mám doma dva válečný veterány
děda - dachau, flosnbyrk - 5. let
názor: měli jsme je všechny nahnat do moře
dědy brácha Anglie comandos
názor jak chceš mýt rád někoho koho máš ráno podříznout
učili je němce nenávidět i když ani moc nemuseli když máš celou rodinu rodiče, brachy a ségry v lágru věděli všichni co se tam děje
a ne jak se tetka říká, že o tom nikdo nevěděl, tak je to ani moc učit nemuseli.
V dokumentu o comandos /za blbý řeči/ byl vystříhan a měl bejt o něm celej jeden díl + jeden zákazník je žid a přišli za ním z jedněch nejmenovaných celostátních novin at si tam dá inzerát on jim na to řek že:
nejste svobodný novin
jsme
tak já si tam napíšu článek o válce
to nemůžete majitelé sou němci
(byl jsem přítomen jednání)
- to o cenzuře z vlastní skušenosti
Knížky doporučuji - Východ:
vše od Svena Hassela - nemec
krvavou cestu od stalingradu - rus
omluva za spatný sloh a pravopis sedím u tý bedny už od včerejška
- práce
:sm29:
tomiczech napsal:
NECHCI NEJAKEJ FLAME (to chci zduraznit!)
na me to proste pusobi jakoby nemci dostali neco jako pardon na WWII a chtel bych zkusit zjistit jestli to tak pusobi i na vas a jestli jo, tak proc si myslite ze ho dostali
jak chceš asi budovat integrační politiku, když označíš Němce za dobytek?
nelze označit souseda za morálního zvrhlíka a pak se sním chtít kamarádit.
On to bude vnímat jako že je v podřízené pozici a z druhý strany barikády to přinese legitimitu k nečestnému jednání (on je špatny, můžu mu tedy sr*t na hlavu, zaslouží si to). Co dobrého by to přineslo? Druhá generace Němců s tím neměla nic společného. Jen náboženství přenáší vinu na další potomky (až do sedmého kolena?).
Němci dostali pardon...hmmm. V rámci sovětského impéria: byli Maďaři dobytek? Byli Slováci dobytek? Estonci? Rumuni? Celá Západní Ukrajina kde se bojovalo do poloviny padesátých let? Takže vidíš, že i tady fungoval stejný princip, ne? Rychle zapomenem co bylo, dobytek jsou jen Němci. Ale soudruzi pozor, jen spíš ti Západní, hehe, nět eti tavaršči iz Karlmarxštata
Tavařišči z Karlmarxštatu přece žádný Němci nebyli... hehe :-)
BTW Asi to má dvě roviny: 1) určitě si nedokážu představit, že bych miloval toho kdo po mě střílí
2) Co pomohlo nástupu Hitlera víc než vypořádání 1. světové války? (tedy + hospodářská krize)
Doporučuji si přečíst např. tohle http://www.europe...39&lang=en pro posouzení udělování pardonů Nemecku. + denacifikace atd. atd.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.