Já jsem zase nikdy nepochopil k čemu ty achievementy vlastně jsou (ani jsem se o to nepokoušel), tak to úspěšně ignoruju celá léta.
Další nadbytečný systém generování čehosi jsou jakési perky .. taktéž jsem od-ignoroval ..
Co je podle mě to nejzbytečnější, co tam je, jsou sběratelské karty. Některé trofeje jsou celkem dobré. Některé jsou úplně k hovnu. Třeba taková trofej za to, že jsi prakticky jen zapnul hru. Ale třeba ve Factoriu získat trofel "líný parchant" je opravdu už dost zasloužená. Už jen proto, že podle statistik na ni dosáhlo jen 2,7% hráčů a je to 4. nejobtížněji získatelná trofej. Z toho třeba jen 16,8% dokončilo hru. A jinak to se bavíme o hodně vysokých procentech, protože podle Paretova principu (80/20) by mělo pouze 20% hráčů dokončit hru na 80%.
Upravil/a AJaromir dne 23-12-2020 11:18
Já jsem zase nikdy nepochopil k čemu ty achievementy vlastně jsou
No, jednak slouží fanoušům co se za nimi honí a jednak taky jsou cenným zdrojem informací pro vývojáře - kolik lidí došlo k jakému stupni hry (např. kolik jich vůbec hru dokončilo ), kolik baví sbírat nějakou kokotinu, kolik baví číhat na konkrétní NPC a lovit je na počty... a tak dále
Podle toho pak dělají další hry. Takže časem budou hry udělané právě tak, aby vyhovovaly tydýtům co se honí za "accoládami"
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
Tak jsem nakonec úspěšně migrován ze Steamu na Ubisoft platformu, ale dalo to práce a nervů...
Steam podpora se se mnou naprosto odmítala o převodu herního účtu bavit, pouze opakovala (přestože na tohle jsem se neptal), že peníze utracené za mikrotransakce ve hře přes Steam nebude v žádném případě hráči vracet.
Tak jsem přes formulář na webu hry kontaktoval přímo UbiSoft support, ti odpověděli ihned, byť anglicky, že aby identifikovali můj herní účet založený přes Steam, potřebují spoustu přesných údajů, jako jaké mám epické budovy a kolik, jaké mám průzkumníky, geology a kolik, jaké mám hrdiny a generály a kolik, kolik mám přesně herní měny, kolik a jakých mikrotransakcí a kdy jsem ve hře provedl a spoustu podobných informací, které si prostě nepamatujete a bez přihlášení do hry je nemáte šanci zjistit. Po týdnu dopisování mě poslali na českou podporu hry, že to se mnou vyřídí oni. Z české podpory mi odepsal pouze automat, že jestli mám problémy s hrou, ať ji přeinstaluji a pak už se 14 dní nikdo neozval (Vánoční event na který se člověk těší celý rok byl v pr... )
Po Novém roce se konečně ozval týpek z české podpory a kolotoč identifikace herní postavy začal nanovo. Nakonec mi oznámili, že se proces identifikace herního účtu úspěšně zdařil, ale že můj účet bohužel nepatří mě, nýbrž nějaké paní, jejíž email mě poslali, a že litují. To už bylo na mě moc, tak jsem posháněl kontakty na pár lidí v našem herním klanu a poprosil je, ať spamují českou podporu a dožadují se mého návratu. To nakonec zabralo, několik dlouholetých hráčů z našeho klanu se za mě u podpory zaručilo, že já jsem opravdu já a herní účet ze Steamu mi byl za několik dalších dní převeden do UbiSoftu. Normálně bych se na to radši vykašlal, ale když v té hře má člověk odehráno přes 5600 hodin.... Jak jsem pak koukal do general chatu, nebyl jsem zdaleka jediný, kdo měl s převodem herního účtu problémy a počet hráčů ve hře prý těsně po odstřhnutí Steamu docela prořídl...
To je online budovatelská strategie, to není Counter Strike kde odehraješ pár kol a odcházíš Vybudovat město, ekonomiku a efektivní průmysl docela trvá, to je práce na několik let...
