October 20 2025 00:18:58
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Tempest !
Arnold Eso Rimmer
http://album.voln...517e18d6d7
co je ta žlutá samoslepka vedle ukazatele polohy klapek? tuším, ale nevěřím....:sm19:

Ucho
Arnold Eso Rimmer napsal:
ta žlutá samoslepka vedle ukazatele polohy klapek? tuším, ale nevěřím....:sm19:

máš na mysli něco jako tohle? [img]http://www.ucho.wz.cz/obr/58qycxr-ikona.jpg[/img] is not a valid Image. hmm, třeba to mělo nějakéj reaktor...když to bylo tak rychlý :-))

není to upozornění na startér, bezpečnost práce, kdyby se motal někdo kolem vrtule...?
Žije, žije ve stepi jeden v suché otepi.
Druhý v láptích pod pařezem, třetí v díře mezi bezem.
Ať si jsou, tam kde jsou. Ať sem na nás nelezou.

313_Gryzlov
Ale né, to je upozornění na to, že v zásobnících jsou uloženy střely APDSFS s uranovými jádry. Nic co by mělo vytvářet paniku v řadách nepřítele. Něco podobného, jako má A-10 v zásobnících pro svůj kanón.

:sm6:

Arnold Eso Rimmer
no né, jako vážně to myslim, radar to nemělo žejo, nebo jo? :sm9: chtěl bych vědět proč to tam je?

313_OTU_oblak
poloaktivní uran nabíjíme do kanónu hispano Úsměv

Ucho
chtěl bych vědět proč to tam je?

Já sázím na: upozornění na startér, spuštění vrtule..

Arnold Eso Rimmer
upozornění na to že se nekdo motá kolem vrtule? jako že by si pilot nevšiml že se mu točí vrtule, nebo tak? :lol: já sem asi trošku natvrdlej, potřeboval bych to vysvětlit trošku polopaticky, děkuji

Ucho
upozornění na to že se nekdo motá kolem vrtule? jako že by si pilot nevšiml že se mu točí vrtule, nebo tak? :lol: já sem asi trošku natvrdlej, potřeboval bych to vysvětlit trošku polopaticky, děkuji

Viděl si někdy zluto-černě označenej sníženej podhled nebo natřený schody atd?

Takže upozornění pro obsluhu-pilota aby se pořádně rozhlídl, než ten motor a s ním vrtuli spustí, OK? Úsměv

VGR_Spawn
P-47
http://album.voln...538d4de4e1
http://album.voln...6512ac2969

Bf-109 Myslím že ta vysílačka dole není origoš
http://album.voln...age=56#img
http://album.voln...fa862396ff

WT_Peci
http://album.voln...517e18d6d7
co je ta žlutá samoslepka vedle ukazatele polohy klapek? tuším, ale nevěřím....:sm19:

No jde o to, co je to za palubovku tempesta...

Ve svých podkladech (4+ a In Action, víc v práci nemám) jsem našel palubovku Mk.V early a Mk.VI a ani na jedné tenhle symbol není. Není tam ale ani to tlačítko, pod kterým je nalepen...

Není možné, že by to byl současný létající warbird, který je oproti původnímu maličko upraven?

Například na letounech AČR najdete tenhle symbol taky a nejsou to žádný letadla nesoucí v zásobnících obohacenou munici - mají to třeba Mi-17, An-26, měl to An-30FG a nejsem si jist, jestli to měli i L-410 - pokud si to dobře pamatuju, tak v současné době se "zářiče" používají jako součást zařízení identifikujících námrazu.

Při práci na technice vždycky musel být na zářiči nasazen kryt (vyplněný olovem), který sundával palubní technik při provádění předletové přípravy.

EDIT: - ještě jsem zapomněl, na těch současných našich letadlech není ten symbol černožlutý, ale červenožlutý
Upravil/a WT_Peci dne 31-01-2006 09:45

Arnold Eso Rimmer
aha, tedy samolepka znamená pozor, nesedat, čerstvě natřeno, schody, spouštíš-li vrtuli podívej se jestli ji nekdo nevoskuje

mkubani
-vsechny screenshoty jsou s nejvetsi pravdepodobnosti z pohledu skrz zamerovac (gunsight view)

Pokial sa nemylim, tak to nie je gunsight view, ale normal view. Vecer checknem.

