November 23 2024 17:01:26
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 2
1stCL_Fucida, SepiaX

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
OT diskuse na téma Shromáždění nejvíce Spitfirů v Pelhřimově
Rumcajs
Kdyby tenkrát v 1914 u Marne neměli Francouzi letecký průzkum, neobjevili by včas tu mezeru mezi německejma armádama postupujícíma na Paříž a Velká válka mohl skončit hned v 1914. Nebyl by pak důvod mít o dvacet let později ten samý konflikt znovu. Navíc by to stejně dopadlo úplně stejně, měli bychom zde německou hegemonii nad Evropským kontinentem, stejně jako ji máme dnes. Jen by se ušetřila WW2, nacisti, fašisti, možná by nebyla bolševická revoluce v té formě, jak byla. Stalin by bydlel ve Vídni. Hitler by maloval pokoje. My bychom spokojeně nadávali u piva na Rakušáky a plánovali, že jednou nebudeme mít ve školách povinnou němčinu. Slováci by dělali to samé u borovičky a maďarštiny. Za všechno můžou letadla.

Robo
Rumcajs napsal:

Kdyby tenkrát v 1914 u Marne neměli Francouzi letecký průzkum, neobjevili by včas tu mezeru mezi německejma armádama postupujícíma na Paříž a Velká válka mohl skončit hned v 1914. Nebyl by pak důvod mít o dvacet let později ten samý konflikt znovu. Navíc by to stejně dopadlo úplně stejně, měli bychom zde německou hegemonii nad Evropským kontinentem, stejně jako ji máme dnes. Jen by se ušetřila WW2, nacisti, fašisti, možná by nebyla bolševická revoluce v té formě, jak byla. Stalin by bydlel ve Vídni. Hitler by maloval pokoje. My bychom spokojeně nadávali u piva na Rakušáky a plánovali, že jednou nebudeme mít ve školách povinnou němčinu. Slováci by dělali to samé u borovičky a maďarštiny. Za všechno můžou letadla.

To je samozrejme pravda, Keby vtedy roku 378 Vizigoti pri Hadrianopoli... Šklebící se

Bierglass
310_Pip napsal:

Marasku máš pravdu a plně tvůj názor podporuji, nicméně ještě zareaguji na:

Bierglass napsal:

310_Pip napsal:

Bierglass napsal:

marasek napsal:

Ohledně německé armády... technika - smekám, profesionalita - smekám. K německému vojákovi a německému občanovi bych se vyjádřil cytátem z Tmavomodrého světa : "Bylo těžké být Němec a nebýt hrdý". Ale toť vše, co jsem ochoten tolerovat v pohledu na tehdejší Německo. To, že se děly zvěrstva a nepravosti na obou stranách v rámci obyčejného boje se ví a nemá to cenu rozebírat a házet na sebe špínu navzájem. Ale to, že vůbec válka byla, s jakou ideologií a co se díky tomu dělo i mimo bojiště - komanda SS, Gestapo, Lágry,.... se všemi budoucími důsledky - to jsou věci, které nemůžu a nechci překousnout!

A s překousnutím ruských gulagů problém nemáš?To,že obdobu Gestapo měla každá z válčících stran ti asi také problém nečinní co?A že Einsatzgruppen tvořili v drtivé většině policejní prapory složené z dobrovolníků tehdejšího Sovětského svazu také není důležité co?A to z jakého důvodu vůbec válka vypukla je také hodně diskutabilní.
Ovšem ,pravda od lidí ,kteří se více dívají na" Tmavomodrý svět " něž aby se z historie opravdu něco dozvěděli se objektivita čekat nedá.Pravda je však taková,že úctu zaslouží každý kdo bojoval a neváhal položit svůj život za svou vlast, za ideu,za kamaráda nezávisle na tom jestli po válce bojoval za tu "správnou stranu".Proto se při dni Válečných veteránů setkávají bývalí účastníci a nikdo neřeší kdo z nich měl černou uniformu s blesky a kdo battledress. Spojuje je to co je dříve rozdělovalo,boj za svou zem,za své děti a blízké.Tečka.

správná strana je jen jedna a moc dobře to víš, a jestli ne tak jsi chudák... a zamysli se, kdo tady nevhodnými rádoby vtipnými poznámkami koho uráží či neprojevuje úctu Naštvaný
p.s. a až zase začneš něco mlít o jednostranném pohledu, tak věz, že si vážím si všech veteránů i německých...

