October 20 2025 21:32:50
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Dnešní (včerejší) polet na ...
AH_Watson
Mně se zase podařily včera na AH-Barbarossa s I-16 tři befka! Asi nováčci na frontě, potkal jsem je u jejich letiště na odletu k frontě. Takže zezadu a z převýšení jsem dojel dvojici a manifestačně ošil dvojku, jako aby mně neignorovali a neuletěli Cool . Poslechl a začal točit! Dostal pár lehkých zásahů a odpoutal jsem se, abych zkontroloval jeho vedoucího - jasně že už tam byl! Brejk a znovu po mně jde dvojka - zkusil jsem ho vybrzdit nízko nad zemí a měl jsem štěstí - já to ustál a on spadl - manévr kill! Vedoucího to nakrklo - měl jsem chvilku na nabrání 150 m výšky a pak se mi povedly nůžky - a byl přede mnou. A zároveň jsem přes něj viděl, jak se další befko vrací domů. Zahájil jsem palbu a tentokrát to byl ukázkový sestřel i s plamenem. Maličko jsem zvedl a ošil na čelňák toho, co se vracel domů asi s prázdnými zásobníky, ale co kdyby ne, že jo. Výsledek jsem ani neviděl, jen jsem slyšel ránu. Před smrtí mně za minutku zachránil konec mapy. Mrknutí .

Tajpan
Hoper napsal:
zbytek na Ki-61 už byl poněkud více horší Úsměv
škoda
bylo tam zrovna skoro 50lidí, takže jsem měl fps na 12-19
ale to, že mne picli nebyla samozřejmě chyba fps Mrknutí
a je tam stejnak divné vyhodnocování sestřelů - jeden byl 100% a druhý psal server v horní liště
a na statistikách mám jen svá úmrtí Smutný
asi tam radši nebudu koukat Šklebící se

možné vysvetlenie Mrknutí
Nedávno som lietal na DF. A nijako mi nesedeli počty zostrelov a bodov. A ludí to nejako rýchlo vykopávalo.
Ked som vždy niekoho trafil, napísalo klasiku " damage controls" a nasledoval výbuch. A server potom napísal , že dotyčná moja obet v rámci svojho výbuchu zabila sama seba. :noapprove:
Lidičky, neberte si 30-tky. Sú na ho*no. Berú vám bodíky i zostrely.
Šklebící seŠklebící seŠklebící se

Hoper
Tajpane, to byla 61čka s dvěma 7mm a dvěma 12mm Úsměv

Tajpan
tak strielaj len s 7 mm prskavkami.
to bohate stačí na PK. Mrknutí

Hoper
hele, ale teď mne tak napadá - ono se v tom chatřádku psalo cosi o tom, že se ten maník "zastřelil" sám ... (asi vybouchl nebo co)

AH_Watson
Za včerejška mám supr zážitek - Lekk a Mha jako krytí v Jaku 1 nebo 7A, Vitman, Permon a já ve šturmech 3 serie. Šturmy na několikrát zrušili tanky a děla ve vesnici a při odletu nás třikrát napadly befka. Byly ve skupinkách, po třech, čtyřech. Všechny tam zůstaly, my jsem se všichni vrátili. Lekka pak na prahu dráhy zrušil nějaký Bullfighter, který při tom taky zařval, škoda. Lekk měl 4 kousky, já 2, Vitman asi taky 2 ostatní si nepamatuju, ale Lekk nebo Mha mají ntrk. Paráda!:tup:

313_OTU_oblak
a......watsone, ty jsi vždycky tvrdil že nejlepší ruská stíhačka na začátku války je šturm Úsměv

Hoper
včerejší polet na Zekách ...... ;-))

a když nebudu línej, tak postnu (pro Opíčáka), kolik že Čechů a Slováků včera na Zekách bylo
a to tam pak dorauil Lavo, Šmudla a asi dva další mně neznámé nicky (ale komunikovali v cz :-) )

Hoper
Tak jsem dnešní polet ukončil cílenou čelní srážkou.
S vlastním.
Už při prvním pokusu o přistání na úzkém "letadlovém" pásu, ač jsem svítil, měl vysunutý podvozek a byl už na finále, jsem musel podvozek zasunout, přidat plyn a uhnout joudovi, co ikdyž mne musel vidět, klidně si startoval proti mně...
Při druhém obletu proti mne startoval další trubkoň.
Hoch nijak neeregoval, patrně neznal nic o přednostním přistávání, tak jsem ho poučil.
Nefučidovsky, ale hoperovsky. Asi se divil...
Škoda, že mne to pak hned koplo, chtěl jsem mu ještě poděkovat ...

Ikara jsem ani "skoroneošil", kolem mraků mi to pěkně cukalo, první nepřátelská letadla jsem našel až po půl hodině lítání (a 4500m pode mnou ... ;-) )
Hmm, takže ač to byl Pacifik a z posledního letu jsem se vracel s upachtěným sestřelem, tak jsem moc nadšený nebyl :-(

chjo

313_OTU_oblak
hopere, není každý den posvícení...

