November 23 2024 05:06:49
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 10

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Filmek
Tajpan
57MH_Zvire napsal:
311_Rampa napsal:
jak jsem se tak koukal, tak jsem tam videl ztrojeneho Manfreda v jednom okamziku,videli ste to taky???? ... uz vim proc mel tolik sestrelu dva manfredove tomu tretimu ten cil nadehnali a ten ho pak sejmul...

Tys to nevěděl? On měl celou letku, která mu naháněla nepřítele na sestřely. Vlastní sestřely měli povolené jenom když on nemohl a nebo dostali pokyn. Ke konci to byla pěkně velkáý jednotka honáků.

je mi lúto, ale mýliš sa. Je pravdou, že M von R uprednostoval zovretú formáciu V a prednostné útoky na bombardéry. Ako velitel letel v čele klinu , mal teda väčšiu šancu zostreliť lietadlo ako jeho kolegovia. Zase na druhú stranu, stával sa prvým terčom strelcov bombardérov, na čo raz velmi ošklivo skoro doplatil. Dalej, Nemci uznávali zostrel, len vtedy ak dopadol na ich strane fronty. Vždy bola väčščia šanca , že poškodený nepriatel zasiahnutý M von R dopadne na ich stranu fronty , ako ostatné stroje , poškodené jeho kolegmi po rozbití ich zostavy.
No hlavne, že by jeho kolegovia boli len na jeho krytie a strielali len na jeho pokyn , odporuje tento údaj.
Lietajúci cirkus JG1 počas velenia M von R dosiahol 644 vítazstiev pri strate 52 lietadiel a ( vraj ) len pri strate 41 mužov.
Takže ak si odrátame zo 644 vítaztiev 80 vítastiev M von R , je jasné že jeho kolegovia určite nečakali na jeho povolenie a určite sa nezoberali len jeho krytím.

57MH_Zvire
Hmmm.... no já se doma kouknu do knížek a uvidím co najdu. Ale tohle se mi nějak nezdá.

airspace.cz
lovecz
Cekam od toho jen to nejhorsi. Ty pocitacove zabery byly jak z IL2 vybuchy letadel pomalu jako by kazde vezlo atomovku. Sami cerveni Dr.1. Herci jak z modni prehlidky. Nakonec se dovim ze Manfreda sestrelil amik a jeste k tomu cernoch.
Na Hells Angels od Hughese to mit nebude. Kdyby ty prachy co do toho vrazili dali radeji nejakemu evropanovi, mozna ze by s takovym rozpoctem misto pc efektu postavil celou letku replik.
No pokud se mylim a bude to ke koukani jen dobre, ale silne o tom pochybuji.

hawk
hehe tohle bude zase jedna blbost, ty vybuchy me fakt dostaly, romanek uz tam taky sel zahlidnout a beh po horici vzducholodi taky stal za to Úsměv .

Ale co stejne se na to kazdy podivame kvuli tem erum Mrknutí

hawk
hawk napsal:
hehe tohle bude zase jedna blbost, ty vybuchy me fakt dostaly, romanek uz tam taky sel zahlidnout a beh po horici vzducholodi taky stal za to Úsměv .
Ale jsem zvedavi jestli tam nemce zase vylicijako nemoralni zabijaky a ty ostatni jako hodne mlade hochy...

Ale co stejne se na to kazdy podivame kvuli tem erum Mrknutí

hawk
heh misto edit jsem klikl na quote a tady nejde mazat, zase o duvod vic proc prejit na phpBB Mrknutí

rudidlo
hawk napsal:
heh misto edit jsem klikl na quote a tady nejde mazat, zase o duvod vic proc prejit na phpBB Mrknutí
Tady jde mazat a nikdo nemůže za to, že ty to neumíš.

Což ale nemění nic na tom, že je toto fórum nepřehlednější než phpBB

http://silicon-remarks.blogspot.com
rOckie
lovecz napsal:
Na Hells Angels od Hughese to mit nebude.

netušíte, kde by se dal Hells Angels shlédnout?

