November 24 2024 23:31:06
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 2

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS SW help me
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna (řešení problémů)
ukulele
Pro BOX FHD 60 FPS je GTX 1080Ti naprosto vyhozená investice. Já teda kdybych koupil kartu za 20000 na hraní na PC, tak bych litoval každé koruny, kterou jsem za ni vyhodil. ...........Pokud by mě stářím nebo nějakou nehodou limitovalo moje tělo a PC lítání by bylo 90% mojí životní radosti, tak dobře. ... Jinak ovšem bych si musel tisíckrát naliskat

1stCL_Jiricek
Baron napsal:
Ako som už písal, 1080Ti môžem iba odporúčať. Skvelá karta so skvelým výkonom a ak to kleslo na 18000 Kč, tak aj za výbornú cenu.

Já si původně myslel, že si děláte srandu Zamračený
Dát do svého počítače kartu za 18.000, ztrojnásobil bych jeho cenu :/ Tudy pro mě bohužel cesta nevede.

Aces_Wild napsal:Pamatuju-li se správně tak řadu 7xx trápí chyba v návrhu napájení při max zátěži, to ovladače moc nevylepší. Někdo to řešil snížením napětí, někdo koupí nové GPU.

Snížit napětí na grafice? Při ponechání frekvence nebo taky snížit?

Aces_Wild napsal:
Tebou popisované problémy se vyskytují pouze v online/offline nebo všude?

Před patchem karta nestíhala hlavně náročný off-line. Při husté frontě dilatace času od stisknutí startu. Nad cílema i 8x zpomalené.

Na on-line to bývalo celkově slabší - řekl bych odpovídajícně GPU - ale vesměs to běhalo. FPS 80+, cukání stejné jako ostatní. Akorát když došlo na "Server overloaded - erratic behaviour may occur..." tak jsem byl mezi prvními, které postihla "dilatace".

No a po patchi mám FPS obecně nižší (50+), záškuby vyšší (to má ale po patchi 1/2 lidí) a zejména když v malé výšce zoomnu na les, tak se hra defacto zastaví. Počet letadel v okolí na to překvapivě nemá zásadní vliv. Vliv naopak má, jesti mi oproti těm zoomnotým stromům proletí blízké letadlo.

Stranou nechávám to, že po patchi citelně vybledly barvy. To beru, že je prostě nešťastnou kombinací GPU a enginu. Ale mrzí to neméně, letadla nejdou moc vidět.

Můžeš zkusit MSI Afterburner, ten ti mj. ukáže jak skáčou frekvence, napětí, FPS, apod.

Nějaké tohle sledovátko jsem měl. Neshledal jsem signifikantní hodnoty. Frekvence se drží, volty kopírovaly bez nějakých nevysvětlitelných excesů.
Upravil/a 1stCL_Jiricek dne 08-02-2019 17:26

Ajvn
Jiricku, ja mám ouplně jinou kartu a hlásím, že skutečně: Barvy vybledly. Navíc přibyl takový nějaký opar, kouřmo, nějaké takové lehké mlžno. Již tak mizerná detekce "dotů" šla tím pádem srat. Že by si vzali "příklad" z WT a SC a dodali mlžné sračky? Jeto fuk. Totálně nudný a nezáživný online stejně téměř vůbec nelítám.
A v online mi to je celkem šumák.

ukulele
Saburo napsal:

Zifi napsal:

Pro BOX FHD 60 FPS je GTX 1080Ti naprosto vyhozená investice. Já teda kdybych koupil kartu za 20000 na hraní na PC, tak bych litoval každé koruny, kterou jsem za ni vyhodil. ...........Pokud by mě stářím nebo nějakou nehodou limitovalo moje tělo a PC lítání by bylo 90% mojí životní radosti, tak dobře. ... Jinak ovšem bych si musel tisíckrát naliskat

Odsuzovat druhé za to že něco mají, je bohužel téměř vždy vlastností těch ubohých co by to také chtěli ale nemají...

Já jsem nikoho neodsoudil. Navíc tohle vůbec nepovažuju, za to že někdo něco má(spíše naopak). A nikomu to nezávidím. Kdybych to někomu záviděl, tak si to koupím taky. Mám jiné priority. Do PC na hraní nejsem ochotný dát ani korunu. To bych ty peníze raději dal do kvalitnějšího jídla nebo kvalitnějšího trenéra MMA. Nebo se prostě díky těm penězům nějak jinak vyleveloval. A ani tyhle povrchnosti bych si neodpustil. Dokážu si představit asi 10 000 lepších variant, jak ty peníze utratit a obohatit tím svůj život nebo život lidí kolem mě. Nepsal jsem to proto, že bych záviděl!!! Jen z podstaty svoji nechápu, jak někdo může napsat, že je šťastný za každou korunu, kterou utratil za GTX 1080Ti, když je to jen naprosto předražený krám. A ten člověk se jako ovce nechá přesvědčit, že tím opravdu získal nějakou kvalitu. Ten člověk pouze nakrmil nějakou korporaci a sám za to dostal něco co ztrácí cenu rychleji než dva dny starý rohlík. Navíc je ten člověk ještě zabaven a oslepen, nakrmen tou hračkou ...... skrátka Haxleyho Překrásný nový svět.

