Battle of Stalingrad - žvanírna(od v.4.004)
|
petsild |
Přidané 01-03-2020 10:25
|
Diskutující
Příspěvek: 4103
Založený: 30.11.14
|
Zase FC tak TC nemá žádného podobného konkurenta.
|
|
|
|
Ajvn |
Přidané 01-03-2020 12:22
|
Diskutující
Příspěvek: 2485
Založený: 30.05.07
|
Toš zrovna jsem FC koupil. Je to skvělá zábava.
Nevím jak se jim to podařilo, ale ta perspektíva pohledu -výhledu z kokpitu směrem v před je výborná. Prostě taj nějak mi baldahýn křídla nepřipadne tak šíleně rušivý jako v RoF. Nevím třeba je to jen můj pocit, ale jsem prostě nadšený.
Akorád taková maličkost: Nedá se s tím lítat. Kvůli vyvážení výžkovky na ocas. V boji je to ohromná bitva ne z nepřítelem , ale s pružinama.
Hoši nedávno sem někdo dával odkaz na nějaký virtuální joy, pomocí kterého by se dálo ero vyvážit. Nevzpoměl by si někdo? Jinak jsem v dupě.
Vím, že tady o tomhle byla debata. Takový Rumcajs to řešil nějakým šíleným čítem. |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 01-03-2020 12:26
|
Fusioner
Příspěvek: 15069
Založený: 29.09.05
|
Nastavil jsem si ve hře co nejzakřivenější průběh os. Na začátku jen velmi pozvolný, teprve na konci strmý. Mně to pomohlo.
Jinak baldachýn jak u čeho. Třeba "vembloud" v pohodě, jiná éra dost vopruz.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
magot |
Přidané 01-03-2020 12:28
|
Fusioner
Příspěvek: 17608
Založený: 19.06.08
|
ROF rulezz .. a jsou tam i hadro-hydro plány a kanál .. |
|
|
|
Ajvn |
Přidané 01-03-2020 12:53
|
Diskutující
|
Jo Cibule to mě taky napadlo. Ještě jsem nevyzkoušel.
Jo a ještě jsem zapoměl, že se ty letadla chovají hodně stabilně. V ROF trdlovaly jak kozy. Musel jsem je v nastavení křivek fest štelovat. Tady jsem nedělal nic a pohoda. (Až na na to vyvážení...)
A vůbec se mi zdá, že se všechny letadla v BoX chovají již delší dobu hodně stabilně. Po delší době jsem skusil letadla ve WT . Poáč tam dali můj oblíbený:
Curtiss-Wright CW-21 Denon Interceptor. Co já jsem si s ním ve šturmu užil zábavy...)
Divil jsem se i ušima. Situace se převrátila. Prostě souhrnem uhrnem lítá to tam ouplně na PRD. S BoX nesrovnatelně hůř. |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 01-03-2020 13:00
|
Fusioner
|
S jakým érem létáte ve FC nejraději? Poraďte mi nějaké triky (a nemyslím zrovna pravou zatáčku u dromedára ; )
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
Ajvn |
Přidané 01-03-2020 13:10
|
Diskutující
|
Právě jsem začal, takže na rady nemám... |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 01-03-2020 13:22
|
Fusioner
|
Já ho mám asi týden (a RoF jsem měl, ale nelétal), proto se ptám : )
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 01-03-2020 13:24
|
Fusioner
|
Chtělo by to nějakou kampaň.
|
|
|
|
LEON |
Přidané 01-03-2020 13:44
|
Diskutující
Příspěvek: 2076
Založený: 28.10.10
|
magot napsal:
ROF rulezz .. a jsou tam i hadro-hydro plány a kanál ..
ROF má pěkné vychytávky, které FC bohužel nepřevzal. Například v ROF pohyb hlavy panáčka v letadle odpovídá pohybu hlavy hráče s TIR/OT, krásně tak vidíš, kam se pilot vedle letícího letadla ve formaci dívá, jestli Tě vidí apod., to FC neumí. Nebo ta krásná unikající pára z prostříleného kotle lokomotivy, to byla v ROF také nádhera, ve FC opět nic... Zkrátka jeden krok vpřed a dva vzad Nicméně v ROF už není proti komu si online zalétat, ve FC jsou v noci na FC Jasta 5 serveru lidi vždycky, každou neděli kolem 22h je navíc i totálně plný server, což příjemně evokuje vzpomínky na začátky ROF... :-)
310_cibule napsal:
S jakým érem létáte ve FC nejraději? Poraďte mi nějaké triky (a nemyslím zrovna pravou zatáčku u dromedára ; )
To samé co v ROF, létat, létat, létat... je potřeba ta éra dostat do ruky... Jinak hadraplány ve FC Ti odpustí o něco víc, než hadraplány v ROF. Ve FC mohu dělat manévry s Dolphinem při takových géčkách, kdy mi v ROF už tleskala křídla o sebe. Nebo při převrácení Dolphina na záda při přistávání v ROF následovala v drtivé většině smrt (dalo se přežít při skrčení hlavy), ve FC nikdy. Zajímalo by mě, jestli to je špatně ve FC, nebo to bylo přehnaně přísné v ROF.
Každou sobotu se létá kampaň FIF, ale to by Ti dal bližší info nejspíš Baron, naše letka tam ještě reglá není...
Upravil/a LEON dne 01-03-2020 13:54
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 01-03-2020 13:50
|
Fusioner
|
: ) Jdu létat.
|
|
|
|
LEON |
Přidané 01-03-2020 13:59
|
Diskutující
Příspěvek: 2076
Založený: 28.10.10
|
Ajvn napsal:
Jo Cibule to mě taky napadlo. Ještě jsem nevyzkoušel.