WT_Horrido
http://www.amazon...ance&n=130
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

rOckie
díky Horri, WT nikdy nezklamou Šklebící se

akorát jsme měl na mysli jinou alternativu:
-dá se to sehnat i u nás, nejen po internetu
-je to LEGÁLNĚ ke ztažení na netu (adresu na takový net se starými předválečnými a válečnými válečnými filmy jsem ztratil)
Upravil/a rOckie dne 13-06-2006 08:16

Ucho
Rook napsal:
-je to LEGÁLNĚ ke ztažení na netu (adresu na takový net se starými předválečnými a válečnými válečnými filmy jsem ztratil)

asi myslíš tohle? Nenašel jsem to, ale je tam spousta jinejch věcí.

57MH_Zvire
!Tento příspěvek není rasisticky, ani protijakkolisexuálně zaměřený. Prostě jenom popisuje nastalou a budoucí situaci!

Nezdá se vám divný, že Hollywood zničí na co šáhne a že ti poblblí američani popírají hystorickou skutečnost, aby byli polyticky, rasově, feministicky, lesbicko/homosexuálně korektní? Ještě chvíli a někdo přepíše Pearl Harbor a japonci to prohrají, protože přístav ubrání jediná letadlová loď plná teplejch negrů a pak nazávislá drsňačka zničí pomocí jednoho torpéda a spousty střílení celou japonskou útočnou flotilu. Dalo by se říct, že už mi to leze docela fest na nervy. Dokud se drželi své "hystorie" (technická: dá se říkat 150 letům vyvražďování, utlačování práv silnějším a ničením na co přijdu hystorie?) tak to ještě šlo. I když americký superman Gibson mávající !soudobou americkou! vlajkou v boji proti angličanům byl poněkud zábavný. Stejně jako jejich snaha dokázat, že kdekoliv v emerické poušti pracuje věděc, který vytváří pomocí vlastních prostředků technologie, které nebude mít NASA ani za 300 let a pak pomocí ní zachraňuje celý svět a podobné slátaniny, to jsem se ještě bavil. Ale když zabrousili do období, kdy z vyřazených amerických letadlových lodí s asfaltovou palubou do V startují přebarvené Texany, tak to už jsem začal docela trpět. A jak to tak vypadá, tak jim to nestačilo a chtějí vyrobit další kravinu a zařadit ji mezi takové "perly" jako TopGun a spol. Bože chraň nás. :upsetw:

airspace.cz
Jp-
co máš proti togunu? Na ten mi nešahej tam lítaj f-14ky a to sou moc hezký era a dělaj tatata a 20mm kanon udělá jenom řádku direk a vůbec celkově velká realita, ale je to zábavný.
To takovej Iron eagle I. kde ňákej mlaďoch na 16ce vyprstí v poklidu letku miráží zatimco mu jeho co-pilot řiká "jak protivník ví co dělá a jak je nebezpečnej to je teprve žrádlo.
Btw: tak na to nečum a maš po problému, kua musej to ňák v US prodat :sm19:

57MH_Zvire
Já mám taky rád Kocoury a dokonce jsem si jednoho postavil z Lega i s měnitelným profilem křídel. Ale to co předvádějí v těch filmech je na zvracení a ještě nám to cpou násilím. :uhoh:

airspace.cz
Tajpan
Ucho napsal:
Rook napsal:

asi myslíš tohle? Nenašel jsem to, ale je tam spousta jinejch věcí.

