January 19 2026 17:43:03
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,759
· Nejnovější pilot: Kubas
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Testovani 4.04 FM - zajimava tabulka
313_Gryzlov
Až najdu odpovídající výkony, pak uvěřím :sm53:

Když jsem procházel různé záznamy a informace o výkonech motorů, našel jsem několikrát údaj o výkonu AŠ-82FN, který říká, že ve výšce 0m dává tento motor 1850 hp, ovšem už se tam neudává výkon nominální výšce. Pokud by to byla pravda, pak by muselo platit, že v nominální výšce by ten motor musel dát více než 1850 hp, což ale není v možnostech toho motoru. Udávaný výkon 1850 hp je tedy maximálním výkonem v nominální výšce (která je podle motorové charakteristiky někde v rozmezí 950 - 1000m) a u země je výkon "jen" 1700 hp. A to samé očekávám u motoru foka.

MK_Paja
O čem je tohle vlákno? Souvisí nějak s hrou Il-2 šturmovik ?

Tajpan
Pájo, kuš. Vyrušuješ. :sm41: Uč sa. :sm8:

LesniHU
Tohle vam mozna pomuze:
[img]http://lesnihu.wz.cz/sklad/282_1120753669_bmw801d-1024.jpg[/img] is not a valid Image.

313_Gryzlov
paja_cz napsal:
O čem je tohle vlákno? Souvisí nějak s hrou Il-2 šturmovik ?

Zatím ne, v budoucnu možná ano Úsměv

...

Tak po dlouhém zkoumání a promýšlení jsme s Čutorou na něco přišli. Zítra odpoledne to sepíšu a dám k posouzení.

Ucho
Než rychlosti, mě spíše zaujalo zrychlení...nepříjdou vám ty hodnoty u Ačkovejch FW trochu tragický?

1stCL_Fucida
Ucho napsal:
Než rychlosti, mě spíše zaujalo zrychlení...nepříjdou vám ty hodnoty u Ačkovejch FW trochu tragický?

Nenaděláš nic Úsměv Měl by být lepší než Spitfire V, a lehce slabší než Spitfire IX z roku 1943, podle těch tabulek trochu je Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

313_Gryzlov
Díky Hu, tenhle graf už máme taky Úsměv Je tam poněkud zvláštní to, že je tam rozpor mezi manuálem pro A-5/A-6, nadruhou stranu nominální výšky odpovídají rychlostnímu grafu.

312_Lazy
Mel by FW 190 A skvele akcelerovat? Domnivam se ze ne. Pokud ma nekdo data naznacujici opak, rad se s nimi seznamim (krome notoricky znameho porovnani se spitem V a IX s Merlinem 61).

Myslim si ze ve zminene testovaci tabulce je videt, ze A4 naprosto deklasuje v akceleraci spita V a je nepatrne horsi proti spitu IX (Merlin 66). A6 je prakticky shodna se spitem IX. Ze je A6 vyrazne horsi nez La-5 nebo Jak-3 mi pripada celkem pochopitelne.

Ucho
312_Lazy napsal:
Mel by FW 190 A skvele akcelerovat? Domnivam se ze ne.

Takže to je obecně rozšířený blud, že by měl? :-)

312_Lazy napsal:
Myslim si ze ve zminene testovaci tabulce je videt, ze A4 naprosto deklasuje v akceleraci spita V a je nepatrne horsi proti spitu IX (Merlin 66). A6 je prakticky shodna se spitem IX.

No ono asi záleží jak kdo chápe výraz "deklasovat" Já tam čtu, že na rychlosti 0-200 deklasuje téměř všechny Ačka i Hurri IIb... tak nevím.

312_Lazy
Takže to je obecně rozšířený blud, že by měl? :-)

Domnivam se ze ano.

No ono asi záleží jak kdo chápe výraz "deklasovat" Já tam čtu, že na rychlosti 0-200 deklasuje téměř všechny Ačka i Hurri IIb... tak nevím.

0-200 zkousel startovanim z lodi.. myslim ze takovy test nevypovida o letovych vlastnostech jako spis o modelovani letadel na zemi, krome toho pod 200 km/h se za letu clovek moc casto nedostava.. dalsi cisla uz jsou merena za letu, cili ty jsou o necem.. a tam je videt, ze spit V je na tom hodne spatne..

