October 19 2025 21:29:30
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
IL-2 po letech
VGR_Ghost
310_Pip napsal:

F9 defaultní přepínač

To vím, ale to není ono. Tohle skáče po krocích, dřív jsem to měl udělané plynule. Prostě zmáčknul jsem hat směrem, kterým jsem se chtěl podívat a dokud jsem tlačítko držel, pohled se posunoval. Když jsem to pustil, pohled se zastavil na tom místě. Abych to vrátil zpátky na centrál, musel jsem zmáčknout tlačítko pro "center view". Tohle myslím.

http://www.virtualgrimreapers.net/
Kurres
Nepoužíval si Il2 Newview?

Ondrej1
Na to rozhlížení po několikaměsíčním užívání jednoznačně doporučuju nějaký headtracking system. Jako bonus se ti tím uvolní klobouček na joyi. Joy mam Cobra defender a ten "multiplikátor" i z výše uvedeného důvodu vůbec nepoužívám.
Takže:
- levá ruka: páky plynu, klapek, listy vrtule
- pravá ruka joy,
- nohy pedály
Za celou dobu letu vůbec nesundám ruce z periferií, je to velký komfort a výhoda.
Hra: IL2 BoS
PC: Celeron 2,7 GHz, 12 GB DDR3, GT 750Ti, Win 10 64bit
OpenTrack, pedály Happy, joy MS Sidewinder FF2, páky Saitek Quadrant, 1xUHD LCD

VGR_Ghost
Kurres napsal:

Nepoužíval si Il2 Newview?

Jo, tohle je ono. Přišel jsem na to sám pátráním v paměti, ale každopádně díky. Mrknutí

Tak jsem si zatím zalítal offline. Letadlo ovládám spolehlivě, přistání v pohodě i na letadlovce. Mým problémem je něco trefit, to budu dostávat asi ještě do oka nějaký čas.

VGR_Ghost
Potřebuju opět radu... Zjistil jsem, že potřebuju na některé servery HSFX 7 mod. Nějak jsem to stáhnul, nainstaloval (ještě k tomu updater - měl bych tedy mít aktuální verzi). Přes jsgme jsem to zaktivoval (snad - psalo mi to něco ohledně il2fb.exe a quick.ntrk?? - asi, nevím, že by to mohlo ovlivnit - affect hru). Všechno se tváří normálně až na to, že při pokusu o přihlášení na server přes hyperlobby se mi při načítání mapy objeví hláška "Mission loading error: Landscape WestFront44/WFG_Au_load. ini - loading error". Printscreen mi nejde udělat, tak jsem to musel takhle přepsat. Neporadí mi někdo, co jsem mohl udělat špatně? Offline to normálně zapnu a jde to.

magot
Měj preventivně aktivované jen HSFX history mod a hakenkreuz enabler.

VGR_Ghost
Já bych tu jen chtěl poděkovat všem rádcům, lítám online s HSFX a vše ok. Joystick nakonec Thrustmaster - úplně z jiného světa jak ten Defender (vrátil jsem ho). Lítám na Aces over Europe, tenhle full real server se mi moc líbí. Jediný problém spočívá v tom, že nějak přebývá pilotů osy. Ve většině misi v poměru 2:1 (už jsem ale viděl i 19:7). Já lítam všechno a tak si vybíram tak, abych vyvažoval počty. Což znamená převážně červenou stranu. Barva mi nevadí, jenže jaksi mě odrazuje od hraní to, že kdekoliv se objevim, dělam střelnici pro 2-3 často výkonější nepřátelská letadla. Ok, mohl bych přesednout na druhou stranu a lovit těch pár rudých odvážlivců, ale o čem to je? Vím že tenhle příspěvek je o ničem, jen mě prostě hra na útěk a vyhýbání boji moc nebaví. Dřív bylo full real serverů s více lidmi poměrně dost, dneska je na hyperlobby asi jen jeden a vypadá to tam jak vypadá. No každopádně mi to funguje, naposledy díky všem za rady ohledně nastavení.

Vilik
Tak zkus warthunder. Tam to hrače vyrovná samo.=)

VGR_Ghost
Vilik napsal:

Tak zkus warthunder. Tam to hrače vyrovná samo.=)

Znám, zkoušel jsem. Bohužel mam na to slabej počítač (v dnešní době už spíš historickej kousek). Sice to na minimu rozjedu, ale za pak stejně bych musel dlooouho expit letadla a na to nemam čas ani náladu, přičemž bych to musel ještě odehrát hlavně v těch módech z pohledu třetí osoby a ty se mi jako letecký simulátor vůbec nezdaj. Simulátor to hraje dost málo lidí a to čekání + fakt že mě to může v nějakym vrtuláku na úrovni roku 1936 hodit proti Migu 15... Úsměv Nene, WT ne. Ale upřímně přiznávam že mě baví mnohem víc sestřelovat než utíkat, takže spíš než něco jinýho se přidam na modrou stranu. Úsměv

magot
VGR_Ghost napsal:Jediný problém spočívá v tom, že nějak přebývá pilotů osy.

