November 21 2024 22:49:47
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 12

· Piloti on-line: 1
pSipi

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
spínací/přepínací panel
313_Nevo
hodne zdaru BIVOY!
ano, pokial sa nemylim, tak osemsmerovy klobucik funguje tak, ze tie dalsie styri smery sa tvoria spolocnym zopnutim oboch susednych - takze ako pises 45° spravis spolocnym zopnutim 0° + 90° atd.
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

BIVOY
No abych mohl postnout report pro ostatní nadšence tak mám problémek..... . A to , že spínače spínají vždy dvě a dvě jehly , ALE dva mám že "propouštějí" (žárovička žhaví a při sepnutí je už standartní sepnutí) . Otázka - zapojit je jako ty co se chovají standartně ? Jestli toto nebude kámen na kterém si vylámu zuby , tak předělat joy na panel by meměl být , až takový problém . Tišťák co je použit bych nazval mjoy4 . To co by mohlo vznikout , bude 4 potenciometry a 16-20 spínačů/tlačitek .

Ondrej1
A z jakýho joye vycházíš?

BIVOY
Trust Predator GM2500 Zamračený

313_Nevo
tak jak BIVOY? poriesil si problem? priznam sa, ze som moc nepochopil na co sa pytas, ale mozno aj keby som pochopil by som nevedel o co ide Úsměv

BIVOY
Dnes dorazil materiál , bílá krabka , už není bílá a na vypínače také dojde ..... Mrknutí

1stCL_PETRAS
Držím palce chlapi...mám rád lidi, kteří něco dokáží stvořit.
Baví mě to a teď mě v práci čeks výroba Z.N. Pro kontrolu ovládací skříňky panelu gyro-magnetického kompasu.
Chci to dát v režimi HighTech

Tak uvidím.

Do konce roku musím vyrobit ještě jednu zkoušečku, která testuje tři umělé horizonty a porovnává jejich údaje.Když jsou mimo normu, tak to hlídací box zasignalizuje.Snad se mi to povede.

Ahoj

BIVOY
Tákže po navnadění , které mne postihlo po přečtení si tématu a snadnosti sestavení , jsem se jal Spínací panel si sám zhotovit . Původní myšlenka/přání bylo , že bych joy a požadavky zaslal lidem co se tím zabývají , ale okolnosti mne donutily stát se elektronikem proti své vůli . Nejsem nijak v těchto věcech zběhlý , o elektřině akorát vím , že není vidět a kope , to proto se mi do toho nechtělo (v práci se tomu vyhýbám jako čert kříži-neúspěšně) . Manuálně zručným se považuji , i nějaké možnosti v práci jsou .

Joy po rozborce , to jsem si ještě myslel , že dráty u tišťáku prostě ucviknu a naletuji drátky k tlačítkům , práce tak na den se vším šudy Pff .

http://img17.rajc....jpg?ver=0

Pak , při podrobnějším prozkoumání tišťáku se prvotní myšlenka rozplynula , jako pára nad hrncem Smutný .

Nejhorší bylo začít , od myšlenky nemám daleko k činu (bohudík/bohužel) , lecos se začalo rýsovat a rozměření na krabku bylo už předem asi dáno .

Bílou krabici jsem stříkl na černo a víko potáhl karbonovou fólii .

Toto je finální "skoro" výrobek . Skoro proto , že ještě nemám hotové uchycení . To bude z nerezu , naklápěcí a k přichycení do mého leteckého stolu (ty dolíky na kroutítkách budou zakápnuté červenou barvou na sklo , jelikož ratolesti mi jí úspěšně vybabraly) Naštvaný .

Závěrem , občas jsem se škrábal za uchem a nevěděl co propojit s čím , občas jsem si říkal , že já se do toho vůbec pouštěl , ale je hotovo , funguje to a ušetřil jsem cca 2000kč . Už nyní vím co bych příště udělal jinak , co jiného bych použil . Nyní , už i vím jaký je rozdíl mezi jednopólovým a dvoupólovým přepínačem a dlouho si budu pamatovat ON/OFF ON/OFF/ON a ON/ON Cool . Takže takto jsem se s tím popral a výsledek vidíte / posuďte sami Úsměv .

P.s.-nešlo mi vložit obrázky , proto odkazy.Jistě hodný admin upraví...... a děkuji za rady Rumcajzovi Mrknutí !!!!
Upravil/a BIVOY dne 12-02-2015 10:46

Rumcajs
No je to nádhera Bovoyi. Taky si říkám, že něco takovýho poskládám. Ale spíš si počkám na ten slibovaný MJoy a nebudu kuchat existující Joystick. Mám v plánu udělat nějak komfortně páky jako plynovku, vrtuli a směs. Jenže nejprve musím dokončit interiéry v baráku a pak můžu začít kutit něco pro radost. Navíc mě chlapci inspirovali s Arduinem a tak si říkám, jestli by se nenašlo nějaké využití i pro Arduino.
Non est specifica

TozziFan
Hezky, všechna čest BIVOY.

