Co jsem přelouskal s mojí angličtinou, tak jenom abych si ujasnil, jak se to pak staví:
Do pomalované překližkové desky (čelní panel) bych pak mohl nasázet 64 kusů třeba tohoto jako tlačítka: http://www.conrad...13.k705063 ?
Bude to v DCS umět generovat krátký / dlouhý stisk?
A nemáte odkazy na nějaké ty magnetické/hallovy šoupátka, co by pak fungovaly jako osy? Našel jsem jen tohle http://www.conrad...-2.k153802, ale netuším, jak z toho udělat osu - jezdit nad tím magnetem? Jak velký to má chod?
Co jsem přelouskal s mojí angličtinou, tak jenom abych si ujasnil, jak se to pak staví:
Do pomalované překližkové desky (čelní panel) bych pak mohl nasázet 64 kusů třeba tohoto jako tlačítka: http://www.conrad...13.k705063 ?
DCS ne. Thrustmaster joye jako T16000M, Warthog atd ... přes target script ano.
Nevím jak to maj Saiteky jestli maj na to nějakej soft. Mám pocit že existuje i nějakej separé software kterej to simuluje, ale už mě to vypadlo z paměti.
Upravil/a magot dne 17-10-2014 14:45
A nemáte odkazy na nějaké ty magnetické/hallovy šoupátka, co by pak fungovaly jako osy? Našel jsem jen tohle http://www.conrad...-2.k153802, ale netuším, jak z toho udělat osu - jezdit nad tím magnetem? Jak velký to má chod?
Ano, akorát ta cena toho tlačítka je fakt příííííííšerná, to samé de sehnat asi za za třetinu...
http://www.ges.cz/cz/t-250a-2-GES06500189.html
Bude to generovat tak dlouhej stisk, jak dlouho to budeš držet stisklé.
ano, oboje použitelné, víceméně použitelné cokoliv co zase spojí a pak rozpojí kontakty, jeden druh krátkého stisku se vygeneruje při sepnutí kontaktů, druhej krátkej při rozepnutí, to samé nastane,, pokud to třeba zkratuješ pinzetou... Když použiješ třípolohový, a připojíš ho na ty dva přepínače tak máš třípolohový, resepktive 4 polohový přepínač, rovněž popsáno v dokumentaci a otestováno u mě, funguje to.
Co se týče halového senzoru místo potenciometru, dělal jsem si to, funguje pěkně, ale je to dost práce, potřebuješ sondu za 30kč + magnet s radiálním zmagnetizováním, který se né snadno shání. A hlavně to chce už trochu víc kutilskýho umění, bylo by to na další téma, kdyžtak můžu poslat návod + použité součástky, jak sem to řešil já někdy příští týden. Ale vzít potenciometr a našroubovat ho do panelu je daleko jednodušší! nejlevnější seženeš za 10 kč, časem odejde, nutno vyměnit nebo vyčistit.. nějakej kvalitnější v pohodě za 50 - 100kč... 10ti otáčkový za 200 kč a to je krása třeba na trimry.
Mám vlastní software pro vJoy virtuální HID driver. Programuju si tím všelijaké to domácí lítání. Říkám si, že bych tím mohl k nějakému takovému MJOY panelu udělat rozšířené funkce. Docela se těším, že si spíchnu nějakou takovou trimovací škatulku a k ní doprogramuju, co potřebuju.
Nic o MJOY nevím, ale zeptám se, nedá se to krom pro vstupy použít i pro výstupy? Jako ve smyslu, že by to bylo programovatelné a že by to třeba spínalo diody, nebo nedej bože řídilo nějaké DA převodníky, na který by se dal pověsit třeba nějaký budík. Představa, že by třeba BOS měl něco jako DeviceLink a já třeba hodnotu IAS, nebo různé teploty, dostal ven do nějaký škatulky a na fyzické budíky, to by bylo docela prima.
Pro mne naprosto dostačující odpověd a fandím ti ať u toho vydržíš pro nás virtuální piloty.
Cena.....Naprosto souhlasím, pájím totiž Mjoy16 po chvilkách několik dní(5 a více)
K ceně jsem se ptal hlavně proto, že když jsem se s jedním co do toho dělá bavil a říkal mu že kupuju třeba atmegu za 200kč(niní za 150kč) , tak mi hned říkal o možnosti smd a ať atmegu kupuji jinde, tuším TME, že v GES je nejdražší.
Nemám v poslední době moc času a tak budu případné zájemce na Mjoy16 odkazovat na toto vlákno.
Dělám stále víc freetracků a jsem rád že je tu někdo kdo nám bláznům pomůže s elektronikou pro naše udělátka.
Pokud bys přecejenom chtěl dělat i Mjoy8, tak napiš a já ti pošlu podklady co jsem našel na netu.
