March 13 2026 10:15:08
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,760
· Nejnovější pilot: 310_Raptor
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Polet v DCS World Mirage F1, F-14 a jinych :)
1stCL_Fucida
No tedy já si tu 21ku zkoušel jen v rámci trialu, ale v čem konkrétně vám přistání s ní přišlo komplikovaný? Mně přišla úplně v pohodě. S motorem i bez motoru mi to přišlo hodnější, než jakýkoliv vrtulák.

Lark: Kdybys měl chuť si zabojovat 1 vs 1 proti dvoumužnému Phantomu, nebo Tomcatu, dej vědět, my s Bumíkem si rádi protáhneme paže a radar Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

magot
Správnej rozpočet, ideální aoa aby to vyšlo přesně na start dráhy, "touch" na ideální rychlosti, pěkně bez padáku aby chlapy u hangáru nebyli nasraný, že musej na plochu ...
No bejvaly časy kdy byl podvozek extra křehkej a lámal se, teď už je pevnější (v aktuální verzi). Pak byly další levely, v mlze, v noci bez RSBN. (Ono ani s RSBN v např. v mlze to není žádný hit)
Nakonec přistání na dvouproudé okresce, kde probíhalo finální brždění balíkem slámy typu MK6, to bejvalo v AVS kampani Šklebící se
Nakonec se s tím vždycky nějak přistane, ale myslím, že je to asi nejtěžší stroj.

Jojo, já se kdyžtak ozvu na nějaký dogfight. Úsměv
Upravil/a magot dne 24-01-2026 14:48

AJaromir
Mig-21 má moc malé křídla a veškerý vztlak generují jenom křídla. Pro přistání Mig-21 používá systém ofukování křídel, kdy část tahu je přesměrována přímo na křídla, což dodává značné množství vztlaku na přistání.

Jako že tohle není měkké přistání:
YouTube Video

Jinak Mirage F1 je podle mě jeden z těch lepších strojů ze studené války. Krom toho, že létal rychle, tak ještě dokázal i někam doletět.
Upravil/a AJaromir dne 24-01-2026 15:33

Lark
1stCL_Fucida napsal:

No tedy já si tu 21ku zkoušel jen v rámci trialu, ale v čem konkrétně vám přistání s ní přišlo komplikovaný? Mně přišla úplně v pohodě. S motorem i bez motoru mi to přišlo hodnější, než jakýkoliv vrtulák.

Lark: Kdybys měl chuť si zabojovat 1 vs 1 proti dvoumužnému Phantomu, nebo Tomcatu, dej vědět, my s Bumíkem si rádi protáhneme paže a radar Úsměv

Takhle by se dala nastavit vyzbroj, trochu poradil AI

Mirage F-1 EE s 2 x Magic 2, 2 x Super 530D, F-14A s 2 x AIM-9M, 2 x AIM-7P

Výzbroj Mirage F1 EE (2× Magic 2 + 2× Super 530D) je vyrovnaná s F-14A (2× AIM-9M + 2× AIM-7P), ale F-14 má mírnou výhodu v doletu SARH raket a radarovém dosahu díky AWG-9.
SARH rakety (střední dolet)

Super 530D (CW SARH, Mach 5, 30–40 km, 30G) je srovnatelná nebo mírně lepší než AIM-7P (SARH + datalink, Mach 4, 35–50 km, 25–30G) v manévrovatelnosti a odolnosti vůči ECM.​
IR rakety (krátký dolet)

Magic 2 (35G, all-aspect IRCCM, 8–12 km) je vyrovnaná s AIM-9M (30G+, IRCCM, 10–18 km), obě excelují v dogfightu.​
Srovnání výzbroje
Parametr Mirage F1 EE (Magic 2 + S530D) / F-14A (AIM-9M + AIM-7P)
SARH dolet/rychlost 35–40 km / Mach 5 ​ 35–50 km / Mach 4
SARH manévrovatelnost 30G (CW) / 25–30G (datalink)
IR dolet/manévrovatelnost 10 km / 35G ​ 12–18 km / 30G+
Radar (nosné letouny) Cyrano IV (~50 km) ​ / AWG-9 (200+ km)

F-14 dominuje v BVR díky radaru a AIM-7P datalinku, zatímco Mirage má výhodu v dogfightu (Magic 2 + lepší thrust-to-weight). Celkově vyrovnané v simulátorech jako DCS.

Lark
Ja mám tu Mirage teď 14 dní takže s ní moc neumím , ale možná by byla sranda využít tu spárku a zkusit to i s ní proti F-14. Teda pokud se tu najde zkušený a odvážný virtuální aviatik, který by do toho se mnou vlezl Úsměv Úsměv

magot
Verze B a C jsou proti tomcatu dost retardované, mizerné RWR, slabší radar proti zemi, horší tracking S530, bez INS .. byť pilot vzadu může fungovat i jako RIO.
Takže to má smysl létat s tím tak max. proti Migu-21 ..

