October 21 2025 17:58:15
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 2

· Piloti on-line: 2
Paulus, Zifi

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Valherovo poslední přistání...
Permon
R.I.P.
Jsem starý,blbý ale snaživý.

Farky
R.I.P. Smutný

310_cibule
Letěli jsme nějakou speciálku či co. Ve vzduchu bylo spoustu lionů a mezi nimi i Valhera. Najednou ve sluchátkách zazněl jeho hlas nesoucí stopy paniky. "Sakra, hořím.".

Valhera to koupil, říkali jsme si.

Ve sluchátkách se ozývaly tlumené rány a klení. Jen pár lionů tehdy vědělo, že Valhera létá za svitu svíčky. Při nějakém manévru se mu jí podařilo srazit do hromady papírů. Myslím, že byl jediný z nás, kdo na vlastní kůži zažil, jaké to je, když pilotovi olizují kokpit plameny.

Když byl Fuči před mnoha lety v předpůlnočním živém vysílání Českého rozhlasu a Pavlína Wolfová se ho vyptávala na šílence, kteří sedí doma u počítače a myslí si, že bombardují Londýn, sešli jsme se ve wingsu, abychom si to užili společně. Obsadili jsme ho prakticky celý.

Když to začalo, Valhera si stoupnul doprostřed, komentoval a dirigoval. Kdy máme přestat řvát smíchy, abychom slyšeli další povídání a tak. Byl úžasný, po Fučidovi druhá hlavní postava večera...

Takhle si Tě budu, Valhero, už pořád pamatovat. Salut!

P.S. Teď teprve jsem si všiml toho, co tady postnul magot. Předpokládám, že Valhera líčí ze svého pohledu zážitek, o kterém jsem psal výše (i když jist si nejsem, nemám tady v práci sluchátka a reproduktor v PC je nějakej křáplej). Tak si to nenechte ujít.
Upravil/a 310_cibule dne 24-01-2016 13:17
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

falkon
:'(

lochness
...Smutný
kogm.bluefile.cz/banner/ban_loch.jpg

alfik
Smutný
Drž nám místa ve Valhalle...
"Ivane, Ivane. Ty palice medvědí. Nic jsi nepochopil!" Dědeček Hříbeček

606_Temp
Upřímnou soustrast hlavně rodině a jeho nejbližším kamarádům a spoluletcům. Smutný

http://no606.ic.cz/
1stCLKowalsky
Je to smutné a nesravedlivé,je tu tolik jiných.Proč právě tenhle člověk!

TozziFan
R.I.P

Letecz
Neznal jsem jej, ale soucítím. R.I.P.!
[img]http://forum.virtualfighters.cz/images/smilies/icon_salutesad.gif[/img] is not a valid Image.

http://www.onlinesimulatory.cz
Valec
R.I.P

HP_Bobr
Jiříku budeš mi chybět. R.I.P. Smutný

www.hanackaperot.com
313_Paegas
R.I.P. kamaráde Smutný

310_Podrs
Upřímnou soustrast rodině, odešel fajn chlap.
Měj se tam nahoře!

http://www.310raf.com
Hoper
Fajn lidi by neměli odcházet tak brzy ;(

Odpočívej v pokoji...
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

losik
Jsem hrdý a rád, že jsem Tě mohl poznat. Horrido

Merten
Bylo mi ctí ho poznat Smutný nezapomenu

AH_Ronsoc
Je to smutna sprava Smutný R.I.P

autodeath
Skoda mladeho aktivniho zivota, R.I.P

1stCL_Fucida
Mých vzpomínek je samozřejmě obrovské množství a vlastně všechny strašně moc veselé Úsměv.

Seznámili jsme se myslím v roce 2005 prostřednictvím (v tu dobu velmi populárního) ICQ. 1stCL již byly poměrně zavedenou letkou, Šturmovik v plné síle, nováčci proudili dovnitř (i ven) a v tom se objevil jeden, který z počátku ničím nevybočoval. Tedy snad jen tím, jak dokonalou přípravu si před svými námluvami s letkou udělal. On snad ani nevěděl, že létáme za Luftwaffe Úsměv. Se všemi nováčky jsem vždy probíral, jaká letadla mají rádi, jaké piloty obdivují...atd. No a Valhera si stál za tím, že nejlepší byl P38. Jeho původní fascinaci (a následné vystřízlivění) tímhle krámem jsem mu předhazoval vlastně až úplně do konce.

