ze západu VVS z východu (přibližně) po setkání poletí společně
V jaké formaci ?
Počítám bud echelon right :
*1
_______*
_____________*
___________________*
a nebo 4 prsty :
_______*1
*______________*
_______________________*
Jenom se vzlétne, odlétne a přistane ?
Ano. Přistávat se ovšem bude jinde.
Na jakých rychlostech ? (každé letadlo letí =má cestovku jinak, že...)
Na místo určeni každý typ cestovkou, po setkání tak 360 KM/H
Z toho (a z různých letišť) plyne i to, jak budou jednotlivé skupiny startovat, v jakém časovém posunu, aby se pak všechny sešly na jednom místě ve stejný čas.
Budou startovat v posunu. Jsem ve fázi výpočtů 
Kolik lidí z těch přihlášených a vytrvalých zvládá čekací okruhový mumraj a přistávat dle "pořadí" ? ...
Doufám že hodně 
Dále pak plz ujasni, o jakou skladbu letadel se ti jedná (když tam máš ty Befka) - jestli tam mají být Spity V vs Spit IX a La-5FN vs La-7
Budou tam Spity V, La 5FN
Pokud tam bude hodně typů, nevím, jakou formaci (obecně) si představuješ.
Viz výše
(doufám, že si uvědomuješ, že to není sranda, udělat vzlet takovéhle skupiny, její zformování a pak ji nechat někde bez úhony sednout. Půl hodiny před ostrým startem tohle nevymyslíš...)
Vim to, bude to chtít čas odlítat to s každým letadlem zvlášt a pak to zpočítat. 
Další info čekejte v horizontu dnů
Upravil/a S5T_Galland dne 15-10-2006 20:58
|
| |
|