Malý koutek dotázků
|
clone9cz |
Přidané 24-04-2006 01:47
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 5062
Založený: 09.10.05
|
Lavo napsal:
Pouzivam na svoje Eizo T766 Screen Cleaning ( Monitor and TV ) od Emtecu - je to sprej a utieram utierkou na okuliare- kupite v kazdej optike . Monitor je zapnuty aj vypnuty , kedy potrebujem vtedy cistim Takto to robim uz 4 roky a obrazovka ako sklo ...
z emtecem mam spatny zkusenosti, v praci sem nechal objednat pres SAP polaroida, prisel emtec i s tema ubrouskama a na monitoru se vytvoril po oschnuti FIJALOVEJ FILM (postupoval sem podle navodu), asi naka ta jejich superstaticka vrstva a nebo rozmazana mastnota, sefovi sem to vratil, at si s tim dela co chce
PS: nastesi sem nemel potrebu cistit svyho ultra cistyho milacka, ale monitor u terminalu
|
|
|
|
MK_Paja |
Přidané 24-04-2006 07:17
|
Uživatel
Příspěvek: 941
Založený: 29.09.05
|
Vy všichni , co to čistíte okenou a, cituji "jakýmkoli alkoholovým bordelem" , si uvědomte, že kdysi Váš monitor oplýval i antireflexní vrstvou (vrstvami) .
PS: ...., nejrozumější postup bych viděl u Cloňáka , pokud možno předem zbavit prachových částic . |
|
|
|
1stCL_Jamamoto |
Přidané 24-04-2006 07:25
|
Uživatel
Příspěvek: 943
|
Nějaká Nokia, co já vím....
Používám hajzlpapír..teda to asi všichni...ale já podobně jako Cloňák na monitor.... nic lepšího není....myju s tím i okna v autě. Prostě hajzlpapír je geniální vynález s mnoha variantama použití.....:sm12::jamamoto: |
|
|
|
Hoper |
Přidané 24-04-2006 08:47
|
Moderátor
Příspěvek: 12094
|
clone9cz napsal:
idealni je Polaroid PolaClean a hajzlpapir, bez legrace
monitor vypinam, abych nasel vsechny rozdily v odrazu svetla cca v uhlu 45° pohledu, idealni je tada mit obrazovku kolmo k vnejsimu svetelnemu zdroji, tedy k oknu
cistici sptej nikdy nenanasim na obrazovku, mastnota se pritom rozredi a je velmi tezke se ji potom v tech vytvorenych kapkach zbavit, rada se totiz rozmaze i po mistech, kde nebyla
4x prelozenej hajzlpapir lehce navlhcim (polaroidem nebo Lens Cleanerem na objektivy od kodaku) tak, aby se do nej sprej vpil, ale ne zkrz !
v zadnem pripade nepromacim, aby mel jeste saci schopnost a cistim tahy v jednom smeru, zadny krouzeni, extra jemnej a navlhcenej hajzlak by to nevydrzel
pote co se cast cistici latky vpije, vypari, ulpi na monitoru atp.
tak si beru novej kus opet 4x prelozenyho a opakuju postup ...
v zadnym pripade se nevyplaci sprejovat uz jednou pouzitej hajzlak ( mastnota zachycena v nem se rozpusti a znova si ji napatlate na monitor)
stejne tak otacet ho druhou stranou, kde ste meli predtim mastny prsty, to by ste se nikdy nedocistili
kdyz sme spokojeni s odmastovanim, tak je potreba se dat do cisteni miniaturnich kousku rozpadlyho se hajzlaku ... to se dela bud pruvanem z papiru o formatu A4 nebo opet hajzlakem (teoreticky i suchym, ale ja ho presto jemne navlhcuju, de to pak jednim tahem)
uz sem to nekde psal, meli ste s toho desnou prdel, tak jeste jednou:sm27:
EDIT: 200ml polaclean se da poridit od 160 - 200,- , kdyz ho ovsem maj
sry, nevšiml jsem si tvého příspěvku - než jsem odeslal svůj, tak tam ještě nebyl
vyzkouším tvůj postup, díky
ad pája a antireflex - mno právě proto jsem se ptal na tu okenu |
|
|
|
Safrik |
Přidané 24-04-2006 09:55
|
Uživatel
Příspěvek: 964
Založený: 26.12.05
|
paja_cz napsal:
Vy všichni , co to čistíte okenou a, cituji "jakýmkoli alkoholovým bordelem" , si uvědomte, že kdysi Váš monitor oplýval i antireflexní vrstvou (vrstvami) .