Ucho
312_Lazy napsal:
...krome toho pod 200 km/h se za letu clovek moc casto nedostava..

No a to je právě divný, že nedostává, si myslím. Protože když budu používat vertikální manévry, tak se na nízké rychlosti dostanu a ty jsou v tomhle případě v ILovi velmi nebezpečné... Takže člověk buď může lítat s FW na rychlosti v horizontu a nebo ve vertikále s opravdu velkou rezervou výšky. A to je dle mě odklon od popisovaných reálných soubojů . Fakt si deklasování představuju jinak, už sem lítal v Vb v 7km na A4...A to samé opačně s LF pod 3km, tam je ztráta rychlosti u FW sebevražda, nehledě na uváděná zrychlení LF v téhle tabulce, to už je zatraceně jiná káva.

Krom toho mi v paměti nějak uvízlo, že FW byl opravdu dobrý v "initial" zrychlení,ale nevím kde sem k tomu bludu přišel...asi nějak průběžně :-)

312_Lazy napsal:
dalsi cisla uz jsou merena za letu, cili ty jsou o necem.. a tam je videt, ze spit V je na tom hodne spatne..
můj názor je, že se v tom už promítá samotná větší rychlost FW...každopádně je to už následné zrychlování.

Ucho
The initial acceleration is very good and is particularly noticeable in the initial stages of a climb or dive ... nějakej opis testu
+
google

312_Lazy
No a to je právě divný, že nedostává, si myslím. Protože když budu používat vertikální manévry, tak se na nízké rychlosti dostanu a ty jsou v tomhle případě v ILovi velmi nebezpečné... Takže člověk buď může lítat s FW na rychlosti v horizontu a nebo ve vertikále s opravdu velkou rezervou výšky. A to je dle mě odklon od popisovaných reálných soubojů . Fakt si deklasování představuju jinak, už sem lítal v Vb v 7km na A4...A to samé opačně s LF pod 3km, tam je ztráta rychlosti u FW sebevražda, nehledě na uváděná zrychlení LF v téhle tabulce, to už je zatraceně jiná káva.

LF je samozrejme neco uplne jineho nez normalni V, taky je to vykoupeno impotenci nad zminene 3km.. rychlost v 6000m cca 530 km/h, tam leti A4 asi o 120km/h rychleji.. A5 ze stejneho roku jako LF asi o 150 km/h.. akcelerace LF nahore bude stejne slaba..

co se tyka rychlosti pod 200km/h, domnivam se, ze se tak moc neletalo. manualy nekterych stihacich letadel z ww2 primo zakazuji snizovat pri normalnim letu rychlost pod cca 250 km/h. veseni se na vrtuli na malych rychlostech samozrejme nahrava letadlum s malym plosnym zatizenim, jejichz kridlo v tomto rezimu muze generovat vic vztlaku.. nikde jsem necetl, ze by zrovna v tomhle FW 190 vynikal..

spit V je co se celkovych vlastnosti v IL-2 naprosto deklasovan fockewulfem A4. jsem presvedcen, ze fockewulfa muze spitfire V sestrelit jen pokud ho ten "nemec" prehledne nebo pokud dela naprosto zasadni chyby. pokud pilot A4 neudela kopanec, spitfire V ho nemuze rozumne sestrelit ani tehdy, kdyz ma na sve strane pocetni vyhodu nebo vyhodu vysky.

Krom toho mi v paměti nějak uvízlo, že FW byl opravdu dobrý v "initial" zrychlení,ale nevím kde sem k tomu bludu přišel...asi nějak průběžně :-)

o pocatecnim zrychleni ve stremhlavem letu se mluvi ve zminenych anglickych porovnavacich testech se spitfiry..

můj názor je, že se v tom už promítá samotná větší rychlost FW...každopádně je to už následné zrychlování.

souhlasim, maximalni rychlost ma na akceleraci samozrejme vliv.. jenze pokud piloti mluvi o akceleraci letadla, rozhodne nemaji na mysli 0-200km/h, protoze v tomhle rozsahu se neda normalne letet..

312_Lazy
The initial acceleration of the FW 190 is better than that of the Spitfire IX under all conditions of flight, except in level flight at altitudes where the Spitfire has a speed advantage.

pripominam ze slo o Merlin 61, jinak mi to pripada celkem vystizne..

313_Gryzlov
Rychlost menší než 200 km/h v praxi znamená pádová rychlost. většina letadel z období 2. sv. války má pádovou rychlost v rozsahu 150 až 200 km/h. Tím je myslím řečeno vše.

...
Bohužel dnes nestihnu dát "do placu" to, co jsem slíbil. Ještě jsem zpracoval grafy rychlostí pro A-5 a než to všechno dám dohromady, tak mi to chvilku potrvá. Takže se omlouvám.

Seva
Moc zajímavá tabulka i diskuse. Dívaly jste se na ten Track Test? To sú prdy, kolik to tak može jet?

Ucho
313_Gryzlov napsal:
Rychlost menší než 200 km/h v praxi znamená pádová rychlost. většina letadel z období 2. sv. války má pádovou rychlost v rozsahu 150 až 200 km/h. Tím je myslím řečeno vše.

Když někdo letí na pádové rychlosti pořád rovně, pak rozhodně ano :-) Ale když na tu rychlost zabrzdím abych někoho dostal před sebe, pak se z toho potřebuju dostat akcelerací. A tam to 150-200-250-300 může bejt klidně. BTW v té tabulce není interval 200-300... :-(

Další věc, v horní úvrati vertikálního manévru mám rychlost i hluboko pod 100km/h. Po překlopení dolů potřebuji akceleraci. Ať už pro dosažení rychlosti dostatečné pro srovnání éra nebo pro rozjetí do dive. Čím rychleji, tím lépe.

Já chápu, že tohle testování při startu v horizontu nebude pro tohle to pravé, jen se obávám aby to ve hře nebylo obdobné jako často diskutovaný možný model "že čím lépe éro točí plochou, tím lépe jezdí lopingy" :-))

Ucho napsal:
The initial acceleration is very good and is particularly noticeable in the initial stages of a climb or dive ...

BTW tuhle větu si amatérsky překládám:
Počáteční zrychlení velmi je dobré a je zvláště znatelné v počátečním stupni stoupání nebo klesání...

blbě?

313_Gryzlov
Ucho, obávám se, že vytratit rychlost pod 100 km/h si na akrobatu může dovolit opravdu super pilot, ale vytratit rychlost pod 100 km/h u 3 až 4 tunového letadla, tak to si říkáš o problémy ... při těchto rychlostech mnoho letadel ztrácí na ovladatelnosti a ta letadla přepadávají kam chtějí nemluvě o tom, že je v tu chvíli to letadlo neřiditelné.

Možná se mýlím, ale myslím si že to tak je.
Upravil/a 313_Gryzlov dne 21-03-2006 19:25

Seva
Akorát je tam zvláštní ten test na to "zoomclimbing". Zajímalo by mě o čem to jako svědčí??
Podle mě totiž vesměs o ničem. Jetli byla moje angličtina správná, tak to dělal bez plynu. Potom skoro nezáleží na hmotnosti a jediný, v čem je rozdíl mezi letadly, je odpor vzduchu. Kdyby tenhle test byl ve vakuu, tak by dopadl pro každej letoun stejně. Podle mě by ten test byl mnohem lepší na plnej plyn, potom by byly zahrnutý další dvě důležitý vlastnosti - hmotnost + výkon motoru (Tedy vlastně poměr Tah/hmotnost). A test by dopadal úplně jinak.

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-01-2026 15:22
touch & go jde i bez podvozku https://youtube.c.
..906nYc3PZR

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

16-12-2025 17:30
kdybyste nevěděli co k vánocům Úsměv https://youtu.be/.
..6x4ODnwcGu

14-12-2025 08:41
Pohodový vánoční čas všem přeju. Děkuju, že jsem vás mohl poznat ... najít svobodu a poznat něco víc.

11-12-2025 18:43
Vylez si tam sám, Tylere, mě bolej nohy Úsměv Žádné tři židovské knihy nebudou! Šklebící se

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

39,112,432 návštěv