1stCL_Fucida
Lark napsal:

Ja mám tu Mirage teď 14 dní takže s ní moc neumím , ale možná by byla sranda využít tu spárku a zkusit to i s ní proti F-14. Teda pokud se tu najde zkušený a odvážný virtuální aviatik, který by do toho se mnou vlezl Úsměv Úsměv

Já koupil Tomcata před Vánoci a taky se s ním teprve seznamuju. Ta výzbroj, co píšeš, je mojí perspektivou OK. Kdybychom tě náhodou těmi Sparrowy moc šikanovali, tak se můžeme domluvit, že první výstřel je až po průletu. Radar Tomcatu bude myslím hodně rozdílová záležitost, ale na hodně krátkou vzdálenost už asi nebude hrát takovou roli. Jdeme se dneska zase znemožnit na ten českej server, minule jsme dostali po tlamě ještě zjevně moc málo Úsměv

Lark
Vyzkoušíme a uvidíme , můžeme zkusit i další výzbroj. Já to zkouším proti AI oponentům a to není úplně ono. Člověk by si i mohl myslet že mu to docela jde když párkrát sestřelí AI s nastavením na Ace a pak na serveru dostane klepec Úsměv
Za mě super nápad takhle potrénovat.

pSipi
Nazar Lark.
F1 este lietam a velmi rad na Heatblur serveri.
Vacsinou to lietam ako strike bomber ale niekedy sa aj dari nieco strelit Úsměv
Momentalne mam ale problem s casom na lietanie. Ked sa ale nejaky polet dohodne tak sa pokusim urobit si cas.

magot
pSipi napsal:

Nazar Lark.
Momentalne mam ale problem s casom na lietanie. Ked sa ale nejaky polet dohodne tak sa pokusim urobit si cas.

Nepamatuješ si, fungovala někdy online ta rušička Barax? Má to cenu nakládat? Úsměv

Lark
pSipi napsal:

Nazar Lark.

Kdy by se ti to nejvíce hodilo? To by bylo super. Řekni v jaké dny a vyrazime na Heatblur.

AJaromir
Lark napsal:

Ma Mirage existuje sbírka moc fajn videí:
https://www.youtu...rZYJ85rjuD

Lark
AJaromir napsal:

Lark napsal:

Ma Mirage existuje sbírka moc fajn videí:
https://www.youtu...rZYJ85rjuD

Dík, koukám na to. Mám se co učit. Mám rád Cold war letadla z obou stran ale musím říct že F-1 mě prostě baví.

pSipi
Lark napsal:
Kdy by se ti to nejvíce hodilo? To by bylo super. Řekni v jaké dny a vyrazime na Heatblur.

Dalo by sa tento stvrtok o 20:00

magot napsal:
Nepamatuješ si, fungovala někdy online ta rušička Barax? Má to cenu nakládat? Úsměv

No fungovat to funguje ale rovnako nanic ako cele ECM v DCS. Nema velmi velky vykon tak to proti F14 asi moc nepomoze ale proti F4 by mohlo.

Lark
pSipi napsal:

Lark napsal:

Dalo by sa tento stvrtok o 20:00

magot napsal:

No fungovat to funguje ale rovnako nanic ako cele ECM v DCS. Nema velmi velky vykon tak to proti F14 asi moc nepomoze ale proti F4 by mohlo.

OK, ve ctvrtek 20:00 budu ready, napis do PM, kde se sejdeme.

1stCL_Fucida
pSipi napsal:

Tak na radar v F-4 se stačí ošklivě podívat, k tomu nepotřebuješ rušičku :-D

1stCL_Fucida
Lark napsal:

Kdybys měl chuť si vyzkoušet to pokrouceníčko 1 vs 1, dej vědět, my s Bumíkem se zpravidla dokážeme přizpůsobit. Ale spíš taky po 20. hodině, to už děti chodí spát.

Lark
1stCL_Fucida napsal:

Lark napsal:

Kdybys měl chuť si vyzkoušet to pokrouceníčko 1 vs 1, dej vědět, my s Bumíkem se zpravidla dokážeme přizpůsobit. Ale spíš taky po 20. hodině, to už děti chodí spát.

Určitě , já se můžu znemožnit klidně už zítra Úsměv

1stCL_Fucida
Ok, tak já zkusím zajistit mého BumiGoose Šklebící se

Lark
1stCL_Fucida napsal:

Ok, tak já zkusím zajistit mého BumiGoose Šklebící se

Tak to si delas prdel ze me sestreli BumiGoose... Tvl, co jsem Vam udelal ... Úsměv

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

01-03-2026 12:24
večerníček z třetí říše https://youtu.be/.
..N8z5guABCb

29-01-2026 21:13
Každá dobrá snaha se počítá! :-)

28-01-2026 08:45
Oslava doma vyrobeným rámenem se počitá? Úsměv https://imgur.com.
..

27-01-2026 16:56
Mám někde doma konzervu s kaki. Bude to stačit?

26-01-2026 19:44
Kdo má doma saké nebo něco japonského (a vlastně klidně i korejské sodžu) - tak zítra by se dožil 106 let Hirojoši Nišizawa...

13-01-2026 15:22
touch & go jde i bez podvozku https://youtube.c.
..906nYc3PZR

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

39,749,034 návštěv