Noo i kdybychom to nechali dělat u Rezavé vrtule, jako že to ještě není vůbec jisté, tak o moc dražší to snad nebude? Zase uděláme domluvenou akci, jestli paní Máchová dovolí?
Mimochodem vidět dvojitý zrcadlo s dvojitou motanicí ... to by za to stálo. A taky jestli je to ještě reálné skloubit dohromady. Tehdy devět strojů něco stálo, byla krize. Dnes je asi taky "krize". Asi byla tehdy větší vůle?
Upravil/a 606_vencour dne 23-03-2015 00:38
Ohledně trika jsem napsal paní Máchové mail. Tak ... uvidíme. Rezavá vrtule dělá trika od 50 ks ... něco jsem už zkoumal, jaké by byly možnosti. Aneb je hezčí triko než triko se štaflema a 4 portréty nejlepší skupiny na světě? České? :-)
Jak jsem slíbil, tak bohužel hodně opožděně dělám...
1. 1stCL/Fučida instaluje projektor a virtuální kokpit pro hosta ( horké křeslo )
2. Fuči...chceš kabel HDMI na VGA, HDMI na HDMI ? Nebo jakej ? HDMI na DVI...no tak ten nemám tady, ale doma!!
( ... v popředí "ecl" Daník maluje a připravuje RedBull pokladnu ...
3. Daník v plné práci...už se to začíná rýsovat...
4. PETRASI ? ... jak se ten projektor zapojuje víš ???
5. První neplatící diváci se slovy ... JÉ, HELE ÉRO :-)
Ale projektor a sim jede, začíná to vypadat nadějně...až na to, že B.O.S se rozhodl aktualizovat a nemáme net.
Záchrana v podobě Šturmovik CLASSIC přichází...
6. Výzdoba...
7. Roll out ... diváci jsou almost Ready , ale organizátoři ještě ne :-(
8. Kontrola, jestli je Radka Máchová skutečnš Radkou Máchovou :-))))))))))))))))))
8. Radka rozjíždí svojí PROFI JÍZDU ... TEDY SPÍŠ POLET...
9. Zástupkyně ředitele kulturního centra VINCENT paní Monika Lichtenbergová u Cateringu :-)
Děkuji za pomoc miláčku ...
10. Nezbytná Red Bull dekorace...
11. Diváků bylo opravdu dost...
12. Ceny do tomboly ... lahev značkového vína byla první cenou... Red Bull Energy drinky pak cenou útěchy.
14. mládež a dorost ... kdo jiný by nás zastoupil a podal lžíci, až nebudeme moct ?
15. Radka za to "pěkně tahala i na zemi "
16. ... no a tady ti lezou z géček voči z důlků, nebo naopak krev utíká z hlavy :-))))))
17. Mapa "velkoletu" po vlastní ose ...
18. Na závěr besedy nezbytné prezenty v podobě DVD nosiče s video prezentací RedBull ... Flying Bulls.
19. Výherce první ceny losování tomboly pan Klivický...vinořský rodák.
20. Autogramiáda
21. AH_POTI ...
22. Výbor losuje čtyři vstupenky na předání dárků
23. ... OKAMŽIK PRAVDY. Radka usedá do virtuálního kokpitu...
24. ... hele Fuči, není to letadlo nějak divný ? ... a sakra, všechny trimy na doraz :-(((
( Radko, omlouváme se ).
25. Simulátor Šturmovik je holt Šturmovik...nezklamal nás.
26. Radka to "dává" na první dobrou ...
27. Radko...my ta křídla opravíme, neboj ...
28. Spitfire ? ... proč jsme tam nedali FW ? ... no, je to klidnější stroj...
29. Výkrut ??? V klidu, hned po přemetu...pak vývrtka, vybraná luxusně...
RADKO ... JEŠTĚ JEDNOU DĚKUJEME TOUTO CESTOU ZA BESEDU A TĚŠÍME SE NĚKDY NA VIDĚNOU.
AŤ V REÁLU, NA NEBI, NEBO MOŽNÁ NĚKDY VE VIRTUÁLU...
1stCL/PETRAS + 1stCL/Fučida
... video z besedy " Coming Soon " ...
Upravil/a 1stCL_PETRAS dne 29-03-2015 07:54
Ad trika: Docela se divím, že tu ještě nejsou oficiální trika s akročtyřkovým motivem (RB air race motiv existuje). Ano, ku mě nejblíže Rezavá vrtule dělá padesátikusové limitky a myslím si, že s tímto motivem by to bylo zcela jistě i na reedici. Ale jak říkám, zjišťoval jsem nejen osobně a u vícero firmiček, ale moc jsem nepochodil. Vesměs zazněla práva, namalovat by to by nebyl problém (úplně vyloučím jednoduché obrysové styly motivů v jedné barvě). Také by byl asi rozdíl mezi motivem akročtyřky, akročtyřky a pilotů a akročtyřky a jediného pilota (zřejmě tento případ). Když by se sehnalo jistých zájemců o XXX trik, to by bylo aby nebylo, resp. aby se nějaký producent nechytil. Ještě mě ten zájem neopustil, sám bych vzal 2-4 kusy pro sebe a o cca 5ti dalších zájemcích vím (musel bych znovu ověřit), takže bych měl být zase aktivnější.
