Freelock a Cam2Pam názory??
|
Rapier |
Přidané 22-01-2007 17:35
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 413
Založený: 10.12.05
|
Vampiir napsal:
Tak jsem to teď po dva dny zkoušel, Freelook a Cam2Pan, (doteď jsem se v IL2 rozhlížel jen kloboučkem) .. oba dva programy mi fungovali ...sice to bylo nepoužitelný ale fungovalo ...
Cam2Pan mi ukazoval obnovovací frekvenci snímání cca 2-3fps, měl jsem pujčenou Webkameru Trust 3100p .. nevíte někdo jestli to mohlo být tím nebo by mohl být ještě zádrhel ?
jinak mi ty dvě osy bohatě stačí
Nahodou vim kde je zadrhel, ikdyz jsem ten "konzolista".
CAM 2 PAM jsem dlouho pouzival, vlastnim webcameru Genius 321C USB 2.0 a mel jsem uplne stejne problemy, jak popisujes.
Ale jen dokud jsem v programu dodavaneho ke kamere, nenastavil na zalozce ovladani fotoaparatu EXPOZICI NA nejnizsi hodnotu !
Pak jsem okamzite mel v 640*480 30-32 fps. Expozice na hodnotu 20 zesilovala svetlo ale na ukor FPS. |
|
|
|
57MH_Zvire |
Přidané 22-01-2007 20:08
|
Uživatel
Příspěvek: 1287
Založený: 30.09.05
|
BP_Kojak napsal:
Když jsem byl u Tyrla vyzkoušet TrackIr, tak mě dost překvapilo, že má s citlivostí dost podobný problémy. Od bazmeku za bezmála 5000,- bych čekal něco lepšího.
Absolutně bez problémů. Záleží na světle v místnosti, velikosti reflexního bodu, vzdálenosti bodu od hlavy směr TIR (nejlepší je kšiltovka). Taky se dá zapnout Smooth režim, kdy TIR reaguje na rychlost pohybu. Čím rychleji se hlava hýbe, tím rychleji se hýbe obraz, takže pomalým otáčením hlavy se dá posunout obraz o čvtrtinu na vzdálenosti, kdy se normálně podíváš až dozadu. Ale nepoužívám to. Je super a při správném nastavení není nic lepšího. |
|
|
|
Nicolas77 |
Přidané 24-01-2007 09:07
|
Nováček
Příspěvek: 32
Založený: 10.01.07
|
Zdravím. Včera jsem zkoušel Cam2Pan a Freelook. Koupil jsem si kamerku od Logitechu a to QuickCam Messenger. Kamerka stála cca 600,- a musím říc, že pro freelook a Cam2Pan je naprosto dostačující. Jediné co je potřeba je nastavit nejnižší možnou světelnost. Spolu s IR LED umístěnou na vrcholu sluchátek (pravda na malé drátkové konzolce aby byl pohyb zřetelnější) je výsledek naprosto perfektní. Použil jsem nejdřív Cam2Pan a tam mě trochu zlobilo nastavení dead zone. Nakonec se mi nepovedlo ji nastavit vůbec, takže obraz se pořád mírně pohyboval. Resetování středu ve hře jsem musel provést jen jednou. Pohyb byl rychlý a přesný. Pohled za záda nebyl problém.
Další na řadě byl Freelook. Ten mě překvapil jednoduchostí nastavení. Fungoval taky téměř bez problémů. Trochu nepříjemné je posouvání dead zony (pokud jste v deadzone a pohnete jen mírně hlavou, posune se střed snímání). Bohužel jsem neměl dostatek času vyladit citlivost a rozsah snímání takže jsem nebyl schopen se podívat za záda.
U žádného programu nedocházelo ke snížení FPS ve hře (pravda mám AMD 4600+ AM2 2 GB DDR2 ATI x1900 256MB a SATA2 disk).
Ještě musím vyzkoušet další možnost Cam2Pan + Newview. Má spoustu podrobnějších nastavení citlivosti a rozsahu.
Vzhledem k mojí nezkušenosti jsem u obou programů měl problém s "pomáháním si hlavou do zatáček". Člověk se naklání a pak vidí prd, maximálně křídlo a pak už jen trosky a oheň . Ale to se doladí, je to jen o zvyku.
