606_Druindin získává zlatého bludišťáka!
Jojo, software jde stáhnout i s podporou pro XP
Érin go bragh!!Tiocfaidh ár lá - Our day will come
http://www.youtube.com/user/Tartaruscast
Freddie Mercury - Lover of life, singer of songs. 1946 - ∞ Raging hard on WarThunder...
Co sa tyka ergonomie TM 16K tak bych povedal, ze to pada na vrub jeho urceniu zaroven pre pravakov aj lavakov. Kdezto LG E3DPRO je urceny len pre pravakov.
Co jsem četl recenze v týhle cenový kategorii kolem 1000 CZK, tak z toho nejlépe vychází ten T.16000M. Lidi mu vytýkaj jen laciný vzhled tlačítek. Přesnost a ergonomie je na úrovni.
Myslím, že víc by vyhovoval ten LG - je o něco těžší a 'vypadá stabilnějc'
Freddie Mercury - Lover of life, singer of songs. 1946 - ∞ Raging hard on WarThunder...
Myslím, že víc by vyhovoval ten LG - je o něco těžší a 'vypadá stabilnějc'
Jj je těžší a spodek základny má větší plochu než u Thrustmasteru. LG má dole nalepeny čtyři protiskluzové gumové obdélníčky které dobře plní svojí funkci. Thrustmaster je tam má taky, ale materiál ze kterého jsou vyrobeny tuto funkci moc neplní (jeden z důvodů posouvání a poskakování)
Dá se říci že ještě v jednom vede LG nad Thrustmasterem na plné čáře: Počet a rozmístění tlačítek na samotné páce. Všechny čtyři na vrchu jsou dobře dostupná palcem. U Thrustu se blbě mačkaj a jsou jenom tři.
Perfektní je taky tlačítko na boku, které LG má. Osobně na něm mám kanón a hlavní spoušť používám pro kulomet. U thrustu jsem to musel mít dohromady, protože jsem prostě nebyl schopen při některých složitých manévrech překroutit ruku tak, abych se dostal na horní tlačítka.
Nechci ti nic prodávat, ani nějak nemravně ovlivňovat. Ale přesnost joysticku je dost podstatná věc, jakmile chceš něco trefit. Určitě není problém něco trefit offline a nastavením "easy aiming". Ale pokud to chceš na online a kompetitivní hru, ta přesnost začne být zajímavá. Online potkáš mnoho střelců, kteří lítaj každe den a maj to v ruce (a noze). A pak často rozhoduje, kdo trefí první, nebo kdo se dostane blíž limitu svého letadla. Jasně, pokud chceš lítat Bf nebo Fw a buď trefit, nebo se vzdálit, je to spíš otázka momentu překvapení. No v každém případě jiskříci potenciometry ochozené zejména kolem středu jsou potíž. Taky rozviklanej mechanismus, páčto pak je jedno, jaký způsob snímání to má. No a ta T16000.M má hall senzory a to 16000 je počet poloh, který to umí rozlišit. Pro info, další velmi vychvalovaný CH Fighter Stick má rozsah +-256 poloh. Tedy 512 celkem. Kobra M5 má tuším +-1024 poloh.
Vy mi moc nepomáháte, mládenci
Problém je, že já sháním joy, kterej dobře padne a bude mít stabilní základnu.
Protože kvůli jednomu lehoučkýmu jsem si zničil stůl, když jsem ten joy pořád cpal jednou stranou pod stůl, protože na stole to nešlo. Chtěli jste provýst zatáčku a použít kormidlo a joy se vám po tom stole posunul a udělali jste *nic*.
To jedině si nakonec toho T.1600M nějak zatížit, ale to zas není nic pro mě, protože jsem levej.
Mám teď ještě čas, stejně bych to sháněl asi až někde okolo Vánoc, kdybych někde utržil nějakou slevu (no jo no).
Blbý je, že tady si člověk nemůže to nikde 'moc osahat' - protože z týhle prdele je všude daleko a když, tak tu není žádnej sofistikovanej obchod - i ten. kterej tu je, pracuje na tom, že si můžu vybrat co chci, oni mě to objednaj, mám to na prodejně a bez poštovnýho, ale pořád to nevidíte na živo, že jo.
Rumcajs přehání. Na tom Logitechu jsem odlítal snad ke třem rokům a až poslední rok se ta nepřesnost projevovala. Plácání o tom kdo dřív trefí je hloupost. S nějakou větší přesností Thrustmasteru se lehce Logitech srovná ergonomií a stabilitou. A to rozmístění tlačítek je na onom Logitechu prostě to nejlepší, co jsem v ruce měl (i MSFF2 je na tom hůř a to je asi nejlepší joy v, co se kdy vyráběl, pokud nepočítám kusy s cenou kolem 10 000).
No, dle mého názoru Logitech vytvořil jen jeden joystick, který má vysokou životnost a sice G940. Měl jsem celkem 5 Logitechů a cca 7 dalších joyů. V kategorii těch levných joyů (okolo 1000 Kč) bych v dnešní době nad ničím nepřemýšlel a bral Thrustmaster T16000. Jeho ergonomie sice skutečně není až tak vynikající, jako u Logitechu, ale přesností a hlavně ŽIVOTNOSTÍ (!) to stokrát vynahradí. Na jeden Logitech, kde potenciometry přežijí v solidní formě alespoň dva roky, připadne 5 jiných, kde vydrží třeba půl roku. Já svého času odepisoval jeden Logitech měsíčně (pravda, v dobách, kdy jsem létal možná 6 - 8 hodin denně).
No ještě jednou do toho vlezu.
Tempík i Hien mají pravdu.
Jenomže Rumcajs Fučida mají větší pravdu!
Je lepší si zaplatit přesnost a hall senzory, než poťáky a ergonomii.
Ono je to s kniplama totíž potíž.
To co vyhovuje jednomu, druhý nesnáší. Do nekonečna se tady můžeme přít který je lepší.
Jeden příklad za všechny: Ja mám rád X52ku.
Mnozí jej nesnáší. Nechtěli by ho ani zadarmo.
Ja například nenávidím G940 --- Spousta lidí ti tady napíše že nic lpšího není.
Je to na Tobě. Ja bych bral hall senzory.
No něčím začít musíš.
S tím logitechem se lítat v pohodě dá. Když tak ho prubni, asi dneska moc nestojí, a uvidíš jestli Ti vyhovuje "silná pružina nebo jemnější.
Ajvne klidně se do toho pleť a lez jak chceš, čím víc informací a názorů tím líp.
Právě, jsem tu tak nějak mezi dvěma mlýnskejma kamenama Fuči a Rumcajs nebo Tempíček a Hien?
Well fuck
LG jsem měl několik let. Není špatný jen ty poťáky časem odejdou. Vyměnil jsem za T16000M. Nelituji. Mít rukojeť z LG tak jsem naprosto spokojen. Ten pátý čudlík na palec jaksi chybí. Ale to je jen oproti ostatním věcem jen taková drobnost, s kterou se dá žít.
Zdar,měl jsem Saitek Cyborg Evo Force po 6 letech jsem ho vyměnil za Defender cobru m5..naprostá spokojenost,těžká a robusní základna(nepohne se ze stolu),přesný,spousta naprogramovatelných tlačítek,a to nejdůležitější strčíš do USB a jede!!!žádné stupidní programy které jsou stejně k ničemu
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.