To jsou jenom výmluvy, dobrý (rambo) pilot si poradí i s 10x přesilou Šklebící se

ringlett
VGR_Ghost napsal:Lítám na Aces over Europe, tenhle full real server se mi moc líbí. Jediný problém spočívá v tom, že nějak přebývá pilotů osy. Ve většině misi v poměru 2:1 (už jsem ale viděl i 19:7). Já lítam všechno a tak si vybíram tak, abych vyvažoval počty. Což znamená převážně červenou stranu. Barva mi nevadí, jenže jaksi mě odrazuje od hraní to, že kdekoliv se objevim, dělam střelnici pro 2-3 často výkonější nepřátelská letadla. Ok, mohl bych přesednout na druhou stranu a lovit těch pár rudých odvážlivců, ale o čem to je? Vím že tenhle příspěvek je o ničem, jen mě prostě hra na útěk a vyhýbání boji moc nebaví. Dřív bylo full real serverů s více lidmi poměrně dost, dneska je na hyperlobby asi jen jeden a vypadá to tam jak vypadá.

No momentálně je poněkud na pilno se spoustou věcí a válčení mi taky trochu času zabere. A myslím, že to tak má daleko víc lidí. ALe od podzimka to bude veselejší. Zase bude víc času na lítání.
Upravil/a ringlett dne 30-06-2014 06:25

Kurres
Mrzí to i piloty Osy, že počty jsou často ve prospěch modrých... Smutný

606_Druindin
njn, dokud se modry letky v rámci vyvážení dostatečně nepřebarvěj, tak jinej poměr nebude. Bohužel situace 3 : 1 má za následek i to, že tam spousta červenejch radši vůbec nepříjde :-(

Paulus
Ptám se, o čem to vypovídá? Chybný FM model červených letadel? Lépe organizovaní „modří“? Modří podvádějí –„číty“?
Osobně lítám převážně za „červené“ a jsem dost často „kanonenfuter“. Už jsem si zvykl. Pokud občas vyletím s „modrým strojem“ moc se nezmění.
Smutný
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E

WT_Horrido
Vypovídá to hlavně o tom že online létání je nejlepší a nejrealističtější.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

VGR_Ghost
Kurres napsal:

A co brání modrým pilotům si zalítat na druhé straně? Modří budou prostě vytrvale dál sedět na modré, i když to bude 3:1. Zamračený

606_Druindin napsal:

njn, dokud se modry letky v rámci vyvážení dostatečně nepřebarvěj, tak jinej poměr nebude. Bohužel situace 3 : 1 má za následek i to, že tam spousta červenejch radši vůbec nepříjde :-(

Abych se přiznal, jsem přesně ten případ. Vždy před statem se mrknu na stránky jak to vypadá. Včera kolem 10h 21 modrých na 6 červených, takže jsem se radši šel koukat na Řecko - Kostarika. Ale vypovídá to určitě i o komunitě, protože víc jak polovina lidí na modré straně je někdo typu JG26_XXXX, JG1_YYYY, přičemž klidně i v pěti od jedné letky. A červených poskrovnu... No nic, holt je to tak.

Shadowdeath
Taky tak. Jdu většinu dělat radši něco jiného, než být ve vláčku 5 co honí jednoho a pak si tahat triko, jak sem dobrej a nebo bejt ten jeden neustále sestřenej...
Nebo zkusit zmetka (CLoD). Třeba na ATAGu, kde to zatím zkouším já, se mě zdají počty celkem vyrovnané Úsměv
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý

Lanc
VGR_Ghost napsal:Ale vypovídá to určitě i o komunitě, protože víc jak polovina lidí na modré straně je někdo typu JG26_XXXX, JG1_YYYY, přičemž klidně i v pěti od jedné letky. A červených poskrovnu... No nic, holt je to tak.

no a teraz si poloz este otazku, ked ma niekto v niku prefix JG26 alebo JG1, preco by mal ist do Spita etc.?
Ked si chceme u nas v 26. zablbnut, ideme oflajn a v kukuricnikoch nahaname svalbiny. Ked ideme na server, samozrejme sadame do modrych a je nam jedno, kolko je tam cervenych. Ked nikto, menime server alebo hru. Co to lietate druhy tyzden mladeznici, ze vas to furt prekvapuje?
Mozeme si este zmenit niky a lietat ako zopar borcov od lajonov a ist k cervenym, ale to skor nie ako ano..
Problemom by mohla byt aj momentalna mapa na servery. Vela cervenych skratka nebude lietat ruske stroje.
2/JG26_Krak

http://squadron.achileus.cz/
1stCL_Novotny
VGR_Ghost napsal:

Kurres napsal:

A co brání modrým pilotům si zalítat na druhé straně? Modří budou prostě vytrvale dál sedět na modré, i když to bude 3:1. Zamračený

606_Druindin napsal:

Abych se přiznal, jsem přesně ten případ. Vždy před statem se mrknu na stránky jak to vypadá. Včera kolem 10h 21 modrých na 6 červených, takže jsem se radši šel koukat na Řecko - Kostarika. Ale vypovídá to určitě i o komunitě, protože víc jak polovina lidí na modré straně je někdo typu JG26_XXXX, JG1_YYYY, přičemž klidně i v pěti od jedné letky. A červených poskrovnu... No nic, holt je to tak.

A nebude tedy spíš problém červených řadách??? Když se všichni juknete na staty a raději jdete hajat? Takhle to pak máte hnedle 3:1. Úsměv

Kurres
VGR_Ghost napsal:

Kurres napsal:

Několik lidí od nás vymění čas od času kabát a vleze do RED strojů. Ostatní si radši půjdou zahrát něco jiného, protože je to za RED nebaví a já to naprosto i chápu.
Létáme za modré, protože nás baví LW stroje, jíme malý děti a bombardujeme školky. A opačně to zase mají kluci v červených letkách. Vyděšený
Ale snad nebude tak zle. Na AoE je kupa nových map, hlavně západních, ty ruské tak nějak Podrs pomalu vytěsňuje takže by to mohlo zájem červených opět zvednout.

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,311,905 návštěv