October 20 2025 11:30:42
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
4.12 Bugy
ZVP_ALEX
Koty napsal:

ireneus napsal:

1stCL_Fucida napsal:

My jsme obecně vzato dost schopní letci a jsem přesvědčený, že velká část by neměla s čistým přistáním v reálném letadle vážnější potíže (za dobrého počasí a s hodným letadlem).

Pokud si člověk například dělá pilotní průkaz, tak mu virtuální zkušenosti (a hodiny) ušetří třeba i desítky tisíc.

Tak to jsem překvapen. Nevím, za sebe osobně nechci spekulovat. Nemůžu souhlasit ani nesouhlasit. Létal jsem trošičku na padákovém kluzáku, ještě než jsem začal se Šturmem. Paraglider je něco jiného než letoun klasického uspořádání. V PG sedačce se člověk naučí cítit pohyb, propady, náhlé stoupání, samotným křídlem se dá tykadlit termika atd. Navíc odhadujete rychlost díky proudění vzduchu na tváři, pokud nemáte přilbu s hledím / krytem. (Ale v mé lokalitě byli a jsou jiní borci, já jsem spíš jako chroust brousil kopce.) Kdybyste mi řekli, abych posadil hodné éro bez reálné zkušenosti, tak si v uzavřené kabině bez znalosti pádovky atd. moc šancí nedávám...

Ono vlastnosti letadla se dají rychle vypozorovat a pádovka odhadnout už za letu - během letu zabrzdíš a ozkoušíš. Vlastnosti na trhání odhadneš z tvaru křídla. Co by mi dělalo problém, tak maximálně která páka je příusť/směs/otáčky a na kterou stranu se přidává (od toho je tzv. seznamovací let pokud se nepletu). Pak už pohoda a maňána. Takhle jsem jednou dostal do ruk Cessnu 172 a pilot se až divil, jak hladce jsem lítal. Pravda, termika s tím házela, ale taky jsem ji docela vyrovnával. Jen kdyby mě tak nechal sáhnout si na přípusť/směs/otáčky... bych mu s tím sednul klidně i do pole a hladce. Takový to bylo letadýlko...

Jo, to mi tam chybí, projevy termiky. Tydlencty náhodný turbolence...

A potom jste se probudili a zjistili, že je to jen sen Šklebící se

batoh
NAVRHUJI NECHAT TOTO VLÁKNO NA BUGY 4.12. KDYŽ NAJDEME / UDĚLÁME JINÉ VLÁKNO PRO DEBATU O DOBRÉM NOUZÁKU DO POLE, TAK JO, BUDE POLE PLNÉ NOUZÁKŮ A NÁSLEDNÝCH DEKLARACÍ, JAK BYSTE JE OSLAVILI.

Skywolf
Nevim jak vám ale mě nejdou generovat kampaně.

www.dap.czweb.cz
TozziFan
Lanc napsal:

Este k Cz. Nefunguje mi pri samotnom lete. Vsetky hlasky su po starom v Ang. Inac menu, nastavenia atd je cesky. Je to tak ok?

Není

Lanc napsal:

Hra je ang verzia, len som k locale dopisal cs

Tak problém je jednoduchý. Já osobně vlastním tři DVD IL2 Sturmovik 1946. Bohužel už jsou ve stavu, kdy je jen těžko a se štěstím mechanika načte. Proto jsem nelenil a pořídil jsem si "zálohu z netu". Bohužel tato "záloha" je ve verzi 4.07m a ke všemu neobsahuje Cs soubory. To by také nebyl problém, protože každý další ofic. patch verze international(4.08m-4.12m) obsahuje i Cs soubory, které jsou zabaleny ve files.sfs.
Ale v kořenovém adresáři hry je i složka i18n, ve které jsou dva soubory _PROPERTIES(hud_msg_cs a netmessages_cs). První je překlad hlášení AI a věže, které se zobrazuje nahoře uprostřed obrazovky. Druhý je překlad ONLINE hlášek serveru.
Pokud ale máš menu hry v Cs lokalizaci a HUD(přidání plynu, vysunutí podvozku apd.) vpravo vypisuje hlášky angl. je zcela jistě problém někde ve stažení patche.

Tom_The_Maniac
Skywolf napsal:

Nevim jak vám ale mě nejdou generovat kampaně.

Taky tak. Komp urobí 'Píííp' a nevygeneruje se.
Érin go bragh!!Tiocfaidh ár lá - Our day will come
http://www.youtube.com/user/Tartaruscast

Freddie Mercury - Lover of life, singer of songs. 1946 - ∞
Raging hard on WarThunder...

(Nick upraven na závěrečný vývojový stupeň)

Ajvn
Musíš to dát spátky do EN , navol si mise a pak to hoď spátky do CS.
Dělalo mi to taky když jsem měl nějakou pojebanou anglickou verzi.Mrknutí

606_Temp
606_Tempik napsal:

Mám rozhozené textury na zemi. Dokonce tak moc, že mi řeky a moře problikává na zeleň, už tak mizerný terén se mi vykresluje jen v okruhu do určité vzdálenosti a pak není. Je to takové divné blikání, myslím se s tím už hodně lidí setkalo. V 4.11, UP ani HSFX mi to ale nedělalo. Svádím to na conf.ini, ale nechce se mi jít stylem pokus/omyl. Nějaký tip?
Pak mě ještě zlobí zvuky. Neslyším střelbu letadel za mnou, což je možná úmysl, ale neslyším ani zásahy na letadle. Opět v předchozích verzích a modech bez problémů.
Má někdo podobné zkušenosti?

