Ladenie viditelnosti dotov / objektov
|
606_hayes |
Přidané 15-08-2013 14:15
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 417
Založený: 18.09.06
|
skusim skusim akurat ....ja nemam scroll lock na mojej klavesnici http://www.logitech.com/assets/36258/k300-trd.jpg da sa nejako to tlacitko premapovat alebo nastavit ine? |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 15-08-2013 14:43
|
Moderátor
Příspěvek: 15069
Založený: 29.09.05
|
Nejdřív zkus printscreen, pak uvidíme. Večer se podívám, jak to přesně je.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
606_Ramon |
Přidané 15-08-2013 14:47
|
Nováček
Příspěvek: 65
Založený: 10.09.10
|
606_hayes napsal:
skusim skusim akurat ....ja nemam scroll lock na mojej klavesnici http://www.logitech.com/assets/36258/k300-trd.jpg da sa nejako to tlacitko premapovat alebo nastavit ine?
A není náhodou scroll lock ta oranžová šipečka vpravo nahoře na čudlu Pg Dn? - Tedy zkus Fn+PgDn |
|
|
|
606_hayes |
Přidané 15-08-2013 15:08
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 417
Založený: 18.09.06
|
takto, prehodil som si to na NUM lock ktory ma skratku 144, takze v pohode
rozbehal som to je to paradna....ale moje poznaky
neznasa sa to s programom FRAPS, ten to rusi a neda sa to potom aktivovat aspon u mna nie
zacnem s tym sweet fx experimentovat este v DCS ale to je je uz off topic
dakujem za rady a trpezlivost |
|
|
|
Shadowdeath |
Přidané 14-12-2014 16:22
|
Uživatel
Příspěvek: 844
Založený: 03.02.13
|
SepiaX napsal:
Potvrzuji "VisibilityDistance=5" u mne způsobilo zhoršení, doty mají podivnou perspektivu.
Paulus napsal:
Tak jsem vše celé dopoledne testoval. Nejlépe jsou doty vidět při nastavení "VisibilityDistance=4".
Jsem po delší době zase zkusil CLoDa, nějak se mě zastesklo po zelené zemi a spitfiru A mám problém s tím někoho najít, i když je plný server
Lítám na rozlišení 2560x1440, což možná bude ten kámen úrazu, ale dávat si jiné než nativní rozlišení monitoru nechci, abych si z toho nedělal humáček.
Chtěl bych se zeptat, jestli mě nastavení tohoto parametru nějak má šanci pomoci, případně jaké nastavení mě doporučíte pro uvedené rozlišení?
Zkoušel jsem 4, 5 i 8, ale nějaký výrazný rozdíl jsem nezaznamenal
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý
|
|
|
|
clone9cz |
Přidané 14-12-2014 18:11
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 5062
Založený: 09.10.05
|
5 je maximum, v autě taky nezačadíš osmičku.
SweetFX nepotřebuješ, základem je vypnout Anti Aliasing, nebo maximálně na 2x.
Pak musíš udělat něco s pozadím, které by mělo být ideálně bílé jednobarevné. Bílého asi nedosáhneš, jednobarevnosti se přiblížíš rozmazáním nebo použitím malejch textur no a máme z toho grafiku z roku 95 a to bez SweetFX
Jak tě napadlo tam dávat 8 ? To ti poradil který chytrák ?
|
|
|
|
Shadowdeath |
Přidané 14-12-2014 18:39
|
Uživatel
|
Zaslechl jsem to někde na TS a myslím, že jsem to i někde zahlédl při googlení, tak jsem to zkusil
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý
|
|
|
|
606_JuLB |
Přidané 14-12-2014 19:07
|
Uživatel
Příspěvek: 747
Založený: 26.06.13
|
Shadow, najdôležitejšie pre viditeľnos dotov nie je nastavenie v Clode, ale nastavenie monitora priamo vo windows.
Existuje na to hafo obrázkov na nastavenie kontrastu, jasu atď, či aj aplikácií, čo priamo radia čo máš kde vidieť. Napr. Calibrize.
Viditeľnosti nepomáha ani multisampling na Nvidiách, a ani vysoké rozlíšenie na relatívne malých uhlopriečkach, asi tvoj prípad.
Bez AA alebo bez dopomoci vyhladzovaniu cez SweetFX je Clod nepozerateľný. Menej nebezpečné je použiť in-game AA na 2, FSX pri nevhodnom nastavení tiež doty maskuje.
|
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 14-12-2014 20:13
|
Stařešina
Příspěvek: 6043
Založený: 12.05.12
|
Potvrzuju tu důležitost nastavení monitoru. Před časem tu někdo postoval obrázek s přechodem šedivých odstínů. Kdo neviděl všechny chlívečky, měl v CloDu problém vidět. Často se mi stávalo, že jsem viděl doty třeba o minutu dřív než Madvlk. Furt mi nadával, že musím cheatovat.
Non est specifica
|
|
|
|
clone9cz |
Přidané 14-12-2014 20:25
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 5062
Založený: 09.10.05
|
A napsal si mu, že máš 6bit TN monitor ?
|
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 14-12-2014 20:44
|
Stařešina
|
Měl jsem http://www.asus.c...fications/. Píšou 8bit Display Colors = 16.7M. TN to je, jinak by to nemělo frekvenci a 1ms gtg. Stejně obdivuju estéty, co musej lítat na ISP monitorech s 8ms gtg. Pak se divěj, že pro ty barvičky neviděj pohybečky.
