Program, který o sobě (respektive jeho tvůrci společně se zastánci) tvrdí, že je etalonem kvality nové generace poškození, které je do nejmenších detailů podrobné, jehož kvality žádný jiný program nedosahuje, ...
[*citation needed]
Uved zdroj svojho tvrdenia! Podla mna si si tu citovanu cast proste vymyslel...
Hm, mám ti pocit že máš hodně slušně nakročíno do politických kruhů.
Myslím že vedle Kalouska a ostatních hovádek z vlády by se tenhle výrok přímo vyjímal!
Božínku, to je nádhera.
falkon napsal:...
Viz Rumcajs. Nebo třeba zde:
THE BEST OF TECHNOLOGY FOR ULTIMATE REALISM
New 3D engine – Latest-gen graphics engine with DX10 and DX11 API support. Huge variety of photorealistic ground vehicles, buildings and other environmental elements recreate minute details of 1940s Europe.
Advanced physics – wind, lift, turbulences, rain, fog… Feel the air rush on your wings as you push your aircraft to the limits in epic dogfights. See your fuselage torn to pieces while every single enemy bullets ballistic and damages is calculated.
Kromě jiného tyhle argumenty tu zazněly několikrát po ohlášení oficiálního konce vývoje CloD a přechodu na projekt BoS.
Například hned první stránka oznámení BoS a Válcův post
...Poskozeni letadel nechat CoD RoF je ma na hovno...
Při porovnání funkčních stavů obou má RoF mnohem lepší DM než CloD. Mám hledat dál, nebo ti to stačí?
Upravil/a Pragr dne 08-03-2013 13:48
S tím DM mají možná pravdu, ale možná taky ne, protože konkurence nezveřejnila svoje DM. V samotném důsledku tvrzení znamená: "Máme podklady od všech vývojářů světa a z jejich analýzy lze tvrdit, že je náš DM nejlepší."
Nijak bych se tím nezabýval hlouběji, možná bych chtěl po UBI předložit ty podklady na základě kterých se rozhodovalo o napsání té věty.
Diky!
Je pravda, ze tieto marketingove blaboly som zrejme nikdy necital, a keby aj, moc by som im neprikladal vahu :-)
Pragr napsal:
No ale Valec (pri vsetkej ucte k nemu) nie je ziadnym zastupcom CloD-u, je to len jeho osobny nazor.
Ono je to asi skor o tom, kto ako tie marketingove reci pochopi... optimisticky hrac ich zoberie, prida si k nim svoje vlastne ocakavania a sny, a namaluje si CloD-a v priliz optimistickom svetle. Chapem, ze je potom sklamany (pretoze CloD je zmetek, ako vsetci vieme ). Realisticky hrac si precita tie marketingove reci a odcita od nich 25% (o ktore je nafuknuta akakolvek reklama).
Z tych citovanych featur vidim ako jednie "nesplnene" to "lift, turbulences, rain, fog" -- to je v aktualnej verzii zrejme vypnute. Ostatne 'tvrdenia' povazujem +/- (vramci tolerancie) za pravdive.
(dokonca aj ta "podpora pre 128 hracov v multiplayeri" je pravda -- to ze server realne zvlada len cca 100 ludi je vec druha)...
No kazdopadne je pravda, ze CloD je strasny zmetek a Cibule sa nevie korculovat!
Tak to opravdu nevím.
Ale jsem rád že ses zas zdravě ozval a ač jsem napsal že to není provokační,ale zajímá mne to, reagoval tak skvěle.
Jmenuji tam lidi kteří většinou mají info co jiní ne.
Pokud je to tak zlé jak to z tvé odpovědi vypadá, stačilo s tvou alergií napsat pouhé NE.
To je nedorozumění, necítím se provokován. Dokonce nevím ani o žádné své alergii (kdybych věděl, budu si to mazat či brát nějaká antialergika).
Prostě jsem ti jen odpověděl způsobem, kterým tu normálně podle mne odpovídáš ty. Považuji ho za velmi zábavný. Nic více, ale také nic méně. Já s tím problém nemám. Ty ano?
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
Promiň Cibulko nemám,ale je to dost důležité téma. Pokud se tím něco pokazí na tom co se dá na CloD užívat tak to prostě chci vědět. Opravdu nepotřebuji doma další srajdu aláá MOD IL2 s e vším tím neofiko bordýlkem. Proto jsem to dal do toho super osamostatněného vlákna.
Pokud to byl vtip a pohoda OK,ale pak nevím proč se spousta věcí od toho vlákna odtrhla a začla řešit jinde.
Jinak nemám problém ve zbylejch superchechtacích vláknech vtipkovat.
