Jsem dost daleko i od svého dodavatele z Budějovic :-) Ale on už se snaží, jen potřebuje trochu honit... pošle nové (jiné) a uvidí se... BTW tyhle stávající jsou Kingston K 2,5 s doživotní zárukou, tuším. No jestli to budou dělat i ty další... :-/
Já když jsem stavěl svůj počítač, tak jsem koupil osvědčenou pětsetdvanáctku kingmaxe. Poněvadž patřím mezi ty jedince co čtou manuál až když něco nefunguje, po několika nedobrovolných restartech jsem otestoval paměti a zjistil chyby.
Celý problém byl v tom, že ta paměť byla naprosto v pořádku, ovšem na seznamu odzkoušených pamětí s tímto boardem chyběla. dvěstěpadesátšestka od stejného výrobce prošla testy bez problémů. Když jsem je obsadil dohromady, opět bylo po problému. Tak jsem paměti vyměnil za výrobcem ověřené kousky a mám po problémech.
IMHO se jedná o daň za vzrůstjící frekvence kdečeho. Když jste dřív dali paměť, která byla v pořádku do jakéhokoliv MB, paměť fungovala bez problémů. Dnes už je to jiné. Asi začnu číst manuály. Tak jen jestli ušáku nemáš stejný problém.
Jen drobná připomínka.
Pokud jsi nehýbal s časováním pamětí tak ti je bord nedokázal automaticky rozeznat Časování máš nastaveno hůř než paměti snesou.
3IAP_Dazz napsal:
Jen drobná připomínka.
Pokud jsi nehýbal s časováním pamětí tak ti je bord nedokázal automaticky rozeznat Časování máš nastaveno hůř než paměti snesou.
No mě to dělalo i při ručním nastavení, jestli to je na mě.
3IAP_Dazz napsal:
Jen drobná připomínka.
Jen pro zajímavost, kde se dohledám časování pamětí a jaký bych měl mít? Mám 4x128Mb RIMM Ram na 400Mhz. Popřípadě jak se dají taktovat ramky(všeobecně)?
Některé paměti to mají vypálené na takovém spec. čipu, který nevím jak se jmenuje.
Tyto info pak umí přečíst nějaký programek na test HW, třeba Everest nebo SisoftSandra nebo CPUZ atd.
Tvé paměti jsou asi staršího data takže podobná info najdeš asi jen v datasheetu výrobce, nebo mužná na nálepce která by měla na nich být
Timing pamětí je součásti BIOSu (ne každého), přetaktovat se dají zvednutím FSB ale s tím raději opatrně
57MH_Zvire napsal:
No jestli to stejnou chybu dělá i po přehození pamětí, tak ti to dělá druhý paměťový slot. To by mohla být deska...
No, tak závada vyřešena. Paměti jsou OK (testováno na dvou jinejch PC) nová deska je na cestě i s novou grafárnou, ta šla do kytek taky ... :-)
BTW Nevíte někdo kde je CR.42? AEP nebo v nějakém patchi? Mám na disku tři různé instalace ILa a ani v jedné se nedostanu do tohodle jediného éra... Současně s tím mi prestane fungovat Refly. Něco je nabořené, ale *.SFS mi všechny sedí... :-/
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.