March 09 2026 21:37:41
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 1
batoh

· Registrovaní piloti: 2,760
· Nejnovější pilot: 310_Raptor
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Beseda na letecké téma - Radka Máchová
606_vencour
Noo i kdybychom to nechali dělat u Rezavé vrtule, jako že to ještě není vůbec jisté, tak o moc dražší to snad nebude? Zase uděláme domluvenou akci, jestli paní Máchová dovolí?

Mimochodem vidět dvojitý zrcadlo s dvojitou motanicí ... to by za to stálo. A taky jestli je to ještě reálné skloubit dohromady. Tehdy devět strojů něco stálo, byla krize. Dnes je asi taky "krize". Asi byla tehdy větší vůle?
Upravil/a 606_vencour dne 23-03-2015 00:38

1stCL_PETRAS
... moc se všem omlouvám...slibuji že fotky z akce postnu co nejdříve, ale fakt nestíhám ani dýchat :-))) sorry

606_vencour
Ohledně trika jsem napsal paní Máchové mail. Tak ... uvidíme. Rezavá vrtule dělá trika od 50 ks ... něco jsem už zkoumal, jaké by byly možnosti. Aneb je hezčí triko než triko se štaflema a 4 portréty nejlepší skupiny na světě? České? :-)

1stCL_PETRAS
Zdravím letci :

Jak jsem slíbil, tak bohužel hodně opožděně dělám...

1. 1stCL/Fučida instaluje projektor a virtuální kokpit pro hosta ( horké křeslo )

lichtco.cz/pictures/2015besedasRadkouMachovou/img_0755.jpg

2. Fuči...chceš kabel HDMI na VGA, HDMI na HDMI ? Nebo jakej ? HDMI na DVI...no tak ten nemám tady, ale doma!!

( ... v popředí "ecl" Daník maluje a připravuje RedBull pokladnu ...

lichtco.cz/pictures/2015besedasRadkouMachovou/img_0758.jpg

3. Daník v plné práci...už se to začíná rýsovat...

lichtco.cz/pictures/2015besedasRadkouMachovou/img_0764.jpg

4. PETRASI ? ... jak se ten projektor zapojuje víš ???

lichtco.cz/pictures/2015besedasRadkouMachovou/img_0761.jpg

5. První neplatící diváci se slovy ... JÉ, HELE ÉRO :-)
Ale projektor a sim jede, začíná to vypadat nadějně...až na to, že B.O.S se rozhodl aktualizovat a nemáme net.
Záchrana v podobě Šturmovik CLASSIC přichází...

lichtco.cz/pictures/2015besedasRadkouMachovou/img_0766.jpg

6. Výzdoba...

lichtco.cz/pictures/2015besedasRadkouMachovou/img_0767.jpg

7. Roll out ... diváci jsou almost Ready , ale organizátoři ještě ne :-(

lichtco.cz/pictures/2015besedasRadkouMachovou/img_0771.jpg

8. Kontrola, jestli je Radka Máchová skutečnš Radkou Máchovou :-))))))))))))))))))

lichtco.cz/pictures/2015besedasRadkouMachovou/img_0774.jpg

8. Radka rozjíždí svojí PROFI JÍZDU ... TEDY SPÍŠ POLET...

lichtco.cz/pictures/2015besedasRadkouMachovou/img_0777.jpg

9. Zástupkyně ředitele kulturního centra VINCENT paní Monika Lichtenbergová u Cateringu :-)
Děkuji za pomoc miláčku ...

lichtco.cz/pictures/2015besedasRadkouMachovou/img_0789.jpg

10. Nezbytná Red Bull dekorace...

lichtco.cz/pictures/2015besedasRadkouMachovou/img_0792.jpg

11. Diváků bylo opravdu dost...

lichtco.cz/pictures/2015besedasRadkouMachovou/img_0797.jpg

lichtco.cz/pictures/2015besedasRadkouMachovou/img_0798.jpg

12. Ceny do tomboly ... lahev značkového vína byla první cenou... Red Bull Energy drinky pak cenou útěchy.

lichtco.cz/pictures/2015besedasRadkouMachovou/img_0799.jpg

14. mládež a dorost ... kdo jiný by nás zastoupil a podal lžíci, až nebudeme moct ?

