November 21 2024 13:10:56
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 1
CSW_Eda

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Force feedback ?
Richi
Já si celý ten krám přidělal k židli tak, že to mám tak nad nebo mezi koleny. Jinak by to bylo samozřejmě zase moc vysoko. Celý ten blázinec je de-montovatelný během pěti minut, takže buď židle, nebo tahle hrúza. Úsměv
Jestli je to lepší než prodloužení, nebo horší než na stole, nedokážu posoudit. Co je ale fajn, že je to ergonomicky jak potřebuju a nic nikam nejezdí, jen celý "kokpit".
Co ale mám ještě v plánu kromě nějakých panelů s trimy a nějakými přepínači na levou stranu, je možnost prohazování gripu původního MS2 s F-16 nebo 18.
Ještě jsem se tomu nevěnoval ani v teoretické rovině, ale cíl je, aby původní počet tlačítek na MS2 byl přímo propojen s několika tlačítky na gripu z F-16 - tedy možnost FFB, a zbytek třeba přes Arduino.
Asi přesně tak, jako v jednom z těch odkazů a prohazování gripů na způsob Virpilu podle typu hry/letadla.
Jako kdyby bylo možné to celé rovnou udělat na Arduino nebo by šla původní elektronika MS2 rozšířit o pár tlačítek, bylo by to jednodušší. Ovšem v elektronice se nevyznám ani prd.

i.postimg.cc/kMQPzyp5/20200923-034550.jpg
i.postimg.cc/cL5pwkrF/20200923-033852.jpgpost pics

606_Temp
Já bych vás chtěl stejně trochu varovat před tím stavět to na MSFF2. Il2:BOX s tím má problém. Hlavně v kombinaci s originálním track-irem. Jako dá se s tím žít, ale když tomu budete věnovat takových prostředků času a práce, tak to rovnou postavit na něčem bezproblémovém.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
Hot_Dog
Tempe, co se tyce problemu ff+trackir v Bosku, tak to neni problem msff2, ale jakyhokoliv ff joysticku a ma uz asi rok az dva castecny reseni. Co se tyce vypadavani sil, o kterym ty pises, ja to tak nemam, umim s tim pracovat tak, ze kdyz problem nastane, tak se projevi uz pri spusteni hry, vetsinou de vyresit bez restartu hry a nastava maximalne v 1 z 30 az 50 pripadu spusteni hry. V prubehu hry mi to nevypadava nikdy...

Navic kdyz budes mit mechaniku s motorama, tak predelat dodatecne elektroniku je to nejmensi ve smyslu ze to pude s mechanikou a motorama 1:1

606_Temp
Tak máš štěstí. Mě to dělá tak 1:10 až 1:20. A ta částečná řešení bez restartu hry mi nefungují. A nejsem sám. Il2 oficial forum je toho plné. Utěšovat někoho, že mu to skoro dělat nemusí bych si netroufl. Protože si dovedu pak představit tu frustraci, že mu to zrovna dělat bude. A cena MSFF2 je i dnes dost vysoká na takový pokus omyl.
Kdyby šla v MSFF2 překopat elektronika, aby to fungovalo, tak bych to bral i do toho svého, jinak Hardwarově neupravovaného.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

LEON
Hot_Dog napsal:

LEON napsal:
Podobnej pocit jsem zažil snad jen když jsem se po mnoha letech létání s RC vysílačkou v MODu1 přeučoval na řízení druhou rukou na MOD2, to mi taky trvalo skoro rok, než jsem si znovu přeřezal závity v mozku a mohl řídit druhou rukou Šklebící se

Trochu offtopic, ale pro zajímavost, proč si se přeučoval z MODE 1 na MODE 2? Jako já když začínal před 6 lety, tak sem šel rovnou na MODE 2, protože mi přišlo naprosto přirozený ovládat knipl pravačkou a plyn levačkou, jak sem byl léta zvyklej z PC simulátorů, ale kdybych už uměl MODE 1 v mozku vypálenej do závitů, tak nevidím důvod přeučovat se na 2ku? Jednička imho nemá nevýhody, dvojka má teda jedinou nevýhodu, a to že když si chceš model hodit sám, tak ho musíš házet levou rukou, což mě zrovna moc netrápí, protože lítám warbirdy ze země...

Je teda asi pravda, že z úzusu, kdy tady v evropě všichni lítali historicky 1čku, se za 20let dostanem do opačnýho stavu a i v evropě bude převažovat dvojka, protože když si nováček může svobodně vybrat, je jasný co zvolí...

