October 19 2025 19:08:51
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
4.12.1 Bugy
ringlett
magot napsal:

lochness napsal:

Narazil jsem u He111 H2 na drobnou chybu v kokpitu. Po zasahu flakem jsem jsem mel rozstrilene pristroje. Zatimco cervena svetla indikace podvozku svitila na svem miste (levitovala ve vzduchu), panel byl rozstrileny, trcely z nej draty a byl sesunutej o neco niz. Predpokladam, ze by svetla svitit nemela. Myslel jsem si, ze udelam screen z replaye, ale tam se poskozeni namodelovalo jinak, takze obrazek nemam Smutný

Neni to nic vazneho, ale treba to nekomu bude pripadat jako vec dulezita k opraveni.

to chce screen

tohle bylo už v 4.08, kdysi kdosi dával screen na letku13, ale to je věc která je u víc kousků

frantak
Zdravím, chci se zeptat. Mám instalaci Il2 1946 + 4.11.1. Nerozumím nastavení zbraní konkrétně realistická střelba. Když zapnu reál tak mám problém sestřelit P-39 Oskara, kulomety na něho nemaj jedině 40mm kanón ten ho odrovná. Zažil jsem několikrát útok na Betynu od které se 40mm jenom odráželi.
Kolikrát jsem měl problém s Hellcatem sestřelit Zero.Smutný
Připadá mi to nereálné. Nevím jestli to 4.12. nějak řeší?

saldy
V Betyně mě osobně sestřelili mnohokrát, se vším možným ve 4111.

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
Koty
frantak napsal:

Zdravím, chci se zeptat. Mám instalaci Il2 1946 + 4.11.1. Nerozumím nastavení zbraní konkrétně realistická střelba. Když zapnu reál tak mám problém sestřelit P-39 Oskara, kulomety na něho nemaj jedině 40mm kanón ten ho odrovná. Zažil jsem několikrát útok na Betynu od které se 40mm jenom odráželi.

1) P-39 nemá 40mm, ale 37mm. Trefovat se s ní do trupu nemá význam, nejlépe křídla/nádrže/motory.
2) M2 (.50) je známé plivátko, není to na ničení struktury letadla, ale na odrovnávání jednotlivých systémů - prostřelení chladícího/mazacího ústrojí, prostřelení motoru, podpálení nádrže nebo zabití osádky. Prostě se nesmí střílet na letadlo ale třeba na motor, nádrž, pilota - je to hodně o pořesnosti střelby a vlastně i o štěstí. A třeba takový Zero hoří opravdu kráásně, stačí se trefit do vnitřní třetiny křídla pod trochu rozumným úhlem.
Rien n'est parfait; c'est la vie!

Basic
Mám tiež problém k G4M Betty. Hral som kampaň za RAAF v Hurricanu Mk.IIb. Pri útoku som zapálil kompletne G4M. Nádrž jej explodovala a krídlo sa ulomilo. Lenže ona stále letela ako keby mala krídlo. Proste nepadalo vo vývrtke ani špiralé k zemi, ale letela klesavým letom. A toto sa mi stálo už 2. krát. Rovnaký bug je aj pri He 111 Z. Keď strieľate medzi trupy do toho krídla, a vybuchne tak jeden trup letí ďalej.
[img]http://www.petovweb.ic.cz/Il-2%20bugy/G4M.JPG[/img] is not a valid Image.

Tiež sa chcem opýtať, ako to je u horiacich Oscarov a Zerách? Lebo veľa krát som zapálil stroj a pilot neskákal a letel ďalej, pričom neuhorel, ale letel kým mu nedošlo palivo, alebo nevybúchol.
Shut up, and love ponies.

Milujem ťa Rainbow Dash.

frantak
Koty napsal:

frantak napsal:

1) P-39 nemá 40mm, ale 37mm. Trefovat se s ní do trupu nemá význam, nejlépe křídla/nádrže/motory.
2) M2 (.50) je známé plivátko, není to na ničení struktury letadla, ale na odrovnávání jednotlivých systémů - prostřelení chladícího/mazacího ústrojí, prostřelení motoru, podpálení nádrže nebo zabití osádky. Prostě se nesmí střílet na letadlo ale třeba na motor, nádrž, pilota - je to hodně o pořesnosti střelby a vlastně i o štěstí. A třeba takový Zero hoří opravdu kráásně, stačí se trefit do vnitřní třetiny křídla pod trochu rozumným úhlem.

