December 22 2024 06:57:32
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 12

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,751
· Nejnovější pilot: VGR-Spawn
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Nová lítací sestava do 16 000 Kč s DPH (2013)
Hoper
Tak co, Kowe, měls vybráno ?
Měls, ale už je to zas jinak, co? Tohle znám :)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

606_Temp
Zrovna u zdrojů je lepší, když jede zdroj víc "naplno". Jestli bude mít tedy jeho sestava max spotřebu třeba 350W, tak bude zdroj efektivnější, pokud to bude 450W, než 700W.
S tou spotřebou asi takhle http://pctuning.t...t?start=12
Většina těch nadupaných grafických karet s přetaktovaným procesorem papká při zátěži do 300W. Nárazově to může být určitě víc, ale těch 450 musí stačit. Raději si vemu lepší značku se 450W, než nějakou pochybnou, která se chlubí 700W

http://no606.ic.cz/
Rumcajs
S těma zdrojema je to docela alchymie. Dá se ale zjednodušit do několika malých pravidel.
1) Většina potřebného výkonu se bere z +12V větve. Pokud ta +12V větev pokrejvá nároky na celkový výkon, ty zbylé dvě větve budou skoro určitě stačit.
2) Příliš silný trafo je kontrakroduktivní. Krom maximálního výkonu totiž počítač většinu času tráví poflakováním a účinnost u malých zátěží je tristní.
3) Má smysl koupit trafo s označení 80 PLUS Gold, nebo Bronze. Platinum stojí už moc.
4) Vyhnout se číně.
5) Platí bod č. 1. Vždy to chce zkontrolovat, jak dobře je na tom +12V větev. Některá trafa dokonce nejdou zatížit na všech větvích současně.
6) Kolik a jaký konektory potřebuje moje videokarta? Má je ten zdroj?
7) Jak je napájená základní deska? Má ten zdroj ty konektory?

Kolik počítač celkem žere? Doporučuju omrknout tuto: http://www.tomsha...916-7.html Btw celej ten článek stojí za pročtení, doporučuju.

Já sám používám většinou značku Enermax. Je to poměrně drahý, nikomu to nenutím.

magot
na tenhle "medium" počítač 450w musí stačit, zatím si stojím Šklebící se

1stCL_Fucida
Znovu píšu, obdobná sestava mi se zdrojem OCZ StealthXStream 500W (což nebyl úplnej shit) nenaběhla. Takže si stojte za čím chcete, ale já vím, že je to prostě na hraně a je vhodnější nějaká rozumná 600W Úsměv.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Hoper
Saburova poznámka o SSD disku je dobrá a určitě bych ji doporučil (navíc datovým "Déčkem" se vyhneš spoustě problémů nejen s Program Files...)

Nicméně 120 SSD + 500 SATA vyjde poněkud dráze než samotná 500. To už je jen a jen na možnostech, resp penězích.
(přesto pouvažuj o tom, to SSD jako systém je hodně znát na startu a chodu win)
A proč 120 ? Někde jsem četl, že je dobré mít SSD dvojnásobné velikosti toho, co chceme využít - zapisuje pak na celý disk a tudíž je míňkrát přepisován (půlkrát :) Takže mrkni, co chceš provozovat za OS (nic jiného než W7-64 bych nebral) a podle toho vyber dvojnásobnou kapacitu SSD.
Pokud se pro něj rozhodneš :)
A pokud ne, rozděl si tu 500vku na 100+400 a až si časem dokoupíš SSD, jen tu první partišnu si zklonuješ na SSD...
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

magot
1stCL_Fucida napsal:

Znovu píšu, obdobná sestava mi se zdrojem OCZ StealthXStream 500W (což nebyl úplnej shit) nenaběhla.

přiznej se že jsi měl k USBčku připojenou cirkulárku zakouslou v dubovým špalku Úsměv
(btw co jsem to měřil tak si moje sestava brala při velkém zatížení okolo 390W, Normální prac výkon si bere tak 250-330Wmax, takže 450W zdroj mě fakt spolehlivě stačí, ale může to bejt tím žravým pentiem co já nemám)
Upravil/a magot dne 16-02-2013 18:05

magot
Hoper napsal:SSD .... systém je hodně znát na startu a chodu win

No u SSD naběhne rychleji u W7 64bit asi o 5-7 sekund + oproti 6G sata III disku ... to se fakt vyplatí cpát do kompu nesmyslně malý a drahý SSD ... nemluvě omezené životnosti, specielně pro systém.
Těžkou posoudit ... CLOD/ROF mě naběhne tak 10 za sec. .. update windows nějak nevnímám, stáhne se to, problikne a restart .. tak nevím .. u CLODu akrát občas brzdí steam stahuje aktualizace.
Upravil/a magot dne 16-02-2013 20:04

Rumcajs
Magote to není úplně přesné, cos řekl o SSD. K přihlašovacímu dialogu je to cca o 5-7 sekund rychlejší, to je asi pravda. Nicméně u SSD se přihlásíš a hned naběhne plocha a je to celý ready. Zatímco u HDD to ještě nějaký čas mrcasí diskama a hlavičkama, vesele to dělá kliklak a jeden čeká. Mám SSD asi dva roky a hned vedle toho sestavu s HDD. A třeba když jsou aktualizace Windows, je to neporovnatelný. Takové spouštění ROF či CloD je taky dost rozdíl. O zadrhávání CloDu při přibližování k městu ani nemluvím.

Rumcajs
1stCL_Fucida napsal:

Znovu píšu, obdobná sestava mi se zdrojem OCZ StealthXStream 500W (což nebyl úplnej shit) nenaběhla. Takže si stojte za čím chcete, ale já vím, že je to prostě na hraně a je vhodnější nějaká rozumná 600W Úsměv.

Mohlo to být vadným zdrojem. Nebo něco bylo blbě zapojený. Žádný PC nepotřebuje pro naběhnutí ani zdaleka max výkon. A když už je řeč o tutom zdroji, mrkni na tohle.
[img]http://www.ocztechnology.com/resources/drivers/500wchart.JPG[/img] is not a valid Image.
Je to příklad zdroje, který má úžasné hodnoty na různých větvích, ale má limit na celkový odběr. To znamená, že se ty větve nedají zatížit současně naplno. Tedy ne že by to vadilo tolik, aby PC nenaběhlo. Rozhodně bych hledal potíž jinde. Ono málokdy má člověk možnost zkusit to samé s jinou sadou součástek. Dělat závěry z jednoho výskytu je nebezpečné.

1stCLKowalsky
Všem zde zůčastněným děkuji za názory,bordel v tom mám slušnej ale jak jsem pochopil tak je potřeba vyměnit Ati za Nvidia,jiné ramky rychleji časované a disk.Cena je neměnná strop je 16 000 kč.Ale třeba ta deska co ji tam chci dát má napájení pamětí 1,5v a ty lepší 1,65v,taky píšou že i5mají problém právě z pamětí při napájení 1,65 tak jak to vyřešit?

LesniHU
Hoper napsal:

nechci tu vést (a rozvést) nějakou diskuzi, ale Lesníku, proč 16GB ?
mám 8 a přes 75% jsem se zatím nedostal (ano, jsem obyčejné BFU, což ale předpokládám, že je i Kow Mrknutí Pokud si teď koupí pár a za 3 roky bude potřebovat zvednout, dokoupí druhý...
Empiricka zkusenost, ja jsem schopen uswapovat kazdy pocitac, proste proto, ze poustim najednou hodne veci. Je uplne zbytecne honit se za 0.3% rychlosti ziskane obskurdnim casovanim pameti a pak cekat o celou vterinu nebo dve na disk. Alespon pro me, a proto jsem to uvedl s tim, ze zalezi na zpusobu pouziti. Je take naprosta pravda, ze pokud si da clovek pozor, aby mu zustaly na desce volne sloty pro pamet, da se dokoupit pozdeji bez jakychkoliv problemu.
Podobny efekt ma SSD, nepsal jsem o nem, protoze nevim, jestli se s nim da rozumne vejit do uvedeneho limitu. Pro SSD je obecne dulezite mit featuru nazyvanou trim (a tedy bud win7, nebo XP a inteli SSD) a nechat dostatecne volne misto na to, aby mel s cim pracovat. Rekneme 20, 30% kapacity, pak uz jsou zisky neumerne ztrate mista. Nektere SSD maji nejake misto navic pro tento ucel uz zabudovane (intel, mozna i jine).

magot
a až proteče SSD (při 100GB) zhruba 27TB tak je odepsanej ... hezký výhledy
když to srovnám smým starým ATA diskem od seagate tak tam mě mohlo protéct přes + - 300TB za těch 8 let a ještě funguje ...

Rumcajs
No jo cell wearing je existující problém. Ale doporučuju si přečíst třeba http://www.anandt...how/2829/6 nebo http://en.wikiped...tate_drive. Ono to není tak strašné. U serverový aplikace, která pořád něco zapisuje, je to jistě jinak, než u domácího herního počítače. Domácí počítač se běžně dělá tak, že krom SSD je i HDD a swap se hodí na HDD. Taktéž dokumenty se přehoděj na HDD a cokoli co pravidelně zapisuje. SDD pak slouží jako disk s nainstalovanýma Windows a aplikacema. Většina zápisů se realizuje na onom HDD. Při trochu rozumném přístupu to pak opravdu je neexistující problém.
Zkrátka SSD jako systémový disk + instalace aplikací je opravdu hodně znát jako pohodlí při startu čehokoli. Madvlk mi třeba pořád vyčítá, že mu čtu, jaký letadla budou v ROFu po změně mapy, zatímco jemu ještě minutu běží loadovací obrázek. Já už letím a on stále čeká. Mno a to to mám dva roky, nebo už možná dva a půl. Žádná negativa jsem zatím nezaznamenal a to to používám denně a rozhodně z pohledu zátěže intenzivně.

Jinak Lesník má samozřejmě pravdu, že 16GB RAM nestojí skoro nic a klidně to v počítači může být. Nicméně pokud se chce jeden vejít do úzkého finančního limitu, lepší je ušetřit těch cca 800 CZK a vrazit to třeba do grafiky, nebo přihodit k disku. Skutečně málokdo doma tolik RAM využije. Jsem takhle před pár lety, když i7 920 byla novinka podlehl pokušení a koupil do toho 12GB RAM. I když se živím jako programátor a provozoval jsem na tom i několik virtuálních mašin současně, nikdy jsem se nedostal přes 9GB RAM. A to jsem se už musel přemlouvat, abych to jako užil, když už ta paměť je v počítači. Něco jiného je databázový server, ale o tom se asi nebavíme.
Upravil/a Rumcajs dne 17-02-2013 00:46

LesniHU
S tou pameti je to trochu slozitejsi, je snadne rici, ze mam 8 a nikdy jsem se nedostal pres 7, ale to zaroven znamena, ze pro diskove cache v te chvili zbyl jen ten posledni jeden. A jsme zpatky u vykonu disku a doby nacitani, pripadne lagu ve hre.

magot napsal:

a až proteče SSD (při 100GB) zhruba 27TB tak je odepsanej ... hezký výhledy
když to srovnám smým starým ATA diskem od seagate tak tam mě mohlo protéct přes + - 300TB za těch 8 let a ještě funguje ...
Zdaleka ne, odpozorovana zivotnost 25 nm MLC NAND bunek Intelu je kolem 5000 prepsani, tak si to znasob. Nepochybuju o tom, ze jsi tech 300 protocil, ale za prve to ten disk snese a za druhe, ke kolika z nich potrebujes rychly ssd pristup a kolik z toho jsou treba filmy?
Nejzavaznejsim problemem je horsi kompatibilita s sifrovanim disku, ale kdo nesifruje, nemusi to resit. No, nekdo by rekl, ze nejzavaznejsim problemem je cena, coz je vlastne take pravda :-).

magot
btw .. (to už jsme trochu oftopic) jak se asi zachová systém když dojde na den D a SSD začnou pomalu odcházet první buňky?
Bude to systém detekovat a přemístí poškozené soubory na "živé" části? Úsměv Nebo se prostě zahryzne a odebéře se do křemíkového nebe? Není to zase tak vzdálená budoucnost, při vytíženém PC tak 5 za let ..

Rumcajs
SSD disky s tím počítají a mají nějakou rezervu. Realokaci dělá firmware toho SSD. Když to dostoupí meze, že už se to nepokreje vnitřníma mechanismama disku, začne se zmenšovat kapacita toho disku a snižovat výkon. Je to graduální proces. Jinak je třeba rozumět, že adresování toho disku není tak přímočaré jako u HDD, kde adresa je přímo poloha hlaviček. SSD má vnitřní tabulky, kde si průběžně udržuje povědomí o tom, kde co je skutečně uložený. Při zápisu se fyzické umístění vždy změní, ačkoli adresa navenek zůstává stejná. Proto nedochází k tomu, že by disk začal ukazovat vadné sektory - zkrátka sektor je pro SSD virtuální pojem. Místo toho je kapacita disku menší a menší. Popsáno moc hezky třeba tady http://www.velobi...-Wears-Out.

606_Temp
Na Tomshardware dělali test přepisů různých disků a všechno se to motalo kolem 10let běžného používání (mim opravdu starých typů bez trimu, které odešli třeba i za 5). Pookud na nich člověk neplánuje konvertovat videa, tak mu vydrží stejně, jako normální disky. Pořídil sem si levné SSD se 120GB na Ila a hry a je to sakra rozdíl v loadování (měřením asi 1/3 času oproti HDD se 7200ot)

http://no606.ic.cz/
CSL1_Talbot
Ja som kupil SSD a za 2 dni vratil,o nieco kratsia doba pri sputani okien mi za tie peniaze nestoji.Na Kowalskeho mieste by som radsej tie peniaze dal do vykonnejsej grafiky.Podla mna je lepsie mat v ilovi viac FPS ako cakat o par sekun menej pri spustani okien,alebo hry.
[img]http://www.ulozisko.sk/obrazky/700632/sigpic3393_11.gif[/img] is not a valid Image.

1stCLKowalsky
No myslím že se to tu zvrhlo jen na to že se zde dohaduje několik jedinců o tom jestli SSD disk a nebo 16G ramek. Ja sem chtěl konkrétní změny na sestavě, né polemiku o tom co by kdyby.Takže Procesor i5 OK,deska Gigabajt OK,ramky kingston 1600mgh napájení max1.65V časování CL9,hardisk seagate 500-750G,zdroj Seasonic 500W gold+,case zůstává drnčení nevadí odhlučním si to sám.pokud to někdo umíte sestavit lépe pište,pokud chcete diskutovat ztrácíte čas prostě 16000kč je limit a tečka.Novinky jako SSd disk neuvažuji ani jiné vymoženosti držte se prosím klasických součástek.
Upravil/a 1stCLKowalsky dne 17-02-2013 12:06

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

08-12-2024 13:02
Vypadá to, že Nvidia definitivně ruší GeForce Experience. Už se mi aktualizuje na Nvidia App.

06-12-2024 19:02
Viděl jsem jen prvních 8 sekund videa. Stačilo mi.

04-12-2024 13:31
Vlastně jako by miliony mozkových buněk vykřikly hrůzou a náhle utichly.

04-12-2024 12:50

03-12-2024 15:48
Zase po letech jsem zaskočil a tak vás všechny zdravím...borci Mrknutí

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

36,120,487 návštěv