spínací/přepínací panel
|
313_Nevo |
Přidané 29-01-2015 08:41
|
Uživatel
Příspěvek: 1888
Založený: 13.08.06
|
hodne zdaru BIVOY!
ano, pokial sa nemylim, tak osemsmerovy klobucik funguje tak, ze tie dalsie styri smery sa tvoria spolocnym zopnutim oboch susednych - takze ako pises 45° spravis spolocnym zopnutim 0° + 90° atd.
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7
|
|
|
|
BIVOY |
Přidané 29-01-2015 17:13
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 387
Založený: 21.08.08
|
No abych mohl postnout report pro ostatní nadšence tak mám problémek..... . A to , že spínače spínají vždy dvě a dvě jehly , ALE dva mám že "propouštějí" (žárovička žhaví a při sepnutí je už standartní sepnutí) . Otázka - zapojit je jako ty co se chovají standartně ? Jestli toto nebude kámen na kterém si vylámu zuby , tak předělat joy na panel by meměl být , až takový problém . Tišťák co je použit bych nazval mjoy4 . To co by mohlo vznikout , bude 4 potenciometry a 16-20 spínačů/tlačitek . |
|
|
|
Ondrej1 |
Přidané 29-01-2015 18:28
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 498
Založený: 04.09.13
|
A z jakýho joye vycházíš? |
|
|
|
BIVOY |
Přidané 29-01-2015 18:51
|
Rozkoukaný
|
Trust Predator GM2500 |
|
|
|
313_Nevo |
Přidané 03-02-2015 13:17
|
Uživatel
|
tak jak BIVOY? poriesil si problem? priznam sa, ze som moc nepochopil na co sa pytas, ale mozno aj keby som pochopil by som nevedel o co ide
|
|
|
|
BIVOY |
Přidané 03-02-2015 22:51
|
Rozkoukaný
|
Dnes dorazil materiál , bílá krabka , už není bílá a na vypínače také dojde ..... |
|
|
|
1stCL_PETRAS |
Přidané 05-02-2015 04:10
|
Uživatel
Příspěvek: 875
Založený: 30.10.07
|
Držím palce chlapi...mám rád lidi, kteří něco dokáží stvořit.
Baví mě to a teď mě v práci čeks výroba Z.N. Pro kontrolu ovládací skříňky panelu gyro-magnetického kompasu.
Chci to dát v režimi HighTech
Tak uvidím.
Do konce roku musím vyrobit ještě jednu zkoušečku, která testuje tři umělé horizonty a porovnává jejich údaje.Když jsou mimo normu, tak to hlídací box zasignalizuje.Snad se mi to povede.
Ahoj |
|
|
|
BIVOY |
Přidané 12-02-2015 10:41
|
Rozkoukaný
|
Tákže po navnadění , které mne postihlo po přečtení si tématu a snadnosti sestavení , jsem se jal Spínací panel si sám zhotovit . Původní myšlenka/přání bylo , že bych joy a požadavky zaslal lidem co se tím zabývají , ale okolnosti mne donutily stát se elektronikem proti své vůli . Nejsem nijak v těchto věcech zběhlý , o elektřině akorát vím , že není vidět a kope , to proto se mi do toho nechtělo (v práci se tomu vyhýbám jako čert kříži-neúspěšně) . Manuálně zručným se považuji , i nějaké možnosti v práci jsou .
Joy po rozborce , to jsem si ještě myslel , že dráty u tišťáku prostě ucviknu a naletuji drátky k tlačítkům , práce tak na den se vším šudy .
http://img17.rajc....jpg?ver=0
Pak , při podrobnějším prozkoumání tišťáku se prvotní myšlenka rozplynula , jako pára nad hrncem .
Nejhorší bylo začít , od myšlenky nemám daleko k činu (bohudík/bohužel) , lecos se začalo rýsovat a rozměření na krabku bylo už předem asi dáno .
Bílou krabici jsem stříkl na černo a víko potáhl karbonovou fólii .
