January 21 2026 23:40:54
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,759
· Nejnovější pilot: Kubas
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Implementace pozemních jednotek (experimentální)
magot
Baron napsal:
- will possible made own camouflage for tanks?

A dopadne to jak s letadlama, každej tam uvidí něco jinýho .. at to radši ani nedělaj

CSW_Cassius Chaerea
Každej tam uvidí to co bude mít....takže rozhodně ano.

clone9cz
A jseš si jistej, že nikdo nebude moct podvrhnout červeně skinovaný tanky a letadla jako nepřátelský ?
Já bych si to dvakrát rozmyslel, kolik bych vyhodil MD na implementaci něčeho jen zdánlivě nekomplikovaného.

http://www.wwii-illusion.net
Baron
Clone ale takto to v BoS nefunguje. Keby si chcel aby sa ti nepriatelske tanky/letadla objavovali povedzme vo svietivo cervenej, museli by si ich dat na svoje stroje hraci z druhej strany. Pokial nemaju skin v tejto farbe, tak ich uvidis iba v defaulte. Takze to, coho sa obavas, nie je v BoS mozne.
Hals - und Beinbruch!

autodeath
Tu nemoznost bych Barone zamenil nizkou pravdepodobnosti ...

1. custom skiny jsou jsou soubory kontrolovane jedinym kriteriem - validita formatu. Snad by se dal vymyslet nejaky mechanismus, kterym by BOS skin v ramci accountu vlastnika nastavil dejme tomu checksum daneho souboru, ten kontroloval a zobrazoval defaultni skin v nevyhovujicim pripadu.
2. data v PC pripojenem na internet nejsou strikne vzato soukroma.
3. data podlehajici metodam socialniho inzenyrstvi nejsou strikne vzato soukroma.

Je mozne, ze jsem spatne pochopil, jak BOS s uzivatelskymi skiny pracuje, pak se omlouvam.
Upravil/a autodeath dne 04-01-2016 12:26

Baron
Chapem Smrtaku, to su vcelku logicke argumenty. Po skusenostiach, ktore mam so skinmi v BoS (a tiez v RoF), si dovolim opakovane tvrdit, ze v sucasnej dobe je v BoS nemozne dosiahnut to, aby som videl skiny na lietadlach protihracov bez toho, aby o tom oni vedeli (plati to aj pre RoF). Predpokladam, ze toto mal na mysli Clone.
Hals - und Beinbruch!

Safrik
Já vím stará známá písnička, ale proč tam němci nemají něco co má šanci prostřelit T-34? Teď jsem někde četl další plánované tanky a rusové dostanou KV-čko a němci Pz IV s krátkou 75? Co to sakra zase je? Jestli něco testují, tak tímto způsobem to asi moc neotestují? 15x umřít v Pz. III na jednu zničenou T-34 to mě tak úplně nebaví, ani ty pásy mě tolik neštvou, jako ruská férovka. : ( : ) Cožpak v té době nebyly Pz IV s dlouhou 75, a nebo Tigr? Šklebící se A vůbec já chci flaky!

