November 23 2024 08:26:41
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 15

· Piloti on-line: 1
petsild

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Kdo co vymyslel
Mungo
Safrik: Vonkajsim vyzorom je AK47-ka Stgw44 urcite podobna. Co sa mechanizmov tyka, musel by som sa pozriet.
Ale ani 44-a nie je original, hodne vyuzitych konstrukcnych uzlov uz urcite pouzitych bolo. To je u zbrani bezne.
Taka CZ75 by sa tiez dala nazvat kopiou prakticky vo vsetkych zakladnych schemach. Detaily sa uz mozu lisit.

A M-60 nie je kopiou a ani nevychadza z MG-42, ale FG-42. MG-42 je konstrukcne nieco totalne odlisne!!!

neky
313_Gryzlov napsal:
Hm, to se myslím nemáš proč omlouvat. Identifikace mé osoby je z hlediska "kruté" diskuse kolem kanónové výzbroje zcela v pořádku. Ano, jsem to já. (Safra, takhle jsem se v životě ještě k niččemu nepřiznal Šklebící se )

Jo, hodně připomínek jsem měl. A mít v tlapách lepší podklady, tak bych je měl i stále Mrknutí

jestli jde o 20mm granáty, jejich páskování a účinnost, tak jsem opět ready, ve staré dobré formě Šklebící se . IMO si nepamatuju, že bys zrovna ty, gryzlove, měl nějaký vážnější připomínky, že je něco blbě.

p.s. samozřejmě že s**u na nějakou debatu o dvackách. to je jen moje sentimentální vzpomínka na "starý dobrý časy" kdy sem byl schopnej o tom prokecat desítky hodin (zbytečně)

LesniHU
torr napsal:
mám tím na mysli že v 50/60 letech se stavěli ponorky bud podle plánu XXI d/e,samozřejmě upraveny dle norem toho danýho státu nebo atomové a to samozřejmě "originály".V dnešní dobe d/e ponorky jsou a v žadným případě je nemají jenom chudé státy,tyto ponorky jsou především tzv. lovci atomových ponorek a samozřejmě s nima poměřovat XXI nelze Úsměv
Proč jsou d/e ponorky lovci atomových ponorek ?Zjednodušeno,za vše může chlazení atomového reaktoru¨.
No, s tim 'lovem' bych to moc neprehanel. S vyjimkou par typu s vlecnym sonarem jsou odsouzeny do role mirne pohyblive a lepe vyzbrojene miny ve vlastnich pobreznich vodach. Ale kdyz jsou okolnosti priznive, jsou i bez nej pro nuklearni ponorku dost tvrdy orisek.

1stCL_Fucida
pokud vím, tak ty zelenoslizolaserometné ŠKASy byly jedny z nejlepších kulometů v téhle kategorii. Možná úplně nejlepší. Motory našich Bf 109 je třeba před nimi náležitě chránit. ŠKASy jsou na mém osobním žebříčku nebezpečnosti výše, než těžké UBS, ale zase samozřejmě níže, než jakýkoliv kanon - tedy kromě MG151/15 Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Kaspery
1stCL_Fucida napsal:
pokud vím, tak ty zelenoslizolaserometné ŠKASy byly jedny z nejlepších kulometů v téhle kategorii. Možná úplně nejlepší. Motory našich Bf 109 je třeba před nimi náležitě chránit. ŠKASy jsou na mém osobním žebříčku nebezpečnosti výše, než těžké UBS, ale zase samozřejmě níže, než jakýkoliv kanon - tedy kromě MG151/15 Úsměv

Patnacka mi prijde v simu az moc mizerna, ale nikdy jsem to podrobne nestudoval. Ma nekdo fundovanejsi moznost posoudit jeho ucinost ci srovnat napr. s UBS (ten mi prijde mnohem stiplavejsi).

313_Gryzlov
ŠKAS má oproti jiným kulometům výhodu vysoké kadence - 1800 RPM. Ovšem v Ilovi není omezení na dlouho dávku, takže lze držet spouště "neomezeně" dlouhou dobu. Ve skutečnosti se ze ŠKASů střílely pouze krátké dávky. Důvod omezení ale neznám. To mi připomíná, že mi Clon něco slíbil ... Úsměv a to mi připomíná, že já zase slíbil něco někomu jinému ...

