Cyborg Evo vs. X52
|
Seva |
Přidané 24-03-2006 18:47
|
Nováček
Příspěvek: 71
Založený: 03.03.06
|
Já jsem dlouho neměl ty nový pathe (S novým FM), takže to šlo. Mám je tak měsíc a teď je to děs běs. Zrovna 109ky jsou s tím reakčním momentem myslím nejhorší. Pod 400 se s tím mým vyřízeným twistem nedají vůbec řídit. Začnu přemet do jednoho směru a skončím o 90° vedle :sm19:
Doufám že si od pedálů neslibuju moc, ale snad to vyřeší |
|
|
|
CW_boZZda |
Přidané 24-03-2006 18:52
|
Uživatel
Příspěvek: 636
Založený: 29.09.05
|
No pedály jsou úplně boží věc. Saitek někdy v druhé polovině tohoto roku hodlá vydat letecké pedály. Jsem na to fakt zvědav. V současné době se holt dají koupit jenom drahé pedály přes 3000,- Takže udělat si svoje pedály je asi nutnost. Každopádně to má spoustu výhod.
Cokoli se ti posere, tak na koleni opravíš. Jediné co se může posrat je potenciometr a ten se dá sehnat do 30,- a výměna trvá tak 10 minut. No a hlavně si je můžeš udělat přesně na svoje nohy. Prostě rozměry jaké chceš. |
|
|
|
Seva |
Přidané 24-03-2006 18:57
|
Nováček
|
Neprokluzuje ti provázek na tom kotouči s potenciometrem? A ten kotouč k potenciometru lepíš? |
|
|
|
VGR_Ghost |
Přidané 24-03-2006 19:05
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 300
|
CVS_boZZda napsal:
asi takhle. Chod krátký, tuhý, okolo středu tuhý, málo tlačítek,...
kolíbka je fajn. co se týče shiftu, tak to je jedna z nejhorších věcí, co kdy kdo vymyslel. Je to jenom zdroj chyb, to zdvojovani tlacitek ve stresovych situacich!
Chod - je to o zvyku.
Tuhost - dole je kolečko na štelování, osobně to mám ale v nejtužší poloze, měkké nastavení je na mě až moc. Ale oproti X52 mi to teda o moc tužší nepřijde.
Shift - shift mi přijde jako dost dobrá věc. Místo 8 tlačítek mam pak prostě 16. To, že si není člověk schopen zapamatovat kombinace je jeho věc.
Ale tohle nemá stejně cenu, se tu s nějakym bláznivym Saitekářem hádat nebudu.
Upravil/a VGR_Ghost dne 24-03-2006 19:06
|
|
|
|
CW_boZZda |
Přidané 24-03-2006 19:09
|
Uživatel
|
Ghoste já se nehádám, ale asi takhle. X52 je krásně měká a shift to má taky. Navíc ještě 3 módy. Takže to má na každým tlačítku 6 funkcí. Sám s tím problémy nemám, protože tomu radší předcházím, ale co vím, tak většina lidí na nějakých turnajích, nebo zápasech, kdy je nervozita, tak si klidně splete funkci. O ničem jiném to není. Prostě je to jenom nebezpečné.:sm23: |
|
|
|
CW_boZZda |
Přidané 24-03-2006 19:10
|
Uživatel
|
Seva napsal:
Neprokluzuje ti provázek na tom kotouči s potenciometrem? A ten kotouč k potenciometru lepíš?