Safrik
Rumcajs napsal:

No je to nádhera Bovoyi. Taky si říkám, že něco takovýho poskládám. Ale spíš si počkám na ten slibovaný MJoy a nebudu kuchat existující Joystick. Mám v plánu udělat nějak komfortně páky jako plynovku, vrtuli a směs. Jenže nejprve musím dokončit interiéry v baráku a pak můžu začít kutit něco pro radost. Navíc mě chlapci inspirovali s Arduinem a tak si říkám, jestli by se nenašlo nějaké využití i pro Arduino.

Raspberry Pi je lepšejší než Arduino. : )

313_Nevo
Pekne BIVOY, dalsie generiacie budu stavat na tvojom zaklade Mrknutí

Rumcajs
Safrik napsal:

Rumcajs napsal:

Rapsberry PI je mikropočítač. Arduino je na USB připojená elektronika, která umožňuje programově řídit výstupy a číst vstupy. Přijde mi, že pro mě je snáze uchopitelné to Arduino, protože se dá programovat na straně PC a je k PC prostě připojitelné přes USB. Rapsberry PI se programuje asi nějak po svém a nejsem si vůbec jist, jak snadno se k tomu připojí potenciometr, který by se dal programově číst a jak by se připojil a řídil servomotor.
Non est specifica

313_Nevo
Rumcajs napsal:Ale spíš si počkám na ten slibovaný MJoy a nebudu kuchat existující Joystick.

Jasne, kuchanie existujuceho joya bych videl ako vhodnu alternativu pre menej tchnicky a financne narocneho cloveka.
Za cenu cca 15eciek sa da kupit vhodny USB joy na vykuchanie, ktoreho vnutornosti poskytnu dostatok ovladacich prvkov.

btw na bazosi sa daju kupit ako vhodny zaklad pouzivane joye za zlomok povodnej ceny
Upravil/a 313_Nevo dne 13-02-2015 11:08

BIVOY
Ano v úvodu byl týpek co to dělal z gamepadu , pak jsem si , ale vspoměl na ležící joy ve sklepě tak na něj přišla řada .

Safrik
Rumcajs napsal:

Safrik napsal:

Rumcajs napsal:

Rapsberry PI je mikropočítač. Arduino je na USB připojená elektronika, která umožňuje programově řídit výstupy a číst vstupy. Přijde mi, že pro mě je snáze uchopitelné to Arduino, protože se dá programovat na straně PC a je k PC prostě připojitelné přes USB. Rapsberry PI se programuje asi nějak po svém a nejsem si vůbec jist, jak snadno se k tomu připojí potenciometr, který by se dal programově číst a jak by se připojil a řídil servomotor.

A já se těšil na nějaký krásný projekt s RPi-čkem, že ti ho jako podstrčím místo Arduina, ale takhle z toho nic nebude. :,/ Ano máš pravdu Arduino bude vhodnější. Snad to není příliš drzý dotaz, ale plánuješ se pak s daným projektem pochlubit? : )

Voyk
Máte to hezké pane kolego jen co je pravda Mrknutí.
Taky se pochlub co by si udělal jinak a co jiného by si použil, ať neuděláme stejnou chybu při nákupech Vyděšený

BIVOY
Neviděli jste vnitřek Šklebící seŠklebící seŠklebící seŠklebící se a přepínače bych si koupil s delšíma páčkama , ale to si upravím nastavečkáma .

Rumcajs
Safrik napsal:
A já se těšil na nějaký krásný projekt s RPi-čkem, že ti ho jako podstrčím místo Arduina, ale takhle z toho nic nebude. :,/ Ano máš pravdu Arduino bude vhodnější. Snad to není příliš drzý dotaz, ale plánuješ se pak s daným projektem pochlubit? : )
Zatím o tom přemýšlím. Arduino by bylo zajímavé, kdybych s tím chtěl řídit nějaký servo motor. Na čtení spínačů, potenciometrů a hallů si vystačím s MJoyem. Zatím tedy projekt přímo pro Arduino nemám.
Měl jsem v hlavě třeba force feedback páku plné velikosti. Ale na to nemám potřebné vybavení na obrábění. A vůbec největší nápad, co mám, je zabudovat toho mýho autopilota do nějakýho lítacího aparátu. V podstatě RC model, ale autonomní s tím, že by se řídil třeba přes WiFi či LTE ... jako že bych mu poslal GPS souřadnice a letadlo tam doletělo. Ale to je taky asi jen sen. Asi by to bylo i ilegální.
Non est specifica

Ondrej1
Krásná práce, Bivoyi, takhle jsem si to představoval. Jak Ti to lítá - všechno funkční? Jsem elektrorookie, a tohle bych dohromady nedal.
Ta čtyři točítka vlevo nahoře - dá se to využít jako trimy? Dají se otočit vícekrát dokola (=přesnější trim), nebo jen 360°?
---
Petras (alis Otto Lilienthal) napsal: "mám rád lidi, kteří něco dokáží stvořit"
Nepostavil sis náhodou kdysi na koleni funkční motorové rogalo? Úsměv

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,010,077 návštěv