January 19 2026 19:04:20
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 1
CSW_Eda

· Registrovaní piloti: 2,759
· Nejnovější pilot: Kubas
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
"Kradeni sestrelu"
1stCL_Fucida
Kodex byl přejímán z WarBirds, kde bylo hodnocení stavu nepřátelského letadla mnohem jednodušší - tedy pokud letadlo kouřilo černě, tak už mu motor nejel vůbec, pokud šedě, pak motor fungoval na plný výkon, ale do konce života mu zbývalo cca 30 - 300 vteřin (záleželo na typu letadla) a pak začal kouřit černě a přestal otáčet vrtulí Úsměv. Ustřelené ovládání se dalo poznat podle chybějících kormidel (křidélka pryč, výškovka pryč, směrovka pryč). Bílý kouř znamenal unikající palivo..už si nejsem jistý, jestli se mohlo zastavit, nebo prostě vyteklo. Jiné stavy poškození letadla se poznat nijak nedaly.

V ILovi je rozeznávání momentálního poškození nepřítele (a jeho vyhlídek) dost obtížné.
Ohledně bodu 4 - ten dává každému pilotovi dost svobody na vlastní volbu, jestli uzná nepřítele za nebojeschopného, nebo naopak, bojeschopného. O žádných controls, ani kouři se tam nemluví.

Jinak Blue smysl založení tohohle vlákna mi trochu uniká. O tomhle se už tady nakecalo dost a dost :yes:

PS: a já vzhůru na Hanou Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Joe Hallenbeck
Tyyyy jo jeste tu chybi pilot toho Spitu, kterej by vam mel obema vynadat jak jste si ho dovolili ho sestrelit Šklebící se :sm6:
313_FlyBoy
RY-C

3IAP_Ondura
No ajá myslel, že je to jenom HRA a že se u ní máme bavit a né se pořád jen jeden na druhýho naštvávat jen kvůli prkotinám. :rol:

WT_Peci
3IAP_Ondura napsal:
No ajá myslel, že je to jenom HRA a že se u ní máme bavit a né se pořád jen jeden na druhýho naštvávat jen kvůli prkotinám. :rol:

POkud někdo systematicky krade killy. tak to není prkotina.

Tak si vem, že se na mapě dostaneš do situace 1 vs 1, stejná výška, srovnatelné stroje a začnete kroutit. Klidně i pět minut, dokázal jsi ho připravit o energii, dostáváš se "nepříteli" na šestku a chystáš se to skoncovat. A najednou ti z vrchu spadne superman, který ti letí ukázat, jak se sestřelujou letadla. To je přece príma zábava, ne? Když ti to udělají dvakrát za večer, určitě budeš spokojen, jak se kolektivní dílo daří, že?

ještě lepší je, když ten trouba, co spadnul z vrchu, to éro nesundá, ale zaparkuje za tebou a střílí ti přes halvu, to je pocuc...

clone9cz
mam tu dalsi navrh na flame

pokud divne Bf109G-6 Late/U3 na 25lb Spita z 1000m

a ) bude moct provest utok s odpoutanim

b ) dostane se alespon za neho - zaparkuje

c ) nedozene ho

dete s tim do haje, no tak kradu killy, mate si je hlidat:sm14:

EDIT: a este ke vsemu jsem zasr..... prazak:sm16:
Upravil/a clone9cz dne 01-07-2006 13:09

http://www.wwii-illusion.net
Ucho
clone9cz napsal:
dete s tim do haje, no tak kradu killy, mate si je hlidat:sm14:

Supr, budem! :sm13:

BTW c)...?

3IAP_Ondura
WT_Peci napsal:
3IAP_Ondura napsal:

Tak si vem, že se na mapě dostaneš do situace 1 vs 1, stejná výška, srovnatelné stroje a začnete kroutit. Klidně i pět minut, dokázal jsi ho připravit o energii, dostáváš se "nepříteli" na šestku a chystáš se to skoncovat. A najednou ti z vrchu spadne superman, který ti letí ukázat, jak se sestřelujou letadla. To je přece príma zábava, ne? Když ti to udělají dvakrát za večer, určitě budeš spokojen, jak se kolektivní dílo daří, že?

ještě lepší je, když ten trouba, co spadnul z vrchu, to éro nesundá, ale zaparkuje za tebou a střílí ti přes halvu, to je pocuc...

Mě se to stává dost častoÚsměv. Jelikož než se trefím tak tak vždycky někdo přilítne a sundá ho, nebo i mě:rol:. No tak co vždyť je to jenom hra a já to hraju pro zábavu a né proto abych si dokázal že jsem ten nejlepší a mám nejvíc sestřelů. A pokud si na tom někdo snaží honit triko tak je to jeho problém a mě to nechává chladným. A jestli mi nevěříš tak já mám nejmíň sestřelů v naší letce a stejně rád každý večer usednu k PC a jdu si zalítat.

WT_Peci
3IAP_Ondura napsal:
WT_Peci napsal:
3IAP_Ondura napsal:

Mě se to stává dost častoÚsměv. Jelikož než se trefím tak tak vždycky někdo přilítne a sundá ho, nebo i mě:rol:. No tak co vždyť je to jenom hra a já to hraju pro zábavu a né proto abych si dokázal že jsem ten nejlepší a mám nejvíc sestřelů. A pokud si na tom někdo snaží honit triko tak je to jeho problém a mě to nechává chladným. A jestli mi nevěříš tak já mám nejmíň sestřelů v naší letce a stejně rád každý večer usednu k PC a jdu si zalítat.