Ano za tu dobu co jsem na tomto světě již vím,že správná strana je ta,která nakonec vyhraje a nemusí vždy vyhrát ten lepší.Až budeš starší tak to taky pochopíš.(teda snad)Mnozí uživatelé tohoto fora mně varovali,že jakákoliv debata s tebou je naprosto zbytečná protože vše víš,vše jsi vyzkoušel s každým se znáš a všude jsi byl a tam kde jsi nebyl se letos chystáš ale nemohl jsem si odpustit udělat vlastní zkušenost.Zatím mě dobře bavíš a za to ti děkuji.

Jsi srandista Šklebící se Ne, nejsi. Smutný Věkem se ohánějí jen omezenci a btw. "Víte vy vůbec kolik mi je let?"
Hmm to varování je zajímavé, byť se nezakládá na pravdě, vyjadřuji se jen k tématům, o kterých si něco vím, a chceš-li obhajovat Třetí říši jen pokračuj... ehm. předpokládám, že v alternativní realitě nosíš uniformu SS a zemřeš rukou partizánů a bolestivou smrtí Vyděšený

Vlastní zkušenost jsem udělal,měli pravdu.Chytil jsi se a proto díky tobě můžeme přejít na vyšší level.Jen jsem řekl,že až budeš starší,že to pochopíš ne že jsem starší já.Já o svém věku nic neříkal ale máš pravdu věkem se ohání jen omezenci bohužel dle tvé reakce to teď ukazuje na tebe.Třetí říši je naprosto hloupé obhajovat když již byla překonána říší IV,kterou zde již nějaký pátek máme a minimálně dalších 1.000 let mít budeme.Černou uniformu nenosím,není to příliš praktické a prý to v naší demokratické společnosti ani není dovolené.Partyzánů se nebojím a kdyby bylo nejhůř mám dost přátel v Argentině.U Lufthansa mám slevy tak o co jde.

Serza
Jestli mas pratele v Argentine, tak staci uz jen davat pozor na Mossad.

310_Pip
Bierglass napsal:

310_Pip napsal:

Bierglass napsal:

310_Pip napsal:

Bierglass napsal:

marasek napsal:

Ohledně německé armády... technika - smekám, profesionalita - smekám. K německému vojákovi a německému občanovi bych se vyjádřil cytátem z Tmavomodrého světa : "Bylo těžké být Němec a nebýt hrdý". Ale toť vše, co jsem ochoten tolerovat v pohledu na tehdejší Německo. To, že se děly zvěrstva a nepravosti na obou stranách v rámci obyčejného boje se ví a nemá to cenu rozebírat a házet na sebe špínu navzájem. Ale to, že vůbec válka byla, s jakou ideologií a co se díky tomu dělo i mimo bojiště - komanda SS, Gestapo, Lágry,.... se všemi budoucími důsledky - to jsou věci, které nemůžu a nechci překousnout!

A s překousnutím ruských gulagů problém nemáš?To,že obdobu Gestapo měla každá z válčících stran ti asi také problém nečinní co?A že Einsatzgruppen tvořili v drtivé většině policejní prapory složené z dobrovolníků tehdejšího Sovětského svazu také není důležité co?A to z jakého důvodu vůbec válka vypukla je také hodně diskutabilní.
Ovšem ,pravda od lidí ,kteří se více dívají na" Tmavomodrý svět " něž aby se z historie opravdu něco dozvěděli se objektivita čekat nedá.Pravda je však taková,že úctu zaslouží každý kdo bojoval a neváhal položit svůj život za svou vlast, za ideu,za kamaráda nezávisle na tom jestli po válce bojoval za tu "správnou stranu".Proto se při dni Válečných veteránů setkávají bývalí účastníci a nikdo neřeší kdo z nich měl černou uniformu s blesky a kdo battledress. Spojuje je to co je dříve rozdělovalo,boj za svou zem,za své děti a blízké.Tečka.

správná strana je jen jedna a moc dobře to víš, a jestli ne tak jsi chudák... a zamysli se, kdo tady nevhodnými rádoby vtipnými poznámkami koho uráží či neprojevuje úctu Naštvaný
p.s. a až zase začneš něco mlít o jednostranném pohledu, tak věz, že si vážím si všech veteránů i německých...