PS: ...., nejrozumější postup bych viděl u Cloňáka , pokud možno předem zbavit prachových částic .
Ja (nosim cerny brejle :sm6: ) mam brejle s antireflexni vrstvou a ty cistim jen podle navodu k pouziti :sm13: Pajo mas naprostou pravdu v prirucce k monitoru je cistit suchou hadrou, nenamacet obrazovku (a bez predpirky)!
Upravil/a Safrik dne 24-04-2006 09:56
|
|
|
|
Drevokocur |
Přidané 24-04-2006 10:32
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 280
Založený: 01.10.05
|
Mám ADI P700 a používám "Modré Pronto proti prachu bla bla", klidně i za letu, jednourukou řídím, druhou utírám, manželka mi to s malým vždycky zaťapká a já potom útočím a zoomuju na fleky na monitoru :sm6: |
|
|
|
Drevokocur |
Přidané 24-04-2006 10:35
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 280
Založený: 01.10.05
|
T-Munny napsal:
Přebitečný a nehýbající se doty mažu palcem:sm14:.
:sm6::sm6::sm6: |
|
|
|
AH_James_Gastowski |
Přidané 24-04-2006 10:58
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 386
|
paja_cz napsal:
PS: ...., nejrozumější postup bych viděl u Cloňáka , pokud možno předem zbavit prachových částic .
No, to se stalo kámošovi, teď už nevím, co to bylo za monitor. Byla tam nějaká ta antireflexní vrstva či co a ta byla šedá(možná to byl film kvůli záření). To samozřejmě zjistil až po tom, co to utřel okenou. Monitor měl pak v horní části bez tohoto filmu a ta část brutálně svítila, zatímco spodek byl "z kouřovýho skla" Nechápu proč to ten blbec neutřel už rovnou celý a čuměl do toho monitoru tak |
|
|
|
Mungo |
Přidané 24-04-2006 14:02
|
Uživatel
Příspěvek: 718
Založený: 03.10.05
|
No neviem, snad som si svoju antireflexnu vrstvu nezrusil (ak tam vobec niekedy nejaka bola - monitor z druhej ruky). Mam monitor pri okne, takze nemozem pozorovat "lens flary".
Cistim najcastejsie slavnym hajzlakom alebo jemnimy hygienickymi vreckovkami navlhcenymi v izopropanole p.a.
Rozdiel voci PolaCleanu je ten, ze ten moj Izopropanol je koncentrovanejsi:
http://www.polaroid.com/service/msds/m_0824.pdf
Zakladom okeny je myslim tiez izopropanol, ale holt je to na okna, takze s cistotou sa asi nik netrapi. Dufam ale, ze dnesne antireflexaky by mohli byt cosi lepsie, nez tie z davnych dob. |
|
|
|
clone9cz |
Přidané 25-04-2006 01:56
|
Hlavní administrátor
|
prvnich sest z pravidel dlouze cistyho monitoru bez cisteni
z mejch vlastnch zkusenosti se u monitoru
- neji paprika :sm19:
- nepije perliva voda:sm19: ze sklenice (pekne z flasky)
- musky a vselijakou jinou hmyzi havet vabenou modrou oblokou vyzarujici z monitoru nejdriv levou rukou vyplasime a pravou bravurne chytime
- v zasade se taky pred monitorem nevonime sprejem
- k monitoru poustime jenom sebe, jakozto obecne k celemu pocitaci
- monitor nenechame cistit nekoho jineho nez jenom nas (viz predchozi pravidlo)
papriky totiz strasne prskaj, kdyz do nich kousnete a z perlivy vody vyskakujou perlicky o velikosti nepratelskyho era
PS: nepredpokladam, ze by si nekdo pred monitrem cistil zuby, takze do pravidel nezahrnuju
Upravil/a clone9cz dne 25-04-2006 01:59
|
|
|
|
AH_James_Gastowski |
Přidané 25-04-2006 11:30
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 386
|
zapomněls na čtení této diskuze, to člověk často smíchy prská a pak má monitor plný cílů i bez zapnutýho šturma |
|
|
|
Safrik |
Přidané 25-04-2006 12:08
|
Uživatel
|
clone9cz napsal:
- musky a vselijakou jinou hmyzi havet vabenou modrou oblokou vyzarujici z monitoru nejdriv levou rukou vyplasime a pravou bravurne chytime
- v zasade se taky pred monitorem nevonime sprejem
- k monitoru poustime jenom sebe, jakozto obecne k celemu pocitaci
- monitor nenechame cistit nekoho jineho nez jenom nas (viz predchozi pravidlo)
papriky totiz strasne prskaj, kdyz do nich kousnete a z perlivy vody vyskakujou perlicky o velikosti nepratelskyho era
PS: nepredpokladam, ze by si nekdo pred monitrem cistil zuby, takze do pravidel nezahrnuju
ale jak zabranit, treba domacim mazlikum v opatlavani obrazovky, nebo pritelkyni která se snazi prstem na mape nazorne ukazat:"je podivej tady jsme byli a pak jsme jeli tudy ..." :upsetw::sm39: ... a muzeme zacit nanovo :sm29: |
|
|
|
clone9cz |
Přidané 25-04-2006 13:26
|
Hlavní administrátor
|
Safrik napsal:
clone9cz napsal:
- musky a vselijakou .....