Co se týká účinnosti, tak německý kulomet MG15 nebo MG17 používá těžší střelu, 12,8g. Pro ŠKAS se v literatuře objevuje hodnota 9,6g. Pro sovětské kulomety se používala a ještě používá střela o hmotnosti lehce přes 11g. Ale nevím, zda se používala i pro ŠKASy.
Co se tedy účinnosti týká, tak MG15 nerbo MG17 vede. Samozřejmě jen z pohledu kritéria účinnosti jedné střely. Při přepočtu na jednosekundovou dávku rozdíl nemusí být tak veliký.

Proč střela ze ŠKASu má přímější dráhu?
Muselo by se to napočítat, ale taková jednoduchá úvaha možná bude stačit.
ŠKAS vystřelí projektil o hmotnosti 9,6g rychlostí 825 m/s (osobně si myslím, že to platí právě pro tu těžší střelu ... 860 m/s mi přijde rozumnější ... v porovnání s jinými sovětskými kulomety samozřejmě), kdežto MG17 vystřelí projektil o hmotnosti 12,8g rychlostí 760m/s.
Z toho vyplývá, že za stejný čas, kdy se obě střely propadnou vlivem gravitace o stejnou výšku, urazil projektil ze ŠKASu delší vzdálenost, než projetkil z MG17 a to z toho důvodu, že má vyšší úsťovou rychlost. Z pohledu dosažené vzdálenosti to tedy je potom tak, že projektil z MG17 při dosažení stejné vzdálenosti bude níže, než projektil ze ŠKASu. Je to ale hodně zjednodušeně řečeno.
Upravil/a 313_Gryzlov dne 05-05-2006 07:50

313_Gryzlov
UPA_neky napsal:
313_Gryzlov napsal:
Hm, to se myslím nemáš proč omlouvat. Identifikace mé osoby je z hlediska "kruté" diskuse kolem kanónové výzbroje zcela v pořádku. Ano, jsem to já. (Safra, takhle jsem se v životě ještě k niččemu nepřiznal Šklebící se )

Jo, hodně připomínek jsem měl. A mít v tlapách lepší podklady, tak bych je měl i stále Mrknutí

jestli jde o 20mm granáty, jejich páskování a účinnost, tak jsem opět ready, ve staré dobré formě Šklebící se . IMO si nepamatuju, že bys zrovna ty, gryzlove, měl nějaký vážnější připomínky, že je něco blbě.

p.s. samozřejmě že s**u na nějakou debatu o dvackách. to je jen moje sentimentální vzpomínka na "starý dobrý časy" kdy sem byl schopnej o tom prokecat desítky hodin (zbytečně)

To si mě potěšil Úsměv Už jsem myslel, že vyhraju cenu za kafrání do všeho, že je něco blbě Šklebící se

P.S.
Rád si poslechnu nebo přečtu nějaké zajímavosti. Klidně i přes PM Úsměv

Letecz
15mm MG151 by nebyl špatný, kdyby byl páskován většinově AP střelami. Jednak má o hodně větší úsťovou rychlost než starší MG-FF/M a i o něco než MG151 20mm, takže má lepší balistiku a jeho AP střelivo bylo poměrně účinné. Do vzdálenosti 400m a ne více než 40° od podélné osy letu bylo schopno probít 12mm silnou zadní přepážku Il-2 z cementovaného pancíře. Homogenní 6mm boční pancíř trupu probily do vzdálenosti 400m, pod větším úhlem než 20°. Horší už to samozřejmě bylo s HE střelami, ty boční ani zadní pancíř neprorazily na více než 100m 30°. Díky menší explozivní náplni nebyly samozřejmě ani tak účinné jak 20mm HE M-G. Nevim jak je páskovaný MG151/15 v Il-2, nejspíš dva AP na pět nábojů - což mu velkou účinnost nedá.
Upravil/a Letecz dne 05-05-2006 07:59

http://www.onlinesimulatory.cz
Tajpan
Jp- napsal:
konec konců co sou piloti proudovejch stíhaček? malí chlapíci s velkejma hodinkama Šklebící se

:sm6::sm6:

313_OTU_oblak
torre.....myslím že je to o pocitu a vědomostech......třeba nedávno někdo tvrdil že TB-3 je nezničitelná(nesestřelitelná) dokud mu jeden pilot (JP to tuším byl) neporadil že to jde úplně jednoduše. Takže tak ...náhodou jsem tehdy na serveru byl a tu TB3 potkal, dokonce jsem tě i viděl Úsměv

ad kulomety - no...myslím že 7 mm kulomet není MG ráže 20mm..takový išak se 4 20mm kanony by byl fajn Úsměv ale mne stačí i se 2 kanony Úsměv

a mimochodem...to mi připomíná pušku tokarev...rusové ji z fronty stáhli bo nebyli spokojeni se spolehlivostí...a němci ji okopírovali a zavedli. zdroj - discovery chanell Úsměv
Upravil/a 313_OTU_oblak dne 05-05-2006 08:44

torr
313_OTU_oblak napsal:
torre.....myslím že je to o pocitu a vědomostech......třeba nedávno někdo tvrdil že TB-3 je nezničitelná(nesestřelitelná) dokud mu jeden pilot (JP to tuším byl) neporadil že to jde úplně jednoduše. Takže tak ...náhodou jsem tehdy na serveru byl a tu TB3 potkal, dokonce jsem tě i viděl Úsměv

ad kulomety - no...myslím že 7 mm kulomet není MG ráže 20mm..takový išak se 4 20mm kanony by byl fajn Úsměv ale mne stačí i se 2 kanony Úsměv

a mimochodem...to mi připomíná pušku tokarev...rusové ji z fronty stáhli bo nebyli spokojeni se spolehlivostí...a němci ji okopírovali a zavedli. zdroj - discovery chanell Úsměv

nemusíš říkat někdo Šklebící se já to byl a taky jsem dodal že jsem nevěděl že jde přímo zabít pilota protože jsem myslel že smrt pilota je nepřímá třeba až od výbuchu letadla nebo uhoření atp.

Safrik
Mungo napsal:
Safrik: Vonkajsim vyzorom je AK47-ka Stgw44 urcite podobna. Co sa mechanizmov tyka, musel by som sa pozriet.
Ale ani 44-a nie je original, hodne vyuzitych konstrukcnych uzlov uz urcite pouzitych bolo. To je u zbrani bezne.
Taka CZ75 by sa tiez dala nazvat kopiou prakticky vo vsetkych zakladnych schemach. Detaily sa uz mozu lisit.

A M-60 nie je kopiou a ani nevychadza z MG-42, ale FG-42. MG-42 je konstrukcne nieco totalne odlisne!!!

Ano je pravda, ze u většiny současných zbrani by jsme mohli rict, ze jsou kopiemi jiz existujících zbrani, zajimave je sledovat jejich vzory. U AK-47 nemuzeme tvrdit, ze je kopii MP-44 (nebo taky StG-44), ale spise byl vzorem pro jeho vznik (podobne konstrukce, stredni naboj, technologicke prvky atd.).
Pistole CZ 75 vychazi z konstrukce FN-Browning High Power, je u ni přepracován spoustovy a bici mechanizmus na dvojčinný.
K M-60, mas pravdu, z MG-42 byl „vypůjčen“ podavaci mechanizmus a z FG-42 ustroji pracující s odberem a plynu.

313_Gryzlov
Safrik napsal:
U AK-47 nemuzeme tvrdit, ze je kopii MP-44 (nebo taky StG-44), ale spise byl vzorem pro jeho vznik (podobne konstrukce, stredni naboj, technologicke prvky atd.).

Safriku, zajímalo by mě, v čem je konstrukce AK-47 podobná StG-44? Máš na mysli vnější tvar nebo i vnitřní mechanismus?

S tím středním nábojem si také úplně nejsem jistý. Na tohle téma jsem viděl už několik protichůdných názorů.

313_Gryzlov
Safriku,

tady máš porovnání AK-47 a StG-44

http://faq.guns.r...

1stCL_Fucida
313_Gryzlov napsal:
Safriku,

tady máš porovnání AK-47 a StG-44

http://faq.guns.r...

Tak jsem si hezky početl Úsměv. Naposled jsem si tak hezky početl při luštění popisek na originálním čínském čaji Úsměv. Fakt gut Úsměv. Takže Jediná zcela jednoznačná věc je, že Sturmgewehr 44 je mnohem krásnější Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Safrik
Add AK-47, je více než pravděpodobné, že právě německá MP-43 (v roce 1944 přejmenovaná na MP 44 a koncem roku 1944 na Sturmgewehr 44, odtud MP-43, MP-44, StG-44) inspirovala konstrukci M. Kalašnikova AK-47. Mechanismus u MP-44 využíval tlak plynu odebíraných z vývrtu hlavně a působí na píst v plynové trubici nad hlavni, ten působí na závěr, uzamčení je vyřešeno vykývnutím závěru ve vertikální rovině. U AK-47 je toto řešeno podobně, tlak plynu odebíraných z vývrtu hlavně a působí na píst v plynové trubici nad hlavní, ten působí na závěr uzamykaný otočným závorníkem, který se vrací do přední polohy tlakem spirálové vratné pružiny. Podobné jsou také některé technologické postupy použité při výrobě obou zbrani.

