November 07 2024 06:36:40
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Letecké simulátory v Levelu
310_cibule
magot napsal:

u všech přejetejch koček, co je to "morálně volní vlastnosti"? Šklebící se

No, to je právě ono. Většina těch, kdo zde debatují, mají technické vzdělání nebo pracují v IT oboru (je to vcelku vzhledem k náplni této hry pochopitelné; já se k ní dostávám z druhé strany, přes historii).

Důležité je, že tak jako já nerozumím drtivé většině věcí z technických a IT, jiní nikdy neslyšeli běžně užívaný (byť dnes již mírně archaický) termín "morálně-volní vlastnosti". Byly doby, kdy mne to rozčilovalo. Už ne ; )

Ale myslím, že bychom tuto debatu v tomto vlákně měli rychle nechat usnout. Nepatří sem.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

magot
310_cibule napsal:

magot napsal:

u všech přejetejch koček, co je to "morálně volní vlastnosti"? Šklebící se

No, to je právě ono. Většina těch, kdo zde debatují, mají technické vzdělání nebo pracují v IT oboru (je to vcelku vzhledem k náplni této hry pochopitelné; já se k ní dostávám z druhé strany, přes historii).

Důležité je, že tak jako já nerozumím drtivé většině věcí z technických a IT, jiní nikdy neslyšeli běžně užívaný (byť dnes již mírně archaický) termín "morálně-volní vlastnosti". Byly doby, kdy mne to rozčilovalo. Už ne ; )

Ale myslím, že bychom tuto debatu v tomto vlákně měli rychle nechat usnout. Nepatří sem.
no přečetl jsem ledacos od různých autorů psychanalýzy až po různé kusy filosofie (za poslení rok např. 3 knihy od Nakonečného) a z archaické češtiny jsem si zapamatoval to, že uvnitř slov můžu psát S místo Z.
Ale termín "volní" už mě asi z paměti zcela unikl .. ale už vím asi jsem ho k ničemu nepotřeboval, všechno co nepotřebuju zapomínám, už toho má RAMka moc neudrží Šklebící se
Jinak debata o leteckých simulátorech v Levelu už se krapet vykolejila.
Upravil/a magot dne 01-11-2024 18:23

310_cibule
Volní je od podstatného jména vůle. Ty uvedené vlastnosti kladou nároky na vůli (ta je do jisté míry vrozenou dispozicí, ale dá se i trénovat) i na morálku, tedy dodržování jistého souboru pozitivních pravidel, který si ta která společnost/civilizace vytváří, aby vůbec mohla nějak smysluplně existovat (míra jejich přijetí je individuální, ale některá jsou i součástí jurisdikce). Jednoduše řečeno: nemá-li jedinec vůli/schopnost něco dodržovat, je mu soubor pravidel k ničemu. Nebo vůli má, ale kašle na pravidla i.e. ostatní. Samozřejmě je to daleko složitější, to je jen hrubý náčrt pro představu.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

magot
310_cibule napsal:

Volní je od podstatného jména vůle.

V tomto bodě zcela nesouzním z českým jazykem, z mého pohledu jde o nepochopení termínu vůle.
Ale budiž, historicky to tam nějaký "myslitel" dotlačil (do mluvnice) a vzalo se to za bernou minci. Ale takových podivných výrazů bude povícero.
Btw už sám termín "vůle" je diskutabilní a sám o sobě pochybný, Crowley by mohl "vyprávět".. Úsměv

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

35,927,534 návštěv