Rumcajs
A chceš ty nakrmené zaslepence zachránit, nebo zatratit? Ale ono to nakonec bude fuk, obojí začíná na z.

1stCL_Werner
Nevim, co je tak těžkýho na tom pochopit, že má někdo jiné priority ? Z mýho pohledu bych si nikdy nezaplatil nikoho, kdo by mě učil se s někym buzerantsky válet v kleci, ale dokážu pochopit, že to tak někdo má.
1st Czech Lions - Resistance is futile...

ukulele
Nečekal jsem, že tady mě někdo pochopí. To je naprosto v pořádku Úsměv. ............... Rume ty jsi to vystihl. To mi nedošlo, ale asi je to ještě horší než ta závist. Co už
Upravil/a ukulele dne 08-02-2019 21:06

Baron
Ty Zifi, dakujem ti. Uz davno, ale vazne davno som sa tak schuti nezachechtal. Šklebící se

No, a idem si zabaveny a oslepeny, nakrmeny tou hrackou, uzivat ILa, na ktoreho ma presvedcila jedna zla, skareda a ziskuchtiva korporacia. Na GK, na ktoru ma presvedcila ina, ale rovnako skareda a ziskuchtiva korporacia.

Prajem pekny vecer. Úsměv

P.S. Ohladne obohacovania odporucam pisnut na nejake nemecke forum, tam su za obohacovanim svojho zivota alebo zivota inych ludi celi zeravi. No ved su aj obohacovani kazdy den maximalnou mierou. Herzlich willkommen Mrknutí
Hals - und Beinbruch!

1stCL_pbarry
1stCL_Werner napsal:

Nevim, co je tak těžkýho na tom pochopit, že má někdo jiné priority ? Z mýho pohledu bych si nikdy nezaplatil nikoho, kdo by mě učil se s někym buzerantsky válet v kleci, ale dokážu pochopit, že to tak někdo má.

Šklebící se
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já!

barryk.webz.cz
Richi
MMA bych "buzerantským válením v kleci" tedy nenazval, ale každý má svůj názor.
Je radost si to číst a říkat si, kolik lidí žije šťastně, když jediné co je trápí je fakt, že neví za co utratit 20k kč. Jsou lidé, kterým umírá dítě, protože nemají pár dolarů na antibiotika.
Jinak v našem tématu je ten fór v tom, že ty prachy dá stejně každý. Na začátku za to, o čem si myslí, že je dobrý - kvalitní - velký - zdravý a já nevím co ještě.
Konec je pro všechny opět stejný.
V pondělí ráno stojíš zase na značkách v továrně a šroubuješ. Úsměv

pSipi
Zifi mam dojem ze si na blbom fore. Mrknutí
Tu si na fore virtualneho lietanie nie na fore MMA fanusikov.
Kazdemu co mu hrdlo raci. Nam tie GF 1080 a tebe toho MMA trenera po ktorom ti srdce pisti.
Ten MMA trener nepracuje pre ziadnu nenasytnu korporaciu?

LEON
Já tu v ničem rozpor nevidím, Zifi připlatí lepšímu trenérovi MMA a trenér si pak koupí 2x 1080Ti do SLI Šklebící se

https://www.rcfree.eu
Rapier
Jiricek:
"Já taky i5 2500K (jedu na základní frekvecni, měl jsem nataktováno víc, ale nepřineslo to rozdíl)
GeForce 770
P8Z68-V LE
8 GB (měl jsem tam víc, ale nepřineslo to rozdíl)"

Procesor jsi přetaktoval ale rozdíl nepoznal, protože máš starou a na dnešní poměry extrémně slabou GPU s pouhými 2GB VRAM, což na dnešní hry (a troufám si říci, že i na moderní Il-2 Sturmovik BoX) prostě nestačí (textury jsou čím dál detailnější a větší).

Levný tip: procesor přetaktuj (káčko bys měl dostat někde na 4,5 Ghz stabilně úplně v pohodě), vyšší frekvenci CPU budeš totiž potřebovat pro výkonnější GPU. V bazaru si kup GTX 1060 6GB (prodává se za cca 3,5-4 tis.) nebo tu co tady někdo nabízí za 5k.
A věř, že budeš mít min. v FHD po všech problémech. Pokud bys chtěl moc ušetřit v bazaru se dá koupit i GTX 1050 Ti 4GB (ale pod 4GB VRAM už vážně nejdi, tzn. zapomeň na GTX 1050 s 2GB VRAM) za 3 tis.

