November 22 2024 03:16:11
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 7

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Jaké pedály pořídit
Shadowdeath
TozziFan napsal:

Do oblouku chodí jen vystřeďovací vačka. Samotné šlapáky se díky konstrukci pohybují vpřed/vzad s nulovou stranovou výchylkou. Rozdíl v přesnosti, citlivosti a celkového používání jsou u MFG velmi dobré a po zkušenostech s pedály Saitek a BIG JOE je to stejné, jako porovnávat joystick Warthog vs logitech/X52 a podobné.

MFG právě díky své konstrukci chodí do "oblouku" (pokud tam tedy není nějaká fíčurka, která to eliminuje). Nevím přesně kolik výchylka bude, počítat se mě to nechce (sice je to matematika pro základní školu, ale jsem línej), tipnul bych tak 5-10mm (od středové polohy do max. vyšlápnuto). Nohou to pak ani nepoznáš Úsměv
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý

TozziFan
Ano, špatně jsem se vyjádřil. Konstrukce dvou rovnoběžných ramen chodí do oblouku a vzdálenost šlapek od podélné osy se mění o pár mm. Já psal o natáčení samotných šlapáků.

Shadowdeath
TozziFan napsal:

Ano, špatně jsem se vyjádřil. Konstrukce dvou rovnoběžných ramen chodí do oblouku a vzdálenost šlapek od podélné osy se mění o pár mm. Já psal o natáčení samotných šlapáků.

Ajo, já to blbě pochopil Úsměv
Upravil/a Shadowdeath dne 17-02-2014 23:37
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý

Ondrej1
Ohledně těch plast. saiteků to vidím podobně jako Rumcajs, jde o nejasný střed a také o "nutnost" při potřebě jen malého vychýlení do strany korigovat zase zpátky na druhou stranu. To nutné korigování ze strany na stranu (blízko středu) jse částečně vyřešil úpravou křivky pomocí JoyControlu. Myslim, že to vystředění pomocí vačky u Croswindů řeší elegantně právě tenhle problém. Nicméně potíže se středem s ohledem na vyšší cenu Croswind pedálů oželím.
Přikláním se zatím k prodeji Saiteků a koupi nejspíše BigJoe pedálů. Vycházím teda pouze z fotek a recenzí na jeho stránkách, chválí se tam, kromě jiného, masivní konstrukce, přesnost chodu, vracení se na střed.

TozziFan
OndrejOne napsal:

Ohledně těch plast. saiteků to vidím podobně jako Rumcajs, jde o nejasný střed a také o "nutnost" při potřebě jen malého vychýlení do strany korigovat zase zpátky na druhou stranu. To nutné korigování ze strany na stranu (blízko středu) jse částečně vyřešil úpravou křivky pomocí JoyControlu.

Teď se nějak ztrácím. Saitek pedály jsou vraceny jako všechny pedály pružinou do středové polohy. Za zhruba tři roky používání těchto pedálů jsem se nesetkal s problémem nevrácení se na střed. Problém těchto pedálů krom použitého materiálu je ten, že právě ve středové poloze je jakési jemné vybrání, do kterého zapadá kulička. A to je ten problém, který vyžaduje určitou sílu na překonání hrany a při jejím překonání už zase musíš korigovat, pokud chceš opravdu jen kousek vyšlápnout kormidlo. Prostě okolo středu je problém jemného korigování.

Myslim, že to vystředění pomocí vačky u Croswindů řeší elegantně právě tenhle problém. Nicméně potíže se středem s ohledem na vyšší cenu Croswind pedálů oželím.

Jo, každá sranda něco stojí. Ale samotná vačka není jediná přednost MFG pedálů oproti Saitekům. Je to i možnost nastavení (tuhosti pružiny pro vyšlápnutí směrovky, tuhosti péra pro sešlápnutí pedálů, sklonu pedálů, úhlu pedálů) a použitých materiálů a snímacích senzorů.

Přikláním se zatím k prodeji Saiteků a koupi nejspíše BigJoe pedálů. Vycházím teda pouze z fotek a recenzí na jeho stránkách, chválí se tam, kromě jiného, masivní konstrukce, přesnost chodu, vracení se na střed.