Tak jsem si nakonec vzpoměl jak se tohle řeší. Přímo do složky s Ilem se nakopíruje soubor "atioglxx.dll"
Kdyby měl někdo podobný problém, tak tady jsem tuhle knihovnu uploadnul http://uloz.to/xz...ioglxx-dll

http://no606.ic.cz/
repa
606_Tempik napsal:

606_Tempik napsal:

Mám rozhozené textury na zemi. Dokonce tak moc, že mi řeky a moře problikává na zeleň, už tak mizerný terén se mi vykresluje jen v okruhu do určité vzdálenosti a pak není. Je to takové divné blikání, myslím se s tím už hodně lidí setkalo. V 4.11, UP ani HSFX mi to ale nedělalo. Svádím to na conf.ini, ale nechce se mi jít stylem pokus/omyl. Nějaký tip?
Pak mě ještě zlobí zvuky. Neslyším střelbu letadel za mnou, což je možná úmysl, ale neslyším ani zásahy na letadle. Opět v předchozích verzích a modech bez problémů.
Má někdo podobné zkušenosti?

Tak jsem si nakonec vzpoměl jak se tohle řeší. Přímo do složky s Ilem se nakopíruje soubor "atioglxx.dll"
Kdyby měl někdo podobný problém, tak tady jsem tuhle knihovnu uploadnul http://uloz.to/xz...ioglxx-dll
když jsem tohle dělal, takuž jsem pak Ila nikdy nespustilŠklebící se

Powerty
No já jsem dnes udělal, tohle kamarádovi a běží mu to naprosto v pohodě a k plné spokojenosti.

Powerty
Dnes jsem si jen tak poletoval na QMB a zjistil jsem, že se vrátil starý dobrý návyk AI, kdy po nouzovém přistání na břicho zůstane posádka v letounu, a tudíž se to nepočítá jako sestřel. To je schválně?

Koty
Powerty napsal:

Dnes jsem si jen tak poletoval na QMB a zjistil jsem, že se vrátil starý dobrý návyk AI, kdy po nouzovém přistání na břicho zůstane posádka v letounu, a tudíž se to nepočítá jako sestřel. To je schválně?

Prostě rozstřílet na sr*čky Pff
Rien n'est parfait; c'est la vie!

Powerty
O ty sestřely mi ani tak nejde, spíš mám obavy aby mi v dlouhé missi na bázi MDS, nezůstávaly ležet poškozené letouny na mapě, když nepřistanou na letišti.

PS: Můj PC je zahradní sekačka, ne kombajn. Mrknutí

saldy
To mi nepříjde jako bug 412, tohle se děje i v 411, ale špatné to je. Pokud mu čoudí motor tak je šance že začne hořet ale jinak tam borci seděj a sestřel se nekoná.
ijncluny.estranky.cz/img/original/405/mig19ccc.jpg

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
Bart Simpson
2 postrehy:

1.) Čo je to mach drag? (odpor prostredia???)
2.) Bug na Pekelných mačičkách.

[img]http://i1239.photobucket.com/albums/ff513/John_R_Johnny/Il-2%20Sturmovik%201946/F6F-3_zpse788b9cc.jpg[/img] is not a valid Image.

----------

[img]http://i1239.photobucket.com/albums/ff513/John_R_Johnny/Il-2%20Sturmovik%201946/F6F-5_zpsfed84a8d.jpg[/img] is not a valid Image.
"Sláva iba nafúkne vaše ego a hudobník začne veriť aj tomu, že jeho hovno vonia". - (J.J. Cale)

magot
dík Bárte, reportnu to.

Pavloun
Asi to není chyba přímo verze 4.12, protiletadlové zbraně zařazené ve vlacích často pálí do vlastních vagonů a zaztaví vlak dřív než stačí vystřelit nepřítel.

magot
Pavloun napsal:

Asi to není chyba přímo verze 4.12, protiletadlové zbraně zařazené ve vlacích často pálí do vlastních vagonů a zaztaví vlak dřív než stačí vystřelit nepřítel.

vlaky vynechat, ty starý tam už nebudou ...

Lanc
TozziFan napsal:
Tak problém je jednoduchý...

Stiahol som si to este raz a uz je to komplet v CZ. Dikes

Pavloun napsal:

Toto bolo uz v 4.11. Na starej mape Holland na AoE sa mi takto podarilo priviest k samovrazde vlak asi dva krat.

http://squadron.achileus.cz/
cyberolas
RussianHouse3 má v nových texturách zasněženou střechu i v letní verzi, vypadá to divně.

magot
cyberolas napsal:

RussianHouse3 má v nových texturách zasněženou střechu i v letní verzi, vypadá to divně.

pls můžeš screen?

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,315,492 návštěv