Chápenzí??
Mimochodem řešili jsme to před pár dny zde, Rumcajs (ten zejména) a já jsme upozorňovali, že to může být problém. Ostatním, včetně třeba Roba, to až tak nepřišlo http://www.panzer...wstart=100
Problém je, že tu v debatách vznikla trochu napjatá atmosféra (dle mého vinou zhruba tak tří lidí, kteří CoD vůbec nelétají a jen chodí štvát ty, co se jím přes všechny jeho nedostatky docela slušně baví). Spoustu času se ztrácí pošťuchováním (což by nevadilo, to je nakonec zábavné), ale horší je, že se mezi tím ztrácejí důležité informace a navíc ti, kteří nejsou takoví zažraní magoři jako třeba my dva dost brzo takovou debatu znechuceně opouštějí.
Ale jinak v poho, neberu to ve zlém.
Upravil/a 310_cibule dne 08-03-2013 15:33
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
Tak to opravdu nevím.
Ale jsem rád že ses zas zdravě ozval a ač jsem napsal že to není provokační,ale zajímá mne to, reagoval tak skvěle.
Jmenuji tam lidi kteří většinou mají info co jiní ne.
Pokud je to tak zlé jak to z tvé odpovědi vypadá, stačilo s tvou alergií napsat pouhé NE.
To je nedorozumění, necítím se provokován. Dokonce nevím ani o žádné své alergii (kdybych věděl, budu si to mazat či brát nějaká antialergika).
Prostě jsem ti jen odpověděl způsobem, kterým tu normálně podle mne odpovídáš ty. Považuji ho za velmi zábavný. Nic více, ale také nic méně. Já s tím problém nemám. Ty ano?
Nejlepsim lekem je cas. Pokud se to nezaniti, pak je lepsi masticka.
Mimochodem řešili jsme to před pár dny zde, Rumcajs (ten zejména) a já jsme upozorňovali, že to může být problém. Ostatním, včetně třeba Roba, to až tak nepřišlo http://www.panzer...wstart=100
Problém je, že tu v debatách vznikla trochu napjatá atmosféra (dle mého vinou zhruba tak tří lidí, kteří CoD vůbec nelétají a jen chodí štvát ty, co se jím přes všechny jeho nedostatky docela slušně baví). Spoustu času se ztrácí pošťuchováním (což by nevadilo, to je nakonec zábavné), ale horší je, že se mezi tím ztrácejí důležité informace a navíc ti, kteří nejsou takoví zažraní magoři jako třeba my dva dost brzo takovou debatu znechuceně opouštějí.
Ale jinak v poho, neberu to ve zlém.
Tak to je furt, ale to nevadi. Myslel som, ze to TF vlakno sa bude venovat nametom a updatom, a nie ze sa tam budu dokola riesit otazky SW moralky.
Ako pises, mne osobne to az tak nepride. Pride mi skor smiesne ako to zakomponovali ako akoze regulernu otazku vo svojom update, Loft s tym nema nic a jeho odpoved na otazku, ktoru si sam polozil skor ukazuje, ze maju iste obavy. Ja sa im ani necudujem a osobne beriem zalezitosti okolo SW piratstva velmi vazne, ale na drujej strane sami tvorcovia slubili SDK a modovatelnost celej serie. Z celej serie ostala len BoBka a aj to v stadiu promptne evakuovanom. Ci maju TF vobec zaujem o nejaku oficialnu 'pomoc' a tym celit pripadnym obmedzeniam, to je otazka dalsia.
Jasně, rozumím. V podstatě mi jde jen o to, že bych strašně nerad, kdyby si Rusové postavili hlavu a chtěli vám házet klacky pod nohy. Nic víc.
falkon napsal:...
Viz Rumcajs. Nebo třeba zde:
THE BEST OF TECHNOLOGY FOR ULTIMATE REALISM
New 3D engine – Latest-gen graphics engine with DX10 and DX11 API support. Huge variety of photorealistic ground vehicles, buildings and other environmental elements recreate minute details of 1940s Europe.
Advanced physics – wind, lift, turbulences, rain, fog… Feel the air rush on your wings as you push your aircraft to the limits in epic dogfights. See your fuselage torn to pieces while every single enemy bullets ballistic and damages is calculated.
Kromě jiného tyhle argumenty tu zazněly několikrát po ohlášení oficiálního konce vývoje CloD a přechodu na projekt BoS.
Při porovnání funkčních stavů obou má RoF mnohem lepší DM než CloD. Mám hledat dál, nebo ti to stačí?