Tak tady ti opět budu trochu oponovat v posledních dvou bodech. Právě pedály od BIG JOE nemají totiž vůbec nic, co by je drželo na středu, krom pružiny, která je však dost měkká a neklade moc odporu. S těmito pedály už musíš mít cit v nohou a létat podle kuličky či citu. A co se týká přesnosti, záleží co si pod tímto pojmem představíš. Používá obyčejný poťák, který pracuje sice přesně, je levný pro případnou výměnu, ale s HALL senzorem v MFG se opět nemůže rovnat. Jinak ale co se týká kvality zpracování a použitých materiálů, jsou pedály BIG JOE opravdu nezničitelné a kvalitně postaveny. Další věc je, že na rozdíl od Saiteků a MFGček, BIGJOE pedály nemají šlapky s osou, jsou bez možnosti namapování brzd. To byl také hlavní důvod, proč jsem je odložil do sklepa a nabídl k prodeji. Brzdit tlačítkem na klávesnici mě prostě nebaví.

ringlett
Právě pedály od BIG JOE nemají totiž vůbec nic, co by je drželo na středu, krom pružiny, která je však dost měkká a neklade moc odporu. S těmito pedály už musíš mít cit v nohou a létat podle kuličky či citu. A co se týká přesnosti, záleží co si pod tímto pojmem představíš. Používá obyčejný poťák, který pracuje sice přesně, je levný pro případnou výměnu, ale s HALL senzorem v MFG se opět nemůže rovnat. Jinak ale co se týká kvality zpracování a použitých materiálů, jsou pedály BIG JOE opravdu nezničitelné a kvalitně postaveny. Další věc je, že na rozdíl od Saiteků a MFGček, BIGJOE pedály nemají šlapky s osou, jsou bez možnosti namapování brzd. To byl také hlavní důvod, proč jsem je odložil do sklepa a nabídl k prodeji. Brzdit tlačítkem na klávesnici mě prostě nebaví.

Tozzi, Ty prevíte, že já jsem si je koupil od Tebe, ten co mi je prodal je vytáhl taky ze sklepa i s přidělaným kniplem ...

Ale, jsou fajn, jen ten střed. Zatím to na lítání formací opravdu moc není. Každopádně budu dávat o něco silnější pružiny, potenciometr funguje (je možné, že s pevnou oporou pod zadkem by to lítalo líp, kancelářská židle opravdu není ideální). Podle konstrukce to vypadá, že výměna poteciometru za hall by nebyla tak nemožná, ale byl by to zásah asi nad mé schopnosti. Nicméně přemýšlím o udělátku na brzdy.

Každopádně za zaplacenou cenu to stálo.

Rumcajs
Možná by se BigJoe mohl tou vačkou inspirovat. Jeho pedály jsem neviděl, ale podle popisu Tozziho si umím představit to vystřeďování. To že jsou kovové vidím jako velký plus. Mít to středící vačku a hall, možná bych při volbě oželel i ty MFG. (teď už tedy ne, když je mám). Zas ale na trhu jsou teď minimálně 3 velmi kvalitní pedály (MFG, VKB, Slaw) a ten trh není tak velkej, tedy pustit se do výroby dalšího typu považuji minimálně za risk.
Spíš by bylo super, kdyby někdo vyrobil dlouhou páku s dvěma vačkama. I třeba takovou, co by se dodělávala doma, takovej polotovar. Zkoušel už jsem k tomu přimět Šimudžu a snad se časem dočkáme dlouhé MFG páky s Force Feedbackem.

TozziFan
ringlett napsal:...Tozzi, Ty prevíte, že já jsem si je koupil od Tebe, ten co mi je prodal je vytáhl taky ze sklepa i s přidělaným kniplem ...

Kdepak, já je mám pořád schovaný, nikdo je zatím nechce. Asi zůstanou jako záloha, kdyby ty MFGčka nějak zlobily.

LEON
[img]http://www.cak.ic.cz/files/SVK/joystick_Joska.jpg[/img] is not a valid Image.