Pokud to mám nějakým způsobem porovnat, tak nastavení má podstatně jednodušší freelook (a to ne na úkor kvality snímání), ale pohyby lépe snímá Cam2Pan. Uvidím jak dopadne zkouška s Newview, pokud dobře, byla by to fantastická alternativa k TrackIru. |
|
|
|
Vampiir |
Přidané 24-01-2007 17:03
|
Nováček
Příspěvek: 37
Založený: 16.10.06
|
Tak jsem Freelook i Cam2Pan vyzkoušel s novou kamerkou od MSI StarCam 370, byl jsem neuvěřitelně spokojený. Oba dva programy mi fungovali s bílou papírovou kuličkou (jen jsem vyplnul automatický přisvcování a stánulhl si expozici na min. - strašně moc to zesvětlovalo).
Byl jsem z toho nadšen. Je mi jasné, že s "PROFI" TIRem se to nedá srovnat, ale pro moje velice amatérské potřeby v IL-2 to je dostatečný.
Více jsem zkoušel Freelook, u Cam2Pan jsem měl také nějaké nejasnosti kolem mrtvé zóny. |
|
|
|
AMP |
Přidané 28-01-2007 16:22
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 223
Založený: 24.11.05
|
pls o radu kde je problém. Mám Creative WebCam Vista Plus. Při spuštění FL se kamera nespustí. fps jsem v conf. zkoušel od 20 do 35 a ani ťuk. |
|
|
|
Nicolas77 |
Přidané 28-01-2007 23:07
|
Nováček
|
Čau. Jestli máš vga ATI s video-IN musíš nejdřív přepnout vstup. Dělalo mi to taky, stačí kliknout na název připojené kamery. Pokud to tím není tak jediný problém, který mě napadá může být ten, že jsi nevypnul software na ovládání kamery, který je k ní. |
|
|
|
AMP |
Přidané 28-01-2007 23:35
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 223
Založený: 24.11.05
|
Nicolas77 napsal:
Čau. Jestli máš vga ATI s video-IN musíš nejdřív přepnout vstup. Dělalo mi to taky, stačí kliknout na název připojené kamery. Pokud to tím není tak jediný problém, který mě napadá může být ten, že jsi nevypnul software na ovládání kamery, který je k ní.
grafika nVidia 6800. Ovladače od kamery jsem vypnul.
ale stejnak nefunguje
:jinak díky za radu
Upravil/a AMP dne 29-01-2007 18:00
|
|
|
|
Vampiir |
Přidané 29-01-2007 18:38
|
Nováček
Příspěvek: 37
Založený: 16.10.06
|
rád bych se chtěl tady zeptat, (protože bydlím v malé vesnici a nemohu to zde nikde v oklí sehnat), jestli by byl někdo od té dobroty a nebyl by ochotný mi poslat jed IR diodu na konstrukci pro Freelook, stěží jsem tu v obchodu našel obyčejnou svítící (paní ji měla pod nánosem prachu), urči bych byl vděčen .. když tak přes PM |
|
|
|
Nicolas77 |
Přidané 30-01-2007 09:25
|
Nováček
|
Vampiir napsal:
rád bych se chtěl tady zeptat, (protože bydlím v malé vesnici a nemohu to zde nikde v oklí sehnat), jestli by byl někdo od té dobroty a nebyl by ochotný mi poslat jed IR diodu na konstrukci pro Freelook, stěží jsem tu v obchodu našel obyčejnou svítící (paní ji měla pod nánosem prachu), urči bych byl vděčen .. když tak přes PM
Čau.
Z vlastní zkušenosti nedoporučuji IR LED. Mám ji koupenou a zkoušel jsem. Napětí má okolo 2,5 V proud kolem 0,1A. Problém u IR LED je ten, že jsou všechny hodně směrové (max. co jsem viděl v GM kolem 20°). Takže dojde ke ztrátě světelného bodu už při mírném pootočení hlavy. Já jsem to vyřešil modrou diodou (míň oslňující by jistě byla červená), přelepenou bílou papírovou samolepkou. Nejdřív jsem její povrch zdrsnil smirkovým papírem, ale stejně pořád moc zářila (to jsem zkoušel i s IR ale tam to nepomohlo vůbec). Takže doporučuji vyzkoušet s tou červenou nebo modrou slabší (mám 3000mcd). Jinak zkoušel jsem nastavení Cam2Pan a newview, ale bohužel žádná velká sláva. Freelook je asi nejlepší alternativou. BTW nevíte někdo jak zakázat to posouvání středu když je sv. bod na kraji dead zone? |
|
|
|
LesniHU |
Přidané 30-01-2007 20:45
|
Stařešina
Příspěvek: 5855
Založený: 30.09.05
|
-100mA je na ledku strasne moc, ty nejvic zerouci jsou stavene tak na 15-20 (samozrejme kdyz nepocitame ty urcene jako nahrada zarovek)
-svitivost v candelach zavisi na vyzarovanem uhlu, takze ledka s uzkym paprskem bude mit tento udaj vyrazne vyssi nez ta, co sviti dosiroka, prestoze svetla vydaji obe stejne. Pozor na to.