Ano za tu dobu co jsem na tomto světě již vím,že správná strana je ta,která nakonec vyhraje a nemusí vždy vyhrát ten lepší.Až budeš starší tak to taky pochopíš.(teda snad)Mnozí uživatelé tohoto fora mně varovali,že jakákoliv debata s tebou je naprosto zbytečná protože vše víš,vše jsi vyzkoušel s každým se znáš a všude jsi byl a tam kde jsi nebyl se letos chystáš ale nemohl jsem si odpustit udělat vlastní zkušenost.Zatím mě dobře bavíš a za to ti děkuji.

Jsi srandista Šklebící se Ne, nejsi. Smutný Věkem se ohánějí jen omezenci a btw. "Víte vy vůbec kolik mi je let?"
Hmm to varování je zajímavé, byť se nezakládá na pravdě, vyjadřuji se jen k tématům, o kterých si něco vím, a chceš-li obhajovat Třetí říši jen pokračuj... ehm. předpokládám, že v alternativní realitě nosíš uniformu SS a zemřeš rukou partizánů a bolestivou smrtí Vyděšený

Vlastní zkušenost jsem udělal,měli pravdu.Chytil jsi se a proto díky tobě můžeme přejít na vyšší level.Jen jsem řekl,že až budeš starší,že to pochopíš ne že jsem starší já.Já o svém věku nic neříkal ale máš pravdu věkem se ohání jen omezenci bohužel dle tvé reakce to teď ukazuje na tebe.Třetí říši je naprosto hloupé obhajovat když již byla překonána říší IV,kterou zde již nějaký pátek máme a minimálně dalších 1.000 let mít budeme.Černou uniformu nenosím,není to příliš praktické a prý to v naší demokratické společnosti ani není dovolené.Partyzánů se nebojím a kdyby bylo nejhůř mám dost přátel v Argentině.U Lufthansa mám slevy tak o co jde.

lol, teď jsi mi to nandal...
www.311raf.com/images/signature/sig_Pip.jpg
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!

http://www.310raf.com/cs_wing_hangar.php
Bierglass
310_Pip napsal:

Bierglass napsal:

310_Pip napsal:

Bierglass napsal:

310_Pip napsal:

Bierglass napsal:

marasek napsal:

lol, teď jsi mi to nandal...

A to je jako všechno?Jsem zklamaný takhle mi to nebaví.

Bierglass
Serza napsal:

Jestli mas pratele v Argentine, tak staci uz jen davat pozor na Mossad.

To co se stalo Eichmannovi bylo nedopatření,které se nejmenované cestovní kanceláři stává jen jednou za deset let.Tobě se ještě nikdy nestalo,že jsi vystoupil jinde než si původně chtěl ?Šklebící se Ach ta propaganda.

saldy
Udělejte si na to vlákno "Kdo způsobil 2sv a kdo byl ten nejvíc zlej", Joe vás jen pozval na akci. Mrknutí

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
311_Kerbi
Tak jsem po dlouhé době zavítal na SVK, a co vidím... Joe upozorní na akci CSC a hned se v odpověď začnou ozývat modrý přívrženci s jejich íbrmašinou... Načež následuje debata proč právě Spit a ne jiné letadlo... A klasicky to končí u rozboru totalitních ideologií...
Pánové, nechápu, proč zesměšňujete činnost lidí (a některé příspěvky opravdu zesměšňující jsou) kteří dělají to, co je baví a co je, jen tak mimochodem i velice záslužná činnost...

Pánové, co vám brání v tom, postavit si toho vašeho FW 1:1, navlíknout si uniformu LW a začít pořádat propagační akce?
Jmenuju se Hleď si sakra svýho. Tadyhle můj syn je Jinak ti urvu hlavu a synovec se jmenuje A nakopu ti prdel!