Toto je finální "skoro" výrobek . Skoro proto , že ještě nemám hotové uchycení . To bude z nerezu , naklápěcí a k přichycení do mého leteckého stolu (ty dolíky na kroutítkách budou zakápnuté červenou barvou na sklo , jelikož ratolesti mi jí úspěšně vybabraly) .
Závěrem , občas jsem se škrábal za uchem a nevěděl co propojit s čím , občas jsem si říkal , že já se do toho vůbec pouštěl , ale je hotovo , funguje to a ušetřil jsem cca 2000kč . Už nyní vím co bych příště udělal jinak , co jiného bych použil . Nyní , už i vím jaký je rozdíl mezi jednopólovým a dvoupólovým přepínačem a dlouho si budu pamatovat ON/OFF ON/OFF/ON a ON/ON . Takže takto jsem se s tím popral a výsledek vidíte / posuďte sami .
P.s.-nešlo mi vložit obrázky , proto odkazy.Jistě hodný admin upraví...... a děkuji za rady Rumcajzovi !!!!
Upravil/a BIVOY dne 12-02-2015 10:46
|
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 12-02-2015 11:01
|
Stařešina
Příspěvek: 6043
Založený: 12.05.12
|
No je to nádhera Bovoyi. Taky si říkám, že něco takovýho poskládám. Ale spíš si počkám na ten slibovaný MJoy a nebudu kuchat existující Joystick. Mám v plánu udělat nějak komfortně páky jako plynovku, vrtuli a směs. Jenže nejprve musím dokončit interiéry v baráku a pak můžu začít kutit něco pro radost. Navíc mě chlapci inspirovali s Arduinem a tak si říkám, jestli by se nenašlo nějaké využití i pro Arduino.
Non est specifica
|
|
|
|
TozziFan |
Přidané 12-02-2015 12:10
|
Uživatel
Příspěvek: 1431
Založený: 05.05.08
|
Hezky, všechna čest BIVOY. |
|
|
|
Safrik |
Přidané 12-02-2015 12:27
|
Uživatel
Příspěvek: 964
Založený: 26.12.05
|
Rumcajs napsal:
No je to nádhera Bovoyi. Taky si říkám, že něco takovýho poskládám. Ale spíš si počkám na ten slibovaný MJoy a nebudu kuchat existující Joystick. Mám v plánu udělat nějak komfortně páky jako plynovku, vrtuli a směs. Jenže nejprve musím dokončit interiéry v baráku a pak můžu začít kutit něco pro radost. Navíc mě chlapci inspirovali s Arduinem a tak si říkám, jestli by se nenašlo nějaké využití i pro Arduino.
Raspberry Pi je lepšejší než Arduino. : ) |
|
|
|
313_Nevo |
Přidané 12-02-2015 12:28
|
Uživatel
|
Pekne BIVOY, dalsie generiacie budu stavat na tvojom zaklade
|
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 12-02-2015 12:56
|
Stařešina
|
Safrik napsal:
Rumcajs napsal:
Raspberry Pi je lepšejší než Arduino. : ) Rapsberry PI je mikropočítač. Arduino je na USB připojená elektronika, která umožňuje programově řídit výstupy a číst vstupy. Přijde mi, že pro mě je snáze uchopitelné to Arduino, protože se dá programovat na straně PC a je k PC prostě připojitelné přes USB. Rapsberry PI se programuje asi nějak po svém a nejsem si vůbec jist, jak snadno se k tomu připojí potenciometr, který by se dal programově číst a jak by se připojil a řídil servomotor.
Non est specifica
|
|
|
|
313_Nevo |
Přidané 12-02-2015 14:44
|
Uživatel
|
Rumcajs napsal:Ale spíš si počkám na ten slibovaný MJoy a nebudu kuchat existující Joystick.
Jasne, kuchanie existujuceho joya bych videl ako vhodnu alternativu pre menej tchnicky a financne narocneho cloveka.
