January 20 2026 05:38:37
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,759
· Nejnovější pilot: Kubas
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
BOS koupit nebo ne?
Ajvn
Za takovou cenu jsi GTX560 pořizoval jako naprostou novinku ne. Když vyšla před x lety tak to byla slušná grafárna.

To je pravda.Úsměv šlapala jak hodinky (IL-2) do té doby než jsem "nahodil" WT. A... zazvonil zvonec a pohádky byl konec. Ale to je můj problém ,jsem mimo téma, zapomeňte.

Teď k tématu: To co tady píše Durden a pod. je pravda , ale jestli jsi fanda do letadel a let simů tak BOSáka v každém případě kup. Protože i Rumcajs má taky pravdu. Využij tu slevu. Jeto za pár šupů. Alespoň podpoříš další vývoj.ÚsměvMrknutí

Baron
Pri rozhodovani ti mozno pomoze manual ovladania lietadel v BoS Úsměv

https://dl.dropbo...0Guide.pdf
Hals - und Beinbruch!

1stCL_Novotny
Prostě si to kup. A pak si někde pořiď za pár korun nějaký Intel C2Q a je po starostech. Mrknutí

MaP
durynnkx napsal:

ROF mi chodí plynule, ta 560Ti mi vzhledem ke zbytku sestavy připadá ještě ok. Snad by i ten BOS mohl běhat (relativně) v pohodě. Vzhledem k tomu co píšete o náplni BOS mi to (zatím) za těch 650 Kč připadá málo. Asi ještě počkám, až to dodělají, slevy určitě budou i v budoucnu. Nechci si tu hru zhnusit, taky bych se k ní nemusel vrátit Úsměv

A vždycky si můžeš koupit za těch 500 rublíků (< 9 USD) tu ruskou starter edici.

1stCL_Fucida
560Ti to utáhne celkem v klidu (mám ji). Sice ne v plný palbě plynule, ale na nějaký střední detaily a vyhlazování jo. Limit je jednoznačně tvůj CPU.

Osobně si myslím, že pro online letce BoS za pořízení určitě stojí. A asi i pro offline, kteří neprahnou po kampani. Prostě je to v současnosti nejkomplexnější a nejlepší bojové WW2 létání.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

durynnkx
Tak už jste mě trochu nahlodali - i tím, že platbou se vlastně hradí další vývoj hry. Mám o čem přemýšlet (a asi i shánět starší Quad CPU).

Rumcajs
durynnkx napsal:

Tak už jste mě trochu nahlodali - i tím, že platbou se vlastně hradí další vývoj hry. Mám o čem přemýšlet (a asi i shánět starší Quad CPU).
Přemýšlení je fajn, ale ujisti se, kdy končí ta sleva Pff

Tak snad se potkáme nad těma bílejma pláněma.
Non est specifica

durynnkx
Koupeno

Baron
Mrknutí
Hals - und Beinbruch!

312_strycekFido
Prestante vsude psat ze pokud nekomu bezi RoF, tak mu pojede i BoS, neni to pravda. RoF mne jede naprosto v pohode na med/high a BoS je na low nehratelny.
www.312raf.com

durynnkx
312_strycekFido napsal:

Prestante vsude psat ze pokud nekomu bezi RoF, tak mu pojede i BoS, neni to pravda. RoF mne jede naprosto v pohode na med/high a BoS je na low nehratelny.

Až nainstaluju, tak dám vědět, jak se to jede/nejede

Vilik
MaP napsal:
A vždycky si můžeš koupit za těch 500 rublíků (< 9 USD) tu ruskou starter edici.

Ona je i nějaká starter edice?

clone9cz
312_strycekFido napsal:

To se mi nějak nezdá. Chceš tedy tvrdit, že vydavatel lže, pokud to uvádí ve FAQ ? Já to, pravda, neověřoval.

http://www.wwii-illusion.net
Rumcajs
Já jsem mezi ROFkem a BOSkem nezaznamenal větší rozdíly ve výkonu.

Na svým primárním stroji i7 4790 + GTX 970 na 1440p mám obojí na max a na letišti cca 45 - 60 fps. Ve vzduchu pak 70 až 144 fps, většinou mezi 80 - 100. Platí pro obě hry víceméně stejně.

Na druhým počítači i7 3770 + GTX 960 na 1080p mám BOSko na Balanced, pak jsou FPS 50 letiště, 70-80 běžně ve vzduchu a 100+ pohled do modrý oblohy. Na High je to asi o 10% slabší. ROF provozuju taky trochu přiškrcený a FPS to má stejný.

To ale neznamená, že na konkrétním stroji, který má jiné poměry výkonu CPU a GPU, to nemůže působit citelné rozdíly. Obě moje škatule jsou vlastně dost slušné a určitě hodně překračují minimální požadavky. Na základě svý zkušenosti si dovoluju tvrdit, že pokud někde ROF chodí a BOS blbě, je to pravděpodobně tím, že CPU je na spodní mezi použitelnosti. Na IL2 fóru je celé vlákno dedikované HW pro BOS pro hraní v 1080p. Si to pročtěte, je tam sbírka konfigurací a FPS. Sem tam člověk prostě za ten domácí pekáček musí rituálně obětovat nějakou tu čtyřkorunu.
Non est specifica

durynnkx
Tak jsem BOS vyzkoušel offline. Nebylo moc času, takže jen seznamování. Grafiku mám nastavenou na Balanced, 1280*960 (monitor 19'Mrknutí a běhá to docela slušně. Občas trhne, detaily taky nejsou co by měly být, prostě stejně jako moje začátky se starým šturmem a starým PC Úsměv FPS jsem neměřil, řeším spíš subjektivní dojem z plynulosti. Čekal jsem, že to bude horší, takže jsem momentálně spokojen, ale stejně v průběhu tohoto roku dojde na úplně nový PC včetně monitoru.

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-01-2026 15:22
touch & go jde i bez podvozku https://youtube.c.
..906nYc3PZR

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

16-12-2025 17:30
kdybyste nevěděli co k vánocům Úsměv https://youtu.be/.
..6x4ODnwcGu

14-12-2025 08:41
Pohodový vánoční čas všem přeju. Děkuju, že jsem vás mohl poznat ... najít svobodu a poznat něco víc.

11-12-2025 18:43
Vylez si tam sám, Tylere, mě bolej nohy Úsměv Žádné tři židovské knihy nebudou! Šklebící se

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

39,118,016 návštěv