November 23 2024 11:23:06
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Simulátorové mentorování
313_Nevo
Chlapci, jedna vec. ROF, BOS, DCS nikdy nebudu disponovat financnymi moznostami WT, alebo SC (SC cisto ako priklad financnych moznosti, v SC myslim ze so stromami zas taky problem nebude).

Takze v ROF, BOS, DCS si o stromoch s profesionalnym DM a dokonalou AI mozme nechat len zdat Úsměv
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

clone9cz
Tady ale přece nejde o stromy, tady jde o metodu.

Ve staré IL-2 byly jednotlivé generické stromy a pak les, k tomu se daly sázet solitéry v editoru. Les nebyl vidět při letu nízko nad zemí, protože šlo o horizontální texturu. Pokud by bylo toto zachováno s přidáním nějakých 3D nezničitelných stromů na okraj lesa, tak by to stačilo. Ano, jednotlivé generické stromy šly prolétnout, ale riskuj to, když jsou mezi nimi výjimky. Hra prostě nesmí umožňovat, aby se letoun schovával do lesa. Nejde o to, jak dokonale má být taková podružná věc simulována. Je to prostě prvoplánové. Stromy jsou, jsou nezničitelné, ale ten smysl jaksi utek, když pilot srážku mnohdy přežije bez zranění.

http://www.wwii-illusion.net
Pragr
J_BAD napsal:

War Thunder má stromy nejen kolizní ale i zničitelné...

Pokud jde o War Thunder mám jenom omezené zkušenosti. Z poslední doby většinou jen na pozemní jednotky, ale mám i něco nalítáno (dostal jsem se na T3 letadla u Amíků a Němců). Všechno na simulátorových bitvách. Tak jenom moje poznámky:

ad letadla
1) u letadel bylo na mapách po zavedení pozemních jednotek na simulátorových bitvách obvykle maximálně 5 hráčů na každé straně.
2) stromy jsou kolizní, ale nikdy jsem si nevšiml, že by je letadlo zničilo.

ad pozemní jednotky (ty jsem v posledních pár dnech zase hrál celkem často)
1) stromy jsou kolizní
2) stromy jsou zničitelné
3) vzhledem k počtu kamikaze náletů letadly na pozemní jednotky mezi stromy můžu s čistým svědomím říct, že stromy nelze letadly zničit. Ani municí ani vlastním zásahem letadla. Nikdy jsem zatím nic takového neviděl, a to včetně situace, kdy letadlo nalétávalo skrze stromy na mne. Možná se pilotovi nějaká animace přeražených stromů zobrazuje, na zemi se ale nic takového neobjeví
4) reálná velikost map pro pozemní jednotky není ani 10 km x 10 km (vzhledem k faktu, že mapu je možno přejet tankem s maximální rychlosti 40 km/h během několika málo minut bude spíš 1 km x 1 km)

Vzhledem k výše uvedenému bych to viděl tak, že zničitelné stromy se omezují pouze na výseče map pro pozemní boje, kde se jich nachází sice hodně, ale pořád to jsou řádově desítky maximálně několik málo set objektů. Podle mého názoru vyřešeno velmi efektivně, jelikož zničitelné stromy mě z pohledu pozemních jednotek zajímají, ale z pohledu letectva mě zajímá pouze a jen kolize s nimi (opravdu nepatřím mezi ty, kdož posuzují kvalitu letecké hry podle toho, jak hezký průsek to za jejich letounem zůstal).

magot
clone9cz napsal:

Tady ale přece nejde o stromy, tady jde o metodu.

Ve staré IL-2 byly jednotlivé generické stromy a pak les, k tomu se daly sázet solitéry v editoru. Les nebyl vidět při letu nízko nad zemí, protože šlo o horizontální texturu. Pokud by bylo toto zachováno s přidáním nějakých 3D nezničitelných stromů na okraj lesa, tak by to stačilo. Ano, jednotlivé generické stromy šly prolétnout, ale riskuj to, když jsou mezi nimi výjimky. Hra prostě nesmí umožňovat, aby se letoun schovával do lesa. Nejde o to, jak dokonale má být taková podružná věc simulována. Je to prostě prvoplánové. Stromy jsou, jsou nezničitelné, ale ten smysl jaksi utek, když pilot srážku mnohdy přežije bez zranění.

Mimochodem v 4.13 bude možné pomocí FMB přidávat kusy lesa (pouze palmového), který se po nárazu letadla nebo exploze bomby pokácí dotčenou část stromů.
A pak že to nejde ... Jsou to prostě flákači a fertig. A nestojí to takřka nic, pár hodin práce.
Upravil/a magot dne 29-12-2014 09:49

1stCL_Fucida
Letadla jsou měkká. Nemají šanci solidní strom zlomit čímkoliv jiným, než motorem.

Jsem rád, že se do stromu dá narazit, ale jinak je mi úplně fuk, jestli to pro danej strom má jakýkoliv následky. Jsou pro mě důležitější úplně jiný věci a v nich je zpravidla BoS minimálně dobrý.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Madlock
https://www.youtube.com/watch?v=1VmOd1R8S5U

cca 15 vteřina ,dopad letadla a destrukce stromu

Pragr
Však jsem psal, že je otázka co vidí "aktér" kolize a co vidí ostatní. Proto jsem taky zmínil fakt, že z pohledu pozemních jednotek jsem neviděl jediný strom zničený letadlem. A to ani v případech kdy plně naložený čtyřmotorák spadne na pozemní jednokty v lese. Ale je pravda, že jsem se po něčem takovém ani nepídil. Možná příště až zase budu někde jezdit Úsměv

Madlock
https://www.youtube.com/watch?v=QYB4KuRkETM

pro zrychlení hledání : pohled z tanku na videu asi v 7, 50 vteřin.. bombs away
Upravil/a Madlock dne 29-12-2014 13:37

Joe Hallenbeck
Tak v ARME šlo zlikvidovat stromy jestli se nepletu.
313_FlyBoy
RY-C

LEON
V BattleFieldu 4 šlo zlikvidovat spoustu věcí, člověk se tam těžko mohl delší dobu za něčím krýt před palbou Šklebící se

https://www.rcfree.eu
Baron
Az do nedavnej doby som netusil, ake su stromy zasadne pre posudzovanie kvality leteckeho simulatora. Takze ak to zoberiem podla SVK, DCS a CLOD sa nedaju ani povazovat za simulator, lebo maju nehmotne stromy - a tym padom nema zmysel sa nimi vobec zapodievat. Fakt skvele... [img]http://forum.warthunder.com/public/style_emoticons/default/facepalm.png[/img] is not a valid Image.
Hals - und Beinbruch!

kriplik
Nejde nespomenúť to vlákno, kde sa kritizoval ROF za to, že v zime nemá stromy realisticky zasnežené a bez listov Mrknutí

Baron
kriplik napsal:

Nejde nespomenúť to vlákno, kde sa kritizoval ROF za to, že v zime nemá stromy realisticky zasnežené a bez listov Mrknutí

Jj spravne Šklebící se
Hals - und Beinbruch!

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,024,923 návštěv