Nene Cibule, strhnou to hned. Jinak by nebyla záruka, že ty peníze opravdu budou. Řešili to i na ATAG foru. Na svém kontě jsem ale ve výpisu zatím nic nenašel. Možná to má nějaké zpoždění, než to zaúčtujou. Shodou okolností jsem ten den dobíjel i PayPal a ten je zaúčtovaný, ale dal jsem tkzv. okamžité dobití, takže to není úplně porovnatelné.
Nene Cibule, strhnou to hned. Jinak by nebyla záruka, že ty peníze opravdu budou. Řešili to i na ATAG foru. Na svém kontě jsem ale ve výpisu zatím nic nenašel. Možná to má nějaké zpoždění, než to zaúčtujou. Shodou okolností jsem ten den dobíjel i PayPal a ten je zaúčtovaný, ale dal jsem tkzv. okamžité dobití, takže to není úplně porovnatelné.
Rume, nechci se hádat, musím se podívat doma do soukromého mailu (skoro mám pocit, že mi napsali, že prachy se strhnou až 5. října, bude-li funding zajištěn). Ale v Kickstarteru i korespondenci s ním se zde používá výraz "pledge", což je závazek, dokonce (coby právní termín) oficiální. Poslali jsme "pledge", čili příslib, též mi nic nestrhli (a to jsem ho posílal už minulý týden).
Co se poplatků týče, píší toto:
If project is successfully funded, Kickstarter will apply a 5% fee to the funds raised, and Amazon will apply credit card processing fees (between 3-5%). If funding isn't successful, there are no fees.
Čili pokud se ty prachy nepodaří sehnat, neměl by člověk platit ani poplatek.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
No máš nakonec pravdu Cibule, Kouknul jsem se do mailu a:
Pledge Summary
AMOUNT PLEDGED
$40.00 USD
REWARD
Everything at the $10 level, plus a digital copy of all flyable aircraft in the game (this will grow with the stretch goals and possibly end up offering a huge value!)
ESTIMATED DELIVERY
Sep 2014
If this project is successfully funded, your card will be charged on: SATURDAY OCT 5, 1:20PM EDT
When your reward is ready, Ilya Shevchenko will send you a survey via email to request any info needed to deliver your reward (mailing address, t-shirt size, etc).
Šlo mi spíš o to, zda je možné se v našich končinách postavit k financování společného zájmu pozitivně. MFG pedály dávat nebudu. Třeba už proto, že se obávám, že se zde nenajde víc jak 5 lidí, kteří by byli ochotni ten projekt podpořit a zrovna to jsou ti, kdo si svoje pedály pořídí sami, nebo už je dokonce mají.
Tak jsem tam 40 doláčů šoupnul.
A musím konstatovat, že mě k tomu trochu pomohl i přístup zdejších RoF melody boys, kteří za každou cenu napadají jakýkoliv jiný simulátor. Jen tak dál..
Škoda, že se komunita tříští
Mimochodem, RoF mám (i se spoustou dokoupených letadel), BoS předobjednaný taky mám, ale mám i Clod ..
Osobně by mne zajímalo jediné. Co se stane pokud bude každé letadlo plně funkční jako v DCS P-51D a celá pleáda lidiček zjistí tu pavdu. Beru to z pohledu uživatele DCS. Prvně by každý měl koupit Ponyho a zkusit si tu nádhernou realitku, aby pak neplakali nad tím že na Hard jak jsou do dnes zvyklí nedaj ani prd.
Ohledně podpory pro rozjezd nemám moc problémů,ale nějaké ale v hlavě mám. A to že jsem těžký zastánce RoF melody boys.
Tomíku jestli nebude problém jen v tom že jistým lidem holt spousta simulátorového národa už nevěří. A
Skoro bych si tipl, že nemalá část z nás, kdo o tomto simu ví a je ochotna jej podpořit, má ponyho v DCS docela slušně osahaného a ví, do čeho jde.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
Skoro bych si tipl, že nemalá část z nás, kdo o tomto simu ví a je ochotna jej podpořit, má ponyho v DCS docela slušně osahaného a ví, do čeho jde.