Ty mě asi nechápeš - pokud si někoho ukroutím a přiletí někdo, kdo mi ho bezpracně sezobne (protože mojí zásluhou to éro letí minimálkou u země), tak je to hajzl, který mi tu zábavu kazí.

Něco jiného samozřejmě je, když jde o spolupráci.

3IAP_Ondura
Ne já tě chápu, vždyť já to dobře znám:rol:. No a co s tím, naštvávat se? dělat si vředy? na to jsem už myslím trochu starej abych se rozčiloval kvůli hře, na to mám jiné a závažnější starosti. Já se u Ila odragovávám a nad takovými se nepozastavuji, jelikož mi nestojí za moje zdraví. Většinou jsem naštvanej jen na sebe, že jsem lama no a tak to vipnu a doufám, že druhý den bude líp. A opravdu se mi několikrát za let stalo, že jsem kroutil z befkem a dokonce rozkouřil no a někdo se přede mě spustil a sundal ho.

clone9cz
ted si predstavte, ze letite s G6 Late za takovym "tandrem", mate na nej narok ... a on vam uleti :sm39:

http://www.wwii-illusion.net
3BAP_Cassius Chaerea
clone9cz napsal:
ted si predstavte, ze letite s G6 Late za takovym "tandrem", mate na nej narok ... a on vam uleti :sm39:
ParchantiŠklebící se.

Safrik
3IAP_Ondura napsal:
Ne já tě chápu, vždyť já to dobře znám:rol:. No a co s tím, naštvávat se? dělat si vředy? na to jsem už myslím trochu starej abych se rozčiloval kvůli hře, na to mám jiné a závažnější starosti. Já se u Ila odragovávám a nad takovými se nepozastavuji, jelikož mi nestojí za moje zdraví. Většinou jsem naštvanej jen na sebe, že jsem lama no a tak to vipnu a doufám, že druhý den bude líp. A opravdu se mi několikrát za let stalo, že jsem kroutil z befkem a dokonce rozkouřil no a někdo se přede mě spustil a sundal ho.

Jojo potvrzuji, viz nas posledni spolecny let, Tvuj klidny pristup Ti mohu jen zavidet a je bezvadne mit takoveho kolegu. Samotnej pozitek ze hry je pak mnohem lepsi, nez kdyz se clovevek rozciluje nad takovejma prkotinama. Diky a tesim se zas nekdy na virt. nebi :sm16:

3IAP_Ondura
Safriku s tebou to byla náhodou pohodička letětÚsměv Taky se těším až spolu zase někdy půjdeme bombit. Jenž je léto a u nás je nejvíc práce a já nemám moc časuSmutný.

Joe Hallenbeck
Nevim jak vy ale me jde v prvni rade se vratit na letiste zivej. A kdyz nekoho navic i sundam tim lip Mrknutí

S tim kradenim sestrelu, jsem si uz zvykl ze se to stava. Nu coz, vzdycky nepriteli radeji nadelim vic olova nez min aby mi ho nekdo nevzal Mrknutí
Upravil/a Joe Hallenbeck dne 01-07-2006 14:19
313_FlyBoy
RY-C

1stCL_Jamamoto
3IAP_Ondura napsal:
Safriku s tebou to byla náhodou pohodička letětÚsměv Taky se těším až spolu zase někdy půjdeme bombit. Jenž je léto a u nás je nejvíc práce a já nemám moc časuSmutný.

Připojuji se....s Šafrikem je opravdu radost letět. Měl jsem párkrát tu čest na LiW a bylo to velmi příjemné...S!:jamamoto:

3IAP_Ondura
[quote]Joe Hallenbeck napsal:
Nevim jak vy ale me jde v prvni rade se vratit na letiste zivej. A kdyz nekoho navic i sundam tim lip Mrknutí

jj, taky jsem rád, když náhodou přežiju a to mi stačí, pokud i něco sestřelím tak radosti dvojnásobÚsměv

haluz paja
Teda nevim. Nez se za nekym motat na minimalce. A cekat az jeho dvojka si me vezme... Radsi proste priletim,sejmu a odletim. Cool

3BAP_Cassius Chaerea
3IAP_Ondura napsal:
jj, taky jsem rád, když náhodou přežiju a to mi stačí, pokud i něco sestřelím tak radosti dvojnásobÚsměv
S tou tvojí šestou hodinou na bombry je to přežití fakt jen o náhodě Oňdo Mrknutí.

3IAP_Ondura
3BAP_Cassius Chaerea napsal:
3IAP_Ondura napsal:
S tou tvojí šestou hodinou na bombry je to přežití fakt jen o náhodě Oňdo Mrknutí.

Já věděl, že si to můžu dovolit, že ze střelcema střílet numíš:lol:. dokonce mi mechanik říkal, že motor bude v pořádku, takže žádná moc velká škoda.

3BAP_Cassius Chaerea
Příště to nechám aičku, ten ti dá pk na jednu ránu a já se nebudu muset rozčilovatŠklebící se

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-01-2026 15:22
touch & go jde i bez podvozku https://youtube.c.
..906nYc3PZR

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

16-12-2025 17:30
kdybyste nevěděli co k vánocům Úsměv https://youtu.be/.
..6x4ODnwcGu

14-12-2025 08:41
Pohodový vánoční čas všem přeju. Děkuju, že jsem vás mohl poznat ... najít svobodu a poznat něco víc.

11-12-2025 18:43
Vylez si tam sám, Tylere, mě bolej nohy Úsměv Žádné tři židovské knihy nebudou! Šklebící se

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

39,112,971 návštěv