lichtco.cz/pictures/2015besedasRadkouMachovou/img_0801.jpg

lichtco.cz/pictures/2015besedasRadkouMachovou/img_0803.jpg

15. Radka za to "pěkně tahala i na zemi "

lichtco.cz/pictures/2015besedasRadkouMachovou/img_0807.jpg

16. ... no a tady ti lezou z géček voči z důlků, nebo naopak krev utíká z hlavy :-))))))

lichtco.cz/pictures/2015besedasRadkouMachovou/img_0811.jpg

17. Mapa "velkoletu" po vlastní ose ...

lichtco.cz/pictures/2015besedasRadkouMachovou/img_0813.jpg

18. Na závěr besedy nezbytné prezenty v podobě DVD nosiče s video prezentací RedBull ... Flying Bulls.

lichtco.cz/pictures/2015besedasRadkouMachovou/img_0821.jpg

19. Výherce první ceny losování tomboly pan Klivický...vinořský rodák.

lichtco.cz/pictures/2015besedasRadkouMachovou/img_0829.jpg

20. Autogramiáda

lichtco.cz/pictures/2015besedasRadkouMachovou/img_0831.jpg

21. AH_POTI ...

lichtco.cz/pictures/2015besedasRadkouMachovou/img_0842.jpg

22. Výbor losuje čtyři vstupenky na předání dárků

lichtco.cz/pictures/2015besedasRadkouMachovou/img_0852.jpg

23. ... OKAMŽIK PRAVDY. Radka usedá do virtuálního kokpitu...

lichtco.cz/pictures/2015besedasRadkouMachovou/img_0864.jpg

24. ... hele Fuči, není to letadlo nějak divný ? ... a sakra, všechny trimy na doraz :-(((
( Radko, omlouváme se ).

lichtco.cz/pictures/2015besedasRadkouMachovou/img_0865.jpg

25. Simulátor Šturmovik je holt Šturmovik...nezklamal nás.

lichtco.cz/pictures/2015besedasRadkouMachovou/img_0866.jpg

26. Radka to "dává" na první dobrou ...

lichtco.cz/pictures/2015besedasRadkouMachovou/img_0871.jpg

27. Radko...my ta křídla opravíme, neboj ...

lichtco.cz/pictures/2015besedasRadkouMachovou/img_0875.jpg

28. Spitfire ? ... proč jsme tam nedali FW ? ... no, je to klidnější stroj...

lichtco.cz/pictures/2015besedasRadkouMachovou/img_0884.jpg

29. Výkrut ??? V klidu, hned po přemetu...pak vývrtka, vybraná luxusně...

lichtco.cz/pictures/2015besedasRadkouMachovou/img_0887.jpg

RADKO ... JEŠTĚ JEDNOU DĚKUJEME TOUTO CESTOU ZA BESEDU A TĚŠÍME SE NĚKDY NA VIDĚNOU.

AŤ V REÁLU, NA NEBI, NEBO MOŽNÁ NĚKDY VE VIRTUÁLU...

1stCL/PETRAS + 1stCL/Fučida

... video z besedy " Coming Soon " ...
Upravil/a 1stCL_PETRAS dne 29-03-2015 07:54

magot
Pěkný prostředí Úsměv Koukám že Radka přešla z BOS na starýho ILa, holt má dobrej vkus ;-)