[img]https://www.imgup.cz/images/2021/01/28/Odehrany_cas.png[/img] is not a valid Image.
Edit: Ale já ZDALEKA nejsem NoLifer, v porovnání s ostatními hráči v našem klanu, v podstatě jsem proti nim causual player, máme tu lidi, co se od toho fakt nehnou a paří doma i v práci nonstop spoustu let...
233 dní v kuse . To by ti v té hře měli vytvořit virtuální pomník s tvým jménem
To nebude tak strašné. Neznáš Leona. On hraje tu hru s týmem, kde každého dalšího ovládá on sám. Takže za odpolední šichtu, řekněme 10 hodin, má odehráno 100 hodin herního času, bo se mu to sčítá. Vlastně to celé odehrál za necelý měsíc a když započteš i noční, tak do dvou týdnů to měl doma.
Však si to každý může zdarma vyzkoušet
Registrace a stažení klienta: https://www.these...r%C3%A1nka
Náš klan: Senior Club 40+ (prefix 8-bit). Nováčkům rádi pomůžeme a zaškolíme.
Tento MMO klon singlepayerových Settlers je stylizovaný do grafiky původní série, takže lahodí staromilskému oku, kdy se na svět ještě koukalo pouze z pevného izometrického pohledu, i s původními zvuky. Oproti singleplayerovému provedení jsou zde hráčské klany (zde nazývané cechy), funguje zde čilý obchod a jakési pseudo PvP. Kdo ale chce jen mírumilovně budovat svoji říši, bojovat ho nic nenutí, na hlavní ostrov hráče se útočit nedá, na rozdíl třeba od velice podobné MMO strategie Stronghold Kingdoms online.
Díky ukončení Javy bude Settlers online brzo převeden na novou pružnější Unity platformu, ale neočekává se žádný wipe, takže se nikdo nemusí bát rozjet account ještě v této verzi hry. Po ukončení ANNO online stejně už moc jiných seriózních budovatelských MMO strategií není, nepočítám primitivní Facebookovské kratochvíle jako Travian, Divoké kmeny atd...
Je Leone reálné zahrát si Settlers při třech a více zaměstnání?
[img]https://img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpg[/img] is not a valid Image.[img]https://img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpg[/img] is not a valid Image.
Já singleplayer nehraju, s AIčkem si člověk moc nepokecá a ani porážka AIčka neuspokojí tolik, jako poražení lidského soupeře. To konec konců platí i v simulátorech A u Settlerů (a ostatních MMO her) jsem tak dlouho vydržel především kvůli naší báječné komunitě, singleplayer by člověka tak dlouho neudržel.
Je Leone reálné zahrát si Settlers při třech a více zaměstnání?
The Settlers online chleba nežere, můžeš si ho pustit třeba jen jednou týdně, když ukradneš chvilku, jen pak samozřejmě budeš město budovat nesrovnatelně pomaleji. Ale není to závod, budeš prostě hrát tak jak Ti to vyhovuje. Jen si pak musíš vybírat mezi klany takový, který nevyžaduje častější aktivitu hraní u svých hráčů, hlavně kvůli plnění společných klanových úkolů. Takové hráče v našem důchodcovském Senior Clubu také máme, co se přihlásí třeba jen jednou za měsíc.
Další možnost je vybrat si hru, která se dá hrát na mobilu a pak pařit o volných chvílích v práci Jednu takovou hru jsem také začal hrát, Jurasic World: Alliance. Je to MMO geolokační hra, kde pomocí GPS v reálném světě vyhledáváš venku pravěká zvířata, odebíráš jim DNA a pak si v laboratořích klonuješ a mutuješ různé pravěké zmutované ještěry. Se svým týmem ještěrů pak zápasíš proti týmům jiných hráčů, graficky to vypadá pěkně a je to docela chytlavé. Vytvořil jsem tam klan ČeskoSlovenská Aliance, chodíme na Raid Bossy, soutěžíme na aliančních turnajích apod. Když nic jiného, dá se to pařit i na záchodě
Upravil/a LEON dne 29-01-2021 18:06
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.