Opentrack - náhrada FreeTracku?
|
Ondrej1 |
Přidané 22-12-2014 12:51
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 498
Založený: 04.09.13
|
petsild napsal:
Tam kde nastavuješ velikost clipu je Calibrate výchozí umístění středu ledek v prostoru. Nezapomeň pak vycentrovat klávesou a každou křivku musíš upravit, páč je výchozí nastavená hodně natupo, na videu dobře vidět ten hýbající bod měl u křivek dojít vrcholu max.st. který si nastavíš.
Laděním bych se rád zabýval, až to bude spolupracovat s Ilem
Koukal jsem ještě na FaceTrack, jsou si s OT dost podobný, ten mě moc nenadchnul, háže chyby, divně se škube atd. |
|
|
|
petsild |
Přidané 22-12-2014 14:35
|
Diskutující
Příspěvek: 4105
Založený: 30.11.14
|
To jsem zklamaný že ti OT pořád nejde. Máš možnost vyzkoušet jiné simulátory? Aby se mohla vyloučit chyba zkus třeba rozhlížení v kokpitu auta: https://www.lfs.n...ownloadlfs, nebo sosni funkční demo Rise of Flight. |
|
|
|
LEON |
Přidané 22-12-2014 14:40
|
Diskutující
Příspěvek: 2076
Založený: 28.10.10
|
Ani mně se nedaří OT kloudně rozchodit Chobotnici jsem sice rozhýbal, ale mrská sebou nějak divně, chvíli jde plynule, pak škubne a poskočí o skok dál a pak zas jde chvíli plynule... Přitom kontakt s IR LED mám celou dobu 100% a parametry nastavené dle návodu. S nastavení FT jsem neměl problém, chodí mi bezvadně, OT zkouším jen proto, že FT mi v IL-2 BOS nevím proč nejede.
|
|
|
|
petsild |
Přidané 22-12-2014 19:56
|
Diskutující
|
Tady jde oto rozdělit problém, jednomu nejde vůbec druhému škube což je způsobeno ve špatném nastavením citlivosti Trenshold/Hysteresiss. Pokud je hodně okolního světla rušivé elementy - třeba denní režim... používám universální pravidlo hodnotu Trenshold vpravo a zase Hysteresis posunout vlevo, je potřeba najít kompromis a do toho navíc kecá správně nastavená velikosti bodu IRled minimální a maximální, prostě jen experimentování hodnot které se navzájem ovlivňují.
edit:
Sice to dalo práci pod vrstvou prachu najít starou dobrou Ilku FB a hned čistá instalace verze 1.0 bez zásahu do nastavení funguje s OT naprosto bez problému.
Upravil/a petsild dne 23-12-2014 08:08
|
|
|
|
Ondrej1 |
Přidané 23-12-2014 10:12
|
Rozkoukaný
|
... čistá instalace verze 1.0 bez zásahu do nastavení funguje s OT naprosto bez problému.
Co máš za systém? |
|
|
|
petsild |
Přidané 23-12-2014 10:42
|
Diskutující
|
Win7 64-bit sp1 |
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 24-12-2014 09:31
|
Stařešina
Příspěvek: 6043
Založený: 12.05.12
|
Je k dispozici verze 2.3 RC7. Tahle verze zapracovala na kalibraci PointTrackeru. Konečně funguje kalibrace podle mých očekávání. Dokonce to ukáže, kde si myslí, že je střed hlavy, takže člověk má hned kontrolu, zda to je kalibrovaný dobře. Stačí zapnout kalibraci a začít kroutit hlavou do maximálních výchylek. Pak kalibraci zas vypnout a ukáže nový nález. Docela mě překvapilo, že RC6 měla střed mý hlavy nakalibrovanej na druhou stranu. Jestli měl někde otočený znamínko na nebo co ... zkrátka ještě v RC6 jsem při kroucení hlavou v kokpitu měl pocit, že sedím na excentrické točící židli, teď konečně je to dobře. Možná to někomu fungovalo i předtím, můj zážitek z toho byl ale takový neplnotučný.
Non est specifica
|
|
|
|
petsild |
Přidané 24-12-2014 10:59
|
Diskutující
|
Tahle verse posunula OT více k dokonalosti. Nejen že je pokročilejší kalibrace a navíc funguje změna parametrů online. Tedy si zaslouží posunout celkové hodnocení paráda.