Topper-Czech
Pěkné hoši. Deset lajků by bylo málo Mrknutí

Ad trika: Docela se divím, že tu ještě nejsou oficiální trika s akročtyřkovým motivem (RB air race motiv existuje). Ano, ku mě nejblíže Rezavá vrtule dělá padesátikusové limitky a myslím si, že s tímto motivem by to bylo zcela jistě i na reedici. Ale jak říkám, zjišťoval jsem nejen osobně a u vícero firmiček, ale moc jsem nepochodil. Vesměs zazněla práva, namalovat by to by nebyl problém (úplně vyloučím jednoduché obrysové styly motivů v jedné barvě). Také by byl asi rozdíl mezi motivem akročtyřky, akročtyřky a pilotů a akročtyřky a jediného pilota (zřejmě tento případ). Když by se sehnalo jistých zájemců o XXX trik, to by bylo aby nebylo, resp. aby se nějaký producent nechytil. Ještě mě ten zájem neopustil, sám bych vzal 2-4 kusy pro sebe a o cca 5ti dalších zájemcích vím (musel bych znovu ověřit), takže bych měl být zase aktivnější.

Nedočkaví zájemci nechť si vezmou Z-50 od Stoupy, udělají screen, retuš a šup s tím ve fotolabu na triko (pěkné, ale prd to vydrží, takže mě nenásledujte Šklebící se )

http://www.e-airport.wz.cz
clone9cz
No, to bylo takový chudinký, bez TrackIR, ne ?

http://www.wwii-illusion.net
Uzin
Dík za obrázky, pěkné setkání.

1stCL_PETRAS
...ad Clone...chudinký ??? Nebylo Cool

Taky jsem dostal mírnou výtku, že se nedostalo na všechny s možností zalétat si na simulátoru...a zájem evidentně je.

Takže Fuči...rýsuje se nám ve VINCENTU plnohodnotný :

FULL BATTLE FLIGHT SIMULATOR WEEKEND...Mrknutí

Tak připrav mozkové závity, doladíme to, zasíťujeme a uvidíme...switch, router a HDMI vs HDMI kabel mám Šklebící se

Tedy vezmu i HDMI vs DVI Cool

Projektory jsou dva až tři a to by bylo , aby nebylo...

Nějaké nápady hošíci ... ???
Upravil/a 1stCL_PETRAS dne 29-03-2015 23:04

Rumcajs
Mě na tom celém zaujaly dvě věci.

1) Volba prostředí je zcela super. Uspořádat to v mateřské školce, to byl geniální nápad. Je to prostředí vhodné pro děti, virtuální piloty a další infantilní jednince. I ty doplňky ve formě plyšáků sednou. Co kdyby si některý virtuál potřeboval s něčím pohrát, než začne besídka, že?
2) Fučidovo návlečky na botičky. To se musí nechat, že jsou krásné. Netočili jste pak pokračování tmavomodrýho světa?

Trochu mimo soutěž mi pak chybí nějaké zprostředkování toho, jak paní Radka hodnotila to simulované lítání. Zda jí to aslepoň trochu připomínalo opravdové lítání, nebo jí to bylo jedno, zda hraje tetris nebo šturma. (Obávám se, že za A je správně)
Non est specifica

1stCL_Fucida
Jo to by ses dozvěděl, kdybys dorazil Úsměv.

Petras na létání paní Máchové udělal pár narážek v té foto love story, ale já je tedy rozvedu hlouběji.