Na kladce mám gumu, takže provázek neprokluzuje. V kladce je díra našikmo a tak když se to provázkem natáhne, tak se tam osa potenciometru vzpříčí a tím pádem to drží a nic neprokluzuje. Je to úplně v pohodě |
|
|
|
Seva |
Přidané 24-03-2006 19:15
|
Nováček
|
Díky moc |
|
|
|
CW_boZZda |
Přidané 24-03-2006 19:30
|
Uživatel
|
:sm12::sm38::sm20::sm24::sm23::sm27::sm6::sm10::sm30::sm31::sm32::sm34::sm53::sm50: |
|
|
|
Seva |
Přidané 24-03-2006 19:40
|
Nováček
|
Bláznové:sm51:
Ještě že nemůžu lítat po síti. Když jsem dokázal lítat 4 roky offline tak 2h denně, tak kdybych mohl lítat online, tak mě už asi vyhodily ze školy, nepoznal bych lásku a tělo ženské, neznal bych pívo a přirostl by mě knipl k ruce :sm6: :sm6: :sm6: |
|
|
|
CSL1_Wingman |
Přidané 24-03-2006 19:44
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 115
Založený: 30.09.05
|
Mám X 52 zhruba půl roku a vůle kolem středu nikoho kdo často lítá nemine !!!!!!!!!!!!! :yes: Jenom se divim, že jsem snad jedinej kdo si na X 52 stěžuje |
|
|
|
CW_boZZda |
Přidané 24-03-2006 19:53
|
Uživatel
|
Já ji mám hmm asi 4 měsíce a to ji mám jemě jetou a nemůžu si stěžovat. Při lítání mi éro dělá to co chci!:sm50:
X52 RULEZZ |
|
|
|
CW_Foxl |
Přidané 24-03-2006 20:12
|
Nováček
Příspěvek: 85
Založený: 04.10.05
|
Mel jsem taky logitech 3d, kazdej mi rikal ze je to nejvetsi Shit co muze byt, ale me docela vyhovoval...Mel ale velkej problem s twistem, prakticky neslo ovladat kridylka aniz by reagoval i twist, takze letadlo jsem pak ridil jak splasenyho kone.
Todle bych jeste bral a dalo se na to zvyknout, ale to ze byl cim dal tim nepresnej to uz bylo neprijemny...rozmontoval jsem a kdyz jsem to videl, tak jsem mel chut jim to jit omlatit o hlavu-ty vnitrnosti jsou tak strasne nedbale provedeny az se chce zvracet...no nic a ja za to dal litra.
Ted mam x52 a je to uplne jinej joy, krasne presnej a dlouhej chod, ale twist stoji taky za prd...je strasne tuhej a prakticky se neda ovladat soucasne s ostatnima osama-takze to chce pedaly nebo takneco.
Abych to schrnul. Logitech je za ty prachy peknej smejd!
x52 neni dokonala, ale za ty prachy je super. |
|
|
|
rudidlo |
Přidané 24-03-2006 23:10
|
Diskutující
Příspěvek: 2447
|
CVS_Foxl napsal:
Mel jsem taky logitech 3d, kazdej mi rikal ze je to nejvetsi Shit co muze byt, ale me docela vyhovoval...Mel ale velkej problem s twistem, prakticky neslo ovladat kridylka aniz by reagoval i twist,
CVS_Foxl napsal:
Ted mam x52 a je to uplne jinej joy, krasne presnej a dlouhej chod, ale twist stoji taky za prd...je strasne tuhej a prakticky se neda ovladat soucasne s ostatnima osama-takze to chce pedaly nebo takneco.
CVS_Foxl napsal:
To je opravdu tvrzení podložené argumenty
CVS_Foxl napsal:
...rozmontoval jsem a kdyz jsem to videl, tak jsem mel chut jim to jit omlatit o hlavu-ty vnitrnosti jsou tak strasne nedbale provedeny az se chce zvracet...