..........
........
........
ale jak zabranit, treba domacim mazlikum v opatlavani obrazovky, nebo pritelkyni která se snazi prstem na mape nazorne ukazat:"je podivej tady jsme byli a pak jsme jeli tudy ..." :upsetw::sm39: ... a muzeme zacit nanovo :sm29:
vymysli si nakej tope prijemnej trest:sm29:
|
|
|
|
Wardog |
Přidané 25-04-2006 16:28
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 327
Založený: 30.09.05
|
Takže pánové,o čištění monitoru vím,díky tomuto vláknu vše.
Teď by jsem se chtěl zeptat,jak vyčistit tlačítka a mezery u zasraný klávesnice? |
|
|
|
Munny |
Přidané 25-04-2006 16:39
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 254
Založený: 11.12.05
|
Wardog napsal:
Teď by jsem se chtěl zeptat,jak vyčistit tlačítka a mezery u zasraný klávesnice?
Nečistit, vylepšit!!
stisk klávesy K = kečup
stisk klávesy H = hořtice
stisk klávesy P = Párek
stisk klávesy...
upřesnění: nezapomenout při stisku příslušné klávesy otevřít ústa, jinak to máte v očích...
tento vynález sme objevili u Bulldoka doma
Já ale čistím takto:
1) obrátím klávesnici a nepřestanu s ní klepat dokud padají ty velký hrudky
2) vzhledem k tomu že mám obyč. klávesnici za 100,- ,tak se sní nes*ru, přejedu jí vysavačem a nakonec leštím klávesy hadrem(téměř s citem)
Tuto procedůru provádím při vyplém počítači.:yes:
Upravil/a Munny dne 25-04-2006 18:24
|
|
|
|
Safrik |
Přidané 25-04-2006 17:29
|
Uživatel
|
T-Munny napsal:
Wardog napsal:
Teď by jsem se chtěl zeptat,jak vyčistit tlačítka a mezery u zasraný klávesnice?
Nečistit, vylepšit!!
stisk klávesy K = kečup
stisk klávesy H = hořtice
stisk klávesy P = Párek
stisk klávesy...
upřesnění: nezapomenout při stisku příslušné klávesy otevřít ústa, jinak to máte v očích...
tento vynález sme oběvili u Bulldoka doma
Já ale čistím takto:
1) obrátím klávesnici a nepřestanu s ní klepat dokud padají ty velký hrudky
2) vzhledem k tomu že mám obyč. klávesnici za 100,- ,tak se sní nes*ru, přejedu jí vysavačem a nakonec leštím klávesy hadrem(téměř s citem)
Tuto procedůru provádím při vyplém počítači.:yes:
Hehehehe tada ja nevim kam vy na takove odpovedi chodite :sm6::sm6::lol::sm20: |
|
|
|
Munny |
Přidané 25-04-2006 18:18
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 254
Založený: 11.12.05
|
PRAXE, bohužel:rol: |
|
|
|
Mungo |
Přidané 27-04-2006 15:57
|
Uživatel
Příspěvek: 718
Založený: 03.10.05
|
Wardog napsal:
Aleluja bratku, aj pre teba mame spasnu radu"
http://pocitace.s...cl=2566860 |
|
|
|
Wardog |
Přidané 27-04-2006 18:45
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 327
Založený: 30.09.05
|
Mungo paráda,dík za info.
Zejtra přihodím klávesnici manželce po obědě do myčky a mám hotovo |
|
|
|
Hoper |
Přidané 28-04-2006 08:56
|
Moderátor
Příspěvek: 12094
|
mám sice starou ale prima klávesnici - klávesy jsou přichycené k hornímu deklu - takže když ho sundám, strčím ho pod sprchu a kartáčem v klidu vydrhnu i boční strany kláves.. |
|
|