Pozn. pokud bys trval na nové GPU se zárukou, vyhni se koupi GTX 1050Ti 4GB nebo GTX 1060 3GB (na tu úplně zapomeň pro malou VRAM, bude Tě dřív nebo později limitovat - ber jedině z bazaru za max. 3 tis), protože jsou předražené.
ADM RX 570 8GB odvede za cenu nižší než Nvidia GTX 1050Ti 4GB lepší práci v FHD i QHD (výrazně vyšší výkon).
U nové GTX 1060 6GB vs AMD RX 580 8GB je to výkonem +/- stejné ale Nvidia bohužel opět dražší.

PS: mám obdobnou sestavu jako Ty, tzn. přetaktovaný Intel Core i5-2400, 12GB RAM (měl jsem tam i 16GB ale jak píšeš nemělo to vliv na nic a to ani v DCS World 2.5), GTX 1060 6GB a zatím mě to stačí na DCS World 2.5, IL-2 BoX a Falcon 4.0 BMS 4.33.

PPS: létat letecké simulátory bylo vždy nákladné. Tak to bylo, je a bude. Prostě když chceš mít krásnou grafiku, fyziku a plynulý pohyb musíš do PC něco vrazit. V opačném případě Ti nic nebrání létat původního Il-2 Sturmovik 1946 nebo být naštvaný že máš pod 20 fps v komplexních scénách a sžít se s cukatůrou. Já tak také kdysi dávno létal a tiše záviděl těm co měli (a byli ochotni) do HW vrazit peníze o jakých se mi tehdy ani nesnilo.

magot
LEON napsal:

Já tu v ničem rozpor nevidím, Zifi připlatí lepšímu trenérovi MMA a trenér si pak koupí 2x 1080Ti do SLI Šklebící se

no jistě, páč trenér musí trénovat na EA sports MMA, kdy by se to jinde naučil, že jo Šklebící se

1stCL_Jiricek
Rapier napsal:
n 4.0 BM
PPS: létat letecké simulátory bylo vždy nákladné. Tak to bylo, je a bude. Prostě když chceš mít krásnou grafiku, fyziku a plynulý pohyb musíš do PC něco vrazit. V opačném případě Ti nic nebrání létat původního Il-2 Sturmovik 1946 nebo být naštvaný že máš pod 20 fps v komplexních scénách a sžít se s cukatůrou. Já tak také kdysi dávno létal a tiše záviděl těm co měli (a byli ochotni) do HW vrazit peníze o jakých se mi tehdy ani nesnilo.

Dyť jo. Já nebebrečím, že mi to na mém obstarožním HW neběží skvostně. Já brečím, že mi to běží každý patch jinak, většinou hůře, a že tvůrci zhusta tvrdí, že vůbec nic neměnili.

Nicméně ten rozbor GPU, co jsi popsal, je velice konstruktivní. Díky moc za něj, poznemenávám si to. A jestli v neděli vyjde sportka, valím pro nějakou pěknou bazarovku Šklebící se

1stCL_Jiricek
A máme tady, přátelé, NOVÝ PATCH! Považte - třetí ani ne za týden.

Tak všechno vylít a znovu Šklebící se

EDIT: Vypadá to, že jen zvětšili ikony v mapě, aby šly přečíst.
Upravil/a 1stCL_Jiricek dne 09-02-2019 12:42

AJaromir
No, kdyby mi včera fix neporadil, tak ještě týden stahuji ten první patch.

Hans-Assi
Baron napsal:

zle stiahnutý patch a teda staré knižnice pracujú s novými, resp bijú sa. Môžeš skúsiť vymazať všetky súbory v adresári update a znovu stiahnuť patch.

Kde, prosím, najdu adresář update?

AJaromir
Hans-Assi napsal:

Baron napsal:

zle stiahnutý patch a teda staré knižnice pracujú s novými, resp bijú sa. Môžeš skúsiť vymazať všetky súbory v adresári update a znovu stiahnuť patch.

Ve složce instalace hry. U mě je to např. D:\hry\IL2BoX\

Baron
Hans-Assi napsal:

Baron napsal:

Odpovedal za mňa Jaromír, ak máš Ila cez Steam potom chod do applications, common files, IL2, a v hlavnom adresári je folder updates. Zmaž obsah tohoto adresára a znovu updatuj hru. Predtým si ale zálohu nastavenie a ovládanie. Píšem z mobilu, nie som pri kompe ale tak nejak sa to vola.
Hals - und Beinbruch!

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,037,959 návštěv