Prostě střílím z Hellcata na Zero z něho se jen práší jinak nic. Proletí mi plnou salvou ze předu a ani nezakouří. Pomalu mi nestačí munice. Když přepnu na lehčí nastavení tak se některá éra chovají normálně jiná se rozpadnou jak mě vidí střílet. Ve skutečnosti se Oscar rozpadl i po zásahu jedním 0.5 nábojem, když ho dobře trefili za kabinu do centroplánu.

magot
Dík Basic, nahlásím to ... asi ... pokud ještě kdy DT forum poběží, už je asi 14 dní offline, tj letka13

Koty
frantak napsal:

Koty napsal:

frantak napsal:

Prostě střílím z Hellcata na Zero z něho se jen práší jinak nic. Proletí mi plnou salvou ze předu a ani nezakouří. Pomalu mi nestačí munice. Když přepnu na lehčí nastavení tak se některá éra chovají normálně jiná se rozpadnou jak mě vidí střílet. Ve skutečnosti se Oscar rozpadl i po zásahu jedním 0.5 nábojem, když ho dobře trefili za kabinu do centroplánu.

Šklebící se A to jsi slyšel kde?! Úsměv Jinak zkusím tu střelbu půlpalcema trochu otestovat, nicméně, když jsem Zero trefil P-36kou s jen jedním .50 a 5×.303, tak jsem zastřelil pilota, dvěma zásahy (pravda, mířil jsem mu do břicha, ale...) prostě je třeba umět střílet, taky konvergence dělá svoje, pokud kropíš někoho s konv. na 1000 m, ikdyž se trefíš všemi střelami, dost jich unikne a i energii těch, co trefíš to rozhází po letadle. Pokud nastavíš takových 300-350, tak může být i Hurrik lepší jak Thud Úsměv Pokud jsi až doteď měl realistickou střelbu vypnutou, tak je mi jasné, že to pro tebe mohl být krapet šok. Ale pozor, na 4.12 prošly zbraně spoustou změn - 20ky jsou míň účinný, kdežto 30tky se mi zdaj trochu přepísknutý, ale to je jen osobní názor.

Každopádně rozlousknout letadlo jedním průbojným nábojem, to se mi fakt nezdá.

AD letadla bez výskoku, to je možná způsobeno tím, že zabiješ pilota, ovšem pokud i dál manévruje, je to bug a někdo by se na to měl podívat.

EDIT: a pokud vím, Oskar nemá centroplán.
Upravil/a Koty dne 24-08-2013 18:25

frantak
Koty, já jsem měl střelbu právě na několika kampaních zapnutou a přestalo mě to bavit. Oscar hoří a lítá akrobacii jako by se nechumelilo. Nejsem schopen potopit loď ani bombama. O Oscaru jsem četl v odborné literatuře. 4.12. mám nainstalováno, ale ještě jsem to nezkoušel.

Stoupa
Basic napsal:

Tiež sa chcem opýtať, ako to je u horiacich Oscarov a Zerách? Lebo veľa krát som zapálil stroj a pilot neskákal a letel ďalej, pričom neuhorel, ale letel kým mu nedošlo palivo, alebo nevybúchol.

To bude tím že japonci neměly padáky.

1stCL_Fucida
Většinu války je nosili povinně. Oni byli sice drobet šílení, ale když to dostali rozkazem, poslechli Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Koty
1stCL_Fucida napsal:

Většinu války je nosili povinně. Oni byli sice drobet šílení, ale když to dostali rozkazem, poslechli Úsměv

Co? Něco jako "přežij a bojuj za císaře i druhý den"?

Basic
To je blbosť, japonci normálne nosili padáky. Lenže pre nich používanie padákov nemalo zmysel. Radšej totiž zomreli, ako mali upadnúť do zajatia. Cez Il-2 Stab takú utilitu si môžete nastaviť, či japonci budú, alebo nebudú používať padáky.
Shut up, and love ponies.

Milujem ťa Rainbow Dash.

