Ahoj,
už několik dní aktivně používám nový STECS MINI, využívám veškerý komfort od rychle záměny zarážek,
po spínací moduly a luxusní kouzla programování mocnou VKBDevCfg utilitou.
Veškerou chválu co jsem doposud četl v recenzích, nebo viděl na nespočtu video srovnání s konkurencí mohu jen potvrdit.
Jediné co mohu trochu VKB vytknout, je nevhodně zvolený kuželovitý tvar klobouku na analog mini-stick.
Naštěstí jsou klobouky kompatibilní s VKB klackem MCG-Pro, na který je k dispozici hned několik různých tvarů.
Můžete tedy objednat, nebo ještě lépe vytisknete na 3D tiskárně.
Pokud vás něco zajímá, co ještě o STECS nevíte, klidně se zeptejte, rád na dotaz odpovím.
Dlouho jsem pořízení vibrační podložky odkládal, nyní je v EU snadno dostupná HF8, která má oficiální podporu DCS + další simulátory, včetně závodních simů pro auta. YouTube Video
Mám už několik let SimShaker Jetpad. Ze začátku docela vodvaz, po nedlouhé době jsem to přestal vnímat. Sám za sebe nijak zvlášť nedoporučuju, příliš to k celkovému "immersion" nepřispívá, řekl bych.
A to nemluvím o tom, že pět litrů (v Česku šest) není úplně málo.
Upravil/a 310_cibule dne 07-10-2023 14:09
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
Takové důležité pravidlo, když si necháte jen důležité vibrační efekty, je to následně působivé a návykové, u vrtulníku vás podložka varuje před Vortexem, další zásadní funkcí je ETL efekt.
Pro auta stejná podmínka, nepotřebuješ efekt RPM, ale užitečný efekt, jako Wheels Lock a wheels Slip. Dlouho jsem třeba nejezdil DR2 a přesto pomocí podložky, jsem zlepšil ihned osobní rekordy.
Za další je potřeba používat roky odladěný SW, ten co je v základu HF8 je spíš demo-mix vibrací bez reálného vjemu.
To nejlepší co existuje pro vrtulníky a letadla je určitě SimShaker for Aviators a na auta je best geniální SimHub, který je naprosto luxusní.
Upravil/a petsild dne 07-10-2023 13:47
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.