Za cenu cca 15eciek sa da kupit vhodny USB joy na vykuchanie, ktoreho vnutornosti poskytnu dostatok ovladacich prvkov.
btw na bazosi sa daju kupit ako vhodny zaklad pouzivane joye za zlomok povodnej ceny
Upravil/a 313_Nevo dne 13-02-2015 11:08
|
|
|
|
BIVOY |
Přidané 12-02-2015 15:13
|
Rozkoukaný
|
Ano v úvodu byl týpek co to dělal z gamepadu , pak jsem si , ale vspoměl na ležící joy ve sklepě tak na něj přišla řada . |
|
|
|
Safrik |
Přidané 12-02-2015 16:01
|
Uživatel
Příspěvek: 964
Založený: 26.12.05
|
Rumcajs napsal:
Safrik napsal:
Rumcajs napsal:
Raspberry Pi je lepšejší než Arduino. : ) Rapsberry PI je mikropočítač. Arduino je na USB připojená elektronika, která umožňuje programově řídit výstupy a číst vstupy. Přijde mi, že pro mě je snáze uchopitelné to Arduino, protože se dá programovat na straně PC a je k PC prostě připojitelné přes USB. Rapsberry PI se programuje asi nějak po svém a nejsem si vůbec jist, jak snadno se k tomu připojí potenciometr, který by se dal programově číst a jak by se připojil a řídil servomotor.
A já se těšil na nějaký krásný projekt s RPi-čkem, že ti ho jako podstrčím místo Arduina, ale takhle z toho nic nebude. :,/ Ano máš pravdu Arduino bude vhodnější. Snad to není příliš drzý dotaz, ale plánuješ se pak s daným projektem pochlubit? : ) |
|
|
|
Voyk |
Přidané 12-02-2015 16:12
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 125
Založený: 15.12.11
|
Máte to hezké pane kolego jen co je pravda .
Taky se pochlub co by si udělal jinak a co jiného by si použil, ať neuděláme stejnou chybu při nákupech |
|
|
|
BIVOY |
Přidané 12-02-2015 16:32
|
Rozkoukaný
|
Neviděli jste vnitřek a přepínače bych si koupil s delšíma páčkama , ale to si upravím nastavečkáma . |
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 12-02-2015 16:52
|
Stařešina
|
Safrik napsal:
A já se těšil na nějaký krásný projekt s RPi-čkem, že ti ho jako podstrčím místo Arduina, ale takhle z toho nic nebude. :,/ Ano máš pravdu Arduino bude vhodnější. Snad to není příliš drzý dotaz, ale plánuješ se pak s daným projektem pochlubit? : ) Zatím o tom přemýšlím. Arduino by bylo zajímavé, kdybych s tím chtěl řídit nějaký servo motor. Na čtení spínačů, potenciometrů a hallů si vystačím s MJoyem. Zatím tedy projekt přímo pro Arduino nemám.
Měl jsem v hlavě třeba force feedback páku plné velikosti. Ale na to nemám potřebné vybavení na obrábění. A vůbec největší nápad, co mám, je zabudovat toho mýho autopilota do nějakýho lítacího aparátu. V podstatě RC model, ale autonomní s tím, že by se řídil třeba přes WiFi či LTE ... jako že bych mu poslal GPS souřadnice a letadlo tam doletělo. Ale to je taky asi jen sen. Asi by to bylo i ilegální.
Non est specifica
|
|
|
|
Ondrej1 |
Přidané 12-02-2015 18:31
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 498
Založený: 04.09.13
|
Krásná práce, Bivoyi, takhle jsem si to představoval. Jak Ti to lítá - všechno funkční? Jsem elektrorookie, a tohle bych dohromady nedal.
Ta čtyři točítka vlevo nahoře - dá se to využít jako trimy? Dají se otočit vícekrát dokola (=přesnější trim), nebo jen 360°?
---
Petras (alis Otto Lilienthal) napsal: "mám rád lidi, kteří něco dokáží stvořit"
Nepostavil sis náhodou kdysi na koleni funkční motorové rogalo? |
|
|