Jo a ještě jsem zapoměl, že se ty letadla chovají hodně stabilně. V ROF trdlovaly jak kozy. Musel jsem je v nastavení křivek fest štelovat. Tady jsem nedělal nic a pohoda. (Až na na to vyvážení...)
A vůbec se mi zdá, že se všechny letadla v BoX chovají již delší dobu hodně stabilně. Po delší době jsem skusil letadla ve WT . Poáč tam dali můj oblíbený:
Curtiss-Wright CW-21 Denon Interceptor. Co já jsem si s ním ve šturmu užil zábavy...)
Divil jsem se i ušima. Situace se převrátila. Prostě souhrnem uhrnem lítá to tam ouplně na PRD. S BoX nesrovnatelně hůř.
Ono ve FC s těma křivkama nic moc neuděláš, ani kdybys chtěl. O takovém detailním asymetrickém nastavení průběhu křivky, jaké se dalo udělat v ROF, si ve FC můžeme nechat zdát. Když si vezmu, že jsme kdysi v AB1 dělali i speciální křivky na křidélka Nieuportů, které se snažily kompenzovat i klopivý moment rotačního motoru... Na druhou stranu jak píšeš tady jsou ta letadla krapet hodnější, tak to zase tolik nevadí...
|
|
|
|
Ajvn |
Přidané 01-03-2020 14:06
|
Diskutující
|
Jo Leone a ještě se mi zdá DM méně vymakaný než v ROF.
Průstřely v křídlech jsou jen takové nějaké malé dírky. Šprušle jsou asi z betonu... Nevím , ale fakt se mi zdá , že v ROF byl DM propracovanější.
Prozatím jsem omezený pouze na 2 letatdla. Takové které tak moc nervou nahoru. Bez "vyvážení na střed" mi to protě naplno nikdy nepujde.
No nic jdu ty osy skusit nějak pokroutit. |
|
|
|
Timofejic |
Přidané 01-03-2020 14:21
|
Uživatel
Příspěvek: 1002
Založený: 21.05.16
|
LEON napsal:
Každou sobotu se létá kampaň FIF, ale to by Ti dal bližší info nejspíš Baron, naše letka tam ještě reglá není... FIF se ale létá v ROFku ne? Nebo už je to jinak a přešlo se na FC? |
|
|
|
petsild |
Přidané 01-03-2020 14:56
|
Diskutující
Příspěvek: 4103
Založený: 30.11.14
|
Je vidět že FC dostalo pouze minimální péči. Podle toho co Leone popisuješ, je ořezaná i nonverbální komunikace.
Přeci jen mělo své kouzlo, když tě pilot kamarád za letu vizuálně pozdravil zamáváním.
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 01-03-2020 15:06
|
Fusioner
|
No, též mi to přijde poněkud nedodělané (viz třeba ty kampaně).
BTW dá se nějak odblokovat zaseklý kulomet? Biggles do něj vždycky bušil a vetšinou to pomohlo ; ) Ale vážně, někde jsme četl, že si kvůli tomu někteří brali do letadla kladívko.
|
|
|
|
Timofejic |
Přidané 01-03-2020 15:11
|
Uživatel
|
310_cibule napsal:
BTW dá se nějak odblokovat zaseklý kulomet? Biggles do něj vždycky bušil a vetšinou to pomohlo ; ) Ale vážně, někde jsme četl, že si kvůli tomu někteří brali do letadla kladívko. Kladívko se skrývá pod "reload all guns."
Upravil/a Timofejic dne 01-03-2020 15:22
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 01-03-2020 15:12
|
Fusioner
|
Super!
|
|
|
|
Timofejic |
Přidané 01-03-2020 15:31
|
Uživatel
|
petsild napsal:
Je vidět že FC dostalo pouze :( minimální péči. Podle toho co Leone popisuješ, je ořezaná i nonverbální komunikace.
Přeci jen mělo své kouzlo, když tě pilot kamarád za letu vizuálně pozdravil zamáváním.
No jo, vypadá to tak, ale třebas se to časem zlepší, že jo, co Barone?
A vůbec, pojďte krafat sem, ať tu neděláme druhoválečníkům čurbes:
https://vwings.ne...owstart=40 |
|
|
|
Baron |
Přidané 01-03-2020 18:12
|
Diskutující
Příspěvek: 4840
Založený: 18.02.10
|
Timofejic napsal:
LEON napsal:
Každou sobotu se létá kampaň FIF, ale to by Ti dal bližší info nejspíš Baron, naše letka tam ještě reglá není... FIF se ale létá v ROFku ne? Nebo už je to jinak a přešlo se na FC?
FIF sa už v ROF nelieta. Definitívne sa prešlo na FC.
Ohľadne nárekov na ovládanie - IMO je to lepšie ako v ROF, osobne nepociťujem žiadnu potrebu upraviť krivky. A to vrátane Dr. 1 (to co je v FC sa nedá porovnať s Dr. 1 v ROF, v podstate bez problémov vymanevrujes čokoľvek za predpokladu, že ho zvládneš. To v ROF nebolo celkom možné, proti Camelovi si bol spravidla mŕtvola. Tu je to skôr naopak). Mimochodom, piloti z WW1 často používali gumu na u viazanie knipla, aby ho nemuseli tlačiť od seba. Len pre zaujímavosť.
Sťažnosti k DM - celý DM je prerabaný (týka sa celej série IL2), momentálne je to v teste.
Čo sa týka animácie pilotovej hlavy - je tam, a pilot sa pozerá tam, hráč. Je ale menej výrazný pohyb hlavy. Tiež sú tam animácie pilota, ktoré v ROF neboli.
Nakoniec - FC venujú hodne pozornosti, aj keď to tak nemusí vyzerať. Viac zverejniť nemôžem.
Hals - und Beinbruch!
|
|
|