A ty myslíš, že ostatní joye jsou na tom líp? |
|
|
|
CW_boZZda |
Přidané 24-03-2006 23:10
|
Uživatel
|
Jo, Foxlik to řekl krásně. Prostě pokud někdo sežene něco lepšího v takové cenové kategorii, tak se budeme o něčem bavit. Dneska nic lepšího není
:sm2:SAITEK RULEZZ:sm2:
:sm2:SAITEK RULEZZ:sm2: |
|
|
|
j4ck41 |
Přidané 25-03-2006 03:21
|
Diskutující
Příspěvek: 2006
Založený: 09.02.06
|
takze nejdriv dik za vase zkusenosti a rady. pokud bych to mohl shrnout:
joy na vecny casy sem neshanel - aspon v teto cenove kategorii - ale tak nejak premejslim ze EVO asi mozna nebude tak spatna volba bo mapovani zase az tak moc nepouzivam. hodne toho mam na klavesnici. No a budto si po case koupim neco lepsiho nebo se na litani uplne vykaslu (ach jake to rouhani kdyz se pomalu blizi BOB :upsetw
kazdopadne doufam, ze se aspon na cas zbavim necekany cukatury ala Logitech a budu se moct odpoutat od bitevniku :sm16: a zkusit jakej sem nesikovnej stihac
ted jeste jedna vec. premejslim, ze bych toho Logitecha predelal na pedaly - coz by nemelo bejt moc slozity a twist relativne funguje. no a otazka zni: je lepsi udelat komplet novy pedaly nebo pouzit starej joy (tam mam prece jenom strach z mensi mechanicky odolnosti) |
|
|
|
MK_Paja |
Přidané 25-03-2006 05:31
|
Uživatel
Příspěvek: 941
|
tomiczech napsal:
takze nejdriv dik za vase zkusenosti a rady. pokud bych to mohl shrnout:
joy na vecny casy sem neshanel - aspon v teto cenove kategorii - ale tak nejak premejslim ze EVO asi mozna nebude tak spatna volba bo mapovani zase az tak moc nepouzivam. hodne toho mam na klavesnici. No a budto si po case koupim neco lepsiho nebo se na litani uplne vykaslu (ach jake to rouhani kdyz se pomalu blizi BOB :upsetw
kazdopadne doufam, ze se aspon na cas zbavim necekany cukatury ala Logitech a budu se moct odpoutat od bitevniku :sm16: a zkusit jakej sem nesikovnej stihac
ted jeste jedna vec. premejslim, ze bych toho Logitecha predelal na pedaly - coz by nemelo bejt moc slozity a twist relativne funguje. no a otazka zni: je lepsi udelat komplet novy pedaly nebo pouzit starej joy (tam mam prece jenom strach z mensi mechanicky odolnosti)
Proč by měla vadit mechanická odolnost ? Použiješ pouze elektroniku, poťák koupíš pořádnej a vyvedeš ho "externě". Když už bych to dělal, tak využiju i zbývající osy + tlačítka.
:tajpan:Nebo ho prodej Rudidlovi, on je sbírá. Buď je to jejich agent, a nebo si dělá doma , tajně, modifikace ála "COUGAR". |
|
|
|
rudidlo |
Přidané 25-03-2006 10:29
|
Diskutující
Příspěvek: 2447
|
paja_cz napsal:
:tajpan:Nebo ho prodej Rudidlovi, on je sbírá. Buď je to jejich agent, a nebo si dělá doma , tajně, modifikace ála "COUGAR".
Logitechem Extrem 3D Pro neberu. Jen Logitech Wingman Force 3D. Mezi těmito joysticky je asi takový rozdíl, jako mezi Felicií a Fábií. Novější nemusí být vždy lepší. |
|
|
|
WT_Pedropan |
Přidané 25-03-2006 11:48
|
Uživatel
Příspěvek: 1006
|
rudidlo napsal:
A ty myslíš, že ostatní joye jsou na tom líp?
No, musím říct, že po demnontáži svého stařičkého Saiteku Cyborg Force Stick, (ulomený drátek od plošného spoje na Twistu - po třech letech jsem ho asi utahal...) jsem byl překvapený úrovní dílenského provedení a především zjištěním, že i na Twistu je optické snímání.
Takže pokud se nepohoršil, tak beru Saiteka jako technicky seriozně udělaný joy. |
|
|
|
LesniHU |
Přidané 25-03-2006 12:29
|
Stařešina
Příspěvek: 5855
|
CVS_boZZda napsal:
Moc lidí ho nemá, protože je celkem k ničemu :rolleyes:
Ja ho mam od cervence 2003 a jenom jsem musel prohodit potenciometry vyskovky a twistu, jinak naprosto bez problemu. |
|
|
|
CW_Foxl |
Přidané 25-03-2006 12:34
|
Nováček
Příspěvek: 85
Založený: 04.10.05
|
rudidlo napsal:
CVS_Foxl napsal:
To je opravdu tvrzení podložené argumenty
CVS_Foxl napsal:
...rozmontoval jsem a kdyz jsem to videl, tak jsem mel chut jim to jit omlatit o hlavu-ty vnitrnosti jsou tak strasne nedbale provedeny az se chce zvracet...
A ty myslíš, že ostatní joye jsou na tom líp?
Co chces prosimte za argumenty? |
|
|