Za tim si stojim.Pri souboji se mi proste nelibi ze strilim na letadlo musim zasahnout nekde na pulku kridla dejme tomu 10 kulkama platno na kridle se mi trosku rozthne dalsich 10 kulek nekde na pulku kridla platno se rozthne vice a dalsich 10 kulek praskne podpera a dalsich 10 kulek atd atd. To se mi fakt nelibi a jeste to je porad vizuelne na stejnem miste at strilis na ten kus kridla kamkoli.
Upravil/a Valec dne 11-03-2013 06:44
Zlato mozna jo ale je tam takovych mist mnohem vice,mensi a jdou tam videt i jednotlive prustrely kulek.A nezda se mi ze bych na jedno misto vystrelil 10 kulek udelala se mi na jednom miste mala dirka pak bych vystrelil dalsich 10 do stejneho mista udelala by se vetsi pak dalsich 10 a ustrelil bych kridlo.Tohoto jsem si tam opravdu nevsimnul.
Damage model je ještě větší téma než flight model. Debata k flight modelu se dá podpořit měřeníma, která z WWII jsou už na velmi solidní úrovni. Damage model je ale téměř neměřitelný. Zbývají pak názory pilotů, které jsou ale vždy subjektivní a reflektují jen právě prožitou (a přežitou) událost. Asi všem je jasné, že na sestřelení letadla je v optimálním případě potřeba jedna kulka. Dokonce bych si troufl tvrdit, že to klidně může být 7.62. Prostě když to trefí něco životně důležitého, bez čehož to neletí, nebo nemá šanci zastavit únik čehosi, spadne to. A s touhle hrou na pravděpodobnost zásahu se holt musí žít.
Další věc je implementace, která proti realitě bude vždy zjednodušená. Sice CloD počítá s tím, že jsou porůznu zařízení, který lze poškozením vyřadit, ale obecně je to dvojstavové (funguje/nefunguje), nebo je omezený počet způsobů poškození vizuální a funkčně. Vliv poškození na letový model je pak téma na horor.
Abych nekončil nějak smírně, nebo snad bezzubě ve vláknu vyhrazeném pouze na stížnosti:
Zkráta je to takový Air Quake above the English Channel. FM je blbě, protože můžu i prohrát a když něco můžu, stává se mi to. DM model je taky blbě, protože vždycky preferuje soupeře. Navíc soupeře nemůžu trefit, zatímco mě trefjej vždycky. Kdykoli mi střílej po pilotovi, zabijou mi ho. Když já střílím po pilotovi, netrefím, nebo tam má pytle s pískem. Je to prostě nespravedlivý!
Zkráta je to takový Air Quake above the English Channel. FM je blbě, protože můžu i prohrát a když něco můžu, stává se mi to. DM model je taky blbě, protože vždycky preferuje soupeře. Navíc soupeře nemůžu trefit, zatímco mě trefjej vždycky. Kdykoli mi střílej po pilotovi, zabijou mi ho. Když já střílím po pilotovi, netrefím, nebo tam má pytle s pískem. Je to prostě nespravedlivý!
že jo tohle přesně se děje mě a neustále D Le Dmg model když je tu tak hezky řečený Já bych řekl , že problém je v tom že je sakra přehnaný. Jako zásah a cele ovládání mimo? směrovka,výškovka,křidélka prostě vše fuč? vždyt pokud vím tak rozvod byl pod kokpitem takže pokud by mi to trefilo třeba bfko kanonem tak mě to snad katapultuje utržené lanko? no budiž když už tento zázračný zásah je tak ale ne pro celé ovládání že? Podle toho co jsem četl z různých deníků atd tak se občas něco mohlo zaseknout , ale né vše např výškovka zaseklá , ale jen jedna atd
Me by teda zajimala ta stodevitka bez casti kridla. Co s ni je?
Leti s pulkou kridla.Sice obtizne ale leti.(Nevim jestli by to bylo mozne nebo ne)Spise bych rekl ze z 90% by to letadlo nedoletelo.
Upravil/a Valec dne 11-03-2013 14:14
Me by teda zajimala ta stodevitka bez casti kridla. Co s ni je?
Co by s ňou malo byť? Letí akoby sa nechumelilo Netýka sa len Bf, mám napr. na tracku zachyteného Hurricana, ktorému končí krídlo pri guľometoch - a bez problémov sa prepletá medzi tromi He111 a samozrejme všetky tri hrdinsky zostrelí. Je to z ATAGu, takže žiadny single. Myslím, že v reále by pilot pri podobnom poškodení už dávno visel na padáku.
Teď je otázka, jak moc se shoduje to co se zobrazuje s tím, co si o poškození myslí hra. Mělo by to být v souladu, ale často není...
Upravil/a WT_Horrido dne 11-03-2013 15:22
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.