Měli jsme k dispozici kompletní HOTAS včetně pedálů. Jak je vidno z obrázků, kabina se promítala na plátno cca 3 metry před pilotem. Celé to bylo limitováno krajně nízkým rozlišením, které trochu komplikovalo čitelnost pedálů. Paní Máchová se ptala, jak moc reálné to má očekávat, jestli tam je třeba patrný moment na vrtuli a snos letadla, což jsem oboje potvrdil. Nebyla první zkušená pilotka (pilot), kterou jsem před podobnou situaci postavil a věděl jsem, že je dobrý to přeci jen co nejvíc usnadnit - ale pozor, usnadnit volbou letadla, ne nějakým zjednodušením fyziky. Nahodil jsem P38, minimum paliva a nechal ji vzlétnout. Nejdřív vzala ocasem o zem (což tam jde snadno), ale odlepila se na první pokus. Letadlo hravě ustálila do stoupání, ale začala mi tvrdit, že jí to nějak divně cuká. Že musí pořád opravovat kniplem. To mi přišlo divný, ale říkal jsem si, že se jí to prostě zdá. Vystoupala cca do 10 kft a že zkusí předvést nějakou akrobacii (dost jí vadilo, že nevidí dobře na přístroje, tak jsem to z nich odečítal já). Udělala výkrut, pak přemet a když se jí to trochu nepovedlo, tak měla možnost průbnout i vybrání vývrtky. K mému neskrývanému úžasu to zvládla a vývrtku naprosto předpisově vybrala Úsměv. Pak jsem zjistil, že měla celou dobu skoro na maximum vytrimovaný křidýlka...bylo to těžko ovladatelný a ona s tím přesto z fleku zaletěla základní akrobacii i vybrala ten vrták. Trošku si postěžovala, že nevidí okolo sebe. Učit na TrackIr v těchhle podmínkách nemá smysl, ale kvitovala s povděkem, když jsem se jí rozhlídnul myší (komentovala: "teď to vypadá konečně jako ve skutečnosti"Mrknutí.

Pak letěla se Spitfirem, s tím vzlétla na druhý pokus, opět předvedla působivou akrobacii a opět vybrala vývrtku. Při pokusu o přistání na břicho se trochu vybourala, ale to je hodně dané tím, že jsme měli hodně špatný rozlišení a v původním Šturmovi je bez cviku dost obtížný odhadnout výšku (prostě spadla na výdrži cca z 10 m, ale letadlo to přežilo).

Udělala na mě obrovský dojem, nikdo jiný na první pokus letadlo v simu neřídil tak dobře, jako jsem viděl u ní (a to jsem to veteránům pilotům půjčoval dost). Žádný výmluvy, že ten klacík je moc krátkej, nebo nebe moc modrý. Nic. Prostě sedla a odletěla co si usmyslela. Paní Máchové se to upřímně líbilo a minimálně před námi koketovala s myšlenkou, že to je opravdu zábava a že by se k nám třeba občas trochu přidala Úsměv. Komentáře k ovladatelnosti a fyzice neměla naprosto žádné, což jsem interpretoval tak, že letový model letadel, která zkusila (P38 a Spit) je v kontextu reálného akrobatického létání uvěřitelný Úsměv.

Václavu Vaškovi (double Wendy) se naše speciálky taky náramně líbily, tak jsem začal interně koketovat s mnoha hříšnými myšlenkami... Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

1stCL_PETRAS
Hezky jsi to napsal náčelníku .-))))

magot
Vybrala vývrtku ve starým šturmoj? Ty jsou úplně kách, nereaguje tam směrovka Šklebící se Tak to je dobrá ...

313_Nevo
Dobra akcia hosi! A nepotesila by sa Radka skor Su26ke v CLODe? Mrknutí
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

1stCL_Fucida
Potřebovali jsme letadlo, u něhož víme, že má +/- korektní letový model. A taky aktuálně nemám na počítači CLOD.

Příště použijeme BoS a nějakýho LaGGa + u pana Nohela chce Petras nasadit MSFS a modul L39...
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

01-03-2026 12:24
večerníček z třetí říše https://youtu.be/.
..N8z5guABCb

29-01-2026 21:13
Každá dobrá snaha se počítá! :-)

28-01-2026 08:45
Oslava doma vyrobeným rámenem se počitá? Úsměv https://imgur.com.
..

27-01-2026 16:56
Mám někde doma konzervu s kaki. Bude to stačit?

26-01-2026 19:44
Kdo má doma saké nebo něco japonského (a vlastně klidně i korejské sodžu) - tak zítra by se dožil 106 let Hirojoši Nišizawa...

13-01-2026 15:22
touch & go jde i bez podvozku https://youtube.c.
..906nYc3PZR

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

39,655,307 návštěv