Přikládám odkaz: https://github.co....3-rc7.zip |
|
|
|
Ondrej1 |
Přidané 24-12-2014 17:07
|
Rozkoukaný
|
Jak je možné, že adresář nové verze OT-2.3.7 po spuštění zná moje "předchozí" nastavení z adresáře OT-2.3.6, kterej mám úplně jinde (nic se neinstalovalo, jen rozbalovalo)? Má to nějaké soubory ještě někde jinde? |
|
|
|
petsild |
Přidané 25-12-2014 12:44
|
Diskutující
|
Ještě se do systému někam ukládají, ale na funkci to nemá vliv. |
|
|
|
petsild |
Přidané 08-01-2015 18:13
|
Diskutující
|
Je uvolněna verze rc8 novinkou je vylepšená kalibrace a přesnější ovládání.
soubor: https://github.co....3-rc8.zip |
|
|
|
petsild |
Přidané 01-02-2015 10:01
|
Diskutující
|
Po nějaké době opět vylepšená verze 2.3 rc9 https://github.co....3-rc9.zip, co nového přináší raději nechávám v originál znění.
- HT face tracker shouldn't confuse itself as much
- PT calibration display and logic should both work
- centering will perform implicitly on first pose received
- PT dynamic pose resolution got included again
Z mého postřehu přesnější centrování a pozice clipu v prostoru. Starší Opentrack byl v ROF dobrý a nyní je ještě lepší a přesnější odezvou v DCS, opravdu užitečný prográmek. |
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 01-02-2015 10:31
|
Stařešina
|
No sláva. Na tu opravu kalibrace středu hlavy čekám docela jak na smilování boží. Předchozí RC měly porůznu otočený znamínka detekce středu a tedy to vedlo k více či méně roztodivným výsledkům. RC8 už sice byla docela použitelná, ale furt tam někde utíkala nějaká transformace. Večer zkusím, jak to funguje teď. Třeba se to kvalitou přiblíží TIRu.
edit: Tak se zdá, že u OpenTracku nastal skutečný pokrok. Reálně funguje kalibrace. Tedy nejen že to ukáže, kde je střed hlavy, ale i se to chová, jako by tam střed hlavy byl. Zní to možná divně, ale předchozí verze válčily s tím, aby střed hlavy správně spočetly a i když už to spočetly, ještě nebyla záruka, že s tím taky počítají. Sem tam bylo blbě znaménko a sem tam chybělo něco přičíst. Konečně chodí správně i kompenzace posunutí při pohledu vzad. Tedy se zdá, že to vlastně funguje jako TIR. Ono to tam bylo už dřív, jen to, asi díky těm chybám v kalibraci a použití kalibrace, fungovalo tak jako divně. Teď to chodí reálně dobře. Nevím přesně, jak otestovat tu "Dynamic pose resolution", ale mám to zapnutý a dělá to, co bych od toho čekal po zkušenosti s TIRem.
Chodilo mi to poněkud škubaně. Tedy to přilíš stabilizovalo úhel pohledu a pak to poskočilo zas jinam. V nastavení Accela filtru jsem úplně vyhodil vyhlazování translací i rotací a nechal jen Spiking reduction na normal a to, se zdá, chodí hladce.
Upravil/a Rumcajs dne 01-02-2015 14:41
Non est specifica
|
|
|
|
petsild |
Přidané 02-02-2015 14:18
|
Diskutující
|
Ahoj Rumcajsi,
je bezva že nové vlastnosti OT sleduješ tak pečlivě. Můžeš pls popsat funkci Dinamic pose resolution, jak to má vlastně v reálu fungovat případně porovnat s Tirem? Dík za postřehy jsi jediný komu ten sw není lhostejný hoj. Pet |
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 02-02-2015 15:52
|
Stařešina
|
petsild napsal:
Ahoj Rumcajsi,
je bezva že nové vlastnosti OT sleduješ tak pečlivě. Můžeš pls popsat funkci Dinamic pose resolution, jak to má vlastně v reálu fungovat případně porovnat s Tirem? Dík za postřehy jsi jediný komu ten sw není lhostejný hoj. Pet Jsem psal, že nevím, co přesně bych měl zkusit, abych otestoval dynamic pose resolution. Na GitHubu OpenTracku není k tý volbě ani slovo ohledně funkčnosti, tak nezbývá, než se domýšlet, nebo se inspirovat u FaceTrackNoIR. Tedy pokud beru FaceTrackNoIR jako inspiraci, je tam psáno tuto:
Dynamic Pose Resolution
Whether the point correspondence and pose ambiquity is resolved using a more sophisticated dynamic algorithm (constant velocity prediction) or a simple static resolution. Dynamic pose resolution can capture more extreme poses but may occasionally get stuck in a wrong pose estimates so that a reset of the internal state becomes neccessary.