Napiš Rumcajsi JoskoPilotovi, kromě FreeTracků dělá i herní periferie s HALLy.
http://joskapilot...

https://www.rcfree.eu
Ondrej1
TozziFan: co se týká vracení Saiteků do středu, tak ano, vracejí se, ale s přesností tak 3-5% z celkové dráhy šlapky (JoyControl). Toto jsem trochu pořešil v JoyControlu lehkou úpravou křivky s jemnou mrtvou zónou. Navíc pokud z nich vyloženě nesundám nohy, tak se nohama střed hledá pocitově celkem obtížně. Pedály mám povolené jak jen to jde.
Tady je vidět, jak jde středový hrbolek vyndat (hůř se bude hledat střed, ale zjemní se míření) http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=73311
Do toho nicméně nejdu, ani je nebudu promazávat, neboť jsem se rozhodl je prodat v co nejpůvodnějším stavu a nejspíše pak koupím pedály od Happyho. Výběr jsem podřídil ceně, ale myslím za hodně obstojnou kvalitu. Pokud máte s pedálama od Happyho nějakou zkušenost, budu rád, pokud se o ni podělíte, díky Úsměv
Ta brzda by mi na pedálech asi opravdu chyběla, to je fakt, klávesama se brzdí špatně, nemají totiž dynamiku jako šlapka, je třeba ťukat jak na telegrafu.

ringlett
OndrejOne napsal:
Ta brzda by mi na pedálech asi opravdu chyběla, to je fakt, klávesama se brzdí špatně, nemají totiž dynamiku jako šlapka, je třeba ťukat jak na telegrafu.

ťukat?

minimálně v ilu to funguje na stisk, držíž, brzdíš

Ondrej1
Pokud bych držel klávesu, tak nejspíš přepadnu na čumák, proto se musí mačkat opakovaně, ale už si přesně nevzpomínám. Nicméně klávesa má rozsah jen 0, nebo 1, zatímco pedál má 0 1. Prostě si plynule přibržďuju přesně podle potřeby.

LEON
Ondrej1 napsal:

... Pokud máte s pedálama od Happyho nějakou zkušenost, budu rád, pokud se o ni podělíte, díky Úsměv

Mám je objednané, ale Happy nestíhá pokrývat poptávku, moje přijdou na řadu až v půlce května, jsem v pořadí...

EDIT: Jinak BigJoe ukončil výrobu svých pedálů minulý rok, takže Happy-MzM je momentálně jediným amatérských výrobcem pedálů v Čechách.
Upravil/a LEON dne 16-03-2014 10:24

Ondrej1
LEON: taky se na ně těším, kupovat je budu snad do léta. Jaký pedály sis od něho vybral, nechal sis je nějak upravit?

LEON
Tak to abys je objednal už teď, abys přišel do léta na řadu Šklebící se Budu mít ty standardní s kovovými šlapkami, tu poslední verzi.

happy
Nazdar létavci.
Momentálně dodělávám tři kousky, které jsou už rozebrané, potom musím udělat slíbené kousky pro Leona a spol. Další sadu začnu dělat až o prázdninách, protože mám v plánu přestavbu kuchyně, kterou stále oddaluji a od manželky už mám
nůž na krku...Pff Jinak pedály dělám v sérii po třech a výroba zabere asi měsíc, protože je dělám pouze o víkendech, když mám čas. Takže Ondro jedině vydržet do léta...
Co se týká tvého dotazu, jestli ty šlapky v ponožkách studí, tak to není plech ale speciální hliníková samolepka, která se hned přizpůsobí teplotě nohy.
Pokud se chcete na něco zeptat, tak jsem jedno ucho...
Hezký den, Happy.

Ondrej1
Happy: Fajn, na ty prázdniny si mě rezervuj, to bude akorát. Nešlo mi o to, že to studí, ale jestli to neklouže (ponožky). Asi se na to nejlíp hodí nějaký lehký tenisky s tenkou gumovou podrážkou, ne? Tvar a materiál šlapek ještě zvažuju.
Tak ať se kuchyň podaří Úsměv

happy
Používám antiG teplý fusakle a neklouže to! Úsměv

Mriswith
[img]http://static.akcniceny.cz/foto/vyrobky/1121000/1120785.jpg[/img] is not a valid Image.

313_Nevo
YouTube Video

CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,012,359 návštěv