606_Druindin
japonští výsadkáři měli v padáku přibalenou malou lahvičku saké pro boha války, nebo bohyni štestí (už si to přesně nepamatuju).
Třeba to měli i piloti Úsměv

606_Druindin
zdvojený post
Upravil/a 606_Druindin dne 25-08-2013 17:50

Rejtharik
Omlouvám se, že nepokračuju v diskuzi o japíkách s padákem či bez, ale nahlásím bug. Možná je to pouze na OREL_War serveru, ale zkusím to.

Tohle se děje na mapách po několikátém (asi 6 refly) s uměle vytvořeným letištěm pomocí tech nových objektů.
lh6.googleusercontent.com/-OjoyM_a9yZg/UhoqKz01TLI/AAAAAAAAACg/hEzHdypAlHs/w953-h762-no/grab0033.jpg

batoh
Dotaz na stopy pneumatik po přistání ve sněhu (mapa Moskva, letiště Uvarovka): Jak dlouho stopy vidíte? Mají zmizet? Mně zmizí asi do 10 sekund po zastavení letadla. Je to něčím ovlivněné? Nezdá se mi, že by v reálném sněhu zmizely stopy tak rychle. Děkuju.

Koty
Je to kvůli odlehčení enginu. Pokud by to tam tak měli nechat třeba na hodinu, zachvilu by to neutáhl ani superpočítač z NASA...

K předešlým tématům:
Střelby proběhly takto - sestřelit Bettynu je naprosto jednoduché, stačí to umět. Oscara není v mých silách vymanévrovat ve Wildcatu, takže tam zatím nevím, Zero (alespoň to plovákový..) hořelo krááásně Šklebící se Fw-200 šel dolů i hurricánem či pěškou.

Nicméně jsem našel taky bug. V malé výšce jsem ustřelil Kondorovi křídlo, ten se ale odrazil od vody a pokračoval tak 500 m dopředu (asi jako když si zapnete nezranitelnost, pomatuji se, že podobně blbne např. Ju 88 C-6 HSFX, screen mám jen spadeného letadla (a taky zajímavého vodního úkazu spojeného s bugem), nicméně, bude to docela makačka zveřejnit Šklebící se

EDIT: youtube.com <...tady to máte
Upravil/a Koty dne 26-08-2013 20:03

Tom_The_Maniac
Koty napsal:

Je to kvůli odlehčení enginu. Pokud by to tam tak měli nechat třeba na hodinu, zachvilu by to neutáhl ani superpočítač z NASA...

K předešlým tématům:
Střelby proběhly takto - sestřelit Bettynu je naprosto jednoduché, stačí to umět. Oscara není v mých silách vymanévrovat ve Wildcatu, takže tam zatím nevím, Zero (alespoň to plovákový..) hořelo krááásně Šklebící se Fw-200 šel dolů i hurricánem či pěškou.

Nicméně jsem našel taky bug. V malé výšce jsem ustřelil Kondorovi křídlo, ten se ale odrazil od vody a pokračoval tak 500 m dopředu (asi jako když si zapnete nezranitelnost, pomatuji se, že podobně blbne např. Ju 88 C-6 HSFX, screen mám jen spadeného letadla (a taky zajímavého vodního úkazu spojeného s bugem), nicméně, bude to docela makačka zveřejnit Šklebící se

EDIT: http://www.youtube.com/watch?v=t3ViQBJtShs <...tady to máte

Koty, mě jednou fokáč na singlu ustřelil obě křídla (Pe-8) a já dál vesele letěl....
Érin go bragh!!Tiocfaidh ár lá - Our day will come
http://www.youtube.com/user/Tartaruscast

Freddie Mercury - Lover of life, singer of songs. 1946 - ∞
Raging hard on WarThunder...

(Nick upraven na závěrečný vývojový stupeň)

radko1111
Nazadar našil som niečo čo my osobne v 4.12.1 moc vadí Smutný .
Neni to síce až tak veľký ako skôr velké - pre hru Smutný . Ono totiž keď spustíte kampaň pre Rumunskeho stíhača začínate na Kryme s Hurikánom Mk.1

http://imageshack...7/phs.bmp/

http://imageshack.../0wox.png/

Kamufláž jena tom stroji taká istá akú používajú aj Rusi a dkonca aj piloti sú v ruských kombinézach Smutný .

Ospravedlňujem s za obrázky nešlo ich zobraziť Zamračený

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,311,414 návštěv