Hoper
ale mohl by být ;-) :-))

310_Ikar
Mno, hlodavce jsem bohuzel nenasel, a jak by taky, kdyz se chvilema FPS "vysplhalo" na 3, takze se mi podarilo zasahnout pouze dva z toho jednomu odletela pod palbou pulpalcu podstatna cast letounu a druhemu jsem v chabem pokusu o unik lopasem (zjevne podcenil schopnosti kocky a precenil zeke) skrtnul sirkou u chvostu. Coz je ovsem s podivem ponevadz se mi to podarilo presne v prostredni snimku z tech tri za sekundu Šklebící se. Kazdopadne nam slovy klasika "..kluk uz zacal trochu vonet.." kdyz jsem nasadil na navrat a sel ukoncit to fps trapeni...

PS: hlodavce, snad priste me uz skorovosijes Šklebící se

www.310raf.com
Hoper
škoda, že jsem tuto něčetl ten den ;)

jinak (ne že bych chtěl snižovat tvoje schopnosti ;) ), párkrát se mi stalo, že jsem osprejoval nějaké letadlo ve chvíli, kdy mi to docela dost lagovalo a, ač jsem to taky nečekal, letadlo pak bylo sestřelený ;)

a jsem rád, že to nelagovalo jen mně :P

Hoper
Včéra na AH celkem fajn :)
Škoda krátkého Finska.

A škoda toho, jak byli lidi (ne)rozházení na různých TS - půlka lidí, co byla na AH, lítala Warcloudy, s Ikarem jsme si dojmy z letu a info o mírném 45° klesání předávali přes klávesnici ... :))
Ale ten hromadný start Pešků byl fajn :) Sice jsem neměl nic podvěsíno, ale aspoň jsem tam skoroošil nějaké startující befko a vystrašil obsluhu AAAček, zrovna sedící v podřepu asi 50m od svého bojového stanoviště... ;)

A taky jsem včera zjistil, že se La-5FN umí zaseknout forsáž. A zdechnout na to motor. Když jsem se nad Rumunskem honil s vlastním befkem.

Noram
jj bylo to pěkný a já se tímto omlouvám Ikarovy ,že jsem mu prachsprostě ukradl bf,když letělo přímo proti mě tak jsem to prostě zmáčkl,ale snad mě znáš dobře a víš,že tohle normálně nedělám.
Upravil/a Noram dne 14-12-2006 11:56

http://noram.youaremighty.com/
Hoper
a to já bych zase Ikara sprdnul za to, že nezavelel, jaká výzbroj pod ty Pešky... ;-)
a Norama za ten start, teda to byl countdown jak stehno ;-)))

CSL1_Wingman
Já se zase omlouvám, že jsem nejmenovaného pilota vystřílel ze serveru a doufám, že nedostanu ten slíbený BAN Vyděšený

Noram
Hoper napsal:
a Norama za ten start, teda to byl countdown jak stehno ;-)))

jj za to sorry, ale 1 a start jsem napsal pro server Šklebící se holt TS je TS
a přednastavené hlášky mi to taky neulehčili Smutný

http://noram.youaremighty.com/
CW_Foxl
Kdyz se tady vsicni omlouvaji tak ja musim taky. Omlouvam se posadce AA tanku, ktery jsem upekl za ziva, ackoliv to byli moji. Jo a taky se omlouvam protiletadlovemu hnizdu, ktere jsem taky zlikvidoval a taky byli moji Zamračený Timto se omlouvam i vsem pozustalym a za trest uz nebudu nikdy strilet na pozemni cile.

Lucka
Při včerejším poletu na AH, se mi stala taková podivná věc: Odstartovala jsem z ostrova, nastoupala do 3000 m, upravila výkon motoru na 80 % a nasadila kurs k Caen. Když jsem byla na dohled od pobřeží, ve zpětném zrcátku se objevil dot letící v mém levelu a stejným kurzem. Asi někdo z našich, napadlo mě, ale pro jistotu jsem přešla do pravé stoupavé zatáčky a sledovala dot, co bude dělat. Letěl dál stále ve stejné výšce a kurzu a přibližoval se. Jak přilétl blíž, objevilo se označení Spit. Srovnala jsem do původního kurzu a už bez obav poslouchala přibližující se zvuk motoru druhého Spita. Když mě míjel, podívala jsem se, abych zjistila, kdo to je...a nevěřila vlastním očím! Ten Spit nesl označení L - Lucka! Ale ale...vždyť to jsem přece já!?!? To není možné, Lucka jsem přece já! Tak to je tedy věc: Letím ve Spitu s imatrikulací L a pozoruji, jak vedle mě letí jiný Spit, se stejným označením a nickem! Potkala jsem na on-linu sama sebe! Spit se mi začal vzdalovat a když byl několik stovek metrů ode mne, najednou zmizel, jako by se odhlásil ze serveru. Mrkla jsem do chatu, ale v tu chvíli ze hry nikdo neodcházel. Bohužel mě nenapadlo pořídit ntrk záznam, takže nemám vůbec žádný důkaz, že se příhoda udála tak, jak píšu. Už se Vám někdy něco podobného stalo? Mně tedy ještě ne a je pro mě velkou záhadou, jak je něco podobného vůbec možné?!? Cool

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,319,046 návštěv