Arnold Eso Rimmer
jeste si teda tak trosku rejpnu, jinde v latadlech WW2 sem takovéto samslepky nevidel. (i kdyz ja sem toho jeste nevidel) znamena to ze kolem roku 45 zacali piloti hloupnout?:sm14:

Hoper
WT_Peci napsal:
...pokud si to dobře pamatuju, tak v současné době se "zářiče" používají jako součást zařízení identifikujících námrazu.

Při práci na technice vždycky musel být na zářiči nasazen kryt (vyplněný olovem), který sundával palubní technik při provádění předletové přípravy.

EDIT: - ještě jsem zapomněl, na těch současných našich letadlech není ten symbol černožlutý, ale červenožlutý

sem tudle oblejzal Albatrose. A když sem se ptal, co je taková tyčka dole pod čumákem, u které byl tuten trojúhelníček, tak mi bylo řečeno, že bych od toho měl chodit poněkud dál Šklebící se - jo, bylo to kvůli té námraze a ten senzor byl v hangáru skovanej v "obalu" jak píšeš ...

Ucho
Mám to rozbitý nebo se tady ztrácej příspěvky?

Edit: měl sem to rozbitý, BTW změna, sázím na Peciho :-)
Upravil/a Ucho dne 31-01-2006 11:23

LesniHU
no né, jako vážně to myslim, radar to nemělo žejo, nebo jo? :sm9: chtěl bych vědět proč to tam je?
Nekdo s tou samolepkou behem uplynulych padesati let nemel co delat, tak ji tam nalepil. A vubec, od kdy se tenhle symbol pouziva pro radioaktivitu?

WT_Peci napsal:
Ve svých podkladech (4+ a In Action, víc v práci nemám) jsem našel palubovku Mk.V early a Mk.VI a ani na jedné tenhle symbol není. Není tam ale ani to tlačítko, pod kterým je nalepen...
Muzes ty svoje podklady (at uz je mas kdekoliv) hodit na FTP?

mkubani napsal:
-vsechny screenshoty jsou s nejvetsi pravdepodobnosti z pohledu skrz zamerovac (gunsight view)

Pokial sa nemylim, tak to nie je gunsight view, ale normal view. Vecer checknem.
To jsem zvedav. Jestli je tohle normal view, uz opravdu nevim, jaky pohled na palubovku by mohl byt z gunsight.

Liptow
Mno chlapi ja by som nebol tak hrr hr - Tempesta dokazu kvalifikovane vyuzit trpezlivi piloti Focke-Wulfov napriklad, nie spitdrajvri s taktikou "naco si budem nastupavat, vsak kazdeho ukrutim ked k tomu dojde" - staci uz teraz pocuvat staznosti poniektorych cervenych na scenar F4U proti Zeru :rolleyes:

LesniHU
Liptow napsal:
Mno chlapi ja by som nebol tak hrr hr - Tempesta dokazu kvalifikovane vyuzit trpezlivi piloti Focke-Wulfov napriklad, nie spitdrajvri s taktikou "naco si budem nastupavat, vsak kazdeho ukrutim ked k tomu dojde" - staci uz teraz pocuvat staznosti poniektorych cervenych na scenar F4U proti Zeru :rolleyes:
To je celkem pravda, uvidime, kolik lidi bude se s jinou taktikou vyrovna. Ale muzeme kontrovat tim, ze velkou trpelivost je treba mit i treba pri nahaneni stodevitky v hurricanu. Ale to nejpodstatnejsi je, ze ted budou mit modri letadlo, ktere muze proletet okolo rychlosti pres 500mph a pri tom jednom pruletu zkriplit nebo rovnou sestrelit nepritele. A pak beztrestne zmizet. No, a ja jsem zvedav, jak se s timhle vyrovnaji nemecti piloti Úsměv.

1stCL_Fucida
Němečtí piloti mají letadlo, které kolem proletí 550mph rychlostí a a po srovnání do horizontálního letu tuto rychlost narozdíl od Tempesta udrží Mrknutí. Které navíc bylo vyrobeno a zřejmě i nasazeno ve vyšších počtech než Tempesty..blbé, co? Šklebící se
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

LesniHU
1stCL_Fucida napsal:
Němečtí piloti mají letadlo, které kolem proletí 550mph rychlostí a a po srovnání do horizontálního letu tuto rychlost narozdíl od Tempesta udrží Mrknutí. Které navíc bylo vyrobeno a zřejmě i nasazeno ve vyšších počtech než Tempesty..
... a tyto vysoke pocty se 7.dubna 45 spojily a vytvorily rekordni nasazeni me262 cele valky - celych 57 bojovych letu za jeden den! Vyděšený

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,312,727 návštěv