-prodavaji se i ledky v matnem pouzdre
Ja bych asi vsadil na ledku v SMD provedeni, je to bodovy zdroj v placatem pouzdre, takze sviti v rozsahu skoro 180°. Barvu nejradeji cervenou - dobra webkamera nebude na IR reagovat (a mimo to IR SMD ledka asi nepujde sehnat), zelena bude nejvic oslnovat, modra je takova podivne neprijemna, protoze oko na ni neumi zaostrit a webkamera na ni asi bude take reagovat spatne. Zato cervena bude pravdepodobne nejbliz stredu citlivosti cipu webkamery a navic prakticky nerusi nocni videni cloveka.
Ale upozornuju, ze webkameru nemam a freelook apod. jsem nezkousel, takze je to ode me teoretizovani zalozene na zkusenostech s ledkami a znalostech fyziky. |
|
|
|
Nicolas77 |
Přidané 31-01-2007 12:23
|
Nováček
|
LesniHU napsal:
-100mA je na ledku strasne moc, ty nejvic zerouci jsou stavene tak na 15-20 (samozrejme kdyz nepocitame ty urcene jako nahrada zarovek)
-svitivost v candelach zavisi na vyzarovanem uhlu, takze ledka s uzkym paprskem bude mit tento udaj vyrazne vyssi nez ta, co sviti dosiroka, prestoze svetla vydaji obe stejne. Pozor na to.
-prodavaji se i ledky v matnem pouzdre
Ja bych asi vsadil na ledku v SMD provedeni, je to bodovy zdroj v placatem pouzdre, takze sviti v rozsahu skoro 180°. Barvu nejradeji cervenou - dobra webkamera nebude na IR reagovat (a mimo to IR SMD ledka asi nepujde sehnat), zelena bude nejvic oslnovat, modra je takova podivne neprijemna, protoze oko na ni neumi zaostrit a webkamera na ni asi bude take reagovat spatne. Zato cervena bude pravdepodobne nejbliz stredu citlivosti cipu webkamery a navic prakticky nerusi nocni videni cloveka.
Ale upozornuju, ze webkameru nemam a freelook apod. jsem nezkousel, takze je to ode me teoretizovani zalozene na zkusenostech s ledkami a znalostech fyziky.
Tak třeba tahle má sice už směrovku 65°, ale furt je to myslím málo. 100mA je tam ale téměř u všech diod.
http://www.gme.cz...pict=&jaz=
Tady je celej výpis: http://www.gme.cz...=3&lk=&sk= |
|
|
|
AH_Cutora |
Přidané 31-01-2007 13:33
|
Uživatel
Příspěvek: 1507
Založený: 29.09.05
|
Mno jo, ale ty diody SFH ... jsou vysokovykonne diody pro datovy prenos.
Hele, dej na Lesniho HU a kup si normalni cervenou diodu, ma pravdu. Ja sam pouzivam k plne spokojenosti obycejnou bilou diodu s matnym sklem, prvni svitivou diodu co jsem nasel v supliku. |
|
|
|
Nicolas77 |
Přidané 31-01-2007 14:56
|
Nováček
|
AH_Cutora napsal:
Mno jo, ale ty diody SFH ... jsou vysokovykonne diody pro datovy prenos.
Hele, dej na Lesniho HU a kup si normalni cervenou diodu, ma pravdu. Ja sam pouzivam k plne spokojenosti obycejnou bilou diodu s matnym sklem, prvni svitivou diodu co jsem nasel v supliku.
