Windows 10
|
Hoper |
Přidané 02-08-2015 13:00
|
Moderátor
Příspěvek: 12091
Založený: 29.09.05
|
DCS 2 / BoX jsou (budou) DX12 rdy ??
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.
[samurajský pohled na zajetí]
|
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 02-08-2015 13:24
|
Stařešina
Příspěvek: 6043
Založený: 12.05.12
|
petsild napsal:
Je možné instalaci hodit na dévko, jako iso soubor a instalovat je úplně načisto?
Jak je to s ovladačí pro microsoft force feedback 2?
Ano, existuje nástroj na vytvoření instalačního media či upgrade. Je ke stažení zde http://www.micros.../windows10. Asi nejsnazší je spustit ten nástroj normálně z Windows, který se mají upgradovat a zvolit upgrade s tím, že se zvolí čistá instalace. Má to tuším tři varianty.
- Se zachováním aplikací i souborů.
- Se zachováním souborů ale bez aplikací.
- Úplně nejvíc načisto, co to jde.
Nástroj lze spustit i kdykoli potom z Windows 10 z Start menu -> Nastavení -> Aktualizace a zabezpečení -> Obnovení. Jo Windows 10 si nechají instalační soubory a umí se kdykoli později reinstalovat. Navíc ten nástroj umí vyrobit ISO soubor pro vypálení nebo bootovací flash disk.
O podpoře FFB nevím nic. Sám FFB nemám, fakt nevím. Předpokládám, že to funguje.
Non est specifica
|
|
|
|
petsild |
Přidané 02-08-2015 17:47
|
Diskutující
Příspěvek: 4103
Založený: 30.11.14
|
Rumcajs napsal:
Ano, existuje nástroj na vytvoření instalačního media či upgrade. Je ke stažení zde http://www.micros.../windows10. Asi nejsnazší je spustit ten nástroj normálně z Windows, který se mají upgradovat a zvolit upgrade s tím, že se zvolí čistá instalace. Má to tuším tři varianty.
- Se zachováním aplikací i souborů.
- Se zachováním souborů ale bez aplikací.
- Úplně nejvíc načisto, co to jde.
Nástroj lze spustit i kdykoli potom z Windows 10 z Start menu -> Nastavení -> Aktualizace a zabezpečení -> Obnovení. Jo Windows 10 si nechají instalační soubory a umí se kdykoli později reinstalovat. Navíc ten nástroj umí vyrobit ISO soubor pro vypálení nebo bootovací flash disk.
Bezva ten odkaz se hodí, v budoucnu budu volit určitě čistou instalaci.
Dík za všechno info k desítkám hoj. Pet |
|
|
|
LEON |
Přidané 02-08-2015 20:04
|
Diskutující
Příspěvek: 2076
Založený: 28.10.10
|
A co chlapi ta slavná Cortana? Jak vám šlape?
|
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 02-08-2015 21:07
|
Stařešina
|
Cortana je zatím jen v několika zemích. Není snad ani v Kanadě, páčto jim nechtějí dát tu z USA. Cortana je prý nacionalistka.
Non est specifica
|
|
|
|
Hoper |
Přidané 03-08-2015 21:29
|
Moderátor
Příspěvek: 12091
Založený: 29.09.05
|
no právě... takže si myslím, že z hlediska leteckých simů je na x let úplně jedno, jestli W7 nebo W10...
jinak ad Cortana - a četli jste si, co za mikrofon k tomu budete potřebovat ? :D
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.
[samurajský pohled na zajetí]
|
|
|
|
joska |
Přidané 04-08-2015 00:24
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 141
Založený: 11.04.09
|
Win 10Pro zatím vše OK
Freetrack OK
OpenTrack s clipem na bok slůchátek také OK
DCS OK
RoF OK
WT OK
BoS OK
CoD(po vypnutí modu zvuku) OK
Instalováno se zachováním aplikací, bez dodatečného přeinstalování simulátorů
První moucha je asi občasné vypnutí sítě, píše to že je to k MS online ale internet nejde, po pár sekundách se to samo opraví.(v online lítání to zatím neudělalo)
Někdy se to na net nechce připojit hned a jako by to zapnulo síť až po plném naběhnutí win. (používám Wifi do US
Krom toho hledání kde co je a třeba to vypínání stejným stylem jako win XP, OK
DirektX 12 po náběhu nových simulátorů snad dobrý zatím si ještě počkáme
Je to jako když někomu dojde, že už ty trapný dlaždice nikdo nechce! Ale je jim blbý se vrátit do stylu Win 7
Už od Win XP nám schovávají okna s nastavením co potřebujeme, ale nakonec vypadají úplně stejně, jen zvětšují počet kliknutí.