díky Ucho. Velmi dobrá stránka.
Môžem doporučiť "Bitku o San Pietro". Trochu propagandy, ale hlavne velmi dobré zábery. I ked neviem, ale na propagandistickom filme by nemali byť roztrielané Shermany a mrtvi amíci. Najlepšie na tom filme sú posledné štyri minúty. I ked pochybujem, že niekto pochopil ich zmysel a význam. Týka sa to hlavne, kultivovaných, vzdelaných, civilizovaných Europanoch , ktorí sa rozčulujú nad priblblími amíkmi, ktorí im a ich rodičom a dedom priniesli niečo , čo Europania nikdy nedokázali.
60 rokov bez vojny. Aj tú masakru v bývalej Juhoslávii museli ukončiť priblblí amíci.
Tak a teraz stahujem Vojnu v Rusku. Uvidíme.
PS: kludne , som pripravený na diskusiu i na flejm. Do toho molodci.

rudidlo
3IAP_Tajpan napsal:
60 rokov bez vojny. Aj tú masakru v bývalej Juhoslávii museli ukončiť priblblí amíci.

To že se nebojuje u Tajpanů za okny neznamená, že válka neexistuje.
Co se týče války v Jugoslávii, při vojenských zásazích zemřelo daleko víc civilistů, než vojáků.

O přeorání Afghanistánu raději nemluvím. On by se totiž velice špatně stavěl ropovod z ruska přes pakistán a afghanistán s podporou talibánu.

Čímž samozřejmě nechci říct, že odejmutí moci talibánu byl špatný počin.

http://silicon-remarks.blogspot.com
j4ck41
rudidlo napsal:
3IAP_Tajpan napsal:

O přeorání Afghanistánu raději nemluvím. On by se totiž velice špatně stavěl ropovod z ruska přes pakistán a afghanistán s podporou talibánu.

ee nesouhlasim. prave proto ze Taliban drzel v rukou oteze tak byl vcelku vitanym partnerem jako nekdo, kdo dokaze udrzet v regionu poradek. vzdyt amici (a to uz i pred Bushem) s nima o tom jednali. takze verim ze kluci by se nakonec nejak dohodli - i kdyz, vzdycky je lepsi tomu sefovat sam, nez prostrednictvim nekoho jinyho komu muze rupnout v palici a celou investici vyhodit do luftu

3IAP_Tajpan napsal:

mno uprimne receno tak ja jsem si do tyhle doby myslel, ze valka v byvale Jugoslavii byla ukoncena po dosazeni cilu (Slovinsko, Chorvatsko) pripadne na natlak OSN (Bosna-Hercegovina). to ze mirova smlouva byla nakonec podepsana v Daytone, USA tedy znamena ze to vsechno splacali Amici? Vyděšený

a navic. nebyli to prave amici kteri v roce 99 potrebovali vystrilet par Tomahawku, ze se tak rychle cpali do Kosova a ani necekali na rezoluci OSN?

Tajpan
rudidlo napsal:
3IAP_Tajpan napsal:

To že se nebojuje u Tajpanů za okny neznamená, že válka neexistuje.
Co se týče války v Jugoslávii, při vojenských zásazích zemřelo daleko víc civilistů, než vojáků.

Čímž samozřejmě nechci říct, že odejmutí moci talibánu byl špatný počin.

Rudidlo, ak si prečítaš lepšie môj príspevok, je o vztahu Američanov a Europanov. A o mieri v Europe, toho kontinentu ktorý máš za oknom, či za dvermi , alebo jak ty sám chceš to vidieť.
A Juhoslávia. hmm, vyzeráto že asi slabne pamäť Europanov. Ved má aj prečo. Nie je predsa v Bosne jedno mestečko, v ktorom bývali príslušníci Modrých prilieb z Holanska a pod ich ochranu prišli ludia s moslimskou vierou.??? A onedlho za nimi prišli tiež ludia, ak sa to dá tak povedať.
Prefackovali velitela Holandanov ( keby ho aspon prefackali, ale na kulturneho civilizovaného demokratického velitela stačí zovretá päsť a pár slín , vyprsknutých počas nadávok) a velitel umožnil odchod niekolko tisícok mužov moslimskej viery do nenávratna.
Holt , máš pravdu.
Vlastne sa nič nestalo. To nebolo na CNN v priamom prenose, tak to vlastne ani nebolo.
Jediné čo bolo, boli len nálety USAAF na chudučké, krpaté, nevinné Srbsko. To bolo na CNN.