Nedočkaví zájemci nechť si vezmou Z-50 od Stoupy, udělají screen, retuš a šup s tím ve fotolabu na triko (pěkné, ale prd to vydrží, takže mě nenásledujte )
1) Volba prostředí je zcela super. Uspořádat to v mateřské školce, to byl geniální nápad. Je to prostředí vhodné pro děti, virtuální piloty a další infantilní jednince. I ty doplňky ve formě plyšáků sednou. Co kdyby si některý virtuál potřeboval s něčím pohrát, než začne besídka, že?
2) Fučidovo návlečky na botičky. To se musí nechat, že jsou krásné. Netočili jste pak pokračování tmavomodrýho světa?
Trochu mimo soutěž mi pak chybí nějaké zprostředkování toho, jak paní Radka hodnotila to simulované lítání. Zda jí to aslepoň trochu připomínalo opravdové lítání, nebo jí to bylo jedno, zda hraje tetris nebo šturma. (Obávám se, že za A je správně)
Petras na létání paní Máchové udělal pár narážek v té foto love story, ale já je tedy rozvedu hlouběji.
Měli jsme k dispozici kompletní HOTAS včetně pedálů. Jak je vidno z obrázků, kabina se promítala na plátno cca 3 metry před pilotem. Celé to bylo limitováno krajně nízkým rozlišením, které trochu komplikovalo čitelnost pedálů. Paní Máchová se ptala, jak moc reálné to má očekávat, jestli tam je třeba patrný moment na vrtuli a snos letadla, což jsem oboje potvrdil. Nebyla první zkušená pilotka (pilot), kterou jsem před podobnou situaci postavil a věděl jsem, že je dobrý to přeci jen co nejvíc usnadnit - ale pozor, usnadnit volbou letadla, ne nějakým zjednodušením fyziky. Nahodil jsem P38, minimum paliva a nechal ji vzlétnout. Nejdřív vzala ocasem o zem (což tam jde snadno), ale odlepila se na první pokus. Letadlo hravě ustálila do stoupání, ale začala mi tvrdit, že jí to nějak divně cuká. Že musí pořád opravovat kniplem. To mi přišlo divný, ale říkal jsem si, že se jí to prostě zdá. Vystoupala cca do 10 kft a že zkusí předvést nějakou akrobacii (dost jí vadilo, že nevidí dobře na přístroje, tak jsem to z nich odečítal já). Udělala výkrut, pak přemet a když se jí to trochu nepovedlo, tak měla možnost průbnout i vybrání vývrtky. K mému neskrývanému úžasu to zvládla a vývrtku naprosto předpisově vybrala . Pak jsem zjistil, že měla celou dobu skoro na maximum vytrimovaný křidýlka...bylo to těžko ovladatelný a ona s tím přesto z fleku zaletěla základní akrobacii i vybrala ten vrták. Trošku si postěžovala, že nevidí okolo sebe. Učit na TrackIr v těchhle podmínkách nemá smysl, ale kvitovala s povděkem, když jsem se jí rozhlídnul myší (komentovala: "teď to vypadá konečně jako ve skutečnosti".
Pak letěla se Spitfirem, s tím vzlétla na druhý pokus, opět předvedla působivou akrobacii a opět vybrala vývrtku. Při pokusu o přistání na břicho se trochu vybourala, ale to je hodně dané tím, že jsme měli hodně špatný rozlišení a v původním Šturmovi je bez cviku dost obtížný odhadnout výšku (prostě spadla na výdrži cca z 10 m, ale letadlo to přežilo).
Udělala na mě obrovský dojem, nikdo jiný na první pokus letadlo v simu neřídil tak dobře, jako jsem viděl u ní (a to jsem to veteránům pilotům půjčoval dost). Žádný výmluvy, že ten klacík je moc krátkej, nebo nebe moc modrý. Nic. Prostě sedla a odletěla co si usmyslela. Paní Máchové se to upřímně líbilo a minimálně před námi koketovala s myšlenkou, že to je opravdu zábava a že by se k nám třeba občas trochu přidala . Komentáře k ovladatelnosti a fyzice neměla naprosto žádné, což jsem interpretoval tak, že letový model letadel, která zkusila (P38 a Spit) je v kontextu reálného akrobatického létání uvěřitelný .
Václavu Vaškovi (double Wendy) se naše speciálky taky náramně líbily, tak jsem začal interně koketovat s mnoha hříšnými myšlenkami...
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.