Kdybych taky začínal před 6-ti lety, tak skočím samozřejmě hned do Mode 2. Ale já začínal po revoluci a tehdy tu nikdo MODE 2 nelítal, prakticky všichni lítali MODE 1, včetně modelářských klubů v okolí. Když jsem se ptal na důvod, modeláři mi říkali "tak to v Čechách prostě je a neřeš to". Tak jsem to neřešil, i když podvědomě jsem cítil, že řídit levačkou, když jsem pravák je trochu divný Úsměv
No a když jsem o hodně později začal lítat simulátory a držel v ruce joystick, můj pocit zesílil natolik, že jsem chtěl řídit pravačkou i RC modely. Ale ouha, jak je ten návyk zasekaný tak dlouho v mozku, tak hodíš model a prostě ten pravý knipl dáváš od sebe automaticky, i když jsem si 100x říkal bacha, máš teď plyn vlevo Šklebící se Naštěstí jsem v té těžké době zrovna přešel z balzoletů na EPP samokřídla a ta si nechala líbit neuvěřitelné karamboly. I tak mě to trvalo dobrej rok, než mi přestala při hodu modelem cukat pravá ruka, že chce sama potáhnout "plyn" na pravé páčce...
A jelikož začínám lítat RC přes FPV, což v podstatě letecké simulátory a řízení RC modelů spojuje v jedno, tak plánuju stejně nakonec přejít na "simulátorový" styl řízení RC modelů a nějaké MODE mi bude ukradený:
YouTube Video

Upravil/a LEON dne 08-11-2020 14:19

https://www.rcfree.eu
310_cibule
To chci!

Akorát se mi nechce vozit tu židli a na krk to bude asi dost těžké.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

606_Temp
Parádně to řeší skládací rybářská židlička z Decathlonu.

310_cibule
Jo, to je asi fakt : )
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

LEON
310_cibule napsal:

To chci!

Ono "ustát" přemet s VR/FPV brýlemi na hlavě není úplně sranda, většinou má mozek snahu s Tebou seknout o zem Šklebící se Napiš Joskovi a on Ti to spíchne taky Mrknutí

310_cibule
LEON napsal:

310_cibule napsal:

To chci!

Ono "ustát" přemet s VR/FPV brýlemi na hlavě není úplně sranda, většinou má mozek snahu s Tebou seknout o zem Šklebící se Napiš Joskovi a on Ti to spíchne taky Mrknutí

Tak já nevím, v komoře mi už roky hnije sestavený obří piper cub, se kterým jsem nikdy neletěl (naposledy jsem jednoho totálně rozšmelcoval před pěti lety, od té doby abstinuji). Asi to ještě zvážím : ) Ty brejle bych stejně radši.

LEON
Tak to Cibule není nic jednoduššího, než do kokpitu vrazit kamerku (ideálně na servu pro rozhlížení), dokoupit za pár stovek videovysílač a hned máš simulátor s reálným FM, DM i grafikou Šklebící se

YouTube Video

310_cibule
Hm, pěkné. Čili jako že bych moh' rozbíjet jako na běžícím pásu nejen ercéčka, ale i kamerky? : ))

Mmch, tohohle jsem měl. Dva. Oba rozbil. Druhého ihned po prvním vzletu.

magot
Mohl bys v tom bořit reálná sila. Šklebící se

310_cibule
Jen malá, taková silíčka : )

alfik
310_cibule napsal:

Jen malá, taková silíčka : )

"Kdo malý sám, ten malý má jen cíl"
Snaž se, jinak se vedle toho dědka s tou kládou na kolejích nedostaneš! Šklebící se
Troška Semtexu se vedle té kamerky snad vende, ne? Vyděšený
Btw, ve vedlejším skladu od toho co nedokázal zbořit to silo, přes tu zátoku, je toho ještě dost. Ale ode mě to nemáš - na přesné souřadnice se zeptej Netanjahua, dodá ti i fotky... Třeba by teď už to silo lehlo Úsměv
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

magot
Na to je potřeba Ledek Janecký ..

310_cibule
Možná by se ten semtex dal narvat do toho ercéčka... Vedle kamery. To bych obětoval. Aspoň bych se dostal do médií : )

magot
Btw o tom je přesně tenhle náš film Úsměv
https://www.csfd....r/prehled/

LEON
310_cibule napsal:

Hm, pěkné. Čili jako že bych moh' rozbíjet jako na běžícím pásu nejen ercéčka, ale i kamerky? : ))

Mmch, tohohle jsem měl. Dva. Oba rozbil. Druhého ihned po prvním vzletu.

Cibule, FPV kamery stojí dneska už jen stokoruny... Když pořídíš třeba takovouhle začátečnickou sadu kamera + analogový video vysílač, tak s tím můžeš lítat třeba 3km daleko.
https://www.ebay....Swf0RctEAP

310_cibule
To vypadá lákavě. Pokud se ještě někdy odhodlám vyjít na pole s vysílačkou lýtadýlkem, mohl bych to zkusit. Díky.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,005,364 návštěv