No a tiež úloha niektorých kulturnych , civilizovaných europskych krajín vtomto neštastnom období, bola a je fakt super.
Niektoré kulturne,civilizované, europske krajiny nežištne a bez nejakej velkej finančnej náhrady poskytovali takú účinnú vojenskú pomoc, že jeden štát z bývalej Juhoslávii sa dokázal tak rýchlo vyzbrojiť a kvalitne , že dokázal prejsť do útoku, a začať znovu snívať o Velkom .......... .
I ked ani druhá strana, nebola velmi pozadu.
A o tretej už nehovoriac.
Ešte že tam sa boli priblblí amíci.

j4ck41
3IAP_Tajpan napsal:
A Juhoslávia. hmm, vyzeráto že asi slabne pamäť Europanov. Ved má aj prečo. Nie je predsa v Bosne jedno mestečko, v ktorom bývali príslušníci Modrých prilieb z Holanska a pod ich ochranu prišli ludia s moslimskou vierou.??? A onedlho za nimi prišli tiež ludia, ak sa to dá tak povedať.
Prefackovali velitela Holandanov ( keby ho aspon prefackali, ale na kulturneho civilizovaného demokratického velitela stačí zovretá päsť a pár slín , vyprsknutých počas nadávok) a velitel umožnil odchod niekolko tisícok mužov moslimskej viery do nenávratna.

takze kdyby tam byl americkej velitel tak ten by tech par tisicovek musimu ochranil? a jak? mandat OSN byl takovej, ze vojaci NESMELI pouzit zbrane. pouze na svoji ochranu. pokud si vzpomenes na obcanskou valku ve Rwande kde Hutuove masakrovali Tutsie tak tam vojskum OSN sefoval americkej general s taky omezenejma pravomocma a takrka nic nemoh delat i kdyz Hutuove v prvnich dnech prevratu pobili cleny vlady i jednotku belgickejch vojaku, kteri hlidali dum ministerske predsedkyne. chyba nebyla v tom kdo tomu velel ale v tom kdo tam ty lidi poslal s takrka svazanejma rukama s ukolem MONITOROVAT situaci

No a tiež úloha niektorých kulturnych , civilizovaných europskych krajín vtomto neštastnom období, bola a je fakt super.
Niektoré kulturne,civilizované, europske krajiny nežištne a bez nejakej velkej finančnej náhrady poskytovali takú účinnú vojenskú pomoc, že jeden štát z bývalej Juhoslávii sa dokázal tak rýchlo vyzbrojiť a kvalitne , že dokázal prejsť do útoku, a začať znovu snívať o Velkom .......... .
I ked ani druhá strana, nebola velmi pozadu.
A o tretej už nehovoriac.
Ešte že tam sa boli priblblí amíci.

tak kulturni evropsky staty ci jiste organizace tu ucinnou pomoc urcite neposkytovali bezplatne ci za minimalni provizi. kdyby z toho nemeli rejzi jako sfin tak to nedelaj.
pokud tou stranou ktera zacala snit o Velkym ... myslis Srby tak ti to zase az tak moc nepotrebovali nebot meli k dispozici velkou cast byvale jugoslavske armady a to jak v muzich tak vyzbroji. tem se spis pasoval benzin po vode.
a fakt verim tomu, ze americke firmy byli tak slechetne ze nikomu neprodali ani jedinou patronu
Upravil/a j4ck41 dne 13-06-2006 18:05

Ucho
tomiczech napsal:

takze kdyby tam byl americkej velitel (pod vedením OSN)...

Už tohle se vylučuje... :-)
Upravil/a Ucho dne 13-06-2006 18:06

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,021,759 návštěv