December 27 2024 05:25:05
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 10

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,751
· Nejnovější pilot: VGR-Spawn
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » Rise of flight (letový bojový simulátor z období první světové války) » Rise of flight - diskuse
 Vytisknout diskuzi
ROF jako simulátor
Koty
Oni se tu dohadují o klouzavosti kachny, ale já jsem tady Koty Mrknutí
Rien n'est parfait; c'est la vie!

1stCL_Novotny
A co má bejt? Nejseš dobrek ani k žrádlu, tak koho bys měl zajímat?Zamračený

Flaxa
No tak ten Felix má vlastně lodní trup a letectví je vzduchoplavba, na tom záznamu je vidět jak krásně pluje vzduchem a snaží se přistát na vodu pod sebou.Úsměv

kvitek
Ahojte, já jsem ta mlčící většina, co lítá jenom offline, ale už to tady sleduju asi rok (to jen tak na úvod)

Vrtá mi hlavou jedna věc. V nejnovějším IL-2, když prudčeji potlačím, tak se u některých (hlavně starých) letadel zaškobrtne motor.

V ROF jsem nic takového nepozoroval (teda jenom vzdáleně, při lopingu nebo výkrutu, pokud je pomalejší a volnější, tak tam nahoře vzhůru nohama už to taky trošku kucká, ale nevím, jestli to je ta stejná věc). V ROF se normálně potlačením pustím střemhlav a nic.

Čím to je? ROF to nesimuluje a měl by? Má to IL-2 na modelováno nerealisticky? Je to něco, co postihuje až novější motory z éry IL-2?

Rumcajs
kvitek napsal:

Ahojte, já jsem ta mlčící většina, co lítá jenom offline, ale už to tady sleduju asi rok (to jen tak na úvod)

Vrtá mi hlavou jedna věc. V nejnovějším IL-2, když prudčeji potlačím, tak se u některých (hlavně starých) letadel zaškobrtne motor.

V ROF jsem nic takového nepozoroval (teda jenom vzdáleně, při lopingu nebo výkrutu, pokud je pomalejší a volnější, tak tam nahoře vzhůru nohama už to taky trošku kucká, ale nevím, jestli to je ta stejná věc). V ROF se normálně potlačením pustím střemhlav a nic.

Čím to je? ROF to nesimuluje a měl by? Má to IL-2 na modelováno nerealisticky? Je to něco, co postihuje až novější motory z éry IL-2?

Týká se to britských letadel. Mají karburátor, který ke své funkci potřebuje pozitivní g. Jakmile potlačíš, uzavře se přívod benzínu. Částečně to bylo potlačeno nějakým udělátkem. Úplně to bylo vyřešeno po bitvě o británii zavedením přetlakových karburátorů.

Carburettor versus fuel injection

Early in its development, the Merlin engine's lack of direct fuel injection meant that both Spitfires and Hurricanes, unlike the Bf 109E, were unable to simply nose down into a steep dive. This meant a Luftwaffe fighter could simply "bunt" into a high-power dive to escape an attack, leaving the Spitfire behind, as its fuel was forced by negative "g" out of the carburettor. RAF fighter pilots soon learned to "half-roll" their aircraft before diving to pursue their opponents.[100] Carburettors were adopted because, as Sir Stanley Hooker explained, it was believed that the carburettor "increased the performance of the supercharger and thereby increased the power of the engine."[101] In March 1941, a metal diaphragm with a hole in it was fitted In the fuel line, restricting fuel flow to the maximum the engine could consume. While it did not cure the problem of the initial fuel starvation in a dive, it did reduce the more serious problem of the carburettor being flooded with fuel by the fuel pumps under negative "g". It became known as "Miss Shilling's orifice" as it was invented by Beatrice "Tilly" Shilling. Further improvements were introduced throughout the Merlin series, with Bendix-manufactured pressure carburettors, which were designed to allow fuel to flow during all flight attitudes, introduced in 1942.[101]

V ROFu to je taky, jen u každého typu letadla je to jinak podle typu plnění.

313_Nevo
Rumcajs napsal:
Robo vzdalovat se nejprve na horizontále by bylo určitě dobře v reálu. V ROFu je to problém kvůli stále relativně velké šanci, že tě trefí i na 500m...

Rumcajs, chces tym povedat, ze v ROF je naprd namodelovana balistika alebo DM? Úsměv

Pragr
Balistika je podle mne fajn. Jen je problém v tom, že my co nemáme FF joysticky zvládáme střelbu i na relativně slušnou vzdálenost (cca 200m, ale i dál ačkoli tam už je to prostě 100% náhoda)

Navíc parchanti jedni virtuální se pořád respawnujeme a holt to množství zkušeností co máme je těžko srovnatelné se skutečným pilotem, který poněkud trapně nepřežil ani svou první smrt. Fuj to bylo ošklivé Úsměv

Rumcajs
313_Nevo napsal:

Rumcajs napsal:
Robo vzdalovat se nejprve na horizontále by bylo určitě dobře v reálu. V ROFu je to problém kvůli stále relativně velké šanci, že tě trefí i na 500m...

Rumcajs, chces tym povedat, ze v ROF je naprd namodelovana balistika alebo DM? Úsměv

Já tohle neumím napasovat proti skutečnosti. Je to moje každodenní zkušenost z ROFu. I na 500m mě lidi trefujou. Je to sice trochu vymodlené, ale funguje to. Mě je samozřejmě jasné, že skutečnej kulomet těch 500m dostřelí bez problémů a že pokud nějakým směrem letí 20 kulek za vteřinu, existuje nějaká šance, že se něco ujme. Co si myslím že je asi modelované hůř jsou rozdíly mezi jednotlivýmy typy letadel. Piloti strojů s rotačním motorem, si podle toho co jsem četl, často stežovali, že vibrace od motoru znemožňují smysluplnou střelbu na víc jak 50m. Jinde jsem četl, že nějaké eso tvrdilo, že 300m od nepřítele byl jeden už v bezpečí. Ke konci války to ale díky pokroku zbraní, letadel a optiky opravil na 500m. Takže to jsou docela údaje s velkým rozptylem. Navíc chování ROF pilotů a skutečných se bude rozhodně hodně lišit. My ROFáci nejdeme pro kulku nikdy daleko a život na tom nevisí.
Já to trefování za problém nepovažuju. Psal jsem jen o tom, jak je třeba se chovat v ROFu, aby byla BnZ taktika účinná.
DM je pragmatickej - sekční hitpointovej. Má to svoje limity, ale určitě je to dobře fungující. Kdyby to bylo víc reálné, muselo by se přijít třeba s tím, že pilota zabije či vyřadí jedna kulka. A kdyby se tohle udělalo, to by se teprve sprejovalo :-)

313_Nevo
No to je celkom zaujimavy postreh, ze napr povedzme ta balistika a DM su namodelovane celkom obstojne, ale ta strelecka platforma zas az tak nie.

Napr nijak vyrazne vibracie, hlava pilota nijak vyrazne ovplyvnena naporom vetra za veternym stitkom (predsa len to nie je uzavreta kabina) atd. Mrknutí

Problem moze byt teda v tom, ze niektore aspekty simulacie tam proste chybaju a preto tie ktore su tam posobia nevierohodne.
Je to ako so starym IL2 mam pocit, darmo sa rozculujeme na neucinnost zbrani, ked problem je v tom, ze v lietadlach chybaju systemy ktore by mohli tieto zbrane ucinne poskodit/znicit. Úsměv

Bierglass
313_Nevo napsal:

No to je celkom zaujimavy postreh, ze napr povedzme ta balistika a DM su namodelovane celkom obstojne, ale ta strelecka platforma zas az tak nie.

Napr nijak vyrazne vibracie, hlava pilota nijak vyrazne ovplyvnena naporom vetra za veternym stitkom (predsa len to nie je uzavreta kabina) atd. Mrknutí

Problem moze byt teda v tom, ze niektore aspekty simulacie tam proste chybaju a preto tie ktore su tam posobia nevierohodne.
Je to ako so starym IL2 mam pocit, darmo sa rozculujeme na neucinnost zbrani, ked problem je v tom, ze v lietadlach chybaju systemy ktore by mohli tieto zbrane ucinne poskodit/znicit. Úsměv

Jde o to jestli se vůbec do letadla strefuješ.Také se mi stává,že mi nepřítel z mého pohledu proletí dávkou a nic.To se dá snadno zjistit,protože stopy po střelbě jsou v RoF docela dobře patrné.(díry v plátně,roztříštěné vzpěry křídel atd.)Nahraj si nějaký souboj a pak si spusť záznam.Pravdou je ,že by to chtělo dořešit model poškození ovládání letadla systémem"ustřelených controls"Zrovna tak by bylo třeba lépe namodelovat model poškození zbraní.Vzpříčený náboj byly jen jedna nikoliv jediná vada,kterou tehdejší zbraně trpěly.Myslím,že by bylo docela zajímavé namodelovat trvalé poškození zbraně z důvodu přehřátí hlavně,nebo zásah do zápalné munice v letadle.

Rumcajs
V ROFu je asi nejmíň realistická střelba zezadu. Jak tuhle psal někdo na oficiálním foru, že to vypadá, že dvojedadlovky maj v zádu pytle s pískem. Kolikrát jeden do R.E.8 nebo Halbíka nasází zezadu stovky kulek a ono to furt letí a střelec střílí. Což asi ukazuje na limity toho hitpointového systému. Zadní část trupu prostě pohltí ohromné poškození a nic se neděje. Ačkoli v reálu by ty kulky snadno proletěly trupem a trefily asi střelce, pilota, motor. V ROFu to vypadá, jako by se trup dal použít jako brnění. Střílet do trupu HP či Gothy je plejtvání nábojema.

WT_Flan
Dvakrát jsem se dostal zazracne ziv a zdrav celkem tesne dvousitzu za ocas a viděl strelcovu smrt,což byl hned pote co ty krámy pokaždé pobrali příšerný množství kuli...

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

24-12-2024 12:49
vesele vanoce a štastny novy rok vam všem

24-12-2024 11:15
Pohodové Vánoce a šťastný nový rok přejí Vencourovi

08-12-2024 13:02
Vypadá to, že Nvidia definitivně ruší GeForce Experience. Už se mi aktualizuje na Nvidia App.

06-12-2024 19:02
Viděl jsem jen prvních 8 sekund videa. Stačilo mi.

04-12-2024 13:31
Vlastně jako by miliony mozkových buněk vykřikly hrůzou a náhle utichly.

04-12-2024 12:50

03-12-2024 15:48
Zase po letech jsem zaskočil a tak vás všechny zdravím...borci Mrknutí

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

36,139,787 návštěv