Non est specifica
|
|
|
|
Shadowdeath |
Přidané 14-12-2014 21:27
|
Uživatel
|
Nejsem zrovna estét, TN herní monitor jsem taky nějaký čas měl, ze začátku to bylo fajn a užíval jsem si ten pěkně ostrý obraz v soubojích.
Nějak mě časem začali ty vyblitý barvy vadit, i to, že sem na ten monitor musel pořád čučet přesně v pravým úhlu, jinak to byla ještě větší hrůza. Kdybych měl ten monitor jenom na hraní, tak TN panel je volbou, ale na nic jinýho to prostě není. Už aby vymysleli nějakou novou technologii
|
|
|
|
torr |
Přidané 15-12-2014 13:53
|
Uživatel
Příspěvek: 533
Založený: 05.01.06
|
Mám 680GTX a co se týče AA tak Clod se u mne chová divně a to tak:
Ve hře a a v ovladáčích musí být nastavena stejně u mně třeba 8xAA,když to nastavím jenom ve hře nebo jenom v ovladačích tak prostě AA nefunguje.V ovladačích mám 16xHQAF,8xTRAA,8xSSAA a ve hře 8xAA a doty vidím bez problému.Zkusil jsem DSR na 4k famozní obraz, ale FPS max 30 a to je pro mě málo. |
|
|
|
Shadowdeath |
Přidané 15-12-2014 14:24
|
Uživatel
|
Já jak pustím AA v jakékoliv formě, tak se viditelnost dotů výrazně sníží.
Našel jsem tuto cvičnou misi http://theairtact...hp?t=13915.
Na vzdálenost asi 10cm vidím tech dotů 14, když hlavu oddálím na těch cca 70cm ze kterých se normálně koukám, tak jich vidím 11, ale to se na to místo soustředím a vím, že tam něco je. Jsou to prostě malí hajzlíci, které rychlím "těkáním" po obrazovce snadno přehlédnu, takže reálně jsem schopen zpozorovat těch bodů tak 5
Prostě je to o tom rozlišení, když si dám nějakých 1200x700, tak ty body v té kružnici označené 9, budou stejně velké jak těch 5 nejbližších bodů s normálním rozlišením současnosti a z těch bližších se pak stanou obrovský kostky. No, ale je to pak humáč
No nezbývá mě než počkat, na nějakou zelenou mapu a spitfira u stalingradu, tam s viditelností letadel tak velký problém nemám
|
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 15-12-2014 17:37
|
Stařešina
|
BOSko má viditelnost zpracovanou o řád líp než CloD včetně TF patchů. A to nejen ve smyslu, že je vidět na velkou vzdálenost, ale i ve smyslu, že není vidět, co nemá být vidět. A že je minimalizovaný vliv rozlišení a zoomu na viditelnost. Myslím, že v tomhle je to docela unikátní, takhle dobře to nemá nic. DCS ani CloD ani stařeček IL2.
Jinak ten článek o cvičné misi taky odkazuje sem. Na tom obrázku můžete testovat nastavení monitoru a pozorovat, kteý vnitřní čtverečky vidíte a který ne.
Non est specifica
|
|
|
|
Shadowdeath |
Přidané 15-12-2014 19:41
|
Uživatel
|
S tím problém taky nemám, zkoušel jsem podle této stránky http://www.lagom.... a dokážu rozeznat všechny +-1 čtverečky z toho obrázku.
Problém bude holt s mýma očima v kombinaci s vysokým rozlišením, za letu ten jeden (případně pár) šedivejch pixelů přehlédnu
|
|
|
|
alfik |
Přidané 16-12-2014 13:08
|
Diskutující
Příspěvek: 4818
Založený: 21.04.06
|
Rume, a jak se s tím pracuje? myslím, jak nastavím abych viděl všechny pokud je nevidím?
Já nevidím řadu 0 s výj. asi dvou z každé strany (ty vidím ale blbě, musím kvůli tomu míhat hlavou doprava-doleva), ale taky je možné že je to očmamima - mám 5 dpt a stárnu, tak možná vidím blbě i odstíny šedé, co já vím.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
|
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 16-12-2014 14:15
|
Stařešina
|
Je to věc nastavení monitoru a možná i barev na GK. Nejsem na to expert, neumím to vysvětlit nějak sofistikovaně. Se svým monitorem jsem si prostě nějaký čas hrál a hledal optimální nastavení. Většina LCD monitorů má nějaké to OSD menu a v něm je nastavování obrazu. Minimálně jas, kontrast, teplota barev či přímo RGB a často i nějaké sofistikované fíčurky výrobce. S předchozím monitorem (nějaký ten 144Hz full HD ASUS) jsem to tuším vyřešil tak, že jsem to v nastavení Splendid přepnul z jejich profilů na sRGB. U stávajícího (zase ASUS ale 2560*1440 s g-sync) jsem to zatím neřešil. V BOSku jsem žádnou nedostatečnost ve viditelnosti nezaznamenal, naopak jsem tím nadšenej.
Non est specifica
|
|
|
|
BIVOY |
Přidané 16-12-2014 18:24
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 387
Založený: 21.08.08
|
Shadowdeath napsal:
S tím problém taky nemám, zkoušel jsem podle této stránky http://www.lagom.... a dokážu rozeznat všechny +-1 čtverečky z toho obrázku.
Problém bude holt s mýma očima v kombinaci s vysokým rozlišením, za letu ten jeden (případně pár) šedivejch pixelů přehlédnu
Při zkoušce tvého odkazu ,těch čtverečků někdy nevidím 100% , ale když uhnu stranou či dólu tak i ty zbývající se objeví .... takže neladit a nechat ??? |
|
|