Add střední náboj a s čím si nejsi jistý? Obecně, střední náboj je druh náboje mezi puškovým a pistolovým. Vznik se většinou uvádí v průběhu WWII, podle některých pramenu to byli právě němci, kteří první přišli s myšlenkou na sestrojeni zbraně s vlastnostmi pušky i samopalu – postupně se vyvinuly až do podoby dnešních útočných pušek. A právě za tímto účelem vznikl střední náboj (uvádí se meziválečné období až rok 1941, vznik „středního náboje“). Za dob panování velkého bratra jsme se mohli dočíst, že střední náboj vznikl na zaklade bádání sovětských inženýrů v roce 1943. O tom, že se u zbraně Mkb-42 H (předchůdce MP-43 …) jednalo o střední náboj, mimo jiné, vyplývá ze samotného označení náboje 7,62x33 (AK-47, Sa-58 – 7,62x39). Ve stejné době jsme se určitě nemohli dočíst, že by snad AK-47 nebyl sovětský nápad.

WT_Schmouddle
Konečně důkaz, že němci měli pořádný tank, který neokopírovali :

[img]http://files.uzitalk.com/reference/shoots/princeton2004/TANK2.JPG[/img] is not a valid Image.

Šklebící seŠklebící seŠklebící seŠklebící se
Upravil/a WT_Schmouddle dne 05-05-2006 18:58
[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.

www.wtigers.org
312_Lazy
StG44 byla prvni utocna puska vyrabena ve velkem, a prvni, ktera nesla ofiko tenhle nazev. Ale v zadnem pripade nebyla prvni zbrani teto katerogie.

http://en.wikiped...ov_Avtomat

310_Ikar
313_Volume napsal:
počítám, že DM je o nějakém tom, jak to bylo v basicu - random? příkazu, kdy to vygeneruje nějaký alternativní konec Cool

Šklebící seŠklebící seŠklebící se ale naprosto s tebou souhlasim

www.310raf.com
313_Gryzlov
Safrik napsal:
Add AK-47, je více než pravděpodobné, že právě německá MP-43 (v roce 1944 přejmenovaná na MP 44 a koncem roku 1944 na Sturmgewehr 44, odtud MP-43, MP-44, StG-44) inspirovala konstrukci M. Kalašnikova AK-47. Mechanismus u MP-44 využíval tlak plynu odebíraných z vývrtu hlavně a působí na píst v plynové trubici nad hlavni, ten působí na závěr, uzamčení je vyřešeno vykývnutím závěru ve vertikální rovině. U AK-47 je toto řešeno podobně, tlak plynu odebíraných z vývrtu hlavně a působí na píst v plynové trubici nad hlavní, ten působí na závěr uzamykaný otočným závorníkem, který se vrací do přední polohy tlakem spirálové vratné pružiny. Podobné jsou také některé technologické postupy použité při výrobě obou zbrani.

Add střední náboj a s čím si nejsi jistý? Obecně, střední náboj je druh náboje mezi puškovým a pistolovým. Vznik se většinou uvádí v průběhu WWII, podle některých pramenu to byli právě němci, kteří první přišli s myšlenkou na sestrojeni zbraně s vlastnostmi pušky i samopalu – postupně se vyvinuly až do podoby dnešních útočných pušek. A právě za tímto účelem vznikl střední náboj (uvádí se meziválečné období až rok 1941, vznik „středního náboje“). Za dob panování velkého bratra jsme se mohli dočíst, že střední náboj vznikl na zaklade bádání sovětských inženýrů v roce 1943. O tom, že se u zbraně Mkb-42 H (předchůdce MP-43 …) jednalo o střední náboj, mimo jiné, vyplývá ze samotného označení náboje 7,62x33 (AK-47, Sa-58 – 7,62x39). Ve stejné době jsme se určitě nemohli dočíst, že by snad AK-47 nebyl sovětský nápad.

Safriku, tohle fakt myslíš smrtelně vážně? Přečti si ještě jednou, co jsi napsal a zamysli se nad tím. Pravděpodobně sis nepřečetl ten odkaz, který jsem tady dal k dispozici. Kdyby si se na to podíval, nenapsal by si výše uvedené. I malé dítě na první pohled vidí, že způsob uzamykání je u bou zbraní úplně jiný. Co se týká technologie výroby, tak tam je to také jinak.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,023,509 návštěv