V létě 2011 jsem si takhle seděl v práci a Valhera se v té své zjevně nudil.
V: "Fuči, už dlouho nebyla žádná speciálka..."
F: "Jop."
V: "A co s tím jako hodláš udělat?"
F.: "Nevím, nemám na to čas."
V: "Ale já bych ti pomohl, můžu dělat cokoliv. Ty MÁŠ povinnost dělat takovéhle akce! Úsměv"
F.: "Hmm? Úsměv Tak já to promyslím..."

Pravda je, že jsem to promyslel a druhý den jsem Valherovi řekl, jestli to s tím svým návrhem na maximální možnou pomoc myslí vážně. V hlavě jsem měl základní koncept a já mu jen vysvětlil, že to může znamenat ne desítky, ale stovky hodin práce pro každého z nás. A on samozřejmě že žádnej problém a co by to jako bylo Úsměv. No a přesně takhle začala vznikat Invaze. Právě Valhera byl tím iniciátorem největší letecké virtuální akce, která se kdy kde konala.

Zajímavé je, že ne vždy měli Lioni svoji nováčkovskou letku - "elévy", "éčka", "erprobungs"...prostě (E)CL. Ta vznikla právě po té, co jsme analyzovali Valherovy schopnosti a kdy to SaBot komentoval slovy: "Hele, Fučoune, kdo je to ten Valhera? Tohle fakt nejde!" Úsměv. Tak jsme doslova přes noc oprášili původní koncept a vytvořili letku v letce, z počátku pro Valheru, později pro desítky dalších pilotů. Nicméně musím zmínit, že přestože Valherovi byly neustále předhazována jeho spektakulárně explozivní přistání, stal se z něj vlastně spolehlivý pilot. To, čím se ale stávat nemusel, to čím prostě tak nějak byl, to byl ten chlap a kamarád v něm. Morálně nesmírně pevný, čestný, emptaický a nesmírně vstřícný a nesobecký.

Když jsme před rokem a půl vyrazili s pbarrym a Cassiem na kolech na Říp, tak jsme samozřejmě říkali i Valherovi - pro něj se mimochodem vžily i další přezdívky, jako "Puchejř", nebo "ďieťa plamenov" dle historky, kdy si v podrouženém stavu ustlal vedle ohniště a jeho věrný souputník Jamamoto - snad aby jeho veliteli nebyla zima - pořádně přitopil. No a spícímu Valherovi se do rána udělal na prdeli takovej puchejř...že prostě Puchejř Úsměv. No a zpátky ke kolům. Valhera s poděkováním odmítnul a že nám v případě potřeby poskytne pohotovostní servisní vůz, ale že se nikam trmácet nebude. No a když mi Cassius o pár hodin později demonstroval, jak "umí" jezdit bez držení se řídítek, tak se nám Valherova pomoc moc hodila. Směšně pomláceného Cassia s rovněš se směšně pomláceným kolem vozil po všech čertech (pražských pohotovostech). Ale nakonec Cassia přijali, hnátu mu zdrátovali a my byli moc rádi, že nás z toho Valhera vysekal. To bylO vlastně jedno z posledních setkání se zdravým Valherou. V létě 2015 jsme ještě běhali kolem Jamamota, kterému jsme se snažili dát dohromady počítač pro plánovaný velkolepý multiplayer v Hearts of Iron, kde Valhera s Jamim měli velet Itálii. Pak už přišly Valherovy bolesti břicha, ale kampaň se rozjela a statečný "italský generál" pracoval se svými jednotkami. Jenže brzy bylo hůř, operace, otrava krve, další operace, chemoterapie, transplantace, návrat do běžného života, jenže pak další chemoterapie, slábnutí a sobota, 23.1.2016.
Upravil/a 1stCL_Fucida dne 25-01-2016 07:48
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,325,937 návštěv