Baron
Safriku, Pz.IVF2 (G) boli v tomto obdobi relatívne vzácne, sami Nemci ich označovali ako "Special". Ak sa dá hovoriť a masovom rozšírení, tak to bolo vlastne až pri bojoch o Charkov v rámci tankového zboru SS a samozrejme Kursk (tam už išlo hlavne o verzie G a nové H). Základným tankom Wehrmachtu na boj proti tankom v období Stalingradskej bitky bol Pz.III. Na škodu nemeckých tankistov zďaleka nemali všetky Pz.III dlhý 50 mm kanón, ale spravidla išlo o verzie J prvých sérií, tzn. s krátkou hlavňou (táto "krátka" verzia sa v BoS nevyskytuje) a ešte staršie verzie trojky. Tiger sa objavil na jeseň pri Leningrade (skončilo to fiaskom) a Panther sa zatiaľ nekonal. Faktom je, že Červená armáda mala v tankoch kvantitatívnu prevahu, a tam kde sa objavili T-34, KV-1 a KV-2 aj kvalitatívnu. Čo však pri Stalingrade bolo a čo v hre nemáme, sú Mardery. Tie boli cenené hlavne pre možnosť prestreliť čelne KV aj T-34. Jednak používali koristné ZISy a potom 75 mm PAK 40 (tie však do Stalingradu nedorazili, použité boli pri pokuse o prielom a potom v bitke o Charkov. Tam boli nesmierne užitočné).
Podľa hry by to vyzerá tak, že väčšina sovietskych tankov sú T-34 alebo KV. To je samozrejme nezmysel, Sovieti nemali týchto typov žiadne ohromujúce množstvá a prevažnú väčšinu tvorili ľahké T-70, BT-5, BT-7 a T-26. Na tieto tanky spravidla Pz.IIIJ a Pz.IV s krátkym 75 mm delom bohato stačili. Ovšem neviem si predstaviť, že by Sovietom dali v hre BT-7 alebo T26 namiesto T-34. To by boli jednoducho jatky, tak ako v reále. Tieto tanky totiž mali zúfalo slabý pancier (s výnimkou T-70) a sú zaznamenané prípady, keď napr. BT-5 bol prestrelený guľometom MG-34.
V konečnom dôsledku aspoň máme možnosť vyskúšať si pocit bezmocnosti, čo zažívali tankosti v Pz.III. Na rozdiel od nich sa však môžeme respawnovať podľa chuti. Oni túto výhodu nemali.
Upravil/a Baron dne 04-01-2016 15:18
Hals - und Beinbruch!

CSW_Cassius Chaerea
Barone o tom to přece není. Je to o tom že je to nehratelný, když tam nejsou jiné cíle pro Pz III. Dokud nepřijdou Pz IV F2, nebo efkové štugy, či aspoň ty Mardery tak je to dost nehratelný pakliže Sověti budou mít jen Téčka, a né i T-26, Bétéčka, T-60 a další malou verbež, se kterou může Pz III bojovat, aniž by potřebovala vystřílet 2/3 palebného průměru a to není ani podkaliberní munice.

A jestli je pravda, že v dalším patchy bude Kávéčko a Němci dostanou ještě starou houfnici na Pz IV, tak jsou to fakt volové.

Safrik
Děkuji Barone a souhlas z historického hlediska nevidím problém, ale Cass to vystihl dokonale. Šlo mi jen o to, že tohle asi nebudu úplně vypovídající test... : )

Baron
Cassi, Safriku, ale ja sa v vami suhlasim, zatial su modri v brutalnej nevyhode a cerveni sa vytesuju aki su kabrnaci Úsměv (bodaj by sa nevytesovali ked poslu Pz.III na jednu ranu do Walhaly ze). Stacilo by modrej strane dat na ovladanie 88 mm FLAK a bol by pokoj Vyděšený Pockajme si ako to nakoniec urobia, pretoze zatial to je iba experiment so vsetkym co k tomu patri, a musim povedat, ze zacali nie velmi stastne s vyberom tankov. Na druhu stranu atmosfera tych tankovych bojov je jednoducho excelentna, a ked spolupracuju tankisti s pilotmi, tak je to skutocne skvela zabava.

K tomu co maju dostat - no, ja viem tak, ze by sme mali dostat Pz.IVG, a v dalsom patchi StuG.

Zaujimalo by ma, ci budu pozemne jednotky aj v dalsich pokracovaniach tejto serie - ak spravia napr. Kursk, presnejsie Prochorovku, tam by to chcelo mapu aspon o 128 hracoch aby sa to aspon ciastocne priblizilo tejto bitke. Pripadne El Alamein, Normandia, Kasserinsky priesmyk a dalsie mapy kde sa bojovalo s tankami. No, to uz asi bude novy 64 bitovy engine a cas na upgrade PC....
Hals - und Beinbruch!

311_Vont
Safrik napsal:

Já vím stará známá písnička, ale proč tam němci nemají něco co má šanci prostřelit T-34? Teď jsem někde četl další plánované tanky a rusové dostanou KV-čko a němci Pz IV s krátkou 75? Co to sakra zase je? Jestli něco testují, tak tímto způsobem to asi moc neotestují? 15x umřít v Pz. III na jednu zničenou T-34 to mě tak úplně nebaví, ani ty pásy mě tolik neštvou, jako ruská férovka. : ( : ) Cožpak v té době nebyly Pz IV s dlouhou 75, a nebo Tigr? Šklebící se A vůbec já chci flaky!

To chce klid, BoS je především o lítání a platí pořád že sebelepší tank je horší než-li mnohem horší letadlo protivníka, pak-li že nese nějakou protitankovou výzbroj.
Ps: já bych ty T-34 zas tak neglorifikoval, nijak zvlášť jsem po tom nepátral, ale vypnula mě Pz III na 2 rány. Tak že bych ani Pz III nepodceňoval. Navíc asi pořád bude platit že -pokud to trochu zobecním- 76mm PT kanon, nadělá více škody než-li 50mm PT kanon.
https://www.youtu...C0Y5eumzUU

čas 25:00
Upravil/a 311_Vont dne 04-01-2016 18:43
www.311raf.com/images/signature/sig_Vont.jpg

Je vždy velmi užitečné stát proti nepříteli, který je připraven zemřít pro svou vlast. Znamená to totiž, že máte oba společný cíl. (Generál Tacticus)

http://www.311raf.com/viewpage.php?page_id=97
311_Vont
Původně jsem to chtěl dát bez toho dokumentu Šklebící se ale cas mě přesvědčil abych mu oživil paměť Vyděšený
www.311raf.com/images/signature/sig_Vont.jpg

Je vždy velmi užitečné stát proti nepříteli, který je připraven zemřít pro svou vlast. Znamená to totiž, že máte oba společný cíl. (Generál Tacticus)

http://www.311raf.com/viewpage.php?page_id=97
datelko
Pekne z boku nie je problém Mrknutí
Mrknutí

CSW_Cassius Chaerea
datelko napsal:

Pekne z boku nie je problém Mrknutí
Chápu že hráči WoT to vidí dost jednoduše. A nejlépe vyjet z poza kamene a ustřílet ho dříve než votočí vež....Mrknutí

BTW: To téčko má na boku i vzadu pancíř jen o pár milimetrů tenčí.

magot
Cassius Chaerea napsal:

Barone o tom to přece není. Je to o tom že je to nehratelný, když tam nejsou jiné cíle pro Pz III. Dokud nepřijdou Pz IV F2, nebo efkové štugy, či aspoň ty Mardery tak je to dost nehratelný pakliže Sověti budou mít jen Téčka, a né i T-26, Bétéčka, T-60 a další malou verbež, se kterou může Pz III bojovat, aniž by potřebovala vystřílet 2/3 palebného průměru a to není ani podkaliberní munice.

A jestli je pravda, že v dalším patchy bude Kávéčko a Němci dostanou ještě starou houfnici na Pz IV, tak jsou to fakt volové.

Mě to přijde nějaká záhadné, jednou pálím do Téčka do prdele z několika desítek metrů a nic a jindy na 600m dám KV-1 nebo téčko na dvě rány z boku z úhlu 30%.
Pak jsem měl situaci že jsem se spawnul 10x a pálil do jednoho a samého téčka a 10x mě zničil a já si ani neškrtnul. Jindy jsem vzal téčko a pálil do panzeru z relativně velké blízkosti, třeba deset projektilů z boku a nic ...

bych chtěl vidět ten script co generuje účinnost projektilu a pancíře ... tam bude nějaká srágora typu random

Al CZ
Huh, oni dělají z leteckého simulátoru tankovou hru ? :/
A jak se dají tanky spustit ? Musíte mít BoM ?

1stCL_Fucida
nn, stačí BoS.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-01-2026 15:22
touch & go jde i bez podvozku https://youtube.c.
..906nYc3PZR

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

16-12-2025 17:30
kdybyste nevěděli co k vánocům Úsměv https://youtu.be/.
..6x4ODnwcGu

14-12-2025 08:41
Pohodový vánoční čas všem přeju. Děkuju, že jsem vás mohl poznat ... najít svobodu a poznat něco víc.

11-12-2025 18:43
Vylez si tam sám, Tylere, mě bolej nohy Úsměv Žádné tři židovské knihy nebudou! Šklebící se

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

39,139,150 návštěv