Robo
311_Kerbi napsal:

Tak jsem po dlouhé době zavítal na SVK, a co vidím... Joe upozorní na akci CSC a hned se v odpověď začnou ozývat modrý přívrženci s jejich íbrmašinou... Načež následuje debata proč právě Spit a ne jiné letadlo... A klasicky to končí u rozboru totalitních ideologií...
Pánové, nechápu, proč zesměšňujete činnost lidí (a některé příspěvky opravdu zesměšňující jsou) kteří dělají to, co je baví a co je, jen tak mimochodem i velice záslužná činnost...

Pánové, co vám brání v tom, postavit si toho vašeho FW 1:1, navlíknout si uniformu LW a začít pořádat propagační akce?

Asi tak, ale tu na SVK je to bohuzial normalne.

606_Druindin
Byla tu už hromada nevinnějších diskuzí, která se po odklonu od tématu stala vítanou kořistí Cloneho.
Proč ne tentokrát???

CSW_Cassius Chaerea
Já bych je všechny pověsil.

Koty
Cassius Chaerea napsal:

Já bych je všechny pověsil.

Spíš zastřelit. A dvakrát.
Rien n'est parfait; c'est la vie!

Serza
Davkou z Thompsonu.

A mate to.

Bierglass
Serza napsal:

Davkou z Thompsonu.

A mate to.

z Thompsonu ne to byl nespolehlivý krám. Dobrý je jen ve hrách aby s tmí vůbec někdo chtěl hrát.To takhle Garand nebo M1 Carabine to už je jiné kafe.Ale úplně nejvíce by to bolelo G 43. A taky by se nespotřebovalo tolik munice.

Koty
Bierglass napsal:

Serza napsal:

Davkou z Thompsonu.

A mate to.

z Thompsonu ne to byl nespolehlivý krám. Dobrý je jen ve hrách aby s tmí vůbec někdo chtěl hrát.To takhle Garand nebo M1 Carabine to už je jiné kafe.Ale úplně nejvíce by to bolelo G 43. A taky by se nespotřebovalo tolik munice.

PPŠ vás všechny trumfne Pff

Serza
Pche, s tema kramama jdete do haje, Thompson je .45 ACP - "manstopper" cartridge. Jeden dva zasahy, a kdo bojuje zaslouzi hodne ucty.

PPS ma velkou pruraznost a kadenci, to tak vse. G43 je SVT-40 pres kopirak.

A vubec, kdo mi rekne co okopirovala serie pusek MKb 42, MP-43 a StG-44?

Ti Nemci sou snad lepsi kopiraci nez Cinani...

Koty
Serza napsal:

Pche, s tema kramama jdete do haje, Thompson je .45 ACP - "manstopper" cartridge. Jeden dva zasahy, a kdo bojuje zaslouzi hodne ucty.

PPS ma velkou pruraznost a kadenci, to tak vse. G43 je SVT-40 pres kopirak.

Ti Nemci sou snad lepsi kopiraci nez Cinani...

Prosím, pokud chceš psát o PPŠ, buďto piš s háčky, nebo amerikánsky PPSh, PPS je totiš Pistol-Pulemjot Sudareva, takovej výlisek z leningradu, jehož kompaktnost se stala předlohou pro pozdější upgrady samopalu AK. Takže... zase... MOZEK

1stCL_Fucida
Serza napsal:

StG 43 a 44 bych jako kopie čehokoliv asi ani neoznačoval. StG 43 ještě možná, ale StG 44 je přecijen pionýrem svého oboru.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Koty
1stCL_Fucida napsal:

Serza napsal:

StG 43 a 44 bych jako kopie čehokoliv asi ani neoznačoval. StG 43 ještě možná, ale StG 44 je přecijen pionýrem svého oboru.

Tak to pozor, plynové vratné ústrojí měl už minimálně Garand (chce se mi blinkat velebnosti...), ale s "odrážecím" mechanismem - ten měl už i Tokarev a byl znám dlouho před tím. Pevný píst se ale objevil poprvé až u MP-43. Pan Kalašnikov nic nekopíroval. Pouze pevně propojil táhlo se závěrem, což dovolilo autom. střelbu, zbytek je originál.

Ale myslím, že kolega historik měl na mysli BAR Pff

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,027,568 návštěv