PS: Píšeš 4 směrový klobouček, ale on je 8 směrový, pomocí čtyř spínačů se přímo aktivují 4směry a další 4 jejich kombinací, třeba sepnutím horního a pravého spínače PC dostane 45 stupnový směr.
Ahoj
Vypadá to pěkně, a má to vše co původní Mjoy16 nabýzí?
Myslím krom spínačů také enkodery, přepínače,klobouček.
A dalo by se dostat i na nižší cenu, když už tam máš SMD?(při odběru 20ks a více)
Také tam nevidím diody u spínacích konektorů, máš to pořešeno jinak?
A nechystáš se nabýzet i starší verzy Mjoy8? Hodně lidem stačí třeba pro vlastní pedály, cena by byla určitě jinde.
Tak popořadě:-) Ano, má to vše co MJOY16, protože to je MJOY16, tedy 8 x osa, 64 x tlačítko, 16 x páčkový přepínač, 4 x rotační enkodér, 1 x 4-směrový klobouček.
Co se ceny týče, tak teď budu mluvit na rovinu. I při tom počtu 20ks bude stejně cena materiálu minimálně 500Kč na jeden kus, spíš o něco více. DPS + kontrolér jsou největší položky. (Vývoj hw dělám furt, přehhled o cenách mám, kontakty na české i zahraniční eshopy také, nekupuji za draho) Do toho chce započítat, že s každym kusem strávím nějakou tu hodinku, musim ručně osadit (jen diod je tam třeba 96), naprogramovat, ozkoušet. Pak sem ztrávil nějakej čas vývojem (ikdyž pravda, to jsem dělal hlavně pro sebe). Nabízím docela rychle dodat, deska je oproti originálu dost zmenšená plus má ten matrix board už v sobě. Takže z tohohle hlediska se mi to nechce vyrábět a prodávat za 700Kč, respektive za takovou cenu to dělat nebudu, protože to pro mě nemá smysl trávit tím docela dost času. Ale asi mohu prozradit, že cena bude spíš na tý spodní hranici co sem psal:-)
Diody tam jsou, SMD na spodní vrstvě, jen jich na tý fotce je osazeno jen pár, pač sem byl zatim línej si to dodělat, na testování to stačí. Každá deska ale jinak bude osazena všemi 96 diodami, takže stačí spojit dva kontakty vedle sebe přes tlačítko a je hotovo.
Nevím, jaká je konkrétně specifikace verze MJOY8, kolik je tam tlačítek a os, nicméně ono by to zas tolik levnějš nevyšlo, kontrolér stojí víc jak půlku, deska by za půlku asi taky nebyla, navíc nová deska = nové výrobní podklady, které taky něco stojí a tady u té už je mám zaplacené za sebe, z první série 10kusů co sem si dělal. Kdo je tak šikovnej, že si udělá pedály, nebo páku, tak nevidim důvod nekoupit si pár potenciometrů, a udělat si z toho trimy, ovladače chladičů a podobně, v úplně nejjednodušší verzi to vyjde třeba taky na 50 korun za 3-5 potenciometrů, což asi každej, kdo už si to koupí udělá... Za mě teda nevidim smysl MJOY8 když můžu mít MJOY16. Jasně, za 400 kč by to byla jiná, ale to prostě nevyrobim...
... se trochu popálíš pájkou no, zranění se časem zacelí ;-)
O zranění nejde, nenapsal jsem, že si neumím zavázet kaničku, ale prostě si nějak neumím představit, jak a co )
Ale zdá se, že to je jen o propojení věcí ...
Jo a kolik že to hejblátkových periferií šturm vlastně dnes (4.12.2) snese?
Omlouvám se, za trochu zdržení s testováním a odmlčení, měl sem teď nějak víc honičku, než sem čekal, plus sem ztratil spoustu svých dat, který jsem měl kvůli přeinstalaci na externím HDD a co čert nechtěl, zrovna se externí hdd podělalo...
Tudíž sem až včera naistaloval zpátky nějaký hry + začal testovat svuj MJOY a udělal narychlo nějakou skříňku z něj, zatim vše vypadá ok. Od minulého týdne je objednána výroba 35 desek, která tu bude tak za 14 dní... Pak začnu osazovat a dávat dohromady, jak čas a normální práce dovolí... Troufnu si tvrdit, že Leden 2015 je zcela reálnej a chtěl bych dodat samozřejmě i dřív, ale to už nejsem schopnej 100% slíbit.
Ahoj Hot_Dog... bolo by mozne objednat si u Teba len ten plosny spoj? (nech sa vyrobi v spolocnej varke s ostatnymi => usetrenie nakladov?)
Na kolko by prisiel?
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.