Naprostej souhlas. Taky sem to nahore psal ze IR je naprd. Jiny IR sem nenasel a ty co maj standardne v kramech tak maji podle specifikaci taky 100mA. Tak nevim. Kazdopadne do te co mam doma sem pustil 100mA a "svitila" normalne asi 30 min. ale pak sem to vzdal kvuli te smerovosti. Ja pouzivam modrou diodu s osmirkovanym sklem a jsem naprosto spokojenej. |
|
|
|
rodier |
Přidané 30-05-2007 09:35
|
Nováček
Příspěvek: 10
Založený: 30.05.07
|
tak jsem stah Freelook a zkusim to taky :-) mam Cybersnipa webcam - luxusni webkamerka s 1mpixel. zvlada perfektne 640x480x30fps ci 800x600x15fps .. fotky az 1600x1200 |
|
|
|
Shadow |
Přidané 11-07-2007 16:02
|
Nováček
Příspěvek: 20
Založený: 27.06.07
|
Zkuste tohle: www.cachya.com
Zadne diody.....celkem slusne to funguje v demo obrazovce,ale je to trial a do hry tedy date jen jednu osu. Zabere to 40 procent CPU,coz je neunosny a tak komunikuju s vyvojari na foru a snazim se zjistit, cim to je, pry je to tim, ze je to trial, ale chci od nich potvrzeni, nez si za 300 objednam plnou verzi. Jinak je ot 6DOF a prislo mi to v demoverzi velmi dorbe, kam se hrabe Freelook a Cam2Pan.
Jak jsem rikal, zkousim z nich vytahnout jadro pudla kvuli CPU, pokud to bude v plne verzi v poradku, pujdu do toho. Bohuzel nejsou moc znami, nemaji reklamni bannery, coz jim strase skodi. Ale zkuste trial |
|
|
|
313_Sheddan |
Přidané 11-07-2007 16:37
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 215
Založený: 08.02.07
|
Shadow napsal:
Zkuste tohle: www.cachya.com
Zadne diody.....celkem slusne to funguje v demo obrazovce,ale je to trial a do hry tedy date jen jednu osu. Zabere to 40 procent CPU,coz je neunosny a tak komunikuju s vyvojari na foru a snazim se zjistit, cim to je, pry je to tim, ze je to trial, ale chci od nich potvrzeni, nez si za 300 objednam plnou verzi. Jinak je ot 6DOF a prislo mi to v demoverzi velmi dorbe, kam se hrabe Freelook a Cam2Pan.
Jak jsem rikal, zkousim z nich vytahnout jadro pudla kvuli CPU, pokud to bude v plne verzi v poradku, pujdu do toho. Bohuzel nejsou moc znami, nemaji reklamni bannery, coz jim strase skodi. Ale zkuste trial Netajim se tim, že čekám, co tomu řeknou ostatní. Pokud bude fungovat, tak zaběhnu do nejbližšího IT obchodu pro kamerku a zaplatim 15 USD... |
|
|
|
Shadow |
Přidané 12-07-2007 13:18
|
Nováček
|
jak jsem uz psal, testoval jsem to jen v trial verzi a dnes bych rad testoval znovu prave vyuziti CPU programem, protoze s tim mam problemy a vyvojari programku mi napsali, ze to bude nejspis ovladaci kamery nebo problem pristupu DirectDraw,ale nejak o tom pochybuju. Zkusim preinstalit ovladace a rozchodit to poradne. Ale jak jsem rekl, v jejich 3D demu s tou papirovou znackou na ksiltu to funguje paradne, plynule, bez trhani Zadne diody, jen slabe svetlo tak, aby byla znacka videt a to nemusite mit pred sebu lampu zarici primo do usmevu, staci nejaky mirny ambient. Doufam, ze tu webku presvedcim pracovat tak, jak ma |
|
|
|
Shadow |
Přidané 12-07-2007 13:23
|
Nováček
|
Jenomze ani papirova znacka neresi problem led diodek a jinych prisernosti na cepici, a to ten, ze nezasveceni se mi smeji, co to mam na te cepici |
|
|
|
Joe Hallenbeck |
Přidané 14-10-2007 17:54
|
Uživatel
Příspěvek: 1781
Založený: 22.04.06
|
Kluci zkouseli jste nekdo toto? a s jakym vysledkem?
http://www.free-track.org/
313_FlyBoy
RY-C
|
|
|
|
606_Temp |
Přidané 14-10-2007 18:54
|
Stařešina
Příspěvek: 5502
Založený: 19.08.07
|
Joe Hallenbeck napsal:
Kluci zkouseli jste nekdo toto? a s jakym vysledkem?
http://www.free-track.org/
zkousel jsem. Freelook mi beha lip, netrepe se tak, lip to snima. Spis to jde lip nastavit. Mozna je to tim, ze na mou webkameru sedne hur, ale Freelook mam ccelkem obcas pouzitelnej a freetrack nejsem schopnej rozumne rozchodit snad vubec (jedu na jednu diodu) |
|
|