Ponyho nemám a nejdu do toho. Věřím tomu že je to solidní polet, ale .. je to tam to "ale"
Přihodím na něco moderního pokud bude třeba .. čekat další 3 roky na to než udělaj pár WWII letadel, jednu mizernou mapu bez jednotek na který ani nemaj rozpočet??
Ponyho nemám a nejdu do toho. Věřím tomu že je to solidní polet, ale .. je to tam to "ale"
Přihodím na něco moderního pokud bude třeba .. čekat další 3 roky na to než udělaj pár WWII letadel, jednu mizernou mapu bez jednotek na který ani nemaj rozpočet??
Ted je na steamu hodně dobrá akce... pony za 12 euro... což jde
Alan Grey napsal:Ted je na steamu hodně dobrá akce... pony za 12 euro... což jde
Hmmm a co s ním? Bojovat proti AI Doře nad Kavkazem osázeným panelákama a sem tam se vyhejbat SAM raketám a kulkám z vulcanu nebo shilky?? Mám mizernou představivost ...
Jo je to pěknej model, se vším všudy ... ale tyhle civilní polety šli i v A2A .. a tam byl i P-47 a další ...
magot napsal:Hmmm a co s ním? Bojovat proti AI Doře nad Kavkazem osázeným panelákama a sem tam se vyhejbat SAM raketám a kulkám z vulcanu nebo shilky?? Mám mizernou představivost ...
Jo je to pěknej model, se vším všudy ... ale tyhle civilní polety šli i v A2A .. a tam byl i P-47 a další ...
Ani já do toho nejdu Počkám až co Ilya Shevchenko a jeho team ukáže... a potom teprve vyzkouším.. a ažžžž potom objednám.. jinak je nové video na Kikstarter..
Držím jim palce a to je ale bohužel všechno co pro ně v tento moment udělám. Ostatně to samé to dělám i pro BOS. Uvidím a event. nakoupím ve slevě. Ostatně 777 i Eagle Dynamics už ode mě dostali víc než dost .
If you would like to contribute to the crowd funding drive for this project, you can do so here:
http://www.kickstarter.com/...
I will be. In full realisation that a lot of this content will never arrive, and that the project will take a lot longer than people would like, and the end result won't live up to all the hype and hopes - but if it gets close, we'll have a great new player in the combat sim genre.
z toho videa mne zaujala akorát zářivá slečna s poletujícím míčkem...
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
Ilya, to je stejně takovej dobrák od kosti, od pohledu takovej Švejk ... tomu taky nešlo moc to podnikání, ale přeju mu všechno nejlepší, hodně zdraví a spoře oděných slečen v mizerně natočených videích
Btw když se nad tím tak zamyslím, tak vlastně nechápu proč někdo začíná kickstarter v r. 2013 na DCS enginu ...
Vždyť DCS engine, mezi náma, je docela mizernej ... místama škaredější než starej šturm ...
Proč to neudělaj třeba v tom enginu Outerra nebo tak ... (Stejně tak se divil lesník proč začínaj BOS dělat v notně omšelém RoF motoru, který stále ještě vypadá + - ok)
Upravil/a magot dne 10-09-2013 08:45
Na Kickstarteru je od včerejška ne úplně optimistické info. V zásadě je to tak, že vybrali 52 000$, tedy mají asi polovinu minima toho jejich kopance. Přiznávají ale, že po počátečním přílivu peněz to tempo razantně zpomalilo. Sice to nevzdávají, ale je asi jasné, že na internetu se věc buď ujme a pak je úspěch téměř okamžitý, nebo se neujme a pak je to naopak skoro hned jasné. Jakkoli 100 000$ není mnoho peněz, leckdo z nás by to zaplatil z hotovosti na kontě, asi to bude přes možnosti Ilji a Olega to sehnat. Tedy místní pesimisti si mohou oblizovat okončetiny a sebevědomě mrmlat "Já to říkal už tenkrát".
Šlo by to ještě zachránit? Kdyby každý z nás donátorů přihodil na dvojnásobek, je to tam.
Jenže má to smysl zachraňovat? Obávám se, že nemá. Buď prostě bude těch lidí dost, nebo ne a pokud ne, nemá to smysl. 100 000$ je opravdu sranda částka na vývoj SW a pokud se ani to nevybere, budiž jejich projektu země lehká.
Tak ještě že máme TF a 777.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.