Tedy je to volba, zda se pro rozlišení nejednoznačnosti pozice použije nějaký sofistikovaný algoritmus, nebo zda se to bude dělat bez velkého přemýšlení. Co přesně si má člověk představit pod tou dynamičností, to nevím. Podle všeho je to tak, že ty tři body nejsou úplně jednoznačné pro určení polohy a tedy si chybějící informace ten softík nějak domýšlí. Může si je domýšlet dynamicky z předchozí pozice, rychlosti změny a tak podobně. Nebo může některé nejednoznačnosti ignorovat a třeba si říct, že nikdy nebudeš vzhůru nohama a basta - bude počítat, že ten klip je vždy v plus mínus vzpřímené pozici.
Výhoda dynamického rozlišení by pak byla v tom, že umožní i použití ne úplně běžných pozic. Nevýhoda pak v tom, že to může vyhodnotit blbě a pak se to snímání může zaseknout v nějaké poloze, ze které nebude umět najít cestu ven a bude potřeba reset nulové pozice.
Když jsem to tak napsal, došlo mi, že ještě v RC8 se mi běžně stávalo, že při pohledu doprava dolu se to zaseklo a nemohl jsem zvednout pohled. A že v RC9 se mi to nestává. Tak možná je to tohle.
Non est specifica
|
|
|
|
petsild |
Přidané 02-02-2015 16:17
|
Diskutující
|
Já takovou volbu neměl nikdy aktivní, tedy ztráta orientace bodu a následný zásek jsem nikdy neřešil. Zkusím zapnout a nasimulovat extrémní polohou clipu (třeba se využívá přiblížení se led příliš k sobě), snad se opravný algoritmus v praxi ukáže jako výhoda. |
|
|
|
606_JuLB |
Přidané 02-02-2015 21:50
|
Uživatel
Příspěvek: 747
Založený: 26.06.13
|
OT používam už vo všetkých simoch, a nemal som nikdy problém so zaseknutím v nejakej polohe.
Kalibráciu som poriešil metódou pokus až n-tý pokus už u jeho predchodcu FTNoIR-u a teda nová vlastnosť s vyzualizáciou kalibrácie na stred hlavy už nebola až taká prevratná. Aj keď pomohla a otáčanie je teraz centrické.
Stále ale má tendeciu príliš brániť zmene polohy pri pomalej zmene, je to skokovité. V rotácií je to ešte dobré, hlavne to skáče pri posúvaní dopredu a dozadu. Akoby sa nevedel rozhodnúť, kedy sa ešte hýbem a kedy už iba "upresňuje" polohu kde má ostať stáť. |
|
|
|
Tom_The_Maniac |
Přidané 02-02-2015 22:44
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 269
Založený: 25.01.13
|
Tohle zařízeníčko je hodně dobrý! Funguje daleko líp než FaceTrackNoIR, se kterým jsem se drahno natrápil. Používám obyčejnej headtracking a funguje to stoprocentně, protože narozdíl od výše zmířněného software to detekuje hlavu furt a ne jen občas. Ještě doladit a tradá do vzduchu!
Je to trochu jako zázrak.
Érin go bragh!!Tiocfaidh ár lá - Our day will come
http://www.youtube.com/user/Tartaruscast
Freddie Mercury - Lover of life, singer of songs. 1946 - ∞
Raging hard on WarThunder...
(Nick upraven na závěrečný vývojový stupeň)
|
|
|
|
313_Nevo |
Přidané 13-02-2015 09:17
|
Uživatel
Příspěvek: 1888
Založený: 13.08.06
|
Mam v plane odskusat aj tento 'zazrka' na sledovanie hlavy, kedze to ma byt lepsie ako spominany FCT postnem potom postrehy a porovnanie
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7
|
|
|
|
313_Nevo |
Přidané 16-02-2015 21:44
|
Uživatel
Příspěvek: 1888
Založený: 13.08.06
|
moje skusenosti s OT
stiahol som Opentrack v2.3 rc9 a rozpakoval. spustil opentrack aplikaciu, klikol Start a ujal sa testovania.
ziaden zazrak sa nekonal.
'paper marker tracker' mi spustil webku ale nejak som zistil, ze to asi nebude sledovanie hlavy. Potom som skusil 'PointTracker', frcal, ale tiez to nebolo sledovanie hlavy.
Nakoniec som si vsimol 'face tracker', spustil, ale so ziadnou kombinaciou Protocolu mi to webku ani len nespustilo.
zatial 1:0 pre FCT vs OT
robim niekde chybu, ked chcem aby mi OT snimalo pohyby hlavy?
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7
|
|
|