Jsem starý ,ale nové věci mám rád |
|
|
|
Fishbed64 |
Přidané 04-08-2015 21:17
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 272
Založený: 17.04.12
|
Rumcajs napsal:
Cortana je zatím jen v několika zemích. Není snad ani v Kanadě, páčto jim nechtějí dát tu z USA. Cortana je prý nacionalistka. Sorry ale co je tohle za blbost,pokud se bavime o Cortane ve Windows Phone tak tam je to (nepocopitelne)stale zalezitost jenom USA to je prava(a dost me to mrzi protoze zrovna Windows phone pouzivam),ale ve Windows 10 je jiz Cortana implementovana jiz v zakladu a funguje. |
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 04-08-2015 21:45
|
Stařešina
|
Fishbed64 napsal:
Rumcajs napsal:
Cortana je zatím jen v několika zemích. Není snad ani v Kanadě, páčto jim nechtějí dát tu z USA. Cortana je prý nacionalistka. Sorry ale co je tohle za blbost,pokud se bavime o Cortane ve Windows Phone tak tam je to (nepocopitelne)stale zalezitost jenom USA to je prava(a dost me to mrzi protoze zrovna Windows phone pouzivam),ale ve Windows 10 je jiz Cortana implementovana jiz v zakladu a funguje. Opravdu ti funguje? Mě třeba Windows 10 píšou, že "Cortana není ve vybrané oblasti a jazyce podporována". Jestli ti v Čechách a na CZ windows 10 běží, jsi asi nějak vyjímečný.
Možná si přečti tohle, jestli třeba nevěříš mě.
http://windows.mi...r-language
Applies to Windows 10
Cortana is available in the following countries/regions: China, France, Germany, Italy, Spain, United Kingdom, and United States. Cortana is available in these languages: Chinese (Simplified), English (U.K.), English (U.S.), French, Italian, German, and Spanish
To use Cortana, all these settings must be set to the same language:
Languages (this is your device language)
Speech language (language pack must be installed)
Country or region
Note: If you change your region, you might not be able to shop at Store, or use things you've purchased, like memberships and subscriptions, games, movies, TV, and music.
Non est specifica
|
|
|
|
Tyler Durden |
Přidané 05-08-2015 08:03
|
Diskutující
Příspěvek: 2537
Založený: 07.10.14
|
[img]http://u.smedata.sk/blogidnes/article/0/47/471640/471640_article_photo_Tvz297m0_900x.png[/img] is not a valid Image.
Osud šeptá bojovníkovi: "Nemůžeš odolat bouři" a bojovník šeptá: "já jsem bouře!"
|
|
|
|
Fishbed64 |
Přidané 05-08-2015 12:30
|
Rozkoukaný
|
Rumcajs napsal:
Fishbed64 napsal:
Rumcajs napsal:
Cortana je zatím jen v několika zemích. Není snad ani v Kanadě, páčto jim nechtějí dát tu z USA. Cortana je prý nacionalistka. Sorry ale co je tohle za blbost,pokud se bavime o Cortane ve Windows Phone tak tam je to (nepocopitelne)stale zalezitost jenom USA to je prava(a dost me to mrzi protoze zrovna Windows phone pouzivam),ale ve Windows 10 je jiz Cortana implementovana jiz v zakladu a funguje. Opravdu ti funguje? Mě třeba Windows 10 píšou, že "Cortana není ve vybrané oblasti a jazyce podporována". Jestli ti v Čechách a na CZ windows 10 běží, jsi asi nějak vyjímečný.
Možná si přečti tohle, jestli třeba nevěříš mě.
http://windows.mi...r-language
Applies to Windows 10
Cortana is available in the following countries/regions: China, France, Germany, Italy, Spain, United Kingdom, and United States. Cortana is available in these languages: Chinese (Simplified), English (U.K.), English (U.S.), French, Italian, German, and Spanish
To use Cortana, all these settings must be set to the same language:
Languages (this is your device language)
Speech language (language pack must be installed)
Country or region
Note: If you change your region, you might not be able to shop at Store, or use things you've purchased, like memberships and subscriptions, games, movies, TV, and music.
Aha tak to sorry Rumcajs ,tam je zakopanej pes, ja pouzivam zasadne EN verze Windows takze samo EN krabicovka 8.1 u me byla upgradovana na EN 10ky,takze me Cortana bez problemu funguje,na Windows Phone je ale problem Cortanu rozjet i kdyz ho mam taky v EN a nastavim i region na US... |
|
|
|
Pepe |
Přidané 05-08-2015 14:01
|
Uživatel
Příspěvek: 1341
Založený: 06.09.11
|
Nevíte co se stane když změním například desku? Muhu si W10 nainstalovat v pohodě znovu? |
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 05-08-2015 14:47
|
Stařešina
|
Pepe napsal:
Nevíte co se stane když změním například desku? Muhu si W10 nainstalovat v pohodě znovu? Můžeš. Co se přihodí při aktivaci, zatím není moc jasné.
Předpokládám, že máš Windows 10 upgradovaný ze starších Windows - tedy tkzv. zdarma. Jinak si můžeš koupit i Windows 10 v různých edicích a tam platí, že to může být přenositelná i nepřenositelná verze.
Z licenčních podmínek je zřejmé to, že v případě výměny podstatné HW součásti může aktivace vést k nutnosti kontaktovat M$ podporu. Zatím není úplně zkušenost s tím, co přesně to znamená (které kusy HW jsou ty podstatné) a jak budou M$ reagovat. Může to být třeba jen telefonát jejich automatu, kde do telefonu naklikáš nějaký číslo z instalace a víc to nebude chtít. Taky mi není úplně jasné, jak do toho vstupuje původní verze Windows. Jestli třeba upgrade z původně přenostitelných Windows povede k jinému chování než upgrade z OEM Windows.
Časem se tohle určitě vyjasní. Nebo třeba to už někomu jasné je. Já jsem se ale k přesnějším výkladům doposud neprobojoval.
Při přeinstalaci starších Windows máš ale měsíc na to, aby ses rozhodl, zda si necháš nové W10, nebo se vrátíš ke starým Wx. To ti dává nějakou volnost v rozhodování. Mě tedy se nikdy v životě upgrade či downgrade tak úplně nepovedl. Vždy, když jsem to zkusil, byl u mě nějaký problém, kvůli kterému jsem instalaci zahodil a radši to přeinstaloval načisto. Ale může být, že jsem zvláštní zvíře a že to ostatním chodí líp. Možná za to můžou ty všelijaké vývojářské nástroje, který mám obyčejně nainstalovaný.
Non est specifica
|
|
|
|
Fishbed64 |
Přidané 05-08-2015 15:45
|
Rozkoukaný
|
Pepe napsal:
Nevíte co se stane když změním například desku? Muhu si W10 nainstalovat v pohodě znovu? Tak instalace Windows je v prvni rade vazana prave na desku je to stejny od Vist a nic se na tom nezmenilo ani u Win 10,kazdopadne vcelku se neni ceho bat ani pri vymene desky,Microsoft je v tomhle rozumnej i v pripade OEM licence neni problem Windows znovu aktivovat(moje zkusenost je pouze s retail verzi ,ale znam par lidi co meli pouze OEM a menili komponenty,a problem nebyl) jen je nutna vetsinou aktivace pres telefon kde budes muset komunikovat vetsinou s automatem a namackat seriovi cislo atd... |
|
|
|
BP_Madvlk |
Přidané 05-08-2015 17:04
|
Uživatel
Příspěvek: 654
Založený: 10.01.06
|
No,já měl kdysi OEM W7 a kvůli nutné výměně desky jsem je taky kontaktoval....a poslali mě do háje...slušně řečeno.Vůbec tu krávu nezajímalo,proč jsem musel měnit desku,ještě mě málem zjezdila,cože si to vůbec představuju,ať si koupim novéý Wokna...takže asi tak.Vyřešil jsem to pak jinak..... |
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 05-08-2015 17:38
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 10825
Založený: 26.01.13
|
BP_Madvlk napsal:
No,já měl kdysi OEM W7 a kvůli nutné výměně desky jsem je taky kontaktoval....a poslali mě do háje...slušně řečeno.Vůbec tu krávu nezajímalo,proč jsem musel měnit desku,ještě mě málem zjezdila,cože si to vůbec představuju,ať si koupim novéý Wokna...takže asi tak.Vyřešil jsem to pak jinak.....
Já při stejným postupu neměl s MS naprosto žádnej problém. Vše jsme po telefonu lehce vyřídili.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
TozziFan |
Přidané 05-08-2015 18:13
|
Uživatel
Příspěvek: 1431
Založený: 05.05.08
|
Tak jsem na PC přeinstaloval a den to běhalo pěkně. Teď píšu z nouzového (7 let starého N a jsem znepokojen. PC jsem dopoledne používal, pak odjel pryč a nechal PC zapnutý. Když jsem se vrátil, už nešlo nahodit ze spánku. Pořád vypisuje ktualizace a nic nepomáhá. Asi pujdu koupit novej ščot :-( |
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 05-08-2015 19:19
|
Stařešina
|
Tozzi, vyrob si to instalační DVD Windows 10 a nainstaluj ten počítač znova načisto. Pokud už na něm proběhl upgrade, mělo by to detekovat, že to je jen přeinstalace a mělo by se to aktivovat.
Non est specifica
|
|
|
|
TozziFan |
Přidané 05-08-2015 21:57
|
Uživatel
Příspěvek: 1431
Založený: 05.05.08
|
Vyrobil jsem si instalační USB, problém je, že to chce klíč. Ten samozřejmě nemám. Další věc je, že nejdou naistalovat už ani W7 i když dám z formátovat hadr (mám SSD 128G. |
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 05-08-2015 22:44
|
Stařešina
|
Nemáš klíč od původních Windows?
Non est specifica