September 21 2025 01:09:10
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 10

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
propagační video
rudidlo
hawk napsal:
TW je hlavne beta, FM ma podle mnohych kvalitnejsi a to podstatne

No, slyšel jsem to od barryho a nemám důvod mu nevěřit.
hawk napsal:
Neni tak uplne eye candy, coz vychazi taky z toho, ze to je primarne on-line sim.

ueeeééé oieéééé a jako on-line sim nemůže vypadat hezky?

http://silicon-remarks.blogspot.com
hawk
a nevypada to snad hezky? Šklebící se
jasne, ze jo, ale pochopitelne to nemuze byt na takove urovni jako IL2...

1stCL_Fucida
Problém grafického enginu TW je jak v jisté "nižší vizuální kvalitě", tak naprosto brutální HW náročnosti, byť slušné optimalizovatelnosti.

Série IL-2 je z hlediska FM od dob starých FB dnes už přecijenom jinde a věci, které sérii byly vytýkány jsou dnes již všeobecně dobře ošetřeny - třeba nevýrazný torque a záblesky od hlavní. Vlastně celý letový model byl dost přepracován.

Dle mého velmi skromného názoru celé sérii Targetware došly síly, resp. vzniká moc pomalu a její šance na prosazení se je nižší každým měsícem, kdy dojde k pozdržení. Poměrně dost ji studuji cca 2 roky, ale bílé světlo na konci tunelu nevidím. Pravděpodobně ji úplně rozdupe BoB.
Ještě si vzpomínám, jak jsme kdysi někde diskutovali nad letovými modely a já říkal, že se pravděpodobně v tomhle směru TargetWaru vyrovná právě až BoB. Jenže na ILovi se celé roky intenzivně pracuje a s příchodem verze 4.XX byl posunut trochu jinam, na vyšší úroveň. TW za tu dobu neudělalo výraznější pokrok téměř v ničem a chyby, které mi vadili tehdy tam jsou i nyní. Jen přišel nový Target Tobruk, kde chybí Luftwaffe snad údajně kvůli ukradení hard disku s modely daných letadel - pravda, my zase měli odložený patch kvůli Olegově autonehodě Šklebící se.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

LesniHU
No, to je asi dost relativni - zablesky od hlavni stale zustaly a torque je taky porad takovy nevyrazny. A zustavaji stare problemy, jako treba chybejici simulace ovladani motoru atd.

Ale s tvym hodnocenim vyhlidek do budoucna skoro souhlasim - je tezke nashromazdit dostatecny pocet dobrovolnych osobohodin do kratkeho casu, navic zadny projekt neni delitelny na nekonecne male casti. Jenze BoB podle me vyjde tak mozna v roce 2008, coz je stale dost dlouho na to, aby se tw dotahlo do nejakeho prijatelneho stavu.

A mimochodem, taky na vas ta recenze pusobi 'grafika se mi nelibi a letat s tim neumim?' Úsměv

hawk
Brutalni HW narocnost... a na to jsi prosim te prisel kde???

0.65 je na ceste Cool postup ve vyvoji mozno sledovat zde:
http://sickblog.t...tware.net/

btw: TR mi stejne pride lepsi nez TT
Upravil/a hawk dne 17-03-2006 23:04

1stCL_Fucida
Můjj počítač zvládá TW hůře než Sturmovika (při podobném rozlišení). Pohled se zasekává, obraz lehce pocukává, občas dojde k celkovému delšímu zamrznutí a třeba po deseti vteřinách se to zase rozjede.

313_OTU_oblak
fuči - mne TW chodilo o něco lépe. letadla v TW vypadají velmi pěkně. no..zem je ve šturmu hezčí, ale o ni nejde. A ikony si taky můžeš vypnout...

osobně mi přijde startování motoru ve šturmovi dostatečné. chci si zalétat a zabojovat, ne definovat 5 rúzných kláves na start motoru....

rudidlo
hawk napsal:
a nevypada to snad hezky? Šklebící se

Pokud to poměřuji s takovým EAW, tak EAW je hezčí.
hawk napsal:
jasne, ze jo, ale pochopitelne to nemuze byt na takove urovni jako IL2...

A proč ne? Když to může mít údajně lepší FM, proč by to nemohlo mít lepší grafiku?

hawk
EAW hezci Vyděšený

nemuzes srovnavat off-line hru s on-line hrou, on-line hry se bezne delaji "skaredsi", aby bylo umozneno je hrat co nejvetsimu poctu lidi...

fuci muzes postnout svuj config ? Teda jestli mas zajem na tom ho nejak optimalizovat (netvrdim, ze se to musi povest Mrknutí ).

1stCL_Fucida
Jop, rád to optimalizuju. TR je na tom nejlépe, TT trochu hůře a nejméně plynulé a problematická je TK, jen nevím, jestli je tam nějaký klasický "conf.ini" soubor (nic *.ini tam neni)?

rudidlo
hawk napsal:
EAW hezci Vyděšený

nemuzes srovnavat off-line hru s on-line hrou, on-line hry se bezne delaji "skaredsi", aby bylo umozneno je hrat co nejvetsimu poctu lidi...

Nebude vadit, když porovnám TW s ILem, když IL2 je i offline, i on-line?
Výsledek potrovnání je jasný.

hawk
jenze Il je priamarne tvoreny jako off-line sim...

...targetware/user/config.txt

1stCL_Fucida
můj config: vwings.org/downlo...config.txt

Nejsem si jist, jestli fakt, že IL byl primárně tvořen jako offline je platným argumentem, či nikoliv Úsměv. Předpokládám, že TW dosud nebyl prověřen tak vysokým počtem pilotů, jakým jsou běžně zatěžovány dedikované servery IL-2..pravda, slyšel jsem o nějakých plánovaných akcích, kde se sejde více pilotů..ale i tak.

hawk
ja si jist jsem Šklebící se
No tak, vsichni prece vime ze on-line hry se delaji s horsi grafikou...

hawk
jo jeste bych potreboval vedet parametry tvoji sestavy a kolik davas fps +-.

1stCL_Fucida
Teď jsem vypnul anizo a jede to docela dobře..holt nemůu po své staré FX5700 chtít všechno. Jiank Barton 3000+, 1024 RAMka Úsměv. Asi to dělalo to anizotropní filtrování, či jak se to jmenuje. Takže na low details mi to jede celkem dobře Úsměv. Škoda, že to nejde vyzkoušet při nějakém plném zatížení piloty.

Hawku, ale proč se dělají s horší grafikou? Pokud grafika není výrazně méně náročná (což není), tak to nemá smysl. A proč by se měla dělat s horší z jiného důvodu? O kolik mají slabší sestavy online než ofline piloti? Imho je důvod jediný - na lepší grafiku není čas, peníze a skill, tak soustředí své síly na věci, kde mohou čistě komerčním produktům konkurovat lépe.

rudidlo
hawk napsal:
Myslíš třeba offline hry Callof Duty nebo tak nějak? Šklebící se

MK_Paja
rudidlo napsal:
hawk napsal:
Myslíš třeba offline hry Callof Duty nebo tak nějak? Šklebící se

Řekl bych, že myslí novýho Unreala, ten jede jen černobíle a max. 800x600
Upravil/a MK_Paja dne 18-03-2006 16:59

hawk
s touhle sestavou behas na low detail Vyděšený

promin, ale bych si se svoji sestavou on-line sturma, co jsem tak cetl, moc nezahral, ale v TW to neni problem. TW sveho casu behal na sestavach s TNT2, TW je HW vyrazne mene narocna hra (ze to zrovna u tebe tak neni, za to ja nemuzu Mrknutí ).
100 pilotu on-line, obrovska mapa- tohle da PC uz hodne pokourit, nemyslis?
A me je beztak grafika u rite, az poradne dodelaji fyziku tak TW nebude mit konkurenci Cool

hawk
lol srovnavat 1stperson strilecku kde se sejde max. 32 lidi ( a to jen, kdyz maji moc moc stesti ) , hraje se mala mapa a vypocty jsou tam urcite jednodusi, s on-line simem je ponekud divne nemyslis?
Upravil/a hawk dne 18-03-2006 17:21

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-09-2025 17:59
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak? Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

13-07-2025 19:07
Pro zajímavost: Na území česka se v minulosti v hradních příkopech medvědi nikdy